Konu açmayacaktım ama bir soru soracağım sizce almalımıyım maşa?

Hesappasif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
2.405
3.368
133
Geçen gün konu açmıştım 13 yaşındaki görümce bana k.şar demişti ondan sonra yine mesaj atıp duruyor ama ben ters ters yazıyorum ya da cevap vermiyorum..geçen yine aradı annesinden tabi takmış maşa istiyorum hayır diyorum saçların kırılır istiyorum diyor detay vereyim bizim evlilik kredimiz 30 bin tk babası ödüyor eşimde borcunu babası ödüyor diye ailesine yardım ediyor ünideki kardeşine para gönderiyor her ay .babasına geçen yine para verdi yani zorda kaldıklarında ve düzenli olarak Üniversiteli erkej kardeşine para gönderiyor .her neyse bu küçük görümcem benden bunu istedi borcumuzu ödüyorlar diye almak zorundamıyım içimden gelse alıcam ama gelmiyor eşimde seni kullanıyor cok yüz verdin en başta dedi alma maşa falan dedi ne yapmamı önerirsiniz kafam çok karışık yapıştı bırakmıyor ben nezaketen cok daha önce burdan bir şey istermisin demiştim oda maşa dedi bir yanım ucuzlardan al gitsin diyor diğer yabım unutma terbiyesizlik yaptı alma diyor bu arada yaşına bakmayın eşim bile onu cocuk olduguna bakma diyor

Son düzenleme:
Geçen gün konu açmıştım 13 yaşındaki görümce bana k.şar demişti ondan sonra yine mesaj atıp duruyor ama ben ters ters yazıyorum ya da cevap vermiyorum..geçen yine aradı annesinden tabi takmış maşa istiyorum hayır diyorum saçların kırılır istiyorum diyor detay vereyim bizim evlilik kredimiz 30 bin tk babası ödüyor eşimde borcunu babası ödüyor diye ailesine yardım ediyor ünideki kardeşine para gönderiyor her ay .babasına geçen yine para verdi yani zorda kaldıklarında ve düzenli olarak Üniversiteli erkej kardeşine para gönderiyor .her neyse bu küçük görümcem benden bunu istedi borcumuzu ödüyorlar diye almak zorundamıyım içimden gelse alıcam ama gelmiyor eşimde seni kullanıyor cok yüz verdin en başta dedi alma maşa falan dedi ne yapmamı önerirsiniz kafam çok karışık yapıştı bırakmıyor ben nezaketen cok daha önce burdan bir şey istermisin demiştim oda maşa dedi bir yanım ucuzlardan al gitsin diyor diğer yabım unutma terbiyesizlik yaptı alma diyor
Bu arada yaşına bakmayın eşim bile onun cocuk olduguna bakma diyor

Geçen gün konu açmıştım 13 yaşındaki görümce bana k.şar demişti ondan sonra yine mesaj atıp duruyor ama ben ters ters yazıyorum ya da cevap vermiyorum..geçen yine aradı annesinden tabi takmış maşa istiyorum hayır diyorum saçların kırılır istiyorum diyor detay vereyim bizim evlilik kredimiz 30 bin tk babası ödüyor eşimde borcunu babası ödüyor diye ailesine yardım ediyor ünideki kardeşine para gönderiyor her ay .babasına geçen yine para verdi yani zorda kaldıklarında ve düzenli olarak Üniversiteli erkej kardeşine para gönderiyor .her neyse bu küçük görümcem benden bunu istedi borcumuzu ödüyorlar diye almak zorundamıyım içimden gelse alıcam ama gelmiyor eşimde seni kullanıyor cok yüz verdin en başta dedi alma maşa falan dedi ne yapmamı önerirsiniz kafam çok karışık yapıştı bırakmıyor ben nezaketen cok daha önce burdan bir şey istermisin demiştim oda maşa dedi bir yanım ucuzlardan al gitsin diyor diğer yabım unutma terbiyesizlik yaptı alma diyor bu arada yaşına bakmayın eşim bile onu cocuk olduguna bakma diyor
Alma zorunlulugunuz yok. Ama 13 yasindaki cocugun size k.sar demesine de takilip cocukla cocuk olmayin bence. Esiniz aylik ne kadar odeme yapiyor ailesine? Kpiniz ne kadar oduyor sizin icin? Herhalde kpin odedigi miktar daha fazla yoksa herkes kendi ihtiyacini karsilasa daha guzel olurdu

Hesappasif Hesappasif
Eşiniz haklı bence. Borç ayrı bu tarz istekler ayrı..
Eltim var bir tane diğer kaynıma süpriz yapmış buda kıskanmıs özenmiş benden hediye istiyor eltimin şeyi bana patladı yani yapıştı hayırdan anlamıyor burda maşa yok diyorum saçın kırılır diyorum sen gel burdan alırıs diyor allahım deliricem

Alma zorunlulugunuz yok. Ama 13 yasindaki cocugun size k.sar demesine de takilip cocukla cocuk olmayin bence. Esiniz aylik ne kadar odeme yapiyor ailesine? Kpiniz ne kadar oduyor sizin icin? Herhalde kpin odedigi miktar daha fazla yoksa herkes kendi ihtiyacini karsilasa daha guzel olurdu
Kp 3 bin civarı maaş alıyor evleri kira değil evde 3 kişiler .2 bin bizim içün ödüyor.eşim kardeşine 500 gönderiyor her ay ve babasına arada 500 falan veriyor yani eşüm asla keyfi bir ley almaz zorda kaldıklarında verir para geçen gün gittiğimizde abisini yakaladı hemen ayakkabı falan aldırdı eşim yumusak olsa ikinci üçüncü ayakkabıyıda aldıracaktı

13 yaşında daha çocuk diyenler çıkacaktır ama bence 13 yaş ''kaşar'' kelimesinin ne manaya geldiğini gayet iyi bilecek bir yaş. Ki kardeşim 12 yaşında aklı her şeye eriyor. Almayın hiçbir şey, sizden özür dilerse belki.
pişkin pişkin benimle konusurken aşkım falan diyor artık yumuşak davranmıyorum ama o hala tatlı tatlı konusup isteklerini yaptırma derdinde

13 yas saca masa yapmak icin cok kucuk bir yas. Araniz dunya iyisi bile olsa almayin.
Benim görümcenin kizi beni cok sever bende onu cok severim. Israrla barbie jin majyaj setini istiyor almiyorum. Yasina uygun degil cunku. Kucuk cocuklar kadin gibi davranmamali.
Bende almak istemiyorum ama yapıştı hayırdan anlamıyor eşimi öne sürüp almayacağım

Kp 3 bin civarı maaş alıyor evleri kira değil evde 3 kişiler .2 bin bizim içün ödüyor.eşim kardeşine 500 gönderiyor her ay ve babasına arada 500 falan veriyor yani eşüm asla keyfi bir ley almaz zorda kaldıklarında verir para geçen gün gittiğimizde abisini yakaladı hemen ayakkabı falan aldırdı eşim yumusak olsa ikinci üçüncü ayakkabıyıda aldıracaktı
Borc sizin evlilik borcunuz mu? Yazik adama 3bin maasin 2binini veriyormus, ne yiyip ne iciyor bu adam ona uzuldum. Sizin borcunuzu odemeyecek olsa kpiniz kendi yaginda kavrulabilir. Dolayisiyla gorumcenizle ilgili durum bir yana bence sorun etmeyin sunu aldirdi bunu aldirdi diye. İnsallah borcunuz cabuk biter de herkes kendi masrafini gorur.

Bende almak istemiyorum ama yapıştı hayırdan anlamıyor eşimi öne sürüp almayacağım
Yoo esinizi one surmeyin. Birini bahane etmek zorunda degilsiniz. Yasin masa icin cok ufak. Ayrica bana davranislarinda cok saygisizca sana masa almayacagim deyin ve konuyu kapatin.

Borc sizin evlilik borcunuz mu? Yazik adama 3bin maasin 2binini veriyormus, ne yiyip ne iciyor bu adam ona uzuldum. Sizin borcunuzu odemeyecek olsa kpiniz kendi yaginda kavrulabilir. Dolayisiyla gorumcenizle ilgili durum bir yana bence sorun etmeyin sunu aldirdi bunu aldirdi diye. İnsallah borcunuz cabuk biter de herkes kendi masrafini gorur.
Net 3 bin değil küsüratıda var ama dediğim gibi eşim onlara ev alarak yardımcı oldu ve düğünde takılan 4 bileziğimi onlara verdim ben zorda yanlarındayız 1 seneye bitiyor borc ve rahatlicaz

Yoo esinizi one surmeyin. Birini bahane etmek zorunda degilsiniz. Yasin masa icin cok ufak. Ayrica bana davranislarinda cok saygisizca sana masa almayacagim deyin ve konuyu kapatin.
Bunu söylediğimde gözümde atacağı tripler ağlamalar aklıma geldi aman Allahım :):) ama dur demek zorundayım Teşekkürler yorumunuz için

Net 3 bin değil küsüratıda var ama dediğim gibi eşim onlara ev alarak yardımcı oldu ve düğünde takılan 4 bileziğimi onlara verdim ben zorda yanlarındayız 1 seneye bitiyor borc ve rahatlicaz
Anlamadigim noktalar var. Esiniz babasina ev alarak yardimci olabiliyorsa neden kendi borcunu kendisi odemiyor? Simdi mantiken baktigimizda kpiniz 3bin kusur maasla rahat yasayabilir,cocugunu okutabilir ve cocuklarina ayakkabi alabilir. Ama sizin borcunuzu oduyor. Ne olursa olsun bu onun yasam standardini dusurur. Bence siz cok fazla mudahil olmayin olaya. Kimseye birsey alma zorunlulugunuz yok, size kasar dese de demese de. Ozur dilese de dilemese de fark etmez zaten 13 yasinda. Coluk cocuk.

Back
X