Konu açmayacaktım ama bir soru soracağım sizce almalımıyım maşa?

Anlamadigim noktalar var. Esiniz babasina ev alarak yardimci olabiliyorsa neden kendi borcunu kendisi odemiyor? Simdi mantiken baktigimizda kpiniz 3bin kusur maasla rahat yasayabilir,cocugunu okutabilir ve cocuklarina ayakkabi alabilir. Ama sizin borcunuzu oduyor. Ne olursa olsun bu onun yasam standardini dusurur. Bence siz cok fazla mudahil olmayin olaya. Kimseye birsey alma zorunlulugunuz yok, size kasar dese de demese de. Ozur dilese de dilemese de fark etmez zaten 13 yasinda. Coluk cocuk.
Eşim bekardı ev için yardım ettiğinde. Ve onların ev borcuda hala vardı evlendiğimizde 4 bilezik verdim borcları için çoluk cocuk değül gerçekten eşim bile diyor onun cocuk olduguna bakma diye çok felaket bir şey

Almiyacaksin bunun gibilerine su istese vermiceksin. Htta onun senden ozurdilemesini bkle. Anca ozur dilerse konus!!! Dilemzse kus kal 13yas buyuk bi yas. Kundaktaki bebek degil

Eşim bekardı ev için yardım ettiğinde. Ve onların ev borcuda hala vardı evlendiğimizde 4 bilezik verdim borcları için çoluk cocuk değül gerçekten eşim bile diyor onun cocuk olduguna bakma diye çok felaket bir şey
Hic kaale almak zorunda degilsiniz ki gorumceyi. İsrar kiyamet etsin masa icin nolur,dinlemeyin bile. Hayir almayacagim deyin kapatin mesela konuyu. Sizi rahatsiz ediyorsa ortamdan uzaklasin. Valla bakin o 13 yasinda,benim gorumce 27yasindaydi beni rahatsiz ediyordu, hos gorulemeyecek sekilde. Siz o cocugu cok kolay idare edersiniz isterseniz. Esiniz zaten arkanizdaymis, hic de dert etmeyin.

Almiyacaksin bunun gibilerine su istese vermiceksin. Htta onun senden ozurdilemesini bkle. Anca ozur dilerse konus!!! Dilemzse kus kal 13yas buyuk bi yas. Kundaktaki bebek degil
Şimdi beni anladınız dimi neden sorduğumu ben nasıl yaklaşacagımı şasırdım yaşım 24 bu kızla baş edemedim

Hic kaale almak zorunda degilsiniz ki gorumceyi. İsrar kiyamet etsin masa icin nolur,dinlemeyin bile. Hayir almayacagim deyin kapatin mesela konuyu. Sizi rahatsiz ediyorsa ortamdan uzaklasin. Valla bakin o 13 yasinda,benim gorumce 27yasindaydi beni rahatsiz ediyordu, hos gorulemeyecek sekilde. Siz o cocugu cok kolay idare edersiniz isterseniz. Esiniz zaten arkanizdaymis, hic de dert etmeyin.
27 yaşındaki bir insan daha zordur eminim sizin işinizde zormuş .haklısınız almak istemiyordum ama içimde rahat değildi sorayım dedim cok sağolun ♡♡

Evli barkli kazık kadar insanım ilk düzleştiricimi evlendikten sonra kendi paramla üstüne basarak söylüyorum kendi çalışıp kazandığım para ile aldım alma arkadaşım 13 yaşında daha ne lazımmış ona saç maşası filan bizim bir tanıdık Almanya'da yaşıyordu onun yaşındayken bana sorardım buradan ve istiyorsun diye bende kalem silgi getir apla derdim

13 yasinda edepsizlik edip k.asar demeyi biliyorsa kendi maşasini da kendisi alacak kadar epey büyümüs demektir. Almayin.

Ben böyle düşünmüyorum, siz ona ablalık yapın terbiyenizle saygınızla sevginizle yola getirin onu bence, yani çocuk henüz hala hamur gibi şekil alınabilir bir yaş ,ona hediye olarak alın ama karşısına geçip konuşun doğruyu yanlışı kavratın size saygı duyması gerektiğini öğrensin artık

Bunu söylediğimde gözümde atacağı tripler ağlamalar aklıma geldi aman Allahım :):) ama dur demek zorundayım Teşekkürler yorumunuz için

Bir de siz bu çocuktan çekiniyorsunuz ya ciddi ciddi. Yani hem baya yaşıtı gibi davranıp muhatap almışsınız kızla oturup dedikodu yapmışsıniz, sonra bana kaşar dedi falan. Demek ki hala yüz bulmaya devam ediyor ki maşa falan isteyebilmiş. Yeterince sert ve mesafeli davranmadığınızı düşünüyorum ve ciddi ciddi de çekiniyorsunuz. Kız size baskın gelmiş epey, umarım sizi artık ablası gibi görmeye başlayabilir. İşiniz zor.

Yengesine k.şar diyebiliyorsa çocuklugu aşmıştır o .. esin kardeşine düzenli para gönderiyor ,ailesine yardim ediyor ,görümce zaten kene ..e bu durum sence de zor değil mi ? Kredinizi kendiniz ödeyin , kayınpederin de evine çoluğuna çocuğuna baksın ..kimsenin başı ağrımasın ..

Yalnız kavgayla kaşar dememiş, sanırım telefonda şakalaşırken 'yengem olmasan kaşar derdim' demiş. Samimiyet ayarını tutturamamışsınız ondan olmuş. Bundan sonra dikkat edersiniz ama hırslanıp kinlenecek birşey yok. Siz daha önceden sormuşsunuz o da istemiş bence alın. Uzaktan geliceksiniz eli boş gitmek olmaz zaten birşeyler götüreceksiniz bari istediği birşey olsun.

Kp 3 bin civarı maaş alıyor evleri kira değil evde 3 kişiler .2 bin bizim içün ödüyor.eşim kardeşine 500 gönderiyor her ay ve babasına arada 500 falan veriyor yani eşüm asla keyfi bir ley almaz zorda kaldıklarında verir para geçen gün gittiğimizde abisini yakaladı hemen ayakkabı falan aldırdı eşim yumusak olsa ikinci üçüncü ayakkabıyıda aldıracaktı

Üff

Çok değil mi o borç

Borcunuzu kendiniz ödeyin babası da iki çocuğunu okutsun

İki çocuk okutmak hele de birisi şehirdışında ünide iken zordur

Üstüne de abinin ikibinlik borcu fazla gelir

Siz hala o görümceyle konuşuyor musunuz ya :)

Lütfen yapmayın, yaşına falan bakmayın tavır gösterin yaptığı ayıbı anlasın ki birdaha ne size ne başkalarına aynı şeyi yapamasın.

Maşa falan da almayın tabiki eşiniz haklı, fazlaca yüz vermişsiniz.

Önce sizden özür dilesin sonra insanlara nasıl davranılacağını öğrensin. Madem çocuk sıfatında bu kişi, önce terbiye öğrensin. Kişisel gelişim için önemli :)

Daha once de soylemistim gorumcenin gozunde bi agirligin yok. Tavirlarini konusmalarini mesafeni gozden gecir derim.

Geçen gün konu açmıştım 13 yaşındaki görümce bana k.şar demişti ondan sonra yine mesaj atıp duruyor ama ben ters ters yazıyorum ya da cevap vermiyorum..geçen yine aradı annesinden tabi takmış maşa istiyorum hayır diyorum saçların kırılır istiyorum diyor detay vereyim bizim evlilik kredimiz 30 bin tk babası ödüyor eşimde borcunu babası ödüyor diye ailesine yardım ediyor ünideki kardeşine para gönderiyor her ay .babasına geçen yine para verdi yani zorda kaldıklarında ve düzenli olarak Üniversiteli erkej kardeşine para gönderiyor .her neyse bu küçük görümcem benden bunu istedi borcumuzu ödüyorlar diye almak zorundamıyım içimden gelse alıcam ama gelmiyor eşimde seni kullanıyor cok yüz verdin en başta dedi alma maşa falan dedi ne yapmamı önerirsiniz kafam çok karışık yapıştı bırakmıyor ben nezaketen cok daha önce burdan bir şey istermisin demiştim oda maşa dedi bir yanım ucuzlardan al gitsin diyor diğer yabım unutma terbiyesizlik yaptı alma diyor bu arada yaşına bakmayın eşim bile onu cocuk olduguna bakma diyor
Çok büyük saygısızlık :sinirli: bence ucuz bir maşa alın, saç maşası kullanarak kadın görünümlü çocuklardan olsun sonra aynaya geçip kendine bi baksın kaşar kimmiş. Saç maşası kullanan çocukları kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın, arada özel günlerde tabi ki lüle lüle saçları olsun ister küçük kız çocukları ve kullanabilirler elbette, fakat bu görümce kişisi büyümüş de küçülmüş gibi bir tip sanki, yaşının gereği gibi davranmıyor saygısız.

Back
X