Kötü bir baba mı yoksa ölmüş iyi bir baba mı?

Bu cümleyi geçen sene babam öldüğünde o kadar çok kurdum ki . Şimdi başlıkta görünce içim çok tuhaf oldu .
Hep dedim ki "yaşayan ama kötü bir babam olacağına böyle iyi bı babam olsun varsın doyamiyayim ona ". Zaten ölse de bişey fark etmiyor . Onun o gölgesi hep kalıyor hayatta .

Ay çok üzüldüm yazılanlara 😕Ben bugğn şiddete şahit oldum , bir şekilde tehdit edildim. Gerçekten hiçbir şeyden korkmam sanan ben öyle korktum ki. Kaskatı kesildim, ne yemek yiyebildim doğru düzgün ne kafamı toplayabildim. Evlenmeyi gerçekten istiyordum ama bugğn ben boşanma aşamasına gelen bir adamın neler yapabileceğini gördüm ve evlilik fikrinden o kdar uzağım ki şimdi. O birkaç dakika beni erkeklerden oldum olası soğuttu, hepsinden korkuyorum saatlerdir. Sizler bir de aynı evde görmüşsünüz, of nasıl canınınız yanmış ne travmalar yaşamışsınız. En büyük mutluluklar bundan sonra sizin için olsun, hayatınızın geri kalanı öncekinin telafisi gibi olur umarım 🙏🏻
Geçmiş olsun iyisiniz umarım şuan.😔
Her erkek aynı değil inşallah iyi bir seçim olacaktır sizinki ve mutlu olursunuz.

Benim gibi evliliği kurtuluş görenler yanlış yapıyor.
Hatalarını görmezden geliyoruz nişanlık döneminde bende öyle yaptım, yalanını yakaladım görmezden geldim.
Değer vermediğini gördüm umursamadım tek amacım babamın olduğu evden boran önce gitmekti...
Siz bu hataları yapmazsanız inşallah hayırlısı ile mutluluk sizinle olacak.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim inşallah öyle olur Amin 🙏🌼

Bir babam var babası ölmüş olanları kiskanmama neden olan...😭
aklim erdiginden beri annemi dövdüğüne şahit olduğum.

ondan kaçmak için evlilik yaptığım...
hakaretlerinden biktigim şimdi 33 yaşında bir çocuğum ben onun yüzünden.

yanlış bir evliliğin içinde her gün ağlayan bir kız çocuğuyum, ben hiç büyümedim.
aslında hiç çocuk olamadım 😔

ne zormuş böyle bir babanın kızı olmak.
Babasının sevmediği bir çocuk olmak.

şimdi anneme gidip anne ben geldim artık boşanmak istiyorum demek istiyorum ama o evde babam var, gidemiyorum 😭

o yüzden okumak çalışmak kendi evimi kurmak zorundayım, çok isterdim dağ gibi babam var demek ama ben diyemedim çok zoruma gidiyor çok😔
ağlıyorum şuan çok yalnız hissediyorum kendimi.
Bende bu konudan dolayı çok kırgınım hayata ama sakın pes etme biz kadın başımıza onlardan daha da erkeğiz güçlü kal yüzünden gülümsemeni hiç eksik etme Rabbim güç sabır versin onlar yaptıklarından utansınlar,varsın yaptıkları yanlarına kalsın Rabbim güzel görür ona havale et 🖤

Bu cümleyi geçen sene babam öldüğünde o kadar çok kurdum ki . Şimdi başlıkta görünce içim çok tuhaf oldu .
Hep dedim ki "yaşayan ama kötü bir babam olacağına böyle iyi bı babam olsun varsın doyamiyayim ona ". Zaten ölse de bişey fark etmiyor . Onun o gölgesi hep kalıyor hayatta .
mekanı cennet olsun.
Babanızdan yana şanslıydiniz öyle anladım, ne mutlu size o zaman inanın onunla birlikte geçen günler yıllardan daha değerli iyi anılan çocuklarıni mutlu eden baba gibisi yok.😔🙏

Bende bu konudan dolayı çok kırgınım hayata ama sakın pes etme biz kadın başımıza onlardan daha da erkeğiz güçlü kal yüzünden gülümsemeni hiç eksik etme Rabbim güç sabır versin onlar yaptıklarından utansınlar,varsın yaptıkları yanlarına kalsın Rabbim güzel görür ona havale et 🖤
Babamı affettim ben Allah Affetsin diyorum.
Ama onunla yaşamak kabus gibi...
Ve benim 33 yilima oldu olanlar Bir sürü hayal kırıklığı dolu yıllar 😔

Ve evet haklısın biz daha erkeğiz ve her konuda erkekleri cebimizden çıkarırız Allah'ın izniyle 🙏

Ben gizli gizli liseyi bitirdim açıktan zaten 2. sınıftan ayrılmıştım ama bunu bilmiyo ve çalışacağım desem kıyamet kopar sülalem çok geniş ama hepsi yüz çevirdi evime gelip nasılsın diyen bile yok neyse senin dediki unutup ben acildim inşallah kendin için bir şeyler yapabilirsin dualarım seninle
Msjlarini okuyunca çok üzüldüm . Şiddet var mı ? Varsa bir şiddet daha olduğunda darp raporu alıp evden kaçsan sığınma evlerine git orda bilgilerin gizli tutuluyor iş de bulursun kurtulursun

Hayatta anne babalarımızı biz seçemiyoruz.

O yüzden kötü bir babada ölmüş bir baba da şanssızlık

sizde yağmurdan kaçarken doluya yakalanmışsınız.

Gerekli şartları oluşturup bu yanlış evlilikten kurtulun.

İlla arkanızda biri olması gerekmiyor yaşınız 18 değil 33

Babamı affettim ben Allah Affetsin diyorum.
Ama onunla yaşamak kabus gibi...
Ve benim 33 yilima oldu olanlar Bir sürü hayal kırıklığı dolu yıllar 😔
Annen de bosansin sende boşan birlikte yaşayın olmaz mu öyle annen neden ayrilamiyor

mekanı cennet olsun.
Babanızdan yana şanslıydiniz öyle anladım, ne mutlu size o zaman inanın onunla birlikte geçen günler yıllardan daha değerli iyi anılan çocuklarıni mutlu eden baba gibisi yok.😔🙏
Amin 🤲
Ama inanın bu şekilde de acısı çok çok zor .
Rabbim size de hayirli huzurlu bı hayat versin inşAllah 🤲

Bende kaçtım evlendim diye 7 senedir konuşmuyor babam adımı bile geçirmiyor evde bende yokluğunu hiç aramıyorum zaten birşey yapmadı ki okula giderken 2 lira para verirdi yol parası mı yapayım akşama kadar okuldayım yemek mi yiyeyim yemek alışkanlığım bile bozuk iki çocuğum var 45 kiloyum kendime hayrım yok arkamda oda yok benim hayatım benim mücadelem Sizede başarılar yapacak hiç birşey yok maalesef

yanlış bir evliliğin içinde her gün ağlayan bir kız çocuğuyum, ben hiç büyümedim.

şimdi anneme gidip anne ben geldim artık boşanmak istiyorum demek istiyorum ama o evde babam var, gidemiyorum 😭

o yüzden okumak çalışmak kendi evimi kurmak zorundayım, çok isterdim dağ gibi babam var demek ama ben diyemedim çok zoruma gidiyor çok😔
Aynı durumdaydim ve daha kötüsü oldu annem vefat etti babam mutlu mesut yasiyor

bazı insanların yokluğu daha iyi gerçekten.
Benim de yakından tanıdığım birkaç aile var. Eskiden gerçekten huzursuz ve mutsuzken baba ölünce - ya da bir daha asla haberleşmemek üzere bir ayrılık yaşanınca birden değişen. Aile resmen canlanıyor kötüyü eleyince. Yaşlı annenin o kadar yaşlı olmadığını farkediyorsun, çocuklar kendileri için bir şeyler yapmaya başlıyor....eve yeniden gülüş, misafir falan girmeye başlıyor.
O yüzden benim oyum kötü babaların evlerden uzak olmasının daha hayırlı olduğu yönünde. İnşallah ölmesine gerek kalmadan anne kız guclerinizi birlestirir def edersiniz adamı basinizdan

Aynı duyguları yaşıyoruz. 30 yaşındayım, 20 yıldır ölsün diye beddua ederiz ailecek. Hala yaşıyor ne yazık ki. Bazı insanlar baba anne olmamalı. İnşallah kendi hayatınızı kurarsınız ve mutlu olursunuz

İyi ve güzellikle anılan rahmete kavuşmuş bir baba. Çok sevdiğim bir sözü vardır Nilgün Marmara’nın

-Ben babamın yuvarladığı çığın altında kaldım.

Böyle söyler. Benim de babam hayatımın en büyük engeli oldu her zaman ve annem aman dayağı mı var, aman tacizi mi vard diye sineye çekti herşeyi. Belki yoktu ama sözlü şiddet vardı hem de senelerce. 24 yaşımda sırf bana ondan ne zaman bir talebim olsa “evlen kocanla yap” dediği için evlendim. Üç sene beni sevmeyen, aldatan bir adamla evli kaldım. İşler ayyuka çıkınca boşandım ve yine bir hata yaparak baba evine döndüm. “Yüzümüzü eğdin, bizi utandırdın, ben bu utançla yaşayamam” lar havada uçuştu, eşimi tanıdığım seneye kadar (dört sene) bunun mücadelesini verdim. Ki evlendiğim gün de yanımda değildi gelmedi, bana bir kez daha kazık attı. Onu hiç sevmiyorum, bu özgüvensizliğim, takıntılarım ondan miras sağolmasın. Ve ölmesini de dört gözle bekliyorum dürüst olayım.

Aynı duyguları yaşıyoruz. 30 yaşındayım, 20 yıldır ölsün diye beddua ederiz ailecek. Hala yaşıyor ne yazık ki. Bazı insanlar baba anne olmamalı. İnşallah kendi hayatınızı kurarsınız ve mutlu olursunuz
Teşekkür ederim inşallah.🙏
Size de sabır diliyorum çok acı bir çocuğun babasının ölümünü beklemesi aynı durumdayız😔

İyi ve güzellikle anılan rahmete kavuşmuş bir baba. Çok sevdiğim bir sözü vardır Nilgün Marmara’nın

-Ben babamın yuvarladığı çığın altında kaldım.

Böyle söyler. Benim de babam hayatımın en büyük engeli oldu her zaman ve annem aman dayağı mı var, aman tacizi mi vard diye sineye çekti herşeyi. Belki yoktu ama sözlü şiddet vardı hem de senelerce. 24 yaşımda sırf bana ondan ne zaman bir talebim olsa “evlen kocanla yap” dediği için evlendim. Üç sene beni sevmeyen, aldatan bir adamla evli kaldım. İşler ayyuka çıkınca boşandım ve yine bir hata yaparak baba evine döndüm. “Yüzümüzü eğdin, bizi utandırdın, ben bu utançla yaşayamam” lar havada uçuştu, eşimi tanıdığım seneye kadar (dört sene) bunun mücadelesini verdim. Ki evlendiğim gün de yanımda değildi gelmedi, bana bir kez daha kazık attı. Onu hiç sevmiyorum, bu özgüvensizliğim, takıntılarım ondan miras sağolmasın. Ve ölmesini de dört gözle bekliyorum dürüst olayım.
Benimde babam nikaha ve düğüne gelmedi herkese hasta dedik hepimiz aynıyız kızlar babamızin maf ettiği hayatlar çok üzgünüm 😭

Back
X