• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kötü birimiyim

Haftada en az iki kere görüşüyoruz demişsiniz mesafe her zaman en güzelidir çok sık görüşmek böyle sorunlara yol açıyor bence mesafenizi koruyun

Bugün annemler uzak yoldan gelecekler. Yoldalar. Varmak üzereler bize. Aramızda 6saatlik mesafe var.
Öğlen görümcem mesaj attı dışarı çıkalım dedi bende annemler bugün yola çıkıyorlar gelecekler evi toparlıyorum ama işimiz erken biterse ve ailemde geç bir saatte yola çıkarsa çıkarız dedim böyle bir durumda haber veririm dedim. (buraya parantez açmak istiyorum görümcem nedense hep böyle şeyleri benim ailem geleceği zaman yapıyor veya geldiği zaman yapıyor. Biz dışarı çıkınca teklif ediyoruz çocuk uyuyor vs. Hep bu şekilde ler)
Bunlar beklememiş dışarı çıkmışlar ama habire bir eşimi arıyorlar bir bana mesaj atıyorlar burası güzel falan diye. Bende 2saat sonra falan dedim ailem şuan yolda çıkmışlar temizliği bitirdim yemek yapıcam gelemicrz gibi görünüyor dedim. Aradan zaman geçti mesaj atmış biz eve geldik çocuk uyudu isterseniz bize gelin. Cevap vermedim
Daha sonra aradan yarım saat kadar geçti bu sefer eşi eşimi aramış çaya grlmiyormusunuz diye eşimde o sıra dışarı alışverişe çıkacaktı.
Neyse alışverişe çıktı bir süre sonra eşim aradı görümcem den bahsediyor arabaları bozulmuş çocuğun her tarafı şişmiş beni aradılar hastaneye götürücem onları dedi.
Annemler her zaman gelen insanlar değiller kırk yılda bir geliyorlar. Alınacak şeyler vardı. Yiyecek hazırlıcaktım hadi ben gidip alırım önemli değil. Evde olan şeylerle de bişeylwr hazırlarım ama küçük bebeğim var durmuyor ağlıyor ve dolayısıyla bu saat oldu hiç bişey hazırlayamadım.
Gezmeye giderken eve dönerken arabaları vardı bu insanların. Ve ayrıca çocuk gık dese ayy bişey oldu modundalar. Biz onlarla haftanın en az iki günü görüşüyoruz ama benim ailem her zaman gelmiyor.
Tamam çocukları ufak üzüldüm bişey olmasın ama bu insanlar hep böyleler. Taksiyle de gidebilirlerdi.
Sonuöta 2saat önce gezmedelerdi.
Yanlışmı düşünüyorum?
çocuk konusu yazık ama siz haklisiniz annen geliyor sonuçta azcıkta ailenle vakit gecireceksin tabi görüm cen bence çekemiyor hep onunla kalmani istiyor hep onunla gezmeni tipik yardımcı kaynana vallaha

gorumcenız dusuncesız dedıgım dedık ve cok baskın bırı gercekten zor bır ınsan ve resmen tacız etmıs hıc hoslanmam
cocuk hasta olmus gecmıs olsun ona bırsey dıyemem tum bunlar oldugunda cocuk hasta yetısın dese akan sular durur bende ama onun dısında gorumce gercekten cok sıkıntılı nıye ıstedıgı an ıstedıgı olmak zorunda gıbı davranıyor kı sanırım hayatında kımse cıddıye almamıs onu , ondan boyle tacızcı davranıslarla ıstedıgını yaptırmaya calısıyor heralde

Bu kadar ayrıntı vermenize gerek yok bence
"Ailem gelecek işlerim var onlarla ilgilenmek istiyorum başka zaman yaparız görüşürüz"
Bitti.

Sondaki görüşürüz ozellikle önemli çünkü öbür türlü karşı taraf konuşmaya devam ediyor
Ama görüşürüz konuşmayı bitiren bir kelimedir.
Karşı taraf halden anlamiyorsa yüz vermeyin olsun bitsin.

Ayyyy Allah im bir görümce olarak söylüyorum, çok saygısız. Madem gezmeye araba ile gidiyorlar, neden hastaneye eşinizi çağırıyorlar. Keske en baştan tatlı sert bir cevap verip tüm gün tacize maruz kalmasaydiniz.

Birincisi, Haftada iki defa görüşmek gereksiz yere samimiyet veriyor karşı tarafa.
İkincisi, konuya yazanlara kesinlikle katılıyorum, "ailem gelecek onlarla zaman geçirmek istiyorum, başka zaman görüşürüz" kesinlikle doğru cümleler bunlar olmalıydı. Yok temizliği bitirirsem gelirim vay annemler geç gelirse gelirim hiç bu sekilde iyi niyet göstermene gerek yok. Kesin ve net hayır diyebilmelisin.
Üçüncüsü, sen bile gorumcene ailenin geleceği gün belki gelirim diye bir cevap verebiliyorsan, ailenin geldiği gün eşinin onların işine kosmasini çok görmüyorum açıkçası.
Dördüncüsü, kötü biri değilsin, hatta fazla iyi niyetlisin, bu da iyi bişey degil, herşeyin fazlası zarar.
Beşincisi olan olmuş, bundan sonra aynı hataları tekrarlamazsan bunları bir daha yaşamazsın bence , ailenle iyi vakit geçirin ne güzel birlikte siniz şuan :)

Çok haklısın...ablaminda gorumcesi abiii benim kız hasta .abii hastaneye gidecem . Abiii okulda veli toplantısına gidecem.bu modda sürekli . Ve kapılarının önünde kendi arabaları var...o yoksa taksi var. O yoksa da dolmuş durağının dibinde oturuyorlar ve yaşadıkları şehir minicik bı sehir

Sen mi kötü niyetlisin ablam mi kötü niyetli. Gorumceler mi asalak yoksa.... Tabiki sizin bı kusurunuzu goremedim

Fazla bile dayanmissiniz
Bende görümceyim. Ama hiçbirine bu şekilde bencillikle yaklaşmıyorum çünkü aynı zamanda gelinim.
Herkesn ailesi var çocuğu var herkesin ayrı bir uğraşı var sürekli kardeşimi çağırıp bencillik edemem ki.
Eşim yanımda beni muhtaç edecekse her seferinde (kardeşim bile olsa) ben onu adam diye taşımam yanımda. Bunlar her seferinde abisini çağırıyorlar herşeye.

Ayyyy Allah im bir görümce olarak söylüyorum, çok saygısız. Madem gezmeye araba ile gidiyorlar, neden hastaneye eşinizi çağırıyorlar. Keske en baştan tatlı sert bir cevap verip tüm gün tacize maruz kalmasaydiniz.
Karı koca ikiside çocuk bunların. Büyümemişler. Net cevap versemde tacizleri devam ederdi.
Bide haklı gibi üste çıkıyor görümcem. Bir tipler bir instagramdan bana laf atmalar. Abisine mesaj atmış haklı gibi birde sizin aranızda sorun oldu bu olay bir daha çağırmıcaz zaten bana geç mesaj attı geçmiş olsun diye demiş. Ne yapmamı bekliyordu acaba

Bastan hata net reddetmemek. Ikinci hata her aramaya ve mesaja cevap vermek. Cocuk konusunda birsey diyemem. Biri yigenim hasta dese bende kosarim. Bence iki taraf da hatali

Arabaları bozulmuş ve şu korona dönemi herkesin bindiği taksiyle gitmektense abisini arayıp yardım istemesi gayet normal. Anneniz yabancı değil, misafir değil. Gerekirse durumu anlatır annenizle birlikte yemek hazırlarsınız.
Aslında buna bence bu kadar tepki gösterme sebebi savunma iç güdüsü yani sürekli biseyler isteyen bir görümce var belki görümce kötü biri değil birlikte gezmekten hoşlanan biri ama anlayışlı olmadığı kesin. Görümcenin bu iyi niyetli gibi görünen davranışı konu sahibini haliyle rahatsız etmiş anladığım kadarıylada hep böyle, konu sahibide üzerinde psikolojik bir baskı hissediyor görünürde görümce kişisi çok iyi davranıyor ama psikolojik baskısı yoğunlukta olunca konu sahibide darlanmış bence normal bi zaman da acil bir durumları olsa konu sahibinin yardım etmek istemeyeceğini düşünmüyorum

Bastan hata net reddetmemek. Ikinci hata her aramaya ve mesaja cevap vermek. Cocuk konusunda birsey diyemem. Biri yigenim hasta dese bende kosarim. Bence iki taraf da hatali
Ben onlara net cevap versemde yine mesaj atarlar. Çünkü geçen byramdada ailem geldi bize. Biz onları evde bıraktık (görümcem ve kayınvalidem virüs var diye pek görüşmek istemiyorlar çünkü annem babam çalışıyor) bayramın birinci günü kayınvalideme gittik. Ertesi gün görümcem yine abisine mesaj atıyor hadi gelin gelmicekmisiniz ben zaten çalışıcam sizi göremicem hiç bu şekilde sürekli mesaj atmış.
Kısacası bu insan böyle biri halden anlamaz. Kendi kayınvalidesi ye arası kötü hiç kimseyle bencillikten dolayı anlaşamıyor.

Arabaları bozulmuş ve şu korona dönemi herkesin bindiği taksiyle gitmektense abisini arayıp yardım istemesi gayet normal. Anneniz yabancı değil, misafir değil. Gerekirse durumu anlatır annenizle birlikte yemek hazırlarsınız.
Korona döneminde taksiye binmeyi göze alamayan dışarı gezmeye de çıkmaz. Görümce düşüncesiz biri, öncesinde de resmen taciz etmişler gelin gelin diye.
Ben kim gelirse gelsin hazırlığımı önceden bitirmek gelen misafirle de oturmak isterim. Yol yorgunu insanları bir de mutfağa sokamam.

Karı koca ikiside çocuk bunların. Büyümemişler. Net cevap versemde tacizleri devam ederdi.
Bide haklı gibi üste çıkıyor görümcem. Bir tipler bir instagramdan bana laf atmalar. Abisine mesaj atmış haklı gibi birde sizin aranızda sorun oldu bu olay bir daha çağırmıcaz zaten bana geç mesaj attı geçmiş olsun diye demiş. Ne yapmamı bekliyordu acaba

Yaaa araba olmasa evde oturup çocuk hastalansa dayısı tabiki gidecek. Ben olsam bende cagririm acil bir durumsa. Cağırdım da erkek kardeşimi ama gerçekten acil bir durumdu. Ama sizin görümce sanırım deli. Annem gelecek dedikten sonra susmasi lazımdı.

Sadece cocuk hasta diye arasa kotu niyet aramazdim ben. Ama misafirim gelecek dediginiz halde dakika basi aramalarina anlam veremedim.
Çocuk hasta olur arar, düşer arar, evde tek başına duramıyor çocukla aslında tek te değil kocası hep yanında evde çalışıyor. Kısacası abisinin evi ailesi çoluğu çocuğu yok gibi sürekli mesaj arama. Yoksa zaten bir iki sefer olsa ailem bile gelmiş olsa bişy demez sinirlenmezdim

Bu hayatta en sinir oldugum insan tipi israrci insanlar.bi kere yok diyince anlamiyorlar israrla niye cagirmis ki ben boyle yapanlara cvp bile vermiyorum

kötü biri değilsiniz görümceniz bencil
net olmalıydınız görüşme planı ayarlıyorsa
"bugün imkan yok olmaz misafirim geliyor biliyorsun.. unuttun herhalde" gibi net konuşun
siz açık kapı bırakmışsınız bakarız vs diyerek oda yüzsüzleşmiş

Ben onlara net cevap versemde yine mesaj atarlar. Çünkü geçen byramdada ailem geldi bize. Biz onları evde bıraktık (görümcem ve kayınvalidem virüs var diye pek görüşmek istemiyorlar çünkü annem babam çalışıyor) bayramın birinci günü kayınvalideme gittik. Ertesi gün görümcem yine abisine mesaj atıyor hadi gelin gelmicekmisiniz ben zaten çalışıcam sizi göremicem hiç bu şekilde sürekli mesaj atmış.
Kısacası bu insan böyle biri halden anlamaz. Kendi kayınvalidesi ye arası kötü hiç kimseyle bencillikten dolayı anlaşamıyor.

O zaman net cevap verdikten sonra ger mesajina dönmeyin ve aramasina cikmayin. Madem laf anlamiyor bakmayacaksiniz. Zaten "laf anlamiyor" diye insanlar yaptiklarina devam edebiliyoe cünkü kimse net cizgi cekemiyor

Back
X