köye gitme isteği

aynı şeyleri bende yaşıyorum çok zor Allah sabir versin inşallah bizde kavuşuruz
İnşaallah canım sevdiğin yanında olsun da yek köyde yasa izini bu kadar sorun etme şuan ben köyde yaşamayı daha çok isterim bu meslek belli bi müddetten sonra sıkıyor emin ol gün gelir köye gitmeyi kendin istersin evlenince sürek li beraber olcaksın esinle sıkılırsın ister istemez tatilde sıkar kalabalık ortam ararsın ben izinlerde sürekli kalabalık olmayı istiyorum esinle zaten sürekli berabeeiz izinde de akrabalarla olalım istiyorum hep

Eksikler var derken kastettiğim bu. Hani izin 25 gündü sadece? Ona dert yanıyordunuz? Ki dediğim gibi evlenince illaki eşiniz de başbaşa vakit geçirmek ister.
49 gün izinde 10-15 gün sizindir dert edip insanları yiyip bitirmeyin.
1 yıl idare edemeyecek şimdiden izin günlerinde adamı arada bırakacaksanız 1 yıl daha bekleyin öyle evlenin. Bu Arada sizde biraz olgunlaşmış olursunuz belki.
Sözlüyken de sevgisinden emin olduğunuz adam 25 günde 2 gun ayırıyorsa elinden gelen budur.
O da isterdi daha fazla vakit geçirmeyi şartlar bu demekki...

canım diyorum ya benim için de farketmez o olsunda ben giderim onunla her yere. Ama birazda yanlız kalmak istedim doğal olarak o illaki köye gidicem derse ben yine giderim onu görebilmek için çünkü özlüyorum yanlız olamasak bile giderim

Haklısınız.
şuan için bile 2 gün size ayırması da az bence.
insan özler. evet teknoloji gelişti ama kanlı canlı ona dokunup sarılıp sohbet etmek varken telde görüntülü konusma ile ben de yetinmezdim.

evlendikten sonra da tüm izinlerinde ailesiyle olmak ben de istemezdim. şimdiden bunu dile getirmeniz iyi olmuş ama o da geri adım atcak gibi durmuyor.

Ailesine yardım isteğini anlıyorum ama yardımcı birini tutsa parayla ailesi çok zorlanıyorsa ?

bi seferde gelebildiği en fazla 25 gün
o tamamını orda geçirmek istiyor
neyse başbaşa vakit geçirmek ister istemez kendi bilir
düğünüde daha fazla uzatma şansımız yok
olsaydı uzatırdık

Arkadaşlar doğuda eş götürülemeyen yerse nasıl gitsin kız boşuna beklemiyordu herhalde şuan iznide boşuna sorun etmiyor herhalde k.bakmayın ama burada çoğumuz 25 günü ailesiyle geçirmesine karşı çıkmıştık bizlerde zamanında istemiyor muyduk beraber zaman geçirmeyi bence sonuna kadar haklı o kadar ay yolunu bekliyor beraber zaman geçirmek hakkı değil mi ,,Ayrıca kız köye gitmem etmem kalmam deniyor ki oraya da razı olduğunu söylüyor ama nişanlısı götürmüyor anlaşılan ..

malesef şuan onu yapmaya gücü yetmez çünkü kredi ödüyor ev eşyası düğün vs çok masrafımız var

Köy işleri çok ağırdır. Yılın belli bir dönemi gerçekten çok yoğun geçer. Taştan adam olsa çalışsa derler genelde çünkü uykuya bile hasret kalırlar. Şimdiden hazırlıklı olun, ailesi köyde yaşamaya devam ettiği sürece her sene tatilleriniz orada geçecek. Şimdiden istediğiniz kadar konuşun, nikahtan sonra bu sözler unutuluyor.

Evet canım doğuda eş götürülmeyen tehlikeli bi yerde şuan beni götürse bile yanıma gelemeyecek ben onada razıyım sırf ona yakın olabilmek ama yok götürmüyor
Nişanlım köye götürmem demiyor 25 günüde köyde geçirmek istiyor bende sadece 5 gün bile olsa yalnız kalalım diyorum

Çok haklısın. Hepimiz öyle isteriz çünkü. Ben eşimi 1 saat görmek için kışın gününde 12, saatlik yol cekmiştim çünkü özlüyordum bu da senin hakkın canım

Adamın sevgisinden emin, her ayrıldığımızda göz yaşları içinde ayrılıyoruz diyor.
Sadece İlk yıl geçerli olan durum, 25 gün iznin 5 i bana yeter diyor.
Bu kadar seven gözünün içine bakan adam zaten başbaşa kalmak ister evlenince ve o 25 gündem vakit ayırır... 20 sinde de birlikte aile yanına gidilir vs ..
Bu adam zaten seviyor, olabilecek olanı zaten yapar. Belliki ailesinin ihtiyacı olduğu için şimdilik 2 gün ayırabildi.
Buna rağmen hakettiği muamele bu mu sizce? Daha evlilik olmadan izin yüzünden ailesi ile arada kalmak mı?
Biraz huzuru haketmiyor mu?
Sen askerlik yap, bir yandan borç öde, ev kurmaya çalış, nişanlını sev, özle, ailene yetişmeye calıs, sonuç yine bu?

Ki sadece 1 yıl hesabı yapılan olay.

ben 25 günü köyde geçirmek istemiyorum diye böyle tepki göstermiş olabilir belki de
zaman gösterecek
ben ailesiyle kendi aramda bırakmıyorum onu benim isteklerimin son derece makul olduğunu düşünüyorum

Bu durumda iş arkadaşım var, eşinin ailesinde tatil kavramı yok, yazlık bir yere gitmeleri, otelde kalmaları vb hep gizliyorlar çünkü kp ve kv bize on gün mü ayırdınız zaten bir yıl göremiyoruz diyorlarmış, bayramlar banko köyde zaten o kesin ama yıllık izin alınca da on günü köyde beş günü yalan söyleyip tatile gidiyorlar. Kv ve kp hasat zamanı hariç özellikle kış aylarında hayvana bakacak biri varsa sık sık geliyorlar mesai tarzı iş olmadığı için ve şehir hayatını gelin hizmetini sevdikleri için. Ki evleri 1+1 buna rağmen

benim için hiç sorun değil başımın üstünde yerleri var
sadece biraz banada zaman ayırsın istiyorum yoksa bende gider köye çalışırım
bunları bilerek evleniyorum

yazin muhtemelen toplama hasılat islrrine yardim ediyordur ki eger tarla bag bahce coksa bu isler 2 kisi olacak isler degil mecburen gidiyordur orada onlarin ekmek kapisi bu acidan bakinca biraz daha anlamli oluyor sanirim.
bizde gideriz tarla surmeye falan ben koy hayatini severim bu yuzden kosa kosa gidiyorum aslinda cok keyifli ama tercihler sartlar ayni olmayabilir tabi

hayır geçim için yapmıyorlar sadece kendilerine kadar
bende severim gitmek isterim ama tüm izini orda geçirmek istemiyorum

şimdiden net konuşuyorsa sende net konuş
ben evlendıkten sonra her izinde bütün iznmi orada geçirmem de ,
evlendıken sonra böyle dememiştin demesin,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…