Kp bana seni aileden zaten saymıyoruz dedi

zaten konu sahibi o esnada yapması gerekeni yapamadığı için, içine dert olmuş konu açmış. yani bu yüzden bu bölüm var demek istedim. fikrinizide yanlış anlamadıysam konu sahibi örneğin tekrar böyle şeylerle karşılaşırsa vermesi gereken tepkiyi vermeli şeklindeyse, bende katılıyorum bu gibi şeylere tepkisiz kalmamalı bu olaydan ders almalı. açıkçası benim yorumunuzda hoşuma gitmeyen şey kendisi şimdi üzgünken teselli ararken drama queen diye etiket vurulmasıydı ve bana açıkçası sert geldi.

Terbiyesizlik etmişler. Ayrıca bu meselenin muhattabı oğulları. Ne söyleyeceklerse oğullarına diyecekler. Siz el kızısınız. İnsanlar iyice rayından çıktı. Bundan sonra soğuk durun. az konuşun, az gidin. Ciddiyim. Daha çocuk yok sanırım. Çocuk olursa önünü alamazsınız bu konuşmaların.

Valla ben hala uyumadım o fosur yatıyor ama bütün gece düşündüm taşındım en iyisi dediğiniz gibi mesafe koymak teşekkür ederim

Bence es ailesini bir kenara birakin, 20 kusur sene sonra hayatiniza giren bir aileye ihtiyaciniz yok. Ama neden onlar sizi sevsin diye bu zamana kadar cabaladiniz, sizi aileden gormemeleri neden kriz gecirecek kadar tepki vermenize sebep oldu bunlara odaklanin cunku bu kisim sizinle ilgili olan kisim. Bir sey tetiklenmis sizde demek ki cunku tepkinizin asiri oldugunun siz de farkindasiniz.

Ayrica bir daha arayip sormamak, sadece bayramdan bayrama gitmek icin elinize cok guzel bir firsat gecmis ama kullanir misiniz bilmem.

Doğru söylüyorsunuz bu kısmı bende düşündüm. Sanırım çocukken annemin hep hesap sorması yüzünden kendimi açıklamaya ifade etmeye alışmışım. Ve karşı taraf beni dinlemediğini görünce kendimi ifade edemediğim için duygu patlaması yaşamış olabilirim. Haklı olduğum şeyi savunmak istedim haksızlığa gelemedim. Karşı tarafta orta yol bulup iletişim kurma amacında değil devamlı suçlayıcı ses tonu ve yaklaşımındaydı. Bilmiyorum belki de o anki ağlama sebebim çocuklukta yaşadığım bir şeylerle ilgilidir maalesef sebebini tam bilmiyorum. Bildiğim tek şey eşimin ailesine değer veriyor oluşumdu. Değer verdiğin kişiden birden düşmanca tavır görünce şok oldum sadece şokunu etkisinde gibiydim. Bu fırsatı da sonuna kadar değerlendircem. Çocuk değilim artık kimsenin bana bu şekilde tavır alıp o sözleri söylemesini duymazlıktan gelmicem. Çünkü yutarsam kendime olan saygımı kaybederim gibi hissediyorum

Şu an gerçekleri anlayabileceğini bilsem anlatırdım. Ama çok toysun. Daha onları kendi ailen sanıyorsun.
İki şeyi bil sonra zaten hükümleri olmadıkça daha saldirganlasip ipler kopacaktir.
1- O adam senden özür dilemedikçe asla eskisi gibi davranma asla. Yarın sabah da laf falan sokma, odadan çık nötr bir şekilde çık, kahvaltı yapma hiçbir şeye elini sürme ama laf da sokma, tesekkur et kapıdan çık.
2-Simdi eşinin sınavı basliyor. Çok büyük ihtimalle 1 aya kalmadan hiçbir şey olmamış gibi gelip annemlere gidelim diyecek, sen de daha kendini onceleyecek durum yok gidersin. O zaman gerçekten hiçbir şeye elini sürme, misafir gibi davran birşey derlerse de aileden olmadığım için bilmiyorum x bey de.
Bu iş uzar. Tek temennim eşinin şimdiki duruşunu devam ettirmesi. Senin akillanmana daha var. Birgün bu baskıcı tipler için hiçbir şeyin degmedigini anlayacaksın. Uykusuz kaldığın 1 dkya bile değmez.

Tatlım hala kalbim paramparça oldu diyorsun, deme. Sadece kendi anne babanıza yansın içiniz başkasına değil. Bunlar hep tecrübesizlik, biz seni aileden görmüyoruz dediğinde değilim zaten diye yapıştıracaksınız cevabı. Eşim vasıtasıyla hayatımda varsınız, olur da boşanırsak yoksunuz siz zaten diyeceksiniz. Beni sevsinler iyi olayım kırmayayım saygıda kusur etmeyeyim... Buraları az biraz okusaydınız bunun her ailede işe yaramadığını görürdünüz. Atar gider yapan gelinler saygı görüyor çekiniyorlar onlardan.

Yüzleşmeyin çünkü yapamazsınız naifsiniz. Kayınpeder zayıflığınızı gördü, bastırır da bastırır psikolojik şiddeti. Ayrıca niye bana bunu yapıyorsunuz söylüyorsunuz davranıyorsunuz vs sormak eziklik acizlik. Kocanız ne güzel kalk gidelim demiş. Tamam fevri davranmak istemedim, tartışma kavga ortamı olmasın diye hemen gitmek istemedim diyebilirsiniz. Sabah kalkın hiç bir şey olmamış gibi basın gidin. Nereye diye sorarlarsa dışarıda kahvaltı edeceğiz ayrıca başka planlarımız var deyin. Cebinizde çok güzel bir koz var artık. Her lazım olduğunda kullanın. Herkes kendi ailesini arayıp haber verecek bundan sonra, beni asla bunları sormak için aramayacaksınız, oğlunuza sorun diyeceksiniz. Zor biliyorum kendinize yakıştıramıyorsunuz böyle davranmayı, ama bir kez yaptınız mı karşılığını alırsınız.

Ayrıca eşiniz babasına "sen ne biçim konuşuyorsun, o benim eşim ve eşimi aileden görmeyen beni de görmesin" dese daha güzel olurdu ama yine de adam arkanızda durmuş gidelim demiş. Verin cevaplarını, oğullarıyla da kapışsınlar gerekiyorsa. O kısım sizi hiç ilgilendirmesin eşim üzülmesin, eşimin ailesi kırılmasın yok artık sizin için.

yav bacim niye agliyorsun. aglama aglat :))

ben olsam hangi aile, evet bizim kendi ailemiz var kocam ben ve cocuklar deseydin.

Valla ben hala uyumadım o fosur yatıyor ama bütün gece düşündüm taşındım en iyisi dediğiniz gibi mesafe koymak teşekkür ederim
size yillanmis gelin tavsiyesi, esinize sakin vicdan yapmayin. o kendi anne babasi, kendi nasil istiyorsa oyle halletsin. ogullarina bu kadar duskunlerse, sizin bi hareketinizle aralari bozulmaz zaten. ben olsam esimin ne dedigine bile bakmaz, kalkip kendim ceker giderdim. esim de muhtemelen anne babasina cemkirecegi icin herkesin huzuru kacardi.

Benimki de bana "Sen benim muhatabım değilsin demisti. " gö.ümün kenarı.

Ben de senelerdir küsüm ne bayram ne kandil aramam. Evime gelirse sofra kurarım. Laf atarsa bana suratına bakmadan iki kelime ile cevap veririm.

Kötü müyüm elbette kötüyüm.
Ama artık hakediyorum bari içim rahat.

Eşiniz de sadece size kalk toparlan gidelim dedi babasına dönüp iki kelime etmedi dimi.
Edemezler ağızlarını.... Neyse sabah sabah küfür etmek istemiyorum.

Eşiniz polis yada askermi diyecektim çünkü ailelerde ya para mevzu oluyor yada ben ilk okuduğumda düşündüm eşin görevden zar zor geliyor bir yıllık izni var ailesi gormek istiyor oda tatile gidiyor. He gitmesinde sorun yok belki annesi sevdiği yemekleri sıraladı siz söylemediniz . Kadın- adam hayal kurdu birden şok oldular.Ben sizin üslubumuzu hiç beğenmedim işin açığı hep kendi tarafınızdan bakıyorsunuz.

Bazıları çok sinsidir hiç bisey anlatmaz kaynimgil öyle bizde nefes alsak anlatırız eşimle.

Ben karşı tarafı da dinlemek isterdim.

Bence herkes nefes alsa haber vermek zorunda değil. Herkes kendini ezdirmek istemiyor. Konu sahibi yazdı ayrıca önceden haber verdiklerinde oraya gitmeyin sakınn!! Diye diretiyorlarmış. Böyle yapan birine son dk haber vermek gerek bence de.

Ay ben ettim valla.

Ben haber versin demedim herseyi. bir anne baba olarak önceden plan yapacaklarını iki taraflı baktığımı düşündüm halada düşünüyorum karşı tarafı da dinlemeli.

Bir yere giderken haber verme meselesini belli bir yaş üstü önemsiyor. Ama ben kendi anneme haber veririm şuraya gidiyoruz diye, eşim kendi ailesine. Yani niye haber vermiyorsunuz diye birisine kızacaklarsa eşine kızsınlar. Öyle ufak tefek seyahatleri de haber bile vermem. Bir hafta filan gideceksek söylerim.

Şimdi o sana "sen aileden değilsin" diyen kayınpeder var ya, yarın öbür gün hastalansa "bana gelinim baksın" diyecek biliyorsun değil mi?

Bir söz ağzından çıkınca bir ömür o sözün kölesi oluruz kp de bu sözün kölesi olucak

Nasıl mı uzak dur gitme bir günü geç bir bir saat bile ayırma gez kocanla bu cümleyi de hep hatırlat

Aslında güzel bir yandan al size aile bende sizi insandan saymıyorum diyin

Eşin ne yaptı ne dedi bu duruma?Allah aşkına elin adamının iki çelimsiz lafını kafana takma.Saysa ne olurmuş saymasa ne olurmuş Bundan sonra koyarsın mesafeni sadece eşinin ailesi olarak gayet resmi olarak iletişimin olur biter.Ona en güzel yapacağın şey sen kimsin imajı vermek olacaktır

Sahsen bizde her yere giderken soylemeyiz ama ben kvlere kalmaya gidiyorsam gittigim gun derim bastan "5 gun burdayiz sonra otele gecicez ayarladik tatil yapicaz" vs diye
Son aksam soylemem
Niye bastan soylerim? 10 gunluk plan yapmasinlar su gunde suraya gideriz vs demesinler diye. Soyleseydiniz iyi olurmus
Ama tum bunlar o laflari hakettiginiz anlamina asla gelmez
Kp oyle konustugu an neden sevmiyorsunuz naptim ki vs demek cok yanlis olmus
Keske daha once soyleseydiniz izinlerimi aile sandigim insanlara harcamazdim vs diyebilirdiniz
Ayrica esinizin hadi gidelim demesi bi tepki ama babasina sen nasil konusuyorsun o benim esim ailem diyememis
Demek ki sizi kabullenmediklerini daha onceden de biliyor o yuzden ona siradan bi bilgi gibi geldi ve tepki vermedi
ben olsam esime donup "duydun dimi aileden degilmisim bundan sonra ailem olmayan insanlarla gorusmem icin teklifte bulunmazsin" diye tepki verirdim
Bana cok rahat geldi davranisi

Desin kim ki o. Evet sizin aileniz değil.
Sizin aileniz siz eşiniz ve çocuğunuz.
Keşke deseydiniz ben de sizi saymıyorum diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…