• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi borcu

Miray12_34

Bşlngç:70 _ gn:65,7 _ hedef:60
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
550
1.393
28
35
Adana
Kızlar konuyu bir arkadaşım adına açıyorum, fikirlerinize ihtiyacı var.
Arkadaşım 1 yıldır evli ve şuanda 5 aylık hamile:anneadayı: 2.5 ay kadar sonra doğum iznine ayrılacak ama bir sorunu var ve çözemiyor maalesef. Arkadaşım evlendiği zaman 20.000 TL. kadar bir borcu varmış babasına ev almaları için vermiş ve kredi taksitleri henüz bitmemiş şuan yaklaşık 14.000 kadar Bi borcu var bir de üstüne düğün giderleri eklenince haliyle zor tabi 1 yıldır ödüyor tabi ama şuan toplamda 17.000 TL. Kadar Bi borcu var ailesinin de durumu iyi olmadığı için yardım edemiyorlar 2.5 ay sonra doğum iznine ayrılacak doğum izni bittikten sonra da 1 yıllık ücretsiz izin alacak eşi ben sadece düğün için harcadığın borçları öderim babana aldığın evin kredisini ödemem babana söylersin o öder ben karışmam demiş arkadaşım durumları yok biliyorsun dediğinde evi satsın ödesin banane kv_kp evlendiğimizde bize ne yaptı ki şimdi ben onların evleri için çekilen krediyi ödeyeyim gerekirse satsın evini ödesin kredi borcunu demiş, yalnız babasının durumu kötü yani babasının da krediyi ödeme imkanı yok, eee arkadaşım babasına evi sat benim kredi borcumu öde de diyemez. Şimdi durumu hiç babama açmadan beklesem mi eşim bebek olunca yumuşar öder mi yoksa babama konuyu açıp onlardan yardım mı istesem veya bir diğer seçenek düğünde takılan bileziklerle mi ödesem diye soruyor cevaplarınızı bekliyoruz hepinize teşekkür ederiz ..

Eğer esinin kendi ailesine tutumu da aynıysa haklı. Sonuçta onlar artık ayrı bir ev. Kendileri anne baba olacaklar. Burda arkadaşının babası bunu düşünmeliydi. Evlenmiş kızına neden hala kendi borcunu ödetiyor? Hastalık olur, kaza olur onlarda yardım edilir ama böyle bir durumda ödemesi yanlis.

bende aynı durumda sayılırım eşimde aynı tepkileri verdi ve cok haklı. mecbur değil
düğünde kimseden fayda görmedik şimdi neden babamın borcunu ödesin ki?
ben altınlarımı bozudrmak istesem onu da asla kabul etmezdi eminim
babama söyledim ben işten cıkıcam ödemeye basla diye tm dedi arkadasınızda babasıyla konussun

Damat bı yerde haklı gibi ama arkadaşların dediği gibi erkek tarafından bir borç olsa kimse gık demeden ödüyor. Bu kafadaki bir adam odese çok başa kakar gibi geliyor bana, pişman eder yani ömür boyu..
Keşke arkadasiniz borcu bitene kadar çocuk düşünmeseymis, biz bekliyoruz mesela birkaç taksit var bitmeden düşünmüyorum bebek.
Allah yardımcıları olsun. Bana tek çare babasına uygun bir dille anlatmak gibi geliyor. Damadın diline düşurmesin babasını bence

bu imkansızlıkta çocuk yapmayıp biraz beklese iyiymiş. 17bin ödenmeyecek bi borç değil. eş bi miktar haklı. ailenin durumu çok çok mu kötü? zor bela ödeyebiliyolarsa babası ödesin.
Canım babası asgari ücretle çalışıyormuş yani ödeme imkanı yok

Kızlar konuyu bir arkadaşım adına açıyorum, fikirlerinize ihtiyacı var.
Arkadaşım 1 yıldır evli ve şuanda 5 aylık hamile:anneadayı: 2.5 ay kadar sonra doğum iznine ayrılacak ama bir sorunu var ve çözemiyor maalesef. Arkadaşım evlendiği zaman 20.000 TL. kadar bir borcu varmış babasına ev almaları için vermiş ve kredi taksitleri henüz bitmemiş şuan yaklaşık 14.000 kadar Bi borcu var bir de üstüne düğün giderleri eklenince haliyle zor tabi 1 yıldır ödüyor tabi ama şuan toplamda 17.000 TL. Kadar Bi borcu var ailesinin de durumu iyi olmadığı için yardım edemiyorlar 2.5 ay sonra doğum iznine ayrılacak doğum izni bittikten sonra da 1 yıllık ücretsiz izin alacak eşi ben sadece düğün için harcadığın borçları öderim babana aldığın evin kredisini ödemem babana söylersin o öder ben karışmam demiş arkadaşım durumları yok biliyorsun dediğinde evi satsın ödesin banane kv_kp evlendiğimizde bize ne yaptı ki şimdi ben onların evleri için çekilen krediyi ödeyeyim gerekirse satsın evini ödesin kredi borcunu demiş, yalnız babasının durumu kötü yani babasının da krediyi ödeme imkanı yok, eee arkadaşım babasına evi sat benim kredi borcumu öde de diyemez. Şimdi durumu hiç babama açmadan beklesem mi eşim bebek olunca yumuşar öder mi yoksa babama konuyu açıp onlardan yardım mı istesem veya bir diğer seçenek düğünde takılan bileziklerle mi ödesem diye soruyor cevaplarınızı bekliyoruz hepinize teşekkür ederiz ..
eşiniz haklı bence, şahsi borç ve evlilik birliği öncesinde yapılmış, bende ödemek istemezdim, doğum ıznı bıtınce alabılıyorsanız rapor alın sonrasında işe geri dönün anneniz gelsin baksın çocugunuza..

Başka kardeş yok mu bir yıl boyunca borcu üstlenecek?
Ücretsiz izin dönemi zor oluyor adam zaten çocuğun masraflarını yüklenecek kredileri ödemeye devam edecek bir de babanın borcu tabi zor olacaktır. Ödemeye imkan var mı peki?
Arkadaşınız çocuğunun rızkından kısıp ödeme yapabilecek mi?

erkek tarafının borçlarına katlanıyoruz ama onlar düğün dernek mobilya zart zurt için yapılmış borçlar düğünden sonra noluyor hop bilezikler sıyrılıyor borçlara gidiyor. o zaman sesimizi çıkarmıyoruz. ama iş başka burda. kayınpeder kendine ev alıyor. şimdi çocuğu olup masrafları büyüyecek olan damat neden borcu ödesin. altınlara gelince onlar bir yatırım zor gün için ilk yardım simitidir. 17 binlik borç için savurmaya değmez. geri de gelmez. bugüne kadar hiç bozulmuş bileziklerin geri geldiğini görmedim :) babası veya başka bir kardeş varsa borcu onlara iade etmek gerekir.

Çok sıkıntı edildiği bir noktada altınların bana düşen kismi ile babamın borcunu kapatırdim.Calismaya başlayınca da sadece evin masrafını ortak olur kendi hesabımı kendim tutardım.Babasi askeri ucretle kizini okutmuş meslek sahibi yapmışsa düğünde damat beye daha ne yapacakmış?Evlenirken holding CEO'sunun kızını mi aldığını sanıyormus?Kendisi evlenirken yanında hangi mülkleri getirmiş?

Back
X