• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi borcu

Ailenin durumu iyi değilmiş ve evlenmeden öncesinde olan borcuymuş. Ben damada hak vermedim. Banane bana naptı ki ödeyeyim demesi çok ayıp. Erkek tarafı da olsa ayıptı. Ancak bu durumda kardeşlerden yardım isterdim. İşten ayrılacağım. Krediyi ödeyemeceğiz. Ödediğim kredi de yarın bir gün hepimize kalacak yardım rica ediyorum desin. Diyelimki kardeşler yine de kabul etmedi. Bileziklerimi satar öderdim ama evi de kendi üstüme yapmasını isterdim babamdan ya da eve ortak olmak.

Şu alaka ;
Bana ben hamileyken babanın 17000 tl borcu için ne hali varsa görsün diyen adam çocuğu göremez dedim . Çünkü ben o adamı boşarım . Kimse kusura bakmasın . Baba bir tane , çocuk bir tane benim için bu böyle ...
Kusura bakma ama çok saçma düşünüyorsun, o ikisi apayrı şeyler. Ben arkadaşıma da söyledim düşüncemi, bence bu borcu ödemek zorunda değil adam, evet evlenirken borcu olduğunu biliyormuş ama sen ödeyemezsen ben öderim dememiş sonuçta ayrıca da kendi, eşi, evi için çekmemiş bu krediyi adam niye ödesin. Diyelim ki ödemedi hangi hakla ve hangi vicdanla adamın çocuğunu görme hakkı elinden alınır. Kusura bakma ama çok vicdansızsınız... Hiçbir anne hiçbir baba evladına hasret kalmamalı sebebi ne olursa olsun

Bu adam bilmiyor muydu evlenmeden önce senin kredin olduğunu borçlandığını ?
Sonuçta çalışan bi bayanla beraber ücretsiz iznin bittikten sonra sende eve katkı sağlayacaksın problem çıkarması mantıksız

Baska kardesi falan yok mu onlar yardim etse biraz? Ya da ailesine yakin mi oturuyor ? Annesi bebege baksa arkadasiniz ucretsiz izin almadan calismaya devam etse ?

Birde ileride miras olsa herkes esit pay mi alacak ? Sen daha fazla odemis oluyorsun ve birde hamile hamile bu kadar strese girip esinle kotu oluyorsun? Herkes yardime etmeli. Tek basina bu yuku tasima karderslerinden yardim iste.

Kusura bakma ama çok saçma düşünüyorsun, o ikisi apayrı şeyler. Ben arkadaşıma da söyledim düşüncemi, bence bu borcu ödemek zorunda değil adam, evet evlenirken borcu olduğunu biliyormuş ama sen ödeyemezsen ben öderim dememiş sonuçta ayrıca da kendi, eşi, evi için çekmemiş bu krediyi adam niye ödesin. Diyelim ki ödemedi hangi hakla ve hangi vicdanla adamın çocuğunu görme hakkı elinden alınır. Kusura bakma ama çok vicdansızsınız... Hiçbir anne hiçbir baba evladına hasret kalmamalı sebebi ne olursa olsun
Arkadasim bu kadin keyif icin mi odeyemeyecek bu krediyi. Bebek sahibi oluyor. Eger olmasaydi ve hayatina aynen devam etseydi zaten bir sorun yoktu . Babalar isten cikmiyor cocuk dogunca olan kadinlara oluyor malesef. Madem bu kadin calisamayacak bir sure o zaman adam odeyecek krediyi. Cok istiyorsa senet yapsin karisina daha da ne diyim . Ben benim basima gelseydi olani soyledim . Para yuzunden benim babamla arami bozan kocanin benimle isi yok. Bu benim pencerem.

Kızlar konuyu bir arkadaşım adına açıyorum, fikirlerinize ihtiyacı var.
Arkadaşım 1 yıldır evli ve şuanda 5 aylık hamile:anneadayı: 2.5 ay kadar sonra doğum iznine ayrılacak ama bir sorunu var ve çözemiyor maalesef. Arkadaşım evlendiği zaman 20.000 TL. kadar bir borcu varmış babasına ev almaları için vermiş ve kredi taksitleri henüz bitmemiş şuan yaklaşık 14.000 kadar Bi borcu var bir de üstüne düğün giderleri eklenince haliyle zor tabi 1 yıldır ödüyor tabi ama şuan toplamda 17.000 TL. Kadar Bi borcu var ailesinin de durumu iyi olmadığı için yardım edemiyorlar 2.5 ay sonra doğum iznine ayrılacak doğum izni bittikten sonra da 1 yıllık ücretsiz izin alacak eşi ben sadece düğün için harcadığın borçları öderim babana aldığın evin kredisini ödemem babana söylersin o öder ben karışmam demiş arkadaşım durumları yok biliyorsun dediğinde evi satsın ödesin banane kv_kp evlendiğimizde bize ne yaptı ki şimdi ben onların evleri için çekilen krediyi ödeyeyim gerekirse satsın evini ödesin kredi borcunu demiş, yalnız babasının durumu kötü yani babasının da krediyi ödeme imkanı yok, eee arkadaşım babasına evi sat benim kredi borcumu öde de diyemez. Şimdi durumu hiç babama açmadan beklesem mi eşim bebek olunca yumuşar öder mi yoksa babama konuyu açıp onlardan yardım mı istesem veya bir diğer seçenek düğünde takılan bileziklerle mi ödesem diye soruyor cevaplarınızı bekliyoruz hepinize teşekkür ederiz ..
ailesine konuyu açsın. dogum iznine ayrilacam bu borçları nasıl odeyeceksiniz desin.

Babanın borcunu kocan neden ödüyor bilemedim bebeği borçtan sonra düşünecektin veya bileziklerle hallediceksin coğu erkek senin borcu ödemenide kabul etmez

17.000 tl babasına ödeyeceği para için bana bu kadar dert yanacak adam , doğacak çocuğunu da göremez zaten . İster kendi babasına versin ,ister ben babama. Sanki atla deve 200 000 tl mi? Asgari ücret alsan 10 ayda bitecek borç için babamı üzmeye değer mi?
Ben olsam doğum iznim biter bitmez çalışacağım bu borç bir şekilde ödenecek .Bir zahmet sen de bebeğe bakacak birini bul derim..
Takı kısmına gelince direk bozdururum....
Pek zenginsiniz anlaşılan ayrıca burda kadın kocam kp imin borcunu ödüyor deseydide yorumları görseydik :işsiz:

Es haklı tabiki. Adam kayinpederin ev borcunu odemek zorunda mı ?
Bazi seyler hesaplanacakti en başından.
Hem 5 kardes varmış herkes destek olacak bir zahmet borç kolay ödenir ozmn.
En son evlendi diye neden sadece arkadaşınıza kalacak.
Sonra ev miras olunca herkes payını alirken esit paydas olacaklar ama ben ev hanimiyim deyip kenara cekinilmez.
Bir kisi 17bin ödeyeceğine hep birlikte 3 4 ödenmeli.

Keşke ailesinin borcunu ödemeden evlenmeseymiş artı çocuğu da biraz bekleseymiş. Tek çözüm yolu babasına söylemesi. Beraber çözüm bulmaya çalışsınlar.

Aylık ödemeyi 5 kardeş doğum izni süresince bölüşsün bence sonucta her kardeş aylık 100 200 tl neyse işte payına dusen rakam onu çikarabilir.Arkadaşınızın dogum izni bitince taksitlerini tek basına ödemeye devam etsin.

Back
X