- 10 Mart 2013
- 1.862
- 1.491
- 133
- Konu Sahibi rehordi-cui
-
Evet. Çocuk her daim zorluklarla karşılaşacak. Toplumda dışlanacak belki. Ancak benim tkaıldığım şu boşanmış aile çocukları lafınız. Nasıl da ileri geri konuşabiliyor insan başına gelmeyince di mi?o hesabı sadece o masum verecek diyorum ...Babasız, babanın kabul etmediği bir çocuk,anneninde yaptım bir hata ama doğuracağım dediği....böyle bir çocuk olmak istemezdim....zira boşanmış ailelerin bile çocukları bu kadar sorunluysa onlarda daha travmatik yaşayacaklar diyorum......
çok çok güzel cevap vermişsin arkadaşım ayakta alkışlıyorum seni. bende anlamış değilim bu ön yargıları çevrede ne derler korkusunu. bende babasız büyüdüm inan ne toplum dışladı ne travmatik birşey yaşadım. halam hamileyken eşi rahmetli oldu trafik kazasında çocuk babasız doğdu ve kimse sorgulamadı babasız büyümesini. ve ben çocuk doğuramıyorum eşimin çocuğu olmuyor millet neder diye düşünseydik evlat edinemez derdimizle öyle yaşardık. evlat edindik ama kimse bilmiyor evlat edindiğimizi açıklamak zorunda değiliz. şu zamanda anne baba haricinde kimseye hesap vermek zorunda değiliz bence. Allah küçük bebeğe uzun ömür hayırlı gelecek versin inşallah.Evet. Çocuk her daim zorluklarla karşılaşacak. Toplumda dışlanacak belki. Ancak benim tkaıldığım şu boşanmış aile çocukları lafınız. Nasıl da ileri geri konuşabiliyor insan başına gelmeyince di mi?
Bende boşanmış aile çocuğuyum ve bir çok "anne babası birlikte" insana göre çok daha düzgün bir psikolojide yetiştiğimi ve olgunlaştığımı düşünüyorum.
Ama haklısınız. Toplumda siz ve sizin gibi "Boşanmış aile çocuğu","Babası istemeyen çocuk" gibi kalıplar ve önyargılar olduğu sürece tek başına çocuğunu doğurup sorumluluğunu üstlenen anneler "ahlaksız" olarak adlandırılır.
Burda böyle düşünen bütün hanımlara sesleniyorum. O "boşanmış aile çocuğu" diye tabir ettiğiniz insanların psikolojileri neden bozuk oluyor biliyor musunuz? Siz ve sizin gibi düşünen, kınayan, dışlayan, tuhaf karşılayan kesim yüzünden.
Ben neden böyle sağlıklı bir psikolojide yetiştim peki bunu biliyor musunuz?
Çünkü annem de babam da bize her zaman saygıyı öğrettiler. Sevgi ve saygı gösterdiler. Sizin gibi düşünen insanların ağzının payını verip bizi sizlerden izole ettiler çok şükürrr....
hay ağzını öpeyim :) süpersin canım.Sorun ne biliyor musun? O kadın "ezik" bir tavır takınsaydı, kadına cık cıklayıp vah vahlayıp kendilerinin ne kadar namuslu olduklarına "başlarında bir erkek olmasına" şükredeceklerdi ama evdeki hesap çarşıya varmadan bozuldu. O da ne başka tür kadınlar da varmış.
Annelik nikahla meşruiyet kazanan bir durum değil, doğurmak ya da evlat edinmekle meşruiyet kazanan bir durum.
Ben anlayamıyorum, çocuk evlilik dışıysa ısınanamak ne?
Belediye başkanından izin almadan sevişip gebe kaldıysa sana ne? Evlilik dediğimiz kurum en nihayetinde soyu meşru tutmak için sonradan icat edilmiş bir kurum. 21. yy'da bebeğin babasını bir damla kanla kanıtlayabiliyorken öyle bir kutsiyet atfetmenin manası yok.
Kadın kürtaj olsa, bu sefer yine tü kaka. Bir de kendilerine verilen öneme bak "Eşime söyleyeyim mi?" Pardon da siz kimsiniz yani?
Kadın niçin sizin düşüncelerinizi önemsesin yani?
Vallaha ben evlilik dışı hamile kalsam, gelmişim zaten 30 yaşına kimseyi takmam, doğurur, pamuklara sararım çocuğumu.
bekar bir kadın 30 yaşını doldurduğunda evlat edinebildiğine göre neden doğum durumu olmasın :) hemde bebek evlat edinebiliyor 0-1 yaş. o zaman doğurabilirde :)Valla hiç düşünmesin varsa öyle bi şansı hemen değerlendirsin, evli olmayıp ta çocuk istese hakkı olmamış mı oluyor, annelik resmi nikahı olan kadınların tekelinde olan bi vasıf değil... İsteyen her kadının hakkı...
Evet. Çocuk her daim zorluklarla karşılaşacak. Toplumda dışlanacak belki. Ancak benim tkaıldığım şu boşanmış aile çocukları lafınız. Nasıl da ileri geri konuşabiliyor insan başına gelmeyince di mi?
Bende boşanmış aile çocuğuyum ve bir çok "anne babası birlikte" insana göre çok daha düzgün bir psikolojide yetiştiğimi ve olgunlaştığımı düşünüyorum.
Ama haklısınız. Toplumda siz ve sizin gibi "Boşanmış aile çocuğu","Babası istemeyen çocuk" gibi kalıplar ve önyargılar olduğu sürece tek başına çocuğunu doğurup sorumluluğunu üstlenen anneler "ahlaksız" olarak adlandırılır.
Burda böyle düşünen bütün hanımlara sesleniyorum. O "boşanmış aile çocuğu" diye tabir ettiğiniz insanların psikolojileri neden bozuk oluyor biliyor musunuz? Siz ve sizin gibi düşünen, kınayan, dışlayan, tuhaf karşılayan kesim yüzünden.
Ben neden böyle sağlıklı bir psikolojide yetiştim peki bunu biliyor musunuz?
Çünkü annem de babam da bize her zaman saygıyı öğrettiler. Sevgi ve saygı gösterdiler. Sizin gibi düşünen insanların ağzının payını verip bizi sizlerden izole ettiler çok şükürrr....
Harikasinmüslüman toplumlar hep çağın gerisinde eğitim sağlık...en çok kürtajda onlarda ilkel şekilde yaşıyorlar onları kimse örnek almaz...siz alabilirsiniz..abd dediğise çağın devi her alanda bir kadın bu kararı alıyorsa herkese b.. yemek düşer abdye vize verseler kimsenin durmayacağı kesin
Iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
Hadi onu da geçtim ben neden diğer kuzenlerimin çocuklarına yaklaştığım gibi yaklasamadim neden onyargiliyim. Çok garip hissediyorum. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.
Ailesinin erkekleri reddetmis kadınları kabullenip hediye filan gondermisler hatta. Babasının belli olduğunu ama istemediğini soylemis. Ben açık açık konismadim. Nufis cuzdanini çıkartmış yani babasi nüfusuna almamış kabul etmiyor çocuğu. Ben ziyaretine gittim ama o kadar gurur duyulacak birsey yapmis gibi davranıyordu ki insan azıcık mahçup olmaz mi bilmiyorum ben mi fazla tutucu davranıyorum ama herkes kabul edecek mecbur diye düşüncesiz davranilamaz ki. O masumun ne gunahi var da ona böyle bir hayati layik gördü. Kendisi calismiyor eski eşinin verdigi nafaka ve annesinden aldigi parayla ayri evde yaşıyor.
Neden mahcup olsun, neden utansin?
Bu dusunceler yuzunden evlilik disi hamile kalanlar bebeklerini aldiriyor zaten, herkes evlenecek diye bir kural yok, istemis, yaptiginin arkasinda durmus ve dogurmus. Cesareti ve dik durusundan oturu tebrik etmeniz gerekirken neden uyanmadigini sorguluyorsunuz ya pes...
Aldirsa katil derdiniz, aldirmadi mahcup degil diyorsunuz, ne yapsaydi intihar mi etseydi?
çok çok güzel cevap vermişsin arkadaşım ayakta alkışlıyorum seni. bende anlamış değilim bu ön yargıları çevrede ne derler korkusunu. bende babasız büyüdüm inan ne toplum dışladı ne travmatik birşey yaşadım. halam hamileyken eşi rahmetli oldu trafik kazasında çocuk babasız doğdu ve kimse sorgulamadı babasız büyümesini. ve ben çocuk doğuramıyorum eşimin çocuğu olmuyor millet neder diye düşünseydik evlat edinemez derdimizle öyle yaşardık. evlat edindik ama kimse bilmiyor evlat edindiğimizi açıklamak zorunda değiliz. şu zamanda anne baba haricinde kimseye hesap vermek zorunda değiliz bence. Allah küçük bebeğe uzun ömür hayırlı gelecek versin inşallah.
bunu en yakından tecrübe etmiş biriyim tabi ki büyütülür ama çocuğun psikolojisi alt üst olur konuda ki durumda ise daha fazlası....boşandıktan 2 yıl sonra oğlum 7 yaşındayken kanser oldu travmatik olduğunu söylediler ve babasızlığa alışmaya çalıştığı dönemde kendimi suçlamıştım...bu demek değilki kimse boşanmasın elbette boşansın olmadığında ama şu durumdaki yani evlilik dışı, baba tarafından istenmeyen çocuklarada bunu yapmaya hakkımız yok....O çocuğun babasız olduğu gerçeği işte burda can yakar....
bu benim başka bir arkadaşa verdiğim cvp cnm yorumları tam oku........sizin yorumunuza göre bende ahlaksızlık yapmışım yani
Ya niye mahcup olsun allah allah ya yeniAilesinin erkekleri reddetmis kadınları kabullenip hediye filan gondermisler hatta. Babasının belli olduğunu ama istemediğini soylemis. Ben açık açık konismadim. Nufis cuzdanini çıkartmış yani babasi nüfusuna almamış kabul etmiyor çocuğu. Ben ziyaretine gittim ama o kadar gurur duyulacak birsey yapmis gibi davranıyordu ki insan azıcık mahçup olmaz mi bilmiyorum ben mi fazla tutucu davranıyorum ama herkes kabul edecek mecbur diye düşüncesiz davranilamaz ki. O masumun ne gunahi var da ona böyle bir hayati layik gördü. Kendisi calismiyor eski eşinin verdigi nafaka ve annesinden aldigi parayla ayri evde yaşıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?