kuzenimin evlilik dışı çocuğu

Evet. Çocuk her daim zorluklarla karşılaşacak. Toplumda dışlanacak belki. Ancak benim tkaıldığım şu boşanmış aile çocukları lafınız. Nasıl da ileri geri konuşabiliyor insan başına gelmeyince di mi?
Bende boşanmış aile çocuğuyum ve bir çok "anne babası birlikte" insana göre çok daha düzgün bir psikolojide yetiştiğimi ve olgunlaştığımı düşünüyorum.
Ama haklısınız. Toplumda siz ve sizin gibi "Boşanmış aile çocuğu","Babası istemeyen çocuk" gibi kalıplar ve önyargılar olduğu sürece tek başına çocuğunu doğurup sorumluluğunu üstlenen anneler "ahlaksız" olarak adlandırılır.
Burda böyle düşünen bütün hanımlara sesleniyorum. O "boşanmış aile çocuğu" diye tabir ettiğiniz insanların psikolojileri neden bozuk oluyor biliyor musunuz? Siz ve sizin gibi düşünen, kınayan, dışlayan, tuhaf karşılayan kesim yüzünden.
Ben neden böyle sağlıklı bir psikolojide yetiştim peki bunu biliyor musunuz?
Çünkü annem de babam da bize her zaman saygıyı öğrettiler. Sevgi ve saygı gösterdiler. Sizin gibi düşünen insanların ağzının payını verip bizi sizlerden izole ettiler çok şükürrr....

çekinmene gerek yok bir süre sonra herkes bu konuyu unutacak. üstüne bir sürü konu eklenecek. babası belli ister alsın nüfusa ister almasın bir dna testine bakar gelecekteki durumu. doğuranda belli sorun yok. çok şükürki ortada bırakmamış sokaklara atmamış bebeğini. aile çevre baskısı dememiş. alnından öpüyorum kuzeninizi. tabi yalnız bir insanın ister kadın ister erkek çocuk büyütmesi çok kolay değil. allah yardımcısı olsun.benim kuzenimin başına gelseydi maddi manevi destekçisi olurdum. belki gayrimeşru bir durum ama dünyanın sonu değil.

Kuzeninizin kendi seçimi. İnsanları bunlardan dolayı yargılamak bizlere düşmez. Sizin için değerli biriyse her anında yanında olursunuz.

çok çok güzel cevap vermişsin arkadaşım ayakta alkışlıyorum seni. bende anlamış değilim bu ön yargıları çevrede ne derler korkusunu. bende babasız büyüdüm inan ne toplum dışladı ne travmatik birşey yaşadım. halam hamileyken eşi rahmetli oldu trafik kazasında çocuk babasız doğdu ve kimse sorgulamadı babasız büyümesini. ve ben çocuk doğuramıyorum eşimin çocuğu olmuyor millet neder diye düşünseydik evlat edinemez derdimizle öyle yaşardık. evlat edindik ama kimse bilmiyor evlat edindiğimizi açıklamak zorunda değiliz. şu zamanda anne baba haricinde kimseye hesap vermek zorunda değiliz bence. Allah küçük bebeğe uzun ömür hayırlı gelecek versin inşallah.

hay ağzını öpeyim :) süpersin canım.

bekar bir kadın 30 yaşını doldurduğunda evlat edinebildiğine göre neden doğum durumu olmasın :) hemde bebek evlat edinebiliyor 0-1 yaş. o zaman doğurabilirde :)

babasız çocuk büyütülür arkadaş sen çocuğa baban yok kadersiz yavrum gibi yorumlar yaparsan o çocuk özgüvensiz silik ve sorunlu kişilik olur sen güçlü oki çocukta güçlü olsun

Burada bu konuyla ilgili şunu söyleyebilirdiniz:

Kuzenim evlilik dışı çocuğu oldu, insanlar onun hakkında kötü düşünüyor, yeni doğum yapmış kadını bu düşüncesizlerden uzak tutmak ve moralini bozmamak için ne yapabilirim...

Ayrıca ünlüler-sosyete evlilik dışı çocuk yapınca eleştirilmiyor hala dizileri filmleri izlenip hayranlık duyuluyor ama halktan biri olunca hemen o.pu damgası yiyor. Üstelik bunu yapan da bir kadın.

Kadını gerçekten tebrik etmek lazım. Demek ki güçlü bir kadınmış ki bunca lafa karşı koyabilip çocuğuna sahip çıkmış. Aferin ona. Mümkünse siz de görüşmeyin kuzeninizle. Gidip dengesiz bir laf edip kadının moralini bozmayın. Uzak durun.

bunu en yakından tecrübe etmiş biriyim tabi ki büyütülür ama çocuğun psikolojisi alt üst olur konuda ki durumda ise daha fazlası....boşandıktan 2 yıl sonra oğlum 7 yaşındayken kanser oldu travmatik olduğunu söylediler ve babasızlığa alışmaya çalıştığı dönemde kendimi suçlamıştım...bu demek değilki kimse boşanmasın elbette boşansın olmadığında ama şu durumdaki yani evlilik dışı, baba tarafından istenmeyen çocuklarada bunu yapmaya hakkımız yok....O çocuğun babasız olduğu gerçeği işte burda can yakar....
bu benim başka bir arkadaşa verdiğim cvp cnm yorumları tam oku........sizin yorumunuza göre bende ahlaksızlık yapmışım yani

Harikasin
Sanki biz bayiliyoruz da burda yasamaya bir de abdye kiskisliyorlar, alsalar bir gun durmam. Herkesin isi gucu din cunku bunaldik artik

yasanilan cevre ile alakali ne yazik ki bu tur durumlarda tepkiler. ben istanbul'un hatri sayilan bir semtinde dogup buyudum. annem babam ben 3 yasindayken ayrildi, annemin butun hayati ben oldum. koydu mu oturturdu karsisina kim gecse oyle bir anne idi. sittin tane babaya degismem!

ezcumle hic de eziklik duymadim. annemin maddi durumu da son derece iyiydi, egitimliydi.

yukarida bir arkadas ne dogru yazmis, yaklasim ve icerisinde olunan cevre onemli. bunu hala vah vah diye yorumlayip dusunenlerden uzak bir hayat oldukca, ah vahlayan kisilerin cocuklarindan da saglikli olacaktir o yavru.

Esine bu kız evli olsaydı soylermiydin bu hamileligi? Eger oyleyse o zaman söyle. İnsanların evine evlenmemesi sizi ilgilendirmez. Ben böyle kadinlari taktir ediyorum. Tek başlarına istediklerine sahip oluyorlar. Çocuk sahibi olmak için evlenmek gerekmez. He faydaları çoktur evliligin ama olmuyorsa da olmuyordur. Zorlamamak gerek. Pek çok kadın evlenmedigi için yaşının geçmesine rağmen çocuk sahibi olmuyorlar. Çocuk sahibi olmak evlilikten ve cevrenin dusunduklerinden önemlidir. Bu hanim kizimizi da tebrik ediyorum. Tek başına anne olmanın zorlukları vardır. Allah bunları aşmak konusunda ona yardimci olsun. Bebise ve ailesine mutluluklar.

Her anne gurur duyar. :)

Aldırmasin ama cocuk doğdu diye insan içine çıkmaasin, bu yaptığından utansın, kötü olsun, ayiplansin ve bunları hak ettiğine kadının kendisininde inanmasini istiyor diye tahmin ediyorum.

Çünkü konu sahibi alıştığı bildiği kurallara karşı bu durum. Yani aslında hepimizin öyle. Çok yakın çevrede böyle bir şey ile karşılati ve hiç de bir şey olmadığını gördü. e yıllarca doğru bildiklerinin doğru olmadığı ortaya çıkıyor. Bu da insanlarda bir kırılma yaşanmasına sebep oluyor. Konu sahibinin bu kaygıları çok normal. Gerçeklik algısı yanlismis onunla yüzleşmis oldu aslında. Özellikle gururlu anneyi görünce, ve aileden beklenen kadar sert tepki gelmeyince. Sasirmis. Sanıyordu ki herkes görmezden gelecek, gizlemeye çalışacak. Ama herkes bu gerçeği kabul edip kaniksiyor. Aslında ben konu sahibinin kötü niyetli olmadığına inanıyorum. O da bu gerçeği kaniksamaya çalışıyor. Bizden yardım istiyor. :)

Amin inşallah.

Ben size ahlaksızlık ettiniz diye ima edecek birşey bile söylemedim.
Bakın siz de boşanmışsınız ama hala boşanmış aile çocuğu kalıbını kullanabiliyorsunuz.
Birisi evladınıza mesafe koyunca "boşanmış aile çocuğu iyi olmaz" diye yaklaşınca ne kadar üzülürsünüz di mi? Önce kendi aklınızdan çıkarın bu kalıbı.
Çocuk çocuktur.
Sorunlu olan anne ve babadır.
Kimi çocuğunu terkeder, kimi boşanmaz ama karısını döver, küfreder, kimisi boşanır bir daha ne arar ne sorar, kimisi maddi olarak ailesine bakmaz... Bunlar hep ebeveynlerin suçlarıdır. Evlada ne kadar yansıtılırsa o evlat psikolojik olarak o yönde gelişir. Hepsi bu.

Ben de gecen hafta arkadasımın evli bir adamla olan iliskisi ile ilgili konu acmıstım. Nasıl vazgeçireceğim geri döndürürüm diye. Birkac kisi niye sana dert oldu herkesin kendi hayatı dedi. Tabii ki öyle. Böyle olaylarda bir yere kadar müdahale hakkınız vardır, sonrası herkesin kendi tercihi. Benim eski sevgilimin evlilik dışı ıkı ayrı cocugu vardı farklı kadınlardan. Ben onu hıc yargılamadım, kendı hayatı dedim gectım. Sonra dusundum kendi arkadasım evli adamla yatıp kalkmış bana ne o da kendi hayatı. Yani cok göreceli böyle kavramlar, belki de siz Kuzeninizin cocugu icin üzülüp o yuzden actınız konuyu ya da kuzenınızın yaşayacağı zorluklar ıcın. Ben de cok hatalar yaptım yargılanacak seyler yaptım ama herkesin kendi tercihi neticede. Sonuclarına katlanabıldıgı sürece dilediğini yapmakta herkes serbest.Kuzeniniz kararının arkasında Durmuş sorumluluğunu almıs bence turkiye gibi geri bir toplumda cocuğuna sahip çıkmış. Cok güçlü bır kadınmıs. Ayrıca yegenınıze iyi gözle bakmanız ıcın bır imza mı gerekiyordu olay sadece bir imza mı.. Evliliğe bu kadar anlam yüklemeye gerek yok.

Ya niye mahcup olsun allah allah ya yeni
dogum yapmis insan yavrusunu kucağına almış o sevincimi yaşasın sana mi mahcup olsun. hayat onun çocuk onun neden karşında ezilip bozulsun anlayamadım. Boşa dememişler akraba akrabaya dost olmaz diye. Mahdem rahatsızoldunuz neden ziyarete gittiniz . Cok garipsiniz. Olayın etik olmaması karismanizi gerektirmez. O hayatısen yasamiyorsun o yasiyor

Herkesin kendi hayatı... Bana görede yanlış ama kuzenimin hayatıysa inanç boyutuyla üzülürüm ahlaki boyutuna karışmam beni ilgilendirmez eşimi hiç ilgilendirmez...

Utanmasi gereken o degil sizsiniz boyle karanlik dusundugunuz icin. Madem boyle dusunuyorsunuz neden ziyarete gidiyorsunuz ki? Utancini izlemek icin mi? Valla benim cocuklarimin ya da dogacak cocuklarimin nufusa alacak bir babasi var diyebilmek icin mi? Bi insanin kuzeni bu zamaninda yaninda olur destek olur. Arti o cocugun sucu ne ki isinilamiyor cocuga? Babasinin onu kabul etmemis olmasi mi hanimefendi? 2 kat sahiplenir insan boyle bir durumda. Insanlik ne halde artik cok yazik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…