- 10 Kasım 2013
- 6.311
- 13.004
- 298
- Konu Sahibi rehordi-cui
-
Kardes Suleyman Demirel'le akrabaligin var mi?Evlilik disi bebek yapip gururlanmali mi!..burada bir kac kisi haric herkes gayet normallestirmis boyle olaylari.toplum,aile degerleri böyle böyle bozuluyor malesef.aldirsaydi,atsaydi dogurmasaydi demiyorum olmus artik ve tabiki dogurup bakacak.ama bunu marifet gibi ornek teskil etmemeli.burasi avrupa degil,medeniyet altina siginip degerlerimizi yitirmeyelim.bunu normallestirenler hadi bunada toplumsal ailesel degil bireysel fikir olarak kime ne diyelim,ee sonuclari kime patlayacak peki?bebege degilmi,kadina degilmi?istisnalar olsada kadin erkek gibi olamaz,kadin daha duygusal,daha ince dusunen,daha sorumlu bir canli,belli bir degerleri olan toplum baskisi yuzunden hakedemedigi yerde ya bebegi aldirir ya oldurur,ya kendini oldurur..dedigim gibi burasi avrupa degil,bu sartlarda cocuk dogurmak ve bu sartlarda dogmus cocuk olmak zor bu ulkede.bunu desteklemekte bu gunaha ortak olmak bana gore.maddi gucu yerinde olan, boyun egmem kimseye onlada yasarim bundanda dogururum diyenler marifet yapar gibi dolanmasinlar ve boyle yasayan insanlarin yaptiklari cok matah gibi gosterilip genclerimizede ornek olmasinlar,cok tasvip ediyorlarsa kendilerine uygun bi ulkeye gocsunler
Benimde yuregim sizladi simdi ah masum bebekler ve boyle caresiz anneler allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Ates durucu ilac ve corap haa vay be bunu hic unutmuycam iste her seye sukretmemiz lazimAynen katılıyorum zamanında 12 yaşımda falandım bizim apartmanın merdivenlerini silmeye gelen teyzenin kızı da doğurmuştu aman allahım kimisi kızı gördümü kocasını içeriye sokmalar kimisi yazık yazık deyip çıkçıkkkklanmalar bazısıda gitti adamcığazın yuvasıda bu o.... Pu yüzenden demeler ulennnn biride çıkıpda bu kızcağız daha 18 yaşında 50 yaşındaki adam kandırmış olan olmuş şuna bi el atalımda birkaç bağış yapalım diyen yok bebiş incecik battaniyede sarılıydı buz gibi kış ayında annem çağırdı benim kızın küçük gelenleri var birlaç şeyde ben aldım giydirirmisin dediğinde abla ateş dürücü ilaçla çorap varmı dediğinde 12 yaşımdayken yüreğim sızlamıştı annem koştu aldı verdi herkes annemide dışladı annem bağırmıştı ayyyy herkesde bi sırat bi kınama bi yargı offff beee sanki sizlerin hiç günahı yok meleksiniz diye hep bi korku hep bi yargılama ne var işte yapmış bir hata paşa paşa sahiplenmiş hatasının arkasında durmuş gidipde öldürmemiş yaaa bebeğini kiii türkiye gibi bir yerde bu kararı vermek çok büyük cesaret ister
o kuzene helal olsun bunca baskı varken o günahsızı doğurduysa cesur bir karar vermiş..meryem uzerlide doğurdu aldırsaydı daha iyimiydi diyorsun birde eşine neAilesinin erkekleri reddetmis kadınları kabullenip hediye filan gondermisler hatta. Babasının belli olduğunu ama istemediğini soylemis. Ben açık açık konismadim. Nufis cuzdanini çıkartmış yani babasi nüfusuna almamış kabul etmiyor çocuğu. Ben ziyaretine gittim ama o kadar gurur duyulacak birsey yapmis gibi davranıyordu ki insan azıcık mahçup olmaz mi bilmiyorum ben mi fazla tutucu davranıyorum ama herkes kabul edecek mecbur diye düşüncesiz davranilamaz ki. O masumun ne gunahi var da ona böyle bir hayati layik gördü. Kendisi calismiyor eski eşinin verdigi nafaka ve annesinden aldigi parayla ayri evde yaşıyor.
Iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
Hadi onu da geçtim ben neden diğer kuzenlerimin çocuklarına yaklaştığım gibi yaklasamadim neden onyargiliyim. Çok garip hissediyorum. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.
Eşini ilgilendiren bir durum yok ki. Ayrıca ön yargılı olacak bir durum da yok. İsteyen evlenip bebek sahibi olur, isteyen evlenmeden. Kimsenin kendi değer yargılarıyla başkasını eleştirmeye haddi ya da hakkı yoktur. Kuzeninin yaşam tarzına saygı duyacaksan, onu eleştirmeyeceksen, yargılamayacaksan git gel. Yoksa hiç ziyaret etme zaten. Eşine söyleyip söylememek senin bileceğin iş ama ikiniz de korkmayın bu tip şeyler grip gibi bulaşıcı değildir.Iyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
Hadi onu da geçtim ben neden diğer kuzenlerimin çocuklarına yaklaştığım gibi yaklasamadim neden onyargiliyim. Çok garip hissediyorum. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.
Evet sen fazla tutucusun. Ben de olsam gurur duyardım kendimle. Çatır çatır da doğurmuş yavrusunu insanların köhne zihniyetlerine aldırış etmeden. Afferim kadına. Ayrıca neden bebeğe "böyle bir hayat" layık görmüş olsun ki. O bebeği nasıl yetiştireceğini, o bebeğin büyüyünce neler yapacağını nerden biliyorsun. Belki de ailenizdeki kadınların "EVLİLİK İÇİ, NAMUSUYLA" doğurduğu bebeler sürünecekler de o bebek bir bilim adamı ya da sanatçı ya da devlet görevlisi olacak. Kaderlerini nasıl tayin edebiliyorsunuz. Hani bir önceki mesajımda demiştim ya eğer yargılamayacaksanız gidin ziyaretine diye. Bence siz kuzeninizi rahat bırakın. Hiç ziyaret falan etmeyin. Çünkü bir kadın olarak en büyük desteği sizden görmesi gerekirken zihniyetiniz ortada. Yazık!Ailesinin erkekleri reddetmis kadınları kabullenip hediye filan gondermisler hatta. Babasının belli olduğunu ama istemediğini soylemis. Ben açık açık konismadim. Nufis cuzdanini çıkartmış yani babasi nüfusuna almamış kabul etmiyor çocuğu. Ben ziyaretine gittim ama o kadar gurur duyulacak birsey yapmis gibi davranıyordu ki insan azıcık mahçup olmaz mi bilmiyorum ben mi fazla tutucu davranıyorum ama herkes kabul edecek mecbur diye düşüncesiz davranilamaz ki. O masumun ne gunahi var da ona böyle bir hayati layik gördü. Kendisi calismiyor eski eşinin verdigi nafaka ve annesinden aldigi parayla ayri evde yaşıyor.
Yetiskin bir insan kuzeninizIyi akşamlar arkadaşlar. Benim bi kuzenim var. Kendisi biraz farklı birisiydi her zaman. Yakın bir zamanda öğrendim ki hamileymis ve gecenlerde de duydum ki doğum yapmış. Hatta ziyaretine de gittim ama eşime söyleyemedim. Çünkü evlilik dışı ilişkiden dunyaya gelmiş bir bebek. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.
müslüman toplumlar hep çağın gerisinde eğitim sağlık...en çok kürtajda onlarda ilkel şekilde yaşıyorlar onları kimse örnek almaz...siz alabilirsiniz..abd dediğise çağın devi her alanda bir kadın bu kararı alıyorsa herkese b.. yemek düşer abdye vize verseler kimsenin durmayacağı kesinNe kadar tuhaf kişilerle dolu burası böyle.ha bir de madalya takın gayrimeşru çocuk doğurdu diye.güçlü kişilik oluyormuş bak bak bak.herzaman söylüyorum burası amerika de yil müslüman bir toplum.Allah korkusu ve günah var bizim toplumumuzda.itirazı olan amerika ya güle güle....
O masum yavru nun günahı tabiki yok allah doğmasını yazmış doğmuş eşiniz e ne.ama cekinmeniz normal gayet normal merak etmeyin ...
Sizin keyfinize göre hiçbir yere gidemem hanımefendi. Sizin yargılarınıza göre de yaşamam. Rahatsız oluyorsanız güle güle Arabistan'a (!). İkimiz de birbirimizi bir yere gönderecek konumda olmadığımıza herkes kendi hayatına baksın. Ne meraklısınız insanların hayatlarına burnunuzu sokup bir şeyler dikte etmeye.Ne kadar tuhaf kişilerle dolu burası böyle.ha bir de madalya takın gayrimeşru çocuk doğurdu diye.güçlü kişilik oluyormuş bak bak bak.herzaman söylüyorum burası amerika de yil müslüman bir toplum.Allah korkusu ve günah var bizim toplumumuzda.itirazı olan amerika ya güle güle....
O masum yavru nun günahı tabiki yok allah doğmasını yazmış doğmuş eşiniz e ne.ama cekinmeniz normal gayet normal merak etmeyin ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?