bir yandan haklısın
kayınvalide ile yaşamak çok çok zor (çok iyi biliyorum altlı üstlü oturduğum halde zor)
en iyisi olsa bile yine zor
ama diğer yandan o zor durumda
senin annen aynı durumda olsa öyle davranır mıydın? biraz empati lütfen.
hem yaşlıların olduğu yerde bereket de olur üzülmeyin ALLAH bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar
hem kardeşleri de varmış dönüşümlü kalsın bence
ben atıyım sokaga bakmam demıyorumkı..43 yasında zaten ama ınatla calısama dıyor kendı kardeslerı ortada yok kımse ıstemıyor.esımın kardesı bende yuva kurucam benden hayır yok dıyor..ondan cıkılmaz bır hal aldı ya zaten...
Allah yardımcın olsun
başka diyecek bişey bulamıyorum
umarım eşinle iyice aranız açılmaz
s evgili konu sahibi arkadaşım .konunuzla ilgili aklıma yatmayan birçok soru işareti belirdi.bunlardan bazıları şöyle.... 1.madem avukatsınız evlenirken kayınpeder ile ilgili altın konusu,çıkadığı sorunlarda neden savunmadınız kendinizi bunlara nasıl izin verdiniz? 2.bir avukat olarak ,hem de kadın bir avukat olarak bir annenin yani bir kadının böyle madur bir haldeyken neden sahip çıkıp kol kanat germiyorsunuz? ve çok merak ettim kalbinize hiç sordunuz mu acaba ben doğru adamla mı evliyim? 3.evliliğimde mutlumuyum ve çocuk yapacak ve bir öür yürütecek kadar inanıyormuyum evliliğime?
s evgili konu sahibi arkadaşım .konunuzla ilgili aklıma yatmayan birçok soru işareti belirdi.bunlardan bazıları şöyle.... 1.madem avukatsınız evlenirken kayınpeder ile ilgili altın konusu,çıkadığı sorunlarda neden savunmadınız kendinizi bunlara nasıl izin verdiniz? 2.bir avukat olarak ,hem de kadın bir avukat olarak bir annenin yani bir kadının böyle madur bir haldeyken neden sahip çıkıp kol kanat germiyorsunuz? ve çok merak ettim kalbinize hiç sordunuz mu acaba ben doğru adamla mı evliyim? 3.evliliğimde mutlumuyum ve çocuk yapacak ve bir öür yürütecek kadar inanıyormuyum evliliğime?
Eşimin annesinin yalnız kalmasına gönlüm razı olmaz ama eminim ( Allah korusun ) böyle bir
durum olsa bir mahçubiyet olur kayınvalidemde. Sizi geren de bunun bir zorunluluk gibi size
yükleniyor havasında olması sanırım. Haklısınız. Durumunuz zor. Belki mütevazı olunsa farklı
olurdu hisleriniz. Bir de gerçekten yaş olarak benim annemden çok çok küçük kayınvalideniz.
Benim annem hala çalışıyor mesela. Eğer sağlık sorunu falan yoksa çalışması oldukça makul
bir düşünce. Eşimin ablası ile neredeyse yaşıt. O da çalışıyor. Hatta kayınvalidem 60 küsür
yaşında, geçen sene o bile çalışmayı düşündü. Sağlık sorunları çıkınca teklifi reddetti. Hiç iş
tecrübesi yok mu kayınvalidenizin??
benden kayınvalıdem cekınır sozde yanlısmı yapıyorum acaba dıye ama gene bıldıgını okur teklıf etmemıs degılımkı gelsın dedım hem sıgortasını baslatırız hemde elıne bır ıkı kurus gecer ama neymıs yok efendım calısamazmıs annesı kac yasına gelmısmıs..bıde calıstırıp paramı vercekmısım ayıpmıs bakmıyoruz calıstırıyoruz olurmus.allahım ya ne zıhnıyet bende babamın hayrına calısmıyorum sonucta.bende uzuluyorum kv durumuna benımde canım sıkılıyor uzuluyorum bır mutlu olamadı dıye ama bızımde bı hayatımız var sonunda bende aynı hale noktaya gelmek ıstemıyorum.hayır kv demde yanasmıyorkı calısmaya...
Benim annem 51 yaşında, öğretmen ve emekliliği çoktan geldiği halde çalışıyor. 43 yaş nedir ki? Üstelik önerdiğiniz iş o kadar makulken eşinizin "bu yaştan sonra" ve "senin yanında hizmetçilik mi yapsın?" demesi çok ayıp. Çoluğuna çocuğuna bakmak kendini çevirmek için insanlar kaç yaşında çalışıyor. Eşiniz gitsin bakalım ortalama bir ofise, orada telefona bakan, çay kahve servisi yapan ablalarımız kaç yaşında bir görsün. O insanlar hizmetçilik mi yapıyor? Ben hiç öyle düşünmedim, hor görmek aklıma bile gelmedi. Demek ki eşiniz bir büroda hizmet veren kadınları "hizmetçi" olarak görüyor. Peki sizin aileniz, anne babanız sizi okutmak için 50lerine kadar "hizmetçilik" mi yaptı? Çok kızıyorum emeğiyle parasını kazanan insanlara oturdukları yerden laf edenlere. Kızgınlığım size değil eşinizin ve annesinin dünyadan bihaber düşüncelerine.
Benim sigortam 18'imde başladı okurken hem bir şeyler öğreneyim hem de ek harçlığım olsun diye çalıştım. Erken başlatmama rağmen kim bilir kaç yaşında emekli olacağım. Bizim ülkemizde insanlar 65 yaşından önce öyle kolay kolay yan gelip yatayım torun torba bakayım diyemiyor maalesef. Sağlık problemi yoksa, çok zengin de değilsen öyle 43 yaşında yan geleyim olmaz. Hayret vallahi sokaklarda iş ara tanımadığın insanların derdini çek dememişsiniz ki, büroda yanınızda olmasının nesi ayıp anlamadım. Sizin çalışıp eve fazla fazla destek olduğunuz bu düzen güzel tabii, 43'ünüze geldiğinizde eşinize "benden paydos" bu saatten sonra adliye adliye gezip hizmetçilik yapamam dediğinizi düşünün. İşine gelir mi acaba?
KV ile ilgili olarak da, eğer sizinle yaşamasıyla ilgili sorununuz varsa bunu bizim peşin hükümle eleştirme durumumuz yok diye düşünüyorum zira siz yıllarca neler yaşadınız biz bilmiyoruz. Kimi insanlara vicdanınız yardım etmelisin dese de bir türlü içiniz almaz, bu sefer de kendinize haksızlık ediyor gibi hissedersiniz bu çok doğal.
Lütfen içinizden gelenleri bastırmayın. Evinizi açmamak olmaz belki ama, eğer sosyal güvencesi yoksa kayınvalidenizin en azından sigortasının başlaması gerektiğini, bunun için de sizin iş yerinizde ona yardımcı olursa ikiniz için de iyi olacağını izah etmeye çalışın. Bunun hastalığı var sağlığı var. SGK'sız iki kişi üstesinden gelmeniz çok zor olur. KV'nizin acı çektiğini üzüldüğünü anlayabiliyorum ama yaşı henüz çok genç. Salıp koyverecek çağda değil.
Resmi kurum değilse anlaşılmaz bir dil mi kullanması gerekir?Ben bir avukatın kendisini iyi ifade edebilmesi gerektiğini düşünürüm.Ve bence bu konu kou sahibimiz için çok önemli, yardımcı olmak istedim.Ben hala aynı fikirdeyim bir kursa gitmeli konu sahibi hanımefendi.Başka biri de olsa Türkçe'nin bu kadar rezil edilişine üzülürdüm merak etmeyin.Bakın ben de buraya yazıyorum, ama gayet anlaşılır ve harf atlamadan, dilimi rezil etmeden ya da en azından buna çalışarak yazıyorum.
Bu yukarıdaki arkadaşa da katılmamak elde değil. Konu sahibi atıyorum 25 yaşında olsa, bu demektir ki 20 (yazıyla yirmi) yıldır Türkçe'yi aktif olarak kullanıyor. Türkçe okuyor, Türkçe yazıyor, hatta ilkokuldan beri yıllarca ders olarak görüyor, ama kendi anadiline bu kadar yabancı... Başka bir sürü avukat tanımasam "huyları kurusun" derdik hep beraber ama öyle değil. Onların anadillerini doğru konuşmaları için dikkat etmeleri gerekmiyor, Türkçe'ya zaten hâkim oldukları için kızgın da olsalar, üzgün de olsalar parmakları doğru harflere kendiliğinden gidiyor. Yazmadan duramadım, çünkü ben de çok irkildim.
Önce sana kızacaktım.Benim işim,benim param,ben mi bakacağım diyorsun diye...
Senin paran değil,sizin paranız,eşler iyi günde kötü günde diyecektim.
Fakat önceki konunu okuyunca fikrim değişti.
Anladığım kadarıyla,kendine uygun olmayan bir eş seçmişsin.
Avukat kızımın dj le evlenmesini hiç istemezdim açıkçası.
Aşk da bir yere kadar.Hayatın gerçekleriyle yüzleşince başka kriterlerin önemi daha net anlaşılıyor.
Sorunun kayınvalidenin boşanması değil,yanlış evlilik olduğunu düşünüyorum.
Bugün karamsarım gerçi,moralini bozduysam kusura bakma.
eşi dj miymiş anlamadım
esım djlık yapıyordu.evet bunu ozellıkle belırtmıstım dıger yazımda kı bunu sadece o ısı cok sevdıgınden yaptı snelerce:S. sureklı muzıkle ıc ıce bır yasantısı vardı.16 yasından berı muzık pıyasasında gel gelelım suan bırakmıs durumda sıgortacılık yapıyor.
bırde su meslegıme takılma durumları var.bunun nedenı ımla ve noktalamaymıs bende madem oyle dıkkat ederek yazayım.ıkı arada bır derede foruma yazmaya dertlesmeye calıstıgımdan zaten dıkkat etmemıstım sorun halıne donusecegını bılseydım evet dıkkat ederdım.4 sene delı gıbı hukuk fakultesınde okumus bı yerlerımı yırtmıs bırı olarak meslegınız avukatlık mı ınanmıyorum dıyenlere an ıtıbarıyle kızmıs bulunuyorum.kımse kımsenın meslekı yasantısını sorgulamamalı kı boyle platformlarda kendılerını farklı tanıtan ınsanların ben gercek yasamalrındakı karakterlerınden suphe ederım.bır kac arkadasın formunda hukukı olarakta nelerın yapılabılcegını anlatmıstım.yanı oylesıne sallamasyon bır cızgı degıl benımkısı.
gelelım benım konuma kayınvalıdemı kesınlıkle sokakta bırakıcak bır yapıda degılım.defalarca soyledım.onlarlada dun konustum.esımle yaptıgım mantık evlılıgı degıl.bız ask evlılıgı yaptık.ve gercekten kocamı cok sevıyorum ve bu nedenle anlayıslı olmaya yanında olmaya ozen gosterıyorum.
kv ve aılesıyle yaptıgım konusmaya gelıcek olursak kayınvalıdem calısmayı kendısıne yedıremezmıs.benım gıbı okumus etmıs gelırı olan bır gelını varken ne demekmıs ondan destek beklemek.ozellıkle belırtıyorum gelınım varken dıyerekten gozume soka soka soyledı bunu.ogluyla ılgılı bır beklentısı yok nasılsa oglum dıyerekten.sonunda esımle yaptıgımız konusmada esım anladıkı annesı gercekten baska seylerın pesınde.bızım yanında olmamızı degıl ona sıfırdan bır hayat kurup vermemızı beklıyor. bugun kardesıyle konusup durumu ızah etmeye sadece destek olabılıcegımızı herkesın bırseylerın ucundan tutması gerktıgını anlatmaya calısıcaktı noldu bılmıyorum henuzde erken sanırım.kv ıse bugun ben tekrar konusucam .calısıp kendı ayakları uzerınde durması gerektıgını bunu kendımızden cok onun ıcınde ıstedıgımızı anlatıcam bır psıkolog arkadasımlada gorustum olmadı onunlada gorusmesını saglayacagım.bır kac gundur suren durumun son halı boyle.
basından berı soyledıgım gıbı benı rahatsız eden durum herkesın bır koseye cekılıp bana yuklenılmesı.sesız sakın yada kendımı ezdırmemıs olmama ragmen yardım etmek ve destek olmak ıstememın somurulmesınden baska bırsey degıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?