Aksine çocukları bakıcı da büyütmek zorunda kalan bi anneyim.. Keşke benmde kayınvalidem yakınımda olsa da çocuğuma baksa.. Tek derdim anne demesi olsa.. Bakıcıya baktırmak durumla alakalı değil.. Bi çocuğun babaanne veya anneannede büyümesi çok büyük bir şans ama keşke kıymetini bilenlere nasip olsaKendini bakmak için ısrar ediyor hanımefendi bakıcı için durumumuz müsait zaten ben babanesidir canıdır çok istiyor baksın dedim ama annesi sanmaya başladı çocuğu neden bu kadar anlayışsızız anne değilsiniz sanırım anlamıyorsunuz beni
böyle bir durumda neden hala çocuğu sıkıştıriyor anlamiyorum peki siz uyarmadinizmi yani cocugu psikolojik olarak yıpratır bu durum gercekten kafasi karışır.benim kv de bana bizde kalsın derdi oglumdan için bende o bensiz uyuyamaz bende onsuz derdim bi kaç kere soyledi bakti izin vermiyorum daha uzatmadı oğlum gerçekten benden ayri uyumazdi şimdide öyle bence kv ile net bir sekilde konuşulmalı rahatsiz olunan her konuda yoksa uzattıkça uzar bu konular.Anlattirken cok basit geliyor canım ama, inan cok sinir bozucu. Cocuk birgun sinirden yirtti kendini. Çocuğun kafasi karisti 2 kisi ayni anda efendim oğlum diyor. Ve cocuk tek benden beklerken tekrar tekrar ayni seyi yapıyor. Ve cocuk ses tonunu degistiriyor kizgin ve aglmali bi sekilde, bir kez daha deniyor. Ama malesef devam ediyor. En son ben senin annenim soylesene deyince,O an korktuğunu hissettim. Aglayarak kucama cikti ve o gun gidelim diye agladi durdu. Ve babasina bile gitmedi. Ve ciktik o gun bugun yakkasmiyor, ve hala deniyor. Cocugun unutmasina izin vermiyor, surekli hatirlatiyor. Oda artik ondan korkuyor, tuvalete bike gitsem beni birakma diyor. Ve benle kapi agzinda bekliyor.
Bende konuştum esimde ama malesef anlamıyor. Bizde gitmeyi azalttik gittimizdede fazla durmuyoruz.böyle bir durumda neden hala çocuğu sıkıştıriyor anlamiyorum peki siz uyarmadinizmi yani cocugu psikolojik olarak yıpratır bu durum gercekten kafasi karışır.benim kv de bana bizde kalsın derdi oglumdan için bende o bensiz uyuyamaz bende onsuz derdim bi kaç kere soyledi bakti izin vermiyorum daha uzatmadı oğlum gerçekten benden ayri uyumazdi şimdide öyle bence kv ile net bir sekilde konuşulmalı rahatsiz olunan her konuda yoksa uzattıkça uzar bu konular.
Ama sizin probleminizle benimki çok ayrı birbirine karıştırmayın lütfen sizin için sorun olmayacak şey başkaları için çok şey ifade ediyor belkiAksine çocukları bakıcı da büyütmek zorunda kalan bi anneyim.. Keşke benmde kayınvalidem yakınımda olsa da çocuğuma baksa.. Tek derdim anne demesi olsa.. Bakıcıya baktırmak durumla alakalı değil.. Bi çocuğun babaanne veya anneannede büyümesi çok büyük bir şans ama keşke kıymetini bilenlere nasip olsa
Sanırım haklısınız bu açıdan düşünmedim hiçBurda önemli olan çocuğun ruh sağlığı ama eşinizi de ilgilendiriyor, kayınvalide gelin arası sıradan bi çekişme değil ki.
nene demeyi ögretin cocugunuzaCanın çok haklısın ama iyi niyetli değil kadın benim damarıma basmak için inadına yapıyor bunu çok iyi biliyorum savaşmaya gücüm de yok zaten bebeğimden ayrılmak çok zor geliyor bi yandan iznim bitti işe dönmek zorunda kaldım çok hassas olduğumu biliyor niyetininin iyi olduğunu bilsem sorun etmiycem burda en azından tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum
Benimkinede annem bakıyor, anneme annnnne diye ‘n’ harfine bastırarak söylüyordu bana da anne derdi, şimdi 21 aylık ikimizede anne diyor ama annem söyle Anaannem der. Ben takılmıyorum. Eğer ki bu durum sizi üzüyorsa kayınvalideniz ile konuşun çocuğuma bakıyorsun ama annesi benim diyeMerhaba arkadaslar
Çalıştığım için 11 aylık bebeğime kv bakıyor ve bebeğim anne demeyi öğrendi herkese anne diyor kv üstüne alınıyor ona dediğini sanıyor kendine anne dedirtmeye çalışıyor bi kaç kere laf soktum babane diyceksin oğlum falan dedim ama hiç oralı değil bunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdünüz?
Size daha önce şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum. Ben bir çoğuna birebir tanık oldum. Olaylar yanımda gerçekleşti ama o zamanki kafamla engelleyemedim. Biraz uzun olacak.Merhaba arkadaslar
Çalıştığım için 11 aylık bebeğime kv bakıyor ve bebeğim anne demeyi öğrendi herkese anne diyor kv üstüne alınıyor ona dediğini sanıyor kendine anne dedirtmeye çalışıyor bi kaç kere laf soktum babane diyceksin oğlum falan dedim ama hiç oralı değil bunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdünüz?
Uyardığınız halde yapıyorsa evet gıcıklığına yapıyor demektir. Siz de inatla onun yanında annen benim deyin durunYa dedim daha önce. Bu konudan rahatsız olduğumu biliyor kadın damarıma basıyor
Ama o Fatma da aşırı safmış. İyi ama işe gidecek kafası var. Hadi o saf. Kocası da mı öyleymişSize daha önce şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum. Ben bir çoğuna birebir tanık oldum. Olaylar yanımda gerçekleşti ama o zamanki kafamla engelleyemedim. Biraz uzun olacak.
Konudaki kv ve gelin aynı evde oturuyor. Kv nin eşi vefat etmiş. Evde bir de bekar görümce var. İlk torun. Kv bebeği ilk günden yanına alıp yatırıyor. Annenin aynı odada yatmasına dahi izin vermiyor ve bebeği mamayla besliyor. Ve sözde bebeğin annesinin memesinden midesinin bulandığını söylüyor. Ve bu gelin çok saf biri. Kv si ne derse öyledir diyor. (kendi annesi yok kızın sahipsiz biri) Kv tabi bebeğe annem diye hitap ediyor.
Çocuk 1 yaşına geldiğinde babaanneye anne diye, annesine ise ismiyle hitap ediyor. Sonra bu gelin çalışmaya başlıyor maddi zorluklardan. 1 sene kadar çalışıyor yani çocuk 2 yaşına gelene kadar. Sabah 7 de evden çıkıp akşam 8 de geliyor. Bu süre zarfında kv doğuran değil bakan annesidir. Onun annesi benim. Benim kokumda uyur o. Bensiz uyuyamaz. Akşama kadar çocuğu doldururdu. Onu sevmiyor beni seviyor derdi çocuğun yanında. Görümce çocuğu alır kucağına mesela gelinin adı fatma olsun. Pis fatma, kötü fatma vs çocuğa anlatır. Görümce herkese fatmayı annesi bilmiyor annemi seviyor falan yani millete söylemleri de bu yöndeydi.
Ama akşam olup da annesinin gelme saati geldi mi yavrum kapıya koşar annem diye sarılırdı. Sonra görümce devreye girer vur fatma ya pis fatma. Çocuk gide vurur herkes gülerdi. Çocuk çok iyi bir şey yaptığını düşünsün diye.
Neyse dertlendim yine düşününce (gelin hala kv yi görümceyi iyi bilir. Laf söyletmez. Onun yerine benim çok üzülmüşlüğüm vardır.).
Çocuk 3 yaşından sonra fatmaya anne demeye başladı. Babaannesine babaanne demeye. O yaşına kadar babaanneyle yatan çocuk annesiyle yatmaya başladı. Yani bir şekilde çocuk doğruyu buldu.
Ve ben o zaman çok sevinmiş şunu düşünmüştüm. Kişiler ne kadar kötü niyetli olursa olsun anneyle çocuğun arasına giremezler. Tabi bu konuda anne de iyi biriydi. Çocuğuna iyi davranırdı. Bu konuları hiç kafaya takmaz sorun olarak bile görmezdi. Belki de Allah ona lutfetti bunu bilmiyorum.
Gerçekten saftır. Ben hayatımda bu kadar safını görmedim. Rabbim kötü niyetlilere fırsat vermesin.Ama o Fatma da aşırı safmış. İyi ama işe gidecek kafası var. Hadi o saf. Kocası da mı öyleymiş
Bilmiyorum da torununu emzirmeye çalışan, kendi memesini emziren kaynanalar var onlar aklima geldi.İnsallah onu yapmiyodur siz yokken bisverin anneyi babanneyi
Şu başıma gelse kaynanamın memesini çekip kopararırım herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?