Kv nin bebeğimi annesi sanması

Aksine çocukları bakıcı da büyütmek zorunda kalan bi anneyim.. Keşke benmde kayınvalidem yakınımda olsa da çocuğuma baksa.. Tek derdim anne demesi olsa.. Bakıcıya baktırmak durumla alakalı değil.. Bi çocuğun babaanne veya anneannede büyümesi çok büyük bir şans ama keşke kıymetini bilenlere nasip olsa

Üzülmeyin, anne her zaman annedir, çocuklar da bunu bilir. Bazen bakıcıları olan anneler de aynı sorunu yaşarlar. Önemli olan siz etraftayken, beşiği sallayacak elin siz olduğunuzu bilmesi. Bu da şimdi bir silkide olacak değil, zamanla idrak edecek, siz hep kesintisiz annesiniz, babaannesinin ona bakarken sorumlu olduğu kişiler anne ve babası, çocuklar bunu anlarlar merak etmeyin. Özellikle biraz büyüdüğünde bunu iyice anlayacak idrak edecektir. Babaannesi bakabiliyormuş, ne mutlu, ona anne dedi diye düşünüp kendinizi yıpratmayın, bir çocuğa en iyi bakabilecek insanlardan biri, ben de ihtiyaç olduğu zaman yeğenlerime bakıyorum, hele 11 aylık bir bebek için temel ihtiyaçlarını karşılayacak herkes o an “anne” ve ama bir tane anne vardır günün nihayetinde ya da yeğeninize baktığınız bir kaç haftanın sonunda, koşa koşa gidip sarıldığı biricik kendi annesi
Sevgiler

11 aylık bebeğiniz size bilinçli olarak mı anne diyor ki babaanneye anne diyor olsun?
O dönem babıldama diye geçmiyor mu, cehaletime verin 11 aylık bebekler bilinçli seslenebiliyor mu emin olamıyorum.
Ayrıca laf sokmayın direkt iletişim kurun bu kadar rahatsızsanız, inanın daha az yıpranırsınız.

böyle bir durumda neden hala çocuğu sıkıştıriyor anlamiyorum peki siz uyarmadinizmi yani cocugu psikolojik olarak yıpratır bu durum gercekten kafasi karışır.benim kv de bana bizde kalsın derdi oglumdan için bende o bensiz uyuyamaz bende onsuz derdim bi kaç kere soyledi bakti izin vermiyorum daha uzatmadı oğlum gerçekten benden ayri uyumazdi şimdide öyle bence kv ile net bir sekilde konuşulmalı rahatsiz olunan her konuda yoksa uzattıkça uzar bu konular.

11 aylık bir bebek için anne kelimesi ne ifade ediyor? Çıkarabildiği bir ses dizisi sadece. Ama siz çok şey ifade ediyorsunuz? Bence gereğinden fazla büyütmüşsünüz. Annem çocuklarıma "annem" diye seslenir. Kayınvalidem de. Yengemin annesi de yeğenlerime böyle sesleniyor. Çocuklar annesini ayıramayacak kadar zeka problemi yaşamıyor. Duygusal bir bozuklukları da yok. Ama sizin yerinizde olsam ve bunun gercekten art niyetli yapıldığına inanıyorsam o mutlu olsun diye çocuğuma baktirmam. Bu mutluluğu hak eden başka birine veririm.

Bende konuştum esimde ama malesef anlamıyor. Bizde gitmeyi azalttik gittimizdede fazla durmuyoruz.

Ama sizin probleminizle benimki çok ayrı birbirine karıştırmayın lütfen sizin için sorun olmayacak şey başkaları için çok şey ifade ediyor belki

Laftan anlayan biri olsaydı zaten damarınıza hala basıyor olmazdı.
Laf anlamayan birine laf anlatılmıyor maalesef uğraşacağınız var kayınvalidenizle.
Gerçekten kayınvalidenin iyisine denk gelmek şans etrafımda şanslı insanlar olduğu kadar şansızları da var annem mesela az mı çekiyor .

çocuk dil ögrenme aşamasında söyler falan neyse de bilerek ''bana anne de'' ne demek ya.. Konu sahibi yerinde olsam ben de sinirlenirdim, acikca da söyle, rahatsız oluyorum. Hatta eşin de söylesin. Ne tuhaf insanlar var ya, sen zaten cocuklarını büyütmüssün, ne diye torununa anne dedirtmeye calisirsin.. Bir de bu durumu normal karsılayanlar olmus.

nene demeyi ögretin cocugunuza çok kolay söyler. KV denin fotorafını göstererek

ben de anneanneme hep anne dermişim -ki annem bakıyordu bana- annem eve gidip gizlice her gün o anneanne kızım ben anneyim dermiş ben de bir gün anneanne deyince anneannem çok üzülmüş hay allahım bence siz de bu şekilde öğretebilirsiniz gerçekten ben de üzülürdüm sanırım

Benimkinede annem bakıyor, anneme annnnne diye ‘n’ harfine bastırarak söylüyordu bana da anne derdi, şimdi 21 aylık ikimizede anne diyor ama annem söyle Anaannem der. Ben takılmıyorum. Eğer ki bu durum sizi üzüyorsa kayınvalideniz ile konuşun çocuğuma bakıyorsun ama annesi benim diye

Size daha önce şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum. Ben bir çoğuna birebir tanık oldum. Olaylar yanımda gerçekleşti ama o zamanki kafamla engelleyemedim. Biraz uzun olacak.

Konudaki kv ve gelin aynı evde oturuyor. Kv nin eşi vefat etmiş. Evde bir de bekar görümce var. İlk torun. Kv bebeği ilk günden yanına alıp yatırıyor. Annenin aynı odada yatmasına dahi izin vermiyor ve bebeği mamayla besliyor. Ve sözde bebeğin annesinin memesinden midesinin bulandığını söylüyor. Ve bu gelin çok saf biri. Kv si ne derse öyledir diyor. (kendi annesi yok kızın sahipsiz biri) Kv tabi bebeğe annem diye hitap ediyor.

Çocuk 1 yaşına geldiğinde babaanneye anne diye, annesine ise ismiyle hitap ediyor. Sonra bu gelin çalışmaya başlıyor maddi zorluklardan. 1 sene kadar çalışıyor yani çocuk 2 yaşına gelene kadar. Sabah 7 de evden çıkıp akşam 8 de geliyor. Bu süre zarfında kv doğuran değil bakan annesidir. Onun annesi benim. Benim kokumda uyur o. Bensiz uyuyamaz. Akşama kadar çocuğu doldururdu. Onu sevmiyor beni seviyor derdi çocuğun yanında. Görümce çocuğu alır kucağına mesela gelinin adı fatma olsun. Pis fatma, kötü fatma vs çocuğa anlatır. Görümce herkese fatmayı annesi bilmiyor annemi seviyor falan yani millete söylemleri de bu yöndeydi.

Ama akşam olup da annesinin gelme saati geldi mi yavrum kapıya koşar annem diye sarılırdı. Sonra görümce devreye girer vur fatma ya pis fatma. Çocuk gide vurur herkes gülerdi. Çocuk çok iyi bir şey yaptığını düşünsün diye.

Neyse dertlendim yine düşününce (gelin hala kv yi görümceyi iyi bilir. Laf söyletmez. Onun yerine benim çok üzülmüşlüğüm vardır.).

Çocuk 3 yaşından sonra fatmaya anne demeye başladı. Babaannesine babaanne demeye. O yaşına kadar babaanneyle yatan çocuk annesiyle yatmaya başladı. Yani bir şekilde çocuk doğruyu buldu.

Ve ben o zaman çok sevinmiş şunu düşünmüştüm. Kişiler ne kadar kötü niyetli olursa olsun anneyle çocuğun arasına giremezler. Tabi bu konuda anne de iyi biriydi. Çocuğuna iyi davranırdı. Bu konuları hiç kafaya takmaz sorun olarak bile görmezdi. Belki de Allah ona lutfetti bunu bilmiyorum.

Ama o Fatma da aşırı safmış. İyi ama işe gidecek kafası var. Hadi o saf. Kocası da mı öyleymiş

Ama o Fatma da aşırı safmış. İyi ama işe gidecek kafası var. Hadi o saf. Kocası da mı öyleymiş
Gerçekten saftır. Ben hayatımda bu kadar safını görmedim. Rabbim kötü niyetlilere fırsat vermesin.
İş dediğim de temizliğe gönderirlerdi. Kocasının kendine hayrı yok. Sorumsuz, çalışmayan biri. Tek derdi yesin içsin gezsin.

benzeri bende de vardı, lohusalık döneminde sütümle ilgili yapmadığı olumsuz yorum kalmamıştı, en son sütün bozulmuş olabilir bile demişti, eşimle ve kendisiyle büyük bir tartışma çıktı. Allah razı olsun ondan, benden elini ayağını çekti, haftada bir gün 3-4 saat görüşüyoruz, başlarda evine beşik almaya kalktı, benim çalışacağımı çocuğumu ona vereceğimi düşünmüş. Ben zaten yıllardır home office- arada ofis şeklinde çalışıyorum, 2 yaşına kadar temel güven duygusu sarsılabilir, asla başkasına baktırmam, anneme bile baktırmam dedim. Şimdi 2 yaşında yarım gün göndereceğim bir kreş arıyorum, ben de yarım gün işe gideceğim. 3 yaşında tam gün kreş, böylece çocuğuma hiç bakamamış olacak. Benimki de anne diye seviyordu, daha ilk söyleyişinde uyardım, ona rağmen devam etti. Ben de eşime söyledim. Bilinçaltına dahi olsa, böyle bir yakınlığı babaannesi ile ilişkilendirmesini istemedim. Annem bile annem diye sevse kızarım. Bebeğimi kıskandığımı veya abarttığımı söyleyenler oldu. Evet bebeğimi kv çok seviyor ama ben de çok seviyorum, o benim canımın parçası. Herkesi başından itibaren olması gerektiği gibi tanıması bence daha sağlıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…