Kv. Ve annem

Annenizde sizin gibi havadan nem kapıyorsa bırakın küs kalsınlar. Baksanıza surada size biseyler yazan insanlara bile bi atarlar, yok yavrumla başlamak falan hoş değil.

Örf, adet vs yapmış olabilirsiniz. Benim annemde herşeyi yaptı, ama ne karşı taraftan beklentiye girdi ne de bakmalarını aferin demelerini, altın takmalarını bekledi. Hevesinden yaptı tamamen.

Kaynananız haklı ayrıca bende oğlan veriyorum demekle, onunda oğlu evden çıkıyor. Benim kayınvalidem ve görümcem çok ağlamıştı. Ağlar çünkü oğlu evden ayrılıp farklı şehire gidiyor sonuçta. Ayıplamanız bana yine tuhaf geldi

Simdi size ne yazsam olmayacak,
Neden biliyor musunuz?
Siz erkek tarafına 'verildiniz'
O yüzden erkek ailesinden beklentileriniz var.
Onların gelinisin, onların dugunu, onlar esya bakmaya koşturacak, onlar alışveriş yapacak, onlar kiz tarafinin gonlunu hos tutacak, niye ki?
Bence önce bu düşünceden kendinizi kurtarın
Ben Bir bireyim, sevdiğim insanla hayatımı birleştirdim, bir ömür bana mutluluklar
Şeklinde düşünmeye başlarsanız, geri kalan boş geliyor zaten

Kusura bakmayın neden Anadolu köylerini aşağılar şekilde konuşuyorsunuz ne yani Anadolu çağdışı ama geriye kalanlar çağdaş falan mı kusura bakmayın da herkesin örf adet ve töresidir herkes ona göre yetiştirilir bu size aşağılama hakkı vermez. Şuna açıklık getireyim gelin getirmek gelin almak soy devamıdır yanı çocuk babanın soyadını taşıyorsa onun soyunu devam ettirir o yüzden gelin alınırken altın için kp ve kv eli cimri olmasın zaten o altınlar damadında olacağı için cimrilik yapmasın derler yanı şan şöhret ve namus dünürlerin elaçıklığı olarak söylenir bazı kavramların halk arasında ne anlama geldiğini bilmeden aşağılama yapmayın.

Bu arada arkadaşlar neden konu sahibine linç etmeye çalışıyorsunuz bayan zorla birşey istemiyor genel olarak laf sokulmadan da arada bir de olsa biraraya gelmelerini istiyor bu gayet normal..

Şu sığ düşüncelerden bir kurtulasanız keşke.
Gelin almak, kız vermek, yok soy bilmem ne. Kraliyet ailesi herkes maşallah. Çok önemli soyadları...
Az gelişelim lütfen kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz, hala mevzu altınla şöhret, namus ölçmede

Ha bu arada bahsettiğim eli cimrilik dediğim şey adam zengindir ama altın takmaya yanaşma altın nedir peki aile kuran çiftlerin en azından birazda olsa ev kurarken ki sermayeaidir.. Yani kp veya kv durumları ne ise ona göre cimrilik etmemeleri.

Sığ düşünce size göre neye göre bu bir saygısızlıktır sadece hiç kimse kimsenin hiçbirşeyini yargılayamaz konuşurken bu benim düşüncem deyip geçebilirsiniz ama karşı tarafın örf adet ve töresini kesinlikle yargılayamazsın bu sizin haddiniz değil. Herkesin yetiştiği ortam ve düşüncede aynı değil lütfen yorum yaparken değerlere saygı gösterip yorumlarsanız seviniriz. Biz ki nasıl sizlerin bu düşüncelerinize saygısız ve aşağılayıcı yorum yapmıyorsak sizde bunu yapamazsınız.

Mobilyalar icin vs biz kosturduk dediniz e evlenen sizsiniz ben mi kosuyum anlamadim??
Kaynana peşlerine takılsaydı o zamanda herşeye karıştı diye laf ederlerdi, yuvamızı kurarken bizde çok koşturduk kimsenin kafasına da kakmadım, korona geçsinde kaynanamıım kafasıma kakayım bunu. 12 yıl oldu ama olsun

Gaza gelen erkek tarafı bol bol taksın diye , altın olmuş 380, o zaman hepimiz namussusuz mu olacağız şimdi

Tövbe haşa ben namus gibi kavramları altın ile aynı kefeye koymam. Bütçem neye yetiyorsa onu takarım.
Kızlarım evlenirkende erkek tarafına gelin sizin gelin, altın sizin şerefiniz ne isterseniz onu takın demem, kızlarımı kimseye muhtaç etmem

Bu benim düşüncem diye belirtmeme gerek yok herkes kendi düşüncesini yaziyor zaten. Toplumda kabul görmüş düşünceler olabilir ama ben bunları kabul etmiyorum ve uygulamiyorum. Ve evet oldukçada sığ buluyorum, fikirimi değiştirecek değilim. Kimseyede hakaret veya saygısızlık yapmiyorum ayrıca. Bisürü abuk subuk adet ve töreler var.
Bazı yerlerde hala namus cinayetleri işleniyor töre gereği bunlarıda kabul ediyormusunuz? Bu tarz şeyleri çünkü ya kabul edersiniz yada etmesiniz. İçinden işinize geleni cımbızla çekemessiniz.

İki koca insan anlaşsalardı anlaşırlardı şimdiye kadar, elektrikleri tutmadı demek, bir araya getirmek belki de daha kötü şeylere neden olacak, bence zamana bırakın.

Benim kaynanam da patavatsizdır. Ne dediğini bilmez hiçe bir şeyi olmamasına rağmen hava atmayı sever sinir bozar. Annemle çok görülmezler görüşsünler diye de asla uğraşmam ben bile sok görüşmüyorum çünkü sinirlerim bozulıyor. Bence sinirler bozulmaktaysa görüşülmesin ne olacak herkes birbiriyle görülmek zorunda değil

Bizim töremizde töre cinayeti yok Anadoluda böyle şeyler olmaz zaten. Töre cinayeti olan yerler sığ düşünceli değil barbarlardır hatta töre değil bir vahşettir. Bunun ayrımını yapmak aklın gerekliliğinden olsa gerek. Hakaret etmedim demişsiniz ama sığ düşünce derken zaten hakaret ediyorsunuz. Bu arada hakaret etmek argo veya küfretmek değildir sadece aşağılamafa bir hakarettir. Bu size son cevabım olacak çünkü daha fazla sizinle bu konu hakkında konuşamıyorum ortak tek bir nokta yok bulamayacağızda en azından saygısız bir yola girmek istemiyorum.

Annen de o kadar haklı gelmedi bana
Bu devirde takı muhabbeti mi dönüyor hala gramina karar verip daha az gelince bilenmissiniz işte
Yaşanan şeyler çok eften puften ve olgun bir insan yonetebilirdi süreci
Çeyizi görseler ne olacak ne kadar cahilce hareketler

İkisi de aynı bence sadece kv daha cazgır belki

Benim annem ben evleniyorum diye hiç tanımadığı belki bir iki kere gördüğü kadınla ömür boyu muhabbet etmek, iyi geçinmek zorunda mı ? Kaldı ki birbirlerini sevmemişler anlaşamamışlar. Karı koca kendi arasında anlaşsın yeter yani.

Siz de kusura bakmayın devir değişti artık gelin falan gidilmiyor konuda da gördüğünüz gibi başka şehre yerleşmişler zaten, yani eski örf ve adetleri tmm uygulayalım ama sadece para ile ilgili olanlar mi? Bu takı ve çeyiz olayını mesele yapanlar için hep söylerim, kaynana gelsin de gelinin yanında iki ay kalsın bakalım burda konular havada uçuşur neden bu devirde böyle yaşam mi olurmuş!! E eskiden gelin aynı eve çıkardı o zaman bunu da uygulayın . İşinize gelince örf adet işine gelen adetleri degistir özgür yaşam bilmemne.
Çeyizime bakmadı diye gönül koyup kızını dolduran anne de hiç iyi niyetli gelmedi bana

Yanlış anlaşıldığıma üzüldüm ben burada anne haklı kv haksız falan demedim hatta bende çoğu örf adetlerim gerek benden kaynaklı gerek eşim tarafından kaynaklı uygulayamadık belki durumumuz onu gerektirdi ben burada yaşadığımız yetiştiğimiz yerlerin aşağılanmasından dolayı bu şekilde cevaplar verdim yoksa elbette bizimde garipsediğimiz adetler var eski yaşayan akrabalarımızdan kalan ama akıl erdikçe bazı şeylerin farkına varıp neyin uygulanıp neyin uygulanmayacağının farkına vardık. Ama hiçbir zaman hiç bir kimse aşağılayamaz uymuyorsa uygulanmaz ama hakarette edemez. O zamanki insanların düşüncesi o ise bu zaman ki de böyle.

Şu altın miktarı belirten ailenin BİZ BİLMİYİZ SİZİN NİMİSİNİZ demesi çok acizce değil mi yA? Altın ve namusu değerleme biçimi falan komik değil mi? Anneniz Vijjjjdanlı değil vicdanlı olmalı ayrıca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…