Kv. Ve annem

Annesevgisi

👪
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2020
499
328
18
Yeni evliyiz 1 sene oldu ama biz evlendik evleneli annem ve kaynanam bir araya gelmedi eşimle beni cok üzüyor bu sorun, kaynanam ne dediğini bilmeyen bi insan cok farklı, lafım nereye gidiyor demez bile kibirlidir, ama annem cok haklı annem diye demiyorum anlatayım hak verceksiniz.
Dügünden 15 gün once 5 6 kisi ceyizi düzdük kaynanam gelmedi bile görmeye, düğün günü annem sırtını dönmüş söz de tabi annem aglıyordu kadın o an dalgın dusunemez ki, bilezikler kendi yaptıkları bişey tabiki sözümüz yok hatta annem sizin namusunuz dedi ama erkekler konusurken bi gram koydu ortaya biz bilezik almaya gittik seçtik gramını vs. dugun günü herkesin icin de 3 bilezik takıp oburleri daha sonra dediler eyv. Sorun yok ama düğün günü takı takıldığı an demekte nedir öncesinde söyleyin yanlış mıyım esimin bile haberi yoktu o da o an öğrendi. Annem cok vijdanlı bi insandır kırgın da olsa cenazesi var diye aradı baktım sesler yükseldi aralarında, kaynanam başladı sen sırtını döndün kız alırken ben bidaha gelmem o eve annem de dediki o an dalgındım kız veriyorum sonuçta e ben de oglan veriyorum demez mi ay ben delirdim, ne dediğini bilmeyen bi insan sen erkek tarafisin olumlu ol dimi? Annem ameliyat oldu biz evlendikten sonra gecmis olsuna bile aramadı, dügün alışverişini eşimle ikimiz yaptık, daha doğrusu bütün düzeni esimle biz kurduk esyası biz seçtik yapılacaklara biz koştuk, ama bu esnada kayınvalidem annemi aramadı bile güzelce muhabbet kurmak için, ilk evlendiriyor sözde lafa gelince benim cevremde cok kız var vs. Diye konusuyor ama gerekeni yapmıyor, sorum şu biz eşimle üzülüyoruz şu virüs bitince kahvaltıya çıkaralım diyoruz guzel muhabbet olsun aralarında beraber gezelim edelim ama ben korkuyorum kaynanam yine lafını bilmicek kavga çıkcak diye, annem kinci degildir ama sogudumu sogur buna ragmen cenazesinde aradı ama kaynanamın bu tavırları annemi ondan soguttu, böyle birseye kalkışsak mı yoksa beklesek mi?

Aslında ilk basta böyle bi sorun yoktu cok iyi anlaşırlardı daha sonrasında sorunlar oldu cok yakınlar birbirlerine ben sadece araları ısınsın istiyorum yarın bir gün yan yana geldiklerinde sorun olmasın istiyorum tek derdim bu.

Benim annem de kayınpederimi hiç sevmemişti düğün oldu benim işim bitti bundan sonrası seni ilgilendirir dedi 5 sene oldu iletişim yok ha mutsuz da değilim bu durumdan çünkü gerek yok iki kişi birbirini sevip evlendi diye bütün ailenin sevmesi gerekmiyor

Bunu burda daha öncede okumuştum
Altın sizin şerefinizdir, namusunuzdur
Çok takarlarsa çok namuslu, az takarlarsa az takmazlarsa direk namusuz herhalde
Ne alaka ya iyi misiniz? Uydurdunuz burda cok takarsaa namuslu takmazsa namussuz nedir ilk kez sizden duyuyorum biraz tartarak konuşun

Hepsini okuyamadım, görüşmemeleri daha hayırlı neden üzülüyorsunuz ki? Aileler illa görüşecek diye bir şartı yok. Ayrica kim kimin namusu anlamadım

Hayır ne takarsanız o demek istedi sizin kendi bütçeniz kendi isteginiz, namus diye ben genel kavram kullandm.

Zaten öyle olur
Herkes kendi durumuna, bütçesine göre takar veya takmaz. Bunu burda konuya dahil etmeniz ay annem kız veriyor ağladı kayınvaldemde oğlumu veriyorum dedi çıldırdım demeniz bile sizin nekadar olgun olmadığınızı gösterir.
Ki haklı kadın siz evden gidiyorsanız, onunda oğlu gidiyor. Kaynanızın evine yerleşmediğinizi düşünerek yaziyorum tabii. Burda o tür vakalarıda çok okur olduk malum.

Bir araya getirmeye çalışmayın. İsteyen birbirini arar görüşür. Bizim aileler, biz başka şehirdeyiz, bizim haberimiz bile olmadan buluşurlar, konuşurlar. Tatile bile gittiler yani 2 aile. Ne konuşmak istediklerinde karışırım ne konuşmak istemediklerinde. Kaç yaşına gelmiş insanlara çocuk muamelesi yapmak hoş değil.

Aslında haklisiniz
Hepsini okuyamadım, görüşmemeleri daha hayırlı neden üzülüyorsunuz ki? Aileler illa görüşecek diye bir şartı yok. Ayrica kim kimin namusu anlamadım
Gayet iyiyim, teşekkür ederim.
Takı ile namus kelimesini aynı cümlede benmi kullanmışım pardon?
Benim demek istedigimi anlamadan bi tarafinizdan uydurup konusuyorsunuz hayatimda ilk kez kurdugunuz cumle kadar igrenc bir cumle gormedim bir de kadınsınız, demek istediğimi açıklayım siz yine yaptığınızla kalın. NE TAKMAK ISTERSENİZ TAKIN SİZİN BÜTCENIZ SİZİN GELININIZ demek istenilen bir kelime de topladım ama siz onca cumle icinde bir kelimeye absurt konusma yaptınız.

Herkes herkesle iyi olmak zorunda degil diye dusunuyorum. Bence birakin boyle kalsin. Anneciğinize biraz ayip edilmiş bence tekrar bir araya getirip annenizin canini sıkabilecek bir ortam yaratmayin derim.

Canım seni anlıyorum ama henüz yeni evlisin hersey değişiyor . Bi süre sonra sen bir araya gelmesinler kafam rahat olsun isteyceksin. Şimdi beni eleştirenler olacak ama kv lerde bi müddet sonra bi kıskançlık başlıyor gelini çekememek oğlunu paylaşamamak gibi.. benim gözlemlediğim bu . O yüzden üzülmene değmez bırakın ayrı kalsınlar . Kimse birbiriyle iyi anlaşmak zorunda diil. Onu da geçtim annen istemiyorsa onun mutluluğu için birleştirmek zorunda bırakma onu . Bi gün kaybedersin anneni ben neden böyle yaptım zorla benim için istemediği şeyler yaptırdım diye .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…