Lafları Çok Koydu..

Gelinler hizmetçi değildir bu bir.Ama anneniz madem temizliğe gidiyormuş sevgili gelinde insanlık namına bu yaşta kadın temizliğe gidiyor bende bi tencere yemek yapayım diyebilirdi ama bu vicdan meselesi tabii.
Abinize gelince size erkeklik yapıp hönküreceğini evini ayırsın.Evlenmeyi bilen adam/kadın ev geçindirmeyide bilir.Ananın evinde kira vermeden oturacak birde hönkürecek yok öyle yağma.Adam olsunda evlilik sorumluluğunu bilsin.Ayrı ev açmaya totosu yoksa evlenmeyiverseydi bi zahmet.Çünkü senin annende kimsenin hizmetçisi değil.

Aferin sana :)

Bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri demediklerini birakmadilar

Eğer yanlış anlamadıysam konu sahibinin annesinin maddi problemleri yüzünden birlikte oturuyorlarmış.Yardım etmek için.

Senin yemeklerini kocan yada kp yapıyor galiba ne şanslısın.
Evet kp ve eşim cok guzel yemek yapıyor sen tabi ki anlayamazsın çünkü sizin erkekleriniz erkek bizim ki değil dimi :) evet çok şanslıyım bak eşim birazdan namazdan gelecek mutfak dolaplarımızı silecek benim kp im koy de hali yıkamış adam niye yerinsin sizin erkekleriniz gibi dimi çünkü hayat müşterek be güzelim senin kocan demek ki seni abinin eşini savunduğu gibi savunamamış o yüzden bu hırsın annen bahane aslında anneni düşünseydin hiç sesini çıkartmaz otururdun ama ne yaptın bak annenle abinin arasını bozdun çünkü gelin yapmıyor iş bu senin kanına dokunuyor o hizmetçi olmadı senin gibi zoruna gidiyor galiba.

Ayrıca merak ettim sen de gelinmissin yapmışsın ya kv nin işleri çok merak ettim madalya mi taktılar sana :)

Koni sahibi gelin hatali ama sen daha hatalisin. Gelininiz yapsaydi hos olurdu. Ama yapmadi diye sizin ne diye aldi abim sus mu demeniz daha buyuk hata. Gelin demek evin yemek yapani is yemek yapani demek ki. Süs mü ne demek? Senin hatan carpik zihniyetin. Abin de doğru ola i yapmis. Oturup seninle karisina camur atmasini seni hakli bulup karisina kizmasini mi bekliyorsun. O KARİSİ. Anne ve karisi arasindaki olaya sen mudahale edemezsin. Abin ikisi arasinda dengeyi kurar yada kuramaz. Seni baglamaz.

Bizim kahvaltımızı her gün babam hazırlar, kimi zaman akşam yemeği vs de kendisi hazırlar. Çünkü bunları kadınların görevi olarak görmez
Kahvaltı değilde aksam yemegi balık özellikle babamdan sorulur
Bide tabi süpürge vs acar
Hayat müşterek ben ailemdede böyle gördüm eşimde böyle

Kaç kere söyledim gel çocuklarıma bak ben çalışayım burda daha rahat edersin diye babam izin vermiyor

Süs mü kelimesini size yazdım onlara söylemedim yani zaten karışmıyorum normalde anneme üzüldüm sadece

Ama abinin parasal sorunu yuzunden degol
Anne ile babanin parasal sorunu yuzunden
Yani abi anne babasina destek olmak icin o eve yerlesmisler yoksa kendisi karisiyla ayri evde yasayabilirdi
Yani gelin onlara destek olmak icin kendi evini mi dagitti?

Merak ettiğim bi konu var.. maddi sıkıntıdan dolayı beraber oturuyorlar demişsiniz.. gelin anneninizin kurulu düzenine mi gitti yoksa onların yanına annen mi yerleşti maddi sıkıntıdan dolayı??

Tam tersiymiş annede kalıyorlarmış göndersin ne uğraşıyor Hemen de savunursunuz gelinlerin maddi durumu kötüymüş hem muhtaç hem sivriliyor

Evdeki giderler ortak yani abiniz ve yengeniz de eve maddi acıdan destek oluyor, abinlerin annenlerin yanında kalması bir lütuf değil o zaman iki taraf için de yük hafifliyor. Yengeniz çalışıyor ve kırk yılın başında yıllık izine ayrılıyor diye yemeği yapmak onun üzerine yapışmamalı ya da beklenti içini girilmemeli, yazınızın başında size hak verecek gibi olurken "süs diye mi almış"tabirinizle nasıl bir mantığa sahip olduğunuz anlamak zor olmadı o yüzden bu kadar tepki aldığınızın farkında mısınız? Gelin demek hizmetçi yemek yapıp evi temizleyen kişi mi demektir siz de bayansınız ve siz de bir gelinsiniz, ben bu gelinlere yapıştırılan etiketlere inat hiçbir şeye elimi sürmüyorum mesela inadına gidip gezip tozasım hic bir şeye de el sürmeyesim geliyor. Önce düşünce yapınızı değiştirin ve annenize çok üzülüyorsanız dedikodu yapıp yengeye kinlenmek yerine bir tencere yemeği kaynatıverin o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…