Lafları Çok Koydu..

Konudan bagimsiz soyluyorum.
Burda yenge hanim annemin bogazina sarilip bogmaya calisti yazilsa abinin esi yapabilir,yorulmustur kadin diyerek savunacak yengeler var.
Ben su bakis acisini anlamadim.
Konu sahibinin annesi, abisi ve esinin evinde de kalsa yemk yapmak mi zorunda ?
Hem evimde oturacaksin hem yemegimi yapacaksin nasil bir zihniyet.
Ayni evde yasaniliyorsa,ortak yapilir.
Konu sahibi sizin konunuzda anneniz o gun cok yoruldu ustune yemekle ugrasti demissiniz. Evet abiniz ,yengeniz ya da kardesiniz yemek yapsa hos olurdu. Neden bu kadar sifatlara yuklenildi ben anlamiyorum.
Gelin,kayinvalide,abi vs.
Biri evlere temizlige gitmisse,yorgun donuyorsa yemek yapmak abi, yenge,gorumce gibi kimliklerden bagimsiz olarak insanin kendi vicdanidir,dusuncesidir ya da dusuncesizligidir. Ayni sekilde anneninizin beklentisi de.
Karsi tarafta izin almis, anneniz de bunu dusunerek hareket edebilir.
Toplum olarak konulari kaynana-gelin-gorumce kisvesi altinda islemeyi seviyoruz heralde.
Herkes gerektigi kadar empati kursa sorun kalmayacak. Siz de dahil.

Iyi de kv kp ve kayin gelinle abinin evinde
O zaman onlarin cikip kendi evlerini kurmasi lazim

Biz şimdiye kadar hiç kavga etmedik karısının sorumsuzluğu yüzünden bana bağırması zoruma gitti bilmem bende anlatabildimmi
O evde yaşıyor musun yoksa ayrı misin bilmiyorum. Eğer ayriysan sana laf düşmez. Abin haklı olur o zaman, ne karışıyorsun der.

Benim eşim de beni korumasa ve onun o gözünde sadece bir kadın olsam çok fena canına okurdum.

Aslında çok haklısınız. Öğlenden yemeği üstüne koyup etrafı söyle bir derleyip toplasa o zamana kadar yemeği piserdi.

Normal zamanda da yardımcı olmayan biriymiş. Ev üstüne gelen insanlar genellikle ev sahibini çok yıpratır.

Ancak burada kullandığınız bazı cümleler sizi burada haksız kılıyor.
Derdini anlatış şekli önemlidir.

Bazende ev halini bilemeyiz uzaktan. Belki o gün evde huzursuzluk vardır. Belki kavga olmuştur.
Malzeme yoktur, akşama kalmıştır yemek v.s . Yani uzaktan o evde ne oluyor bilemeyiz.

Konunun bir bölümünden sonra sıvama, moduna geçtiniz konu sahibi.. Hele hele gelin dururken ben yapmam falan diyerek hepten tüy diktiniz.
Kız kabul etmiş annenizle oturmayı, ailenizin parasal sıkıntıları var diye. Yatın kalkın da şükredin..
Siz kayınvalidenizle oturmuyorsunuz tabi.
Ne kadar şahane, kafalar pırıl pırıl.

Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Hahaha ne güldüm ya sen de evlisin afedersin kv den kp in ağzına etse yarabbim şükür deyip oturacaksın belli :) gelin değil misin sen de senin gibi düşünüyordur inşaAllah kv den ileri de kızın olursa görürsün gelin değil mi yapacak demeyi sizin gibi insanlar gerçekten layığını bulmalı. Anneniz çok sikayeyciyse kovsun evden de artık gelinin dedikodusunu yapmazsınız :)

İğrençlik ötesi değil mi. Gelini köle olarak görenler. Kendisi ezik yasayanlar hep kendilerine ezecek birini arıyorlar. Abisinin agzina saglik

Gelin annemin evine yerleşti. Lafını bil de konuş ben ne geline ne abime birşey demedim anneme söylerken abim duydu diyorum. Insan gibi yorum yapacaklar yazsın bu nedir ya terbiyesizler!!!!!

yengeniz zaten çalışıyormuş, belliki yıllık izine çıkmış ve gezmek istemiş. abiniz eşi için sizi kırmış çokta iyi yapmış. takdir ettim kendisini. anneniz ve abiniz işin içindeyken sizin akıl vermeniz hoş olmamış. Anneniz çok rahatsızsa abinizle konuşup durumu halledebilir.

Bende yok erkelerin genelinde var güzelim
Ondan mı abin yapıştırdı cevabı diye ağlıyosun. Milletin karısı kıymetli herkes senin kocan değil demekki. Koş kayınvalidene yardım et hadi gelin olmuşsun ama dil pabuç maşallah haydi

şaşkınım şu an eşiniz çok mu yumuşak biri siz mi çok baskınsınız, sizi tanımak istedim

Hayatım takılıyorum ne yapayım başka
Önüne bir kap yemek koyma sen devam et bu kafada diyor kadın, niye muhtaç mı yani.
Bende çalışıyorum eşimde çalışıyor. Eşim izin günlerinde evden çıkarken dolaba yemek koymuyor ben yiyeyim diye
ben neden düşüneyim?
Kaldı ki eşim de benden bunu beklemiyor zaten.
Çok güzel yemek yapar oturur yer. Hafta da 6 gün çalışıyorum 2 gün ya yaparım ya yapmam.
Ya dısarıda yeriz yada alırız bir karpuz keser yeriz peynirle birlikte.
Migren hastayım bazen işten gelince atarım kendimi odaya perdeleri kapatır dinlerim.
Eşim girer mutfaga az yada çok hazırlar bişiler.

Ne eşim çok yumusak nede ben çok baskınım.
İkimiz de birbirimize karşı anlayıslıyız, bu kadar basit.

Hala tanışmak istiyorsan yaz özelden ahahaha

Gelin annemin evine yerleşti. Lafını bil de konuş ben ne geline ne abime birşey demedim anneme söylerken abim duydu diyorum. Insan gibi yorum yapacaklar yazsın bu nedir ya terbiyesizler!!!!!

Annenizi doldurdugunuzu düşünmüş abiniz ve bence hakli olarak ve size tepki göstermiş. Hakaretlerinizi kendinize saklayin. Ben en azından kadinlara ve gelinlere köle gözüyle bakmiyorum

Bende yok erkelerin genelinde var güzelim
sizin gördükleriniz ve yetiştirdikleriniz öyle.. eşim yemek yapmayı benden daha çok sever.
temizlik sevmez ama yine de paspasımı silkeler, çamaşırları ayırır.. bulaşık makinasını yerleştirir
çünkü ben demiyorum ben dururken kocam mı yapcak diye. kayınvalidem de demiyor gelin varken oğlum mu yapacak diye.
yardım et oğlum diyor.
tamamen yetiştirme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…