- 14 Haziran 2016
- 277
- 518
- 103
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Canım bilip bilmeden konuşma bende oturdum kayınvalidemle hem çalışıyordum hem temizlik ev işi yemek. Bide üstüne kaynanam hastalandı aylarca hem evde hem hastanede hamile halimle baktım. Vefat etti şimdi kp me bakıyorum. Şimdiki gelinler maşallah yiyip içip gezmek istiyor valla helal olsun ne diyim
Ben ismiyle sordum burda ismini mı yazayım oyuzden gelin yazdım ne kadarda onyargilisiniz bence sizde bakış acınızı değiştirin
Kiminle yaşıyor ?
Benim anladığım kp kv abisi ve yengesi aynı evdeler
Evet zor bende onu anlatmaya calisiyorumHerkes için zor ozaman mecburi bir yaşam
Kadınlar sadece yemek yapmak için mi var. Siz sadece yemek yapın o zaman. Başka bir iş yapmayın. Yengeniz çalışıyorsa abiniz de babanız da yemek de yapcak temizlik de. Evde haftada bir gün yemek yapılır onu da eşim yapıyor.Ev kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken.
Gelin olmak demek hizmetçi olmak demek değil hanımefendi.Yıl 2018.Kendinizi güncelleyin biraz.
Merak ettiğim bi konu var.. maddi sıkıntıdan dolayı beraber oturuyorlar demişsiniz.. gelin anneninizin kurulu düzenine mi gitti yoksa onların yanına annen mi yerleşti maddi sıkıntıdan dolayı??
Dediğim gibi tüm açıklamaları okumadan ilk konuya göre yorum yaptım ben.Konu sahibi sonradan eklemeler yaptı mı bilmiyorum.Evlenecek adam evini,işini,parasını ayarlar evlenir bu görüşümü hala savunuyorum sizin gibi.Elbette eşiyle çıkıp bişeyler yapabilirdi eğer öyle deseydi elbette çıkar görümce kadın yıllık izninde derdim.Ama soğanı kavur,salçayı kavur üstüne koysan yemek oluyor ayol en fazla 15 dakika :))Ya ev kira zaten.Kv çalışmıyor o evin kirası gökten inmiyor herhalde.
Ayrıca gelin de çalışıyormuş abisi de.Düşük maaş alsalar bile 2 kişi çoktan eve çıkabilirlerdi.Ya borçları falan çok onun için kalıyorlar ya da yardım etmek için belli yani.
Vicdan meselesi de yanlış anlamayın ama kadının da izin günüymüş zaten.Eşiyle çıkıp bir şeyler yapmak istemiş olabilir,konu sahibi telefondan kızacağına annesine gidip bir kap yemek de pişirebilirdi.
İnsan ailesine bile katlanamıyorum yeri geliyor çok zor umarım tez zamanda ayrılırEvet zor bende onu anlatmaya calisiyorum
Tabi ki gelinde yardimci olsa kotu olmaz ama demek ki neler yasiyor ki elini birseye surmuyor , esi de farkinda ki karisini savunuyor
Yorumları tam okumadınız galiba. Anne baba geçinemediği için gelinle yaşıyor.Bence sinirlenmekle haklisin bacim :) anneniz kendisine göre yemek yapsin yesinmis falan hic olur mu bunlar cözüm degil ... bence sizde annenize diyin sikayetini dile getirsin ... begenmeyende ciksin gitsin kendi evini kursun. Kimse kimsenin hizmetcisi degil. Calisiyorsa calissin gelin tatildiyse tatil ... viy ev isi tatil mi bilir :)))
Sevmekcokzor dogru mu bu?
Yorumları tam okumadınız galiba. Anne baba geçinemediği için gelinle yaşıyor.
Bende konu sahibinin ilk mesajını okuyarak yorum yaptım.Abinin durumu kötü o yuzden ailenin yanında sanmıştım.O zaman iş değişir gelin sonuna kadar haklı derim.Hanimefendi israrla anlamak istemiyorsunuz , ben neden israrla anlatmaya calisiyorum anlamadim :)
Gelinin durumu kotu degil
Anne babanin durumu kotu
Abi de evlenince ailesinden destegi kesmemek icin gelini eve getirmis
Yani anne kovsa zaten gelinin canina minnet
Ama abiyle gelinin geliri olmadan anne ile baba gecinemoyor
Hayır annemlerin kurulu bir düzeni var zaten babamda abimde çalışıyordu masraflar ödeniyordu gelin kendi isteğiyle ise girdi evde durmayı sevmiyormuş kimse zorlamadı yani. Ayrı ev açacak durum olmadığı için gelin geldi annemlere kendi isteğiyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?