Lafları Çok Koydu..

Abinler annenizin yanına taşındı sandım cinsiyetçi tavrınız dışında hak vermiştim. Ama işi tam tersiymiş. Tamamen haksızsınız. GELİN hem çalışsın hem ev işi yapsın. Ailenizle yaşamayı kabul ettiği için öpüp başınızın üstüne koyun bence. Ben de çalışıyorum. Kayınvalidem kızıma kendi evinde bakıyor. Süt izni nedeniyel erken çıkıyorum. Eşim gelene kadar orda bekliyorum. Yemeğimizi de yiyip çıkıyoruz. Ne bulaşık ne yemek Kayınvalidem hiç iş yaptırmaz işten geldin yorgunsun uzan der. Kıymetini her geçen gün daha iyi anlıyorum. Bakış açınızı değiştirin.

Gelin olmak demek hizmetçi olmak demek değil hanımefendi.Yıl 2018.Kendinizi güncelleyin biraz.

Ben ismiyle sordum burda ismini mı yazayım oyuzden gelin yazdım ne kadarda onyargilisiniz bence sizde bakış acınızı değiştirin

Her yerde gelin yazan sizsiniz. Yengem veya x (veya uydurma bir isim) yazabilirdiniz. Ne okuduysam ondan yola çıkarım haklı olarak..
Önyargılı olan, bencil düşünen sizsiniz ayrıca..
"Gelin sonuçta adı üstünde" derken neyi kastettiniz diye sormuştum cevap alamadım. Ama zaten cevabı biliyorum.

Gelin çekiştiren ilk kaynana görümce değilsiniz.
Bakın size insanlık namına bir şey anlatayım..
Annem ve teyzemler yıllarca dayımın eşine laf etti. "Evi pis yemeği kötü vs."
Bu kadın yıllarca kv kp yanında kalıp bir taraftan konfeksiyonda çalıştı. Büyüyüp aklım erince anneme dedim ki "x dedem gibi huysuz bir adamla yaşamak kolay mı? Kadın yıllardır hem çalışıp hem milletin yemeğini üstünü başını düzenliyor. Sen hiç çalışmadan zorlandın. Haklısın da. Ama kardeşin kahve köşelerinde gezip yarım yamalak çalışırken o kadın evini geçindirip 3 çocuk büyüttü. Ama pis ama temiz. Bence takdiri hakediyor."
Anneme fikrimi söyleyip onu düşünmeye sevketmiştim o gün.

En sonunda emekli oldu yengem. Kv kp öldü ama dayım şimdi kadının emeklisi ile yaşıyor.
Gelin adı üstünde sonuçta değil mi?

Helal olsun abinize.. İnşallah hiç bir zaman bu çizgisi bozulmaz. Allah o karı kocanın muhabbetini arttırsın. Bunu en içten şekilde diliyorum..

Ev kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken.
Kadınlar sadece yemek yapmak için mi var. Siz sadece yemek yapın o zaman. Başka bir iş yapmayın. Yengeniz çalışıyorsa abiniz de babanız da yemek de yapcak temizlik de. Evde haftada bir gün yemek yapılır onu da eşim yapıyor.

Dediğim gibi tüm açıklamaları okumadan ilk konuya göre yorum yaptım ben.Konu sahibi sonradan eklemeler yaptı mı bilmiyorum.Evlenecek adam evini,işini,parasını ayarlar evlenir bu görüşümü hala savunuyorum sizin gibi.Elbette eşiyle çıkıp bişeyler yapabilirdi eğer öyle deseydi elbette çıkar görümce kadın yıllık izninde derdim.Ama soğanı kavur,salçayı kavur üstüne koysan yemek oluyor ayol en fazla 15 dakika :))

bence sizlik bir konu yokken olaylara dalmışsınız.
onların sorunu varsa kendi arlarında halletseylermiş.
zaten ev üstüne ev olmuyor. mutlaka biri birini beğenmeyecek.
bekarken de annem bizi beğenmezdi bir iş yapmıyorsunuz diye ki haklıydı

Yorumları tam okumadınız galiba. Anne baba geçinemediği için gelinle yaşıyor.

Bende konu sahibinin ilk mesajını okuyarak yorum yaptım.Abinin durumu kötü o yuzden ailenin yanında sanmıştım.O zaman iş değişir gelin sonuna kadar haklı derim.

Abiniz neden evdeydi. İşten mi gelmişti oda. O yardım etmemiş mi annenize ? Temizliğe gitmek zor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…