Lafları Çok Koydu..

Ama yazdıklarınızdan anlaşıldığı üzere, abiniz tatilde olsaydı, anneniz haldır haldır iş yaparken, gelin ve abi yan gelip yatsaydı, siz abinize değil, yine geline kızardınız. Çünkü ev işleri erkeğin değil, kadının görevidir dayatmasını kabullenmişsiniz. Anneniz, abinize gelini için "yardım etsin" diyene kadar, direkt abinize kalk da yardım et deseydi, öyle yetiştirseydi, zaten şuan bu sorunları yaşamazlardı. Bence gelin, kendisine dayatılan şeylerin farkında ve tepkili, çok da haklı. Yapacağınız en doğru şey, yorum yapmamak, kendi hallerine bırakmak olur. Anneniz için üzülmenizi anlayabilirim ama bu yaşadıklarının tek sorumlusu gelin değil. Annenizin kendisi, abiniz ve babanız da sorumlu.

Eğer yanlış anlamadıysam konu sahibinin annesinin maddi problemleri yüzünden birlikte oturuyorlarmış.Yardım etmek için.
Ben ilk konuyu okudum abinin maddi problemi var olarak anladım.Sonra annemin diye açıklama yaptı mı görmedim.Ama annenin bile maddi problemi olsa gelin hanım madem kvye destek olmak için birlikte oturmayı kabul ettiyse yine o yaşta kadın elalemin temizliğine gidiyor diye izin gününde bir tencere yemek yapması çok ağır bişey olmamalı bence.Ama diyorum ya vicdan.

Ya elin evine gelmiş kendi maddi durumu kötü diye ne geçindirmesi
Hanimefendi israrla anlamak istemiyorsunuz , ben neden israrla anlatmaya calisiyorum anlamadim :)
Gelinin durumu kotu degil
Anne babanin durumu kotu
Abi de evlenince ailesinden destegi kesmemek icin gelini eve getirmis
Yani anne kovsa zaten gelinin canina minnet
Ama abiyle gelinin geliri olmadan anne ile baba gecinemoyor

Canım bilip bilmeden konuşma bende oturdum kayınvalidemle hem çalışıyordum hem temizlik ev işi yemek. Bide üstüne kaynanam hastalandı aylarca hem evde hem hastanede hamile halimle baktım. Vefat etti şimdi kp me bakıyorum. Şimdiki gelinler maşallah yiyip içip gezmek istiyor valla helal olsun ne diyim

Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın

Sonucta gelin gelip bedava yerlesmis olmuyor. Ailenizin maddi durumu cokta iyi degil anladigim kadariyla. Gelinle abiniz olmasa rahat gecinemeyecekler?

Sanki ev ailenizin kendi eviymis ve abinler parasal yonden annenlere mecburmus gibi yazmissin basta.
Kusura bakma bu durumda gelin cook cook hakli. Hem gecimlerine destek olup birde ev isini eline alacak degil.

Abinizle eşi çalışıyorsa ayrı eve çıksınlar madem çalışma bahanesiyle ev işlerini umursamamak moda oldu zaten.
O kadar çalışan kadın var işlerini salıyor mu boşveriyor mu acaba ?
Kadının evinde çöreklenmesinler, aynı evde yaşanıyorsa herkes işin ucundan tutacak.
Yenge hanım ayrı evi olduğunda yazık ev işi yapamaz çalışıyor çünkü!

Kızlar anneniz işe gidince odaya ı çekilmiyorsunuz çok ayıp ikiyüzlü olmayın gelinin yaptığı terbiyesizlik
Madem bişey var madem bakıyor ayrılsın ozaman ne duruyor orda

Süs mü kelimesini size yazdım onlara söylemedim yani zaten karışmıyorum normalde anneme üzüldüm sadece

Bize söylediğini zaten fark ettim. Böyle birseyi de yada deme gelini o evin yemek yapani is yapani olmali yapmıyorsa süs mü demek onu hizmetci niyetiyle mi aldiniz diye düşündürüyor adami. Ha desen ki o evde yasiyorsa is yükünü paylasmasi gerekir vs vs. daha dogru dusunuyorsun diyebilirim. Ama yardim etmiyor diye yapmak zorunda abim süs diyemi aldi demek daha farkli bir zihniyet çarpık bir bakis acisi. Zira ister kayinvalide yani ister cekirde ailesiyle yasadigi kendi evi olsun kadin diye gelin diye bir evin yemek yapmasi is yapmasi gerekeni oldugunu gostermez. Bur evde yasayan tek kisi olsa neyse ama birileriyle(yalniz esi dahi olsa) tum is yukunu kendi neden yuklensin. Yuklenmemeli. İster yapar ister yapmaz. Kimse mudahil olamaz. Yaparsa ne guzel ama yapmadi diye kimse zorlayamaz. Hizmetci mi hayat arkadasi mi kadin bir evde. Kadina ozellikle evlilikte kadina verilen rol ile ilgili bakisinizi elestiriyorum suan

Ya ev kira zaten.Kv çalışmıyor o evin kirası gökten inmiyor herhalde.
Ayrıca gelin de çalışıyormuş abisi de.Düşük maaş alsalar bile 2 kişi çoktan eve çıkabilirlerdi.Ya borçları falan çok onun için kalıyorlar ya da yardım etmek için belli yani.
Vicdan meselesi de yanlış anlamayın ama kadının da izin günüymüş zaten.Eşiyle çıkıp bir şeyler yapmak istemiş olabilir,konu sahibi telefondan kızacağına annesine gidip bir kap yemek de pişirebilirdi.

Hayır tam tersi kenfi maddi durumları kötü diye gelip yerleşmişler
Oh mis kullan kullanabildiğin kadar niye geçinemesinler emeklisi olan adam halen çalışıyor kadın gündeliğe gidiyor
Madem çok rahatsızlar gitsinler ozaman

Iyi de konu sahibi bunun tersini soyledi
Konu sahibine inanmayip da israrla aksini savunmak neden?

Konu sahibinin kayınpederi onunla yaşıyor. O yüzden annesini yanına almak istememiş olabilir.

Yok dogru anlamissiniz

Konu sahibine sordum , o da cevap verdi

Tebrik ederim. Ama sanki ben çektim o da çeksin durumları gibi duruyor.

Gerçekten bu kadar ataerkillikle olmaz.
Evde 2 kadın dururken adam mı yapsın ya da kardeşim erkek diyen birine kalkıp evde 2 adam dururken kadın mı çalışsın mı diyelim bizde yani?
Her yanından ofsayt durum bence.
Bence sizin onlara bir faydanız yok, susun ki bari huzur kaçırmayın..

Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Tabi, evlenirken "iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta, kayınvalideye maddi destek sağlayıp yemek yapmakta, sonsuza dek evet" diye yemin etmiş sizinki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…