- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.123
- 548
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Ama yazdıklarınızdan anlaşıldığı üzere, abiniz tatilde olsaydı, anneniz haldır haldır iş yaparken, gelin ve abi yan gelip yatsaydı, siz abinize değil, yine geline kızardınız. Çünkü ev işleri erkeğin değil, kadının görevidir dayatmasını kabullenmişsiniz. Anneniz, abinize gelini için "yardım etsin" diyene kadar, direkt abinize kalk da yardım et deseydi, öyle yetiştirseydi, zaten şuan bu sorunları yaşamazlardı. Bence gelin, kendisine dayatılan şeylerin farkında ve tepkili, çok da haklı. Yapacağınız en doğru şey, yorum yapmamak, kendi hallerine bırakmak olur. Anneniz için üzülmenizi anlayabilirim ama bu yaşadıklarının tek sorumlusu gelin değil. Annenizin kendisi, abiniz ve babanız da sorumlu.Ben yeri geldiğinde koruyorum abim gece çalıştığı için gündüz uyuyor normalde benim aradığım saatlerde ise gideceği için tesadüfen duydu. Benim bakış açım öyle değil ama malesef erkeklerin geneli böyle buda bir gerçek.
Ben ilk konuyu okudum abinin maddi problemi var olarak anladım.Sonra annemin diye açıklama yaptı mı görmedim.Ama annenin bile maddi problemi olsa gelin hanım madem kvye destek olmak için birlikte oturmayı kabul ettiyse yine o yaşta kadın elalemin temizliğine gidiyor diye izin gününde bir tencere yemek yapması çok ağır bişey olmamalı bence.Ama diyorum ya vicdan.Eğer yanlış anlamadıysam konu sahibinin annesinin maddi problemleri yüzünden birlikte oturuyorlarmış.Yardım etmek için.
Hanimefendi israrla anlamak istemiyorsunuz , ben neden israrla anlatmaya calisiyorum anlamadim :)Ya elin evine gelmiş kendi maddi durumu kötü diye ne geçindirmesi
Konunun bir bölümünden sonra sıvama, moduna geçtiniz konu sahibi.. Hele hele gelin dururken ben yapmam falan diyerek hepten tüy diktiniz.
Kız kabul etmiş annenizle oturmayı, ailenizin parasal sıkıntıları var diye. Yatın kalkın da şükredin..
Siz kayınvalidenizle oturmuyorsunuz tabi.
Ne kadar şahane, kafalar pırıl pırıl.
Çok teşekkür ederimmmRabbim vicdanlı adam cıkarsın karsınıza
Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Süs mü kelimesini size yazdım onlara söylemedim yani zaten karışmıyorum normalde anneme üzüldüm sadece
Ben ilk konuyu okudum abinin maddi problemi var olarak anladım.Sonra annemin diye açıklama yaptı mı görmedim.Ama annenin bile maddi problemi olsa gelin hanım madem kvye destek olmak için birlikte oturmayı kabul ettiyse yine o yaşta kadın elalemin temizliğine gidiyor diye izin gününde bir tencere yemek yapması çok ağır bişey olmamalı bence.Ama diyorum ya vicdan.
Hayır tam tersi kenfi maddi durumları kötü diye gelip yerleşmişlerHanimefendi israrla anlamak istemiyorsunuz , ben neden israrla anlatmaya calisiyorum anlamadim :)
Gelinin durumu kotu degil
Anne babanin durumu kotu
Abi de evlenince ailesinden destegi kesmemek icin gelini eve getirmis
Yani anne kovsa zaten gelinin canina minnet
Ama abiyle gelinin geliri olmadan anne ile baba gecinemoyor
Iyi de konu sahibi bunun tersini soylediHayır tam tersi kenfi maddi durumları kötü diye gelip yerleşmişler
Oh mis kullan kullanabildiğin kadar niye geçinemesinler emeklisi olan adam halen çalışıyor kadın gündeliğe gidiyor
Madem çok rahatsızlar gitsinler ozaman
Bir alıntılayın madem ben görmedimIyi de konu sahibi bunun tersini soyledi
Konu sahibine inanmayip da israrla aksini savunmak neden?
Yorumlarda yazdiniz mi bilmiyorum ama nedense ben gelin annenizin evine gelmis gibi algilamadim olayi
Ailenizin maddi sikintisi yuzunden ayni evde yasiyoar degil mi?
Abiniz de esi de calisiyorsa ufak da olsa bir eve cikabilirler ama onlarin geliri olmadan aileniz gecinemez
Bu yuzd3n abiniz ailesiyle yasiyor , yqnlis mi anladim?
Yok dogru anlamissiniz
Hayır tam tersi kenfi maddi durumları kötü diye gelip yerleşmişler
Oh mis kullan kullanabildiğin kadar niye geçinemesinler emeklisi olan adam halen çalışıyor kadın gündeliğe gidiyor
Madem çok rahatsızlar gitsinler ozaman
Canım bilip bilmeden konuşma bende oturdum kayınvalidemle hem çalışıyordum hem temizlik ev işi yemek. Bide üstüne kaynanam hastalandı aylarca hem evde hem hastanede hamile halimle baktım. Vefat etti şimdi kp me bakıyorum. Şimdiki gelinler maşallah yiyip içip gezmek istiyor valla helal olsun ne diyim
Tabi, evlenirken "iyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta, kayınvalideye maddi destek sağlayıp yemek yapmakta, sonsuza dek evet" diye yemin etmiş sizinkiGelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Alintiladim yukaridaBir alıntılayın madem ben görmedim
Konu sahibinin kayınpederi onunla yaşıyor. O yüzden annesini yanına almak istememiş olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?