Lafları Çok Koydu..

bir kadın diye bahsettiğin kişi abinin eşi .annenin de evde olup biteni size anlatması yanlış.abinizin eşi çalışıyor tüm gün evde yatmıyor. sene de 15 gün dinlenmek yada gezmek hakkı değilmi ? sizin gibi düşünüp annesini gazlayan görümcem vardı ( eski ) şükür ki kurtuldum

Ne desem bilemedim.
Ben de bir gelinim(nefret ederim bu kelimeden)..
Zamaninda yaptim yaptim bir tanesini bile görmediler, yapmadigim degil yapamadiklarimla yetistiremediklerimi cekistirdiler.
Neyse ben baska bir konuyum ama yine de empati yapmaya calisiyorum.
Bakti ki gelin denilen birey disarda, muhtemelen yiyip gelirler, annen de kendine birsey hazirlasaymis, ya da gelenleri bekleseymis.
Ne bileyim o da hizmet etmeyiversin, gelinin gelip de anaaa yemek nerde diye hesap soracak hali yoktur herhalde.
Belki o da hergün evde yemek yemekten sikilmistir, bir gün de sofra kurulmayiversin deme rahatligi yoktur ve inatla annen evde yemek pisiriyordur yorgun olsa bile.
Cok basit cözülecek birsey, duygu sömürüsüne gerek yok.
Evde tabiki de üzerine düseni yapmali.
ama en önemlisi derhal ayri bir eve cikmali.
Ne anneniz fazladan is yapar, ne de o zan altinda kalir

Konu epey uzamış
Yok gelin dedin yok süs dedin anlamsız şeylere takılmış herkes, evde gelin denilince sorun ama gelin olmak için koşa koşa giden hemcinsler. Gelin sözcüğü bir tanımdır, evlenerek eve katılan yeni birey demektir
Kadın hem çalışıp hem iş mi yapacakmış bak bak bak sen :):)
Milyonlarca kadın sabah işe gidiyor, akşam eve gelip iş yapıyor
Gelinim işten gelip, odasına kapanıp bir işe el sürmezse saçını başını yolmaktan beter ederim , anne sessiz kalmış sorun bu
Maddi imkanları yokmuş, kadının evine yerleşmişler, bir de geçime destek olsun diye eve temizliğe gitmiş koskoca kadın , izinde gezmek gelinin hakkıymış, daha neler. Çok çalışıyorlar madem anneye sırtlarını dayamasınlar tutup bir ev çıksınlar ayıptır yahu.
Hangimiz işten gelip yemek yapmadık, bekarken hangimiz annemize yardım etmedik kv olunca mı bölüşülmek zorunda ev işleri, annedir, büyüktür biraz gönlünü yapmakla kimse eksilmez, çalışmasa bile anne o evin hizmetçisi değil, çalışmayı da bu kadar abartmayın. Kaç yaşında kadın evladını büyütüp evlendirmiş, bir vermiş iki geri almış bir de ayaklarına götürsün yemeklerini oldu olacak
Konu sahibesi sana tavsiyem annenle konuş bu konuyu, biraz sesini çıkarsın, sen söyleyince forumda gördüğün gibi görümce olursun, annen ezdirmesin kendini

Hay Allah razı olsun en azından bunları dusunebılmıssın sonra zavvallı eşin ne tapardı ac ac.

Anlamsız mı ?
Kadının bütün yorumları ''ataerkillik'' kokuyor bilmiyorum farkında mısınız ? Buna ses çıkarmamız mı ''anlamsız'' ?

Tek bir sorum var hakim bey. Aynı evde oturan baba-oğul neden ellerini işe sürmüyorlarmış hiç?

Ayri ev de ayri ev.
O dedigin gibi de bölüsüm cok zor oluyor ya. Ben de gelip kaynananim evinde hizmet! ederdim. Bölüsüm diye birsey yok sadece kaynanam diye otururdu. Padisaha zeval gelmesin.
Ayri ev, yoksa hep sorun cikacak.
Cünkü kendi evinde illaki yapiyorsun yemegini calissan da ama bazen bugün de yapmayayim lüksün oluyor.
Misal o kadin gezmis belki de yapmak istemiyor o gün yemek ama ayni evde yasadigi icin böyle lüksü kalmiyor.
Kaynana da evde yemek pisiriyor o da belki evlatlari icin belki de o da yorgun yapmak istemiyor.
En iyisi ayri ev cidden, böyle arada kalmaz insan.
Ki ben kendi evimde hastalanip is yapamasam kaynanam yine elestirir ama o ayri bir konu. Sinirim kabariyor bak..
Neyse kimse ezilmesin, herkes kendi yorganini ceksin kafasina, azicik asim agrisiz basim demisler.

Yaşlı dediğiniz 50 yaşında kadın başkasının evine temizlik yapmaya gidebilecek kadar sıhhatli. Bütün gün evde oturan dediğiniz kadın düzenli işi olan biri ve şu an yıllık izindeymis. Konu da geçen kv çalışmıyormuş zaten sadece ara da ayda yılda bir iş çıkarsa gidiyormuş. Yani burada bence kv mağdur gösteriliyor ama gelin mağdur ki kadının oğlu bile eşine arka çıkmış haklı olarak. Aynı evde yaşıyorlar hem gelinin parası yeniliyor hem de gelinden hizmet bekleniyor bu hiç adil değil.

Ayrıca konu sahibi bana hiç samimi ve gerçekten annesini düşünüyor gibi gelmedi çünkü madem gelin yapmıyor sen yap dediğim de gelin dururken ben mi yapacağım dedi yani o yaşlı dediğiniz kadını kendi öz be öz kızı düşünmüyor 7 kat elin kızı mı düşünecek.

+10000
Evinde olsaydi o karısını koruyan abiyi görürdüm ben akşam koştur koştur yemek yapmaya gelirdi sanki
Yada o gelin kendi annesi olsa annem bütün gün temizlik yapacak gelsin de yemeğini yapıp yesin diye gezmeye gidecekti
Merhametli olmak lazım biraz da
Ben eve gelen kadına yemek yaptirmiyorum zaten yorulacak hazir sofra bulsun diyorum
Kahvaltısı ayrı öğle yemeği ayri çayı kahvesi ayrı ben hazırlıyorum ki yapmam da lazım kadin yoruluyor

burayı okuyunca çok şaşırıyorum doğrusu. insanlar kendi özel hayatların yapmadıkları şeyleri başkalarına akıl vermek için çok kullanıyorlar. yok annen neden evin içindeki olayları sana anlatıyormuş, yok gelin yardım etmek zorunda değilmiş yok annen bi zahmet kendi yapsınmış falan filan. ben olsam aynen senin gibi düşünürdüm arkadaşım. gelin ayrı evde otursaydı hem çalışıp hem yemegini yapmak durumunda değil miydi? her gün dışardan mı söylicekti (maddi durumu kötü olduğu halde). ben evin her işini yapsın demiyorum ama yardım etmek zorunda.. yok öyle otel gibi kullanmak. neymiş çalışıyormuş. ben de çalışıyorum 2 çocugum var. kayınvalidem 2-3 haftalığına bize geldi kalıyo. sabah erkenden kalkıp yemeğimi de yapıyorum, temizliğimi de. abin haksız. anneni kullanmasınlar bi zahmet!

Konu sahibi abisinin durumu yoktu eh acamamis dügünden sonra o yüzden orda yasiyorlar
Ayrı eve çıkamayacak kadar ekonomik zorluk yaşıyorlar ama konu sahibinin ifade ettiği "gelinin zevk için ,evde canı sıkıldığından dolayı çalıştığı" bu biraz kafa karıştırdı sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…