Lafları Çok Koydu..

Parasızlık çekerken kendilerine kapıyı açan anne mi yapacak işlerini. Hanımefendi kayınvalidesine sığınmasaydı kendi evinin işini yapmayacak mıydı?
Hem üzüm yemek hem de bağcıyı dövmek bu oluyor demek ki.
Keyif yapmak istiyorsa kendi evine gidecek bir zahmet.
Benim abim ve yengen olsaydı ben onları o evden çoktan kovmuştum.

Nasıl çocuk yetiştireceğim kimseyi ilgilendirmez gül gibide bakıyorum çocuklarıma ayrıca çocuk gelişim mezunuyum siz önce kendi dertlerinizle ilgilenin burda ahkam kesmek kolay tabi

Ben size söylemedim zaten. Annenizi babanizi kastettim. Benim derdim yokki ilgileneyim.. Deliye her gün laylaylom

Kendine yemek yapardı belki, eli kolu çalışan her insanın yapabildiği gibi?
Yapar yapamaz iyen mi var ama aksama kadar calışşın esi de gezmeye gıtsın bir kap yemek yapmasın normal mi bu. Ha istisna olur acil çıkması gerekır olur olmaz degil. Ama keyfi yapmamak bana gore ters. Size gore normalse yapacak bir sey yok.Herkes bildigi gibi yasaaın. Ama benım vicdanım el vermez.

Robot olmasi yetmez, arada gaz da almasi lazim, simartmasi lazim.
Her türlü yetmesi lazim. Karakterim böyle sevmiyorum cok konusmayi deme lüksün de yok.

Tek bir sorum var hakim bey. Aynı evde oturan baba-oğul neden ellerini işe sürmüyorlarmış hiç?

Babaları var mı bilmiyorum, söz etmemiş konu sahibi ama bir mesajında annem gelsin benimle kalsın dedim abim izin vermiyor demiş buradan babaları olmadığını düşündüm
Oğula gelince klasik adam işte yapması gerek ama anladığım kadarıyla evdeki kadınlardan hizmet bekleyen bir biri, bu değişir mi, zibilyon tane erkekte hiç değiştiğini görmedim :)

sonuna kadar haklısın aynı evde yaşıyorlarsa bir işin ucundan tutacak o zaman paşa paşa gitsinler kendi evlerini tutup kendi hayatlarını yaşasınlar annende sadece kendisine ve kocasına yemek hazırlamış olur.

İyi de bu kadın kendi evinde yıllık izindeyken yemek yapmayacak miydi
Dese ki ben evimde yemeğe el sürmem bütün yemekleri kocam yapar tamam o zaman
Hoş öyleyse abi niye annesine yemek yaptırmış kendi el atmamış

Ben sadece camları sildiğim gün pertim çıkıyor değil yemek sandviç yapacak halim kalmıyor o gün yemeği ya dışarıdan söylüyorum ya dışarı gidip yiyorum
Ayrıca gelin onlara para veriyorsa oda onların evinde kira vermiyor
İllaki alışveriş yapıyor yemekten yararlaniyor
Mesela gelip sofra bile kurmuyormus
Kendi evinde olsa temizliği yemeği sofra kaldırıp indirmesi bulaşıgi hepsi kendi ve kocasinda olacakti

Konu sahibi abisinin durumu yoktu eh acamamis dügünden sonra o yüzden orda yasiyorlar
Bir yerde de ailesinin maddi durumu sebebiyle bir arada yaşadıklarını belirtmiş. Kafam karıştı.

Valla yengesi ev işlerine yardım etmek zorunda. Bu kadar net. Ama konu sahibinin üslubu o kadar cinsiyetçi ve rahatsız edici ki insanın hak veresi gelmiyor. Gerçi karışmasa daha iyiymiş zaten. Ama o anneye yengesi yardım etmeli mi, evet etmeli. Kimse işe gidiyor diye piremses değil.

Hay Allah razı olsun en azından bunları dusunebılmıssın sonra zavvallı eşin ne tapardı ac ac.

Hanım efendi siz benim eşimi ne olarak kodladınız beyniniz de anlamadım ki :) Bu kadar mı aciz yani erkekler.
Hayvanlar bile aç kaldığında karnını doyurma mücadelesi güder, bir yolunu ama öyle ama böyle bir şekilde bulur.
Merak etmeyin, açlıktan ölen bir erkeği tarih henüz yazmadı. Özellikle karısı yemek yapmadığı için ahahah

gelini süs diye mi almış abim?
- kendine eş olarak almış. senin annene hizmet etsin diye değil. tmm yazık annenize yoruluyodur ama normalde de gelin çalışıyomuş zaten ve yıllık izindeymiş.

bi kadın yüzünde kardeşine böyle mi davranılır?
- bi kadın dediğiniz abinizin karısı.

odasına giriyomuş sürekli telefonla meşgul
- oha anneniz pat diye gelinin odasına mı giriyo. yok artık

Babası var, gayet bahsetmiş.
Sizin zihniyetiniz değişmediği sürece erkeklerin o zihniyeti de değişmez zaten. Daha sizin gibi kadınlar "gelinler çalışmalıdır erkekler hizmet bekler ve bu normaldir" diye kabulleniyor. Adamlar kalkıp ellerini işe sürerler mi?
Bu problemi de "anlamsız" olarak nitelendirmeniz fevkalade yansıtıyor zaten.
Batıda böyle şeyler yok haberiniz olsun, siz gelinlerin oturmasını dünyanın sonunu getirecek bir felaket olarak görüyorsunuz ama çoğu insan bunu kafaya takmayacak kadar mutlu bu ülkenin dışında.

Gelin hanım ve evin oğlu maddi sıkıntı nedeniyle kayınvalideye gitmişler. Gelin hanım parasını yedirmek istemiyorsa kendi evine geçecek kendi parasını çatır çatır yiyecek.

Ben olsam çocuğum ne kadar sıkıntıda olursa olsun evime asla almam. Evlenmeyi bilenler geçinmeyi de bilsinler arkadaş.

Abin ağzının payını vermiş iyi olmuş sana haddini bilirsin artık...annen kırk yılın başında ise gitmiş ama gelin normalde calisiyor şu anda keyif yapmak tabiki de hakkı

Evde anne baba kardes abi ve gelin olmak uzere 5 kisiler
Konu sahibi once ailemin durumu kotu oldugu icin abim ev acmadi destek olmak icin karisi annenlerin evine gelin geldi dedi
Sonra uzerine cok gidilince hayir ailemin durumu iyi abiminki kotu dedi
Evde sadece baba abi ve gelin calisiyor
Anne de zaman zaman temizlige gidiyormus
Konu sahibine gore evde gelin varsa her isi gelin yapmaliymis hatta annene uzuluyosan sen yardima git diyen bir ueyeye , gelin varken ben niye gidecekmisim dedi

Ama konu ccookk yanlis tarafa cekildi herkes anlamak istedigini anladi :/ evi gelin gecindiriyor diyorlar konu sahibi hayir öyle birsey yok diyor daha israrla kaynana gelin parasi yiyor diyorlar hahaha anlamadim

Kodlama yapmadım yapmamda insan insandır erkek kadın diye ayrım yapmam ama anlamamakta ısrar edıyorsunuz. Gezmeye gıdecek kadar vaktın var ama bır saatte yemegını hazırlayıp gıtmek yerıne kendi yumurta kırsın yesin diyebıliyorsun. Yapamayacahından mı hayır yapar. Ama dogru mu bu tavır bana gore hayır sana gore dogruysa yapacak bır sey yok. Alan razı satan razı. Aclıktan oleni yokta karısının bu tavırlarından arkadaslarına sızlananı cok haberiniz olsun ha ha ha!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…