Lafları Çok Koydu..

Yardım etmesi gerek katılıyorum ama konu sahibinin üslubundan,gelini anlayabiliyorum.Kadın bunalmıştır çok büyük ihtimalle ki haklı.Biri sürekli bana ''gelinsin sen'' psikolojisi uygulasa hiçbir işe yardım falan etmem,arkamdan konuşsun dursunlar

Bir kadin derken sanki sokaktan gecen bi kadin gibi bahsetmissin, garip. Madem ayni evdeler bi zahmet kendi islerini kendileri cozzunler sana laf dusmez. Ha oturur annenle dertlesirsin o baska.

Ama simdi hakli degilmi? 5 yasiyor orda... gelin kendi pisligini kendi toparlasin konu sahibi neden temizlesin ki

Kesinlikle

Değişmeyecek şeylerin üzerinde konuşmak evet anlamsız
Paran yoksa başka birinin evine sığıntı gitmeyi kabul etmişsen, o evde de senden büyük bir anne varsa yayılıp yatamaz kimse adı ister gelin olsun, ister evin kızı olsun fark etmez. Daha rahat etmek istiyorsa kocasına yaptıracak işi ya da kendisi yapacak bu onun sorunu. Batı dediğiniz yerde doğdum ve büyüdüm hatta Avrupa deniyor ya ::)))) orada da böyle kimse kimsenin evine yerleşmiyor :)

Siz değişmeyeceğini kabulleniyorsunuz, ben değiştirebilirim diye çaba harcıyorum. Bence daha güzel :)))
Hayatlar avrupa kafalar orta doğu
Benim evimde annem var babam var. Annem de iş yapar babam da. Ben de yaparım. Elleriyle bana yemek hazırlayıp çayımı getirirler. Babam bana özel çerez, meyve tabakları hazırlar. Ooohhh sefam olsun madem

"Anneme yardım edebilir" diye tutturmuşsunuz da abiniz de yardım etmiyor konudan anlaşıldığı kadarıyla. Anneniz abinizi süs diye mi doğurmuş? Gelininiz abinizi süs diye mi almış? Evde kaç kişi yaşıyorsa ev işlerine ortak olur. Abiniz erkek diye ona laf söyleme gereği duymuyorsunuz ama abiniz annesini düşünmüyorsa gelin neden düşünsün? Önce abinize, babanıza laf söyleyin, sonra geline sıra gelir.

Maddi sorunlar yüzünden ailemle oturuyorlar demişsiniz. İkisi de çalışıyor madem, kendi evlerine çıksınlar. Burada "ikimiz de çalışıyoruz ama eşim maddi sorunlar var deyip ayrı eve çıkmak istemiyor. Benden hizmet bekliyorlar sürekli" konularını çok okuyoruz. Herkes de geline hak veriyor doğal olarak.
Kadın izin gününde yemek yapmadı diye suçlu olmuş ama kocasıyla baş başa yaşasa belki o gün yumurta kırıp yerlerdi. Siz gelin "aldınız" diye her gün yemek yapmak zorunda mı?

Son düzenleme:
Ben görümceyi bilmem ama kayınvalideye acıdım
Cadoloz bir kaynana olsaydı zaten gelin hanım eve gelir gelmez kraliçe elzebath gibi odasına çekilip sofra kurulunca gelemezdi
Yada kadın yaşlı haliyle ev ekonomisine katkı olsun diye çalışmaya gitmezdi
Büyük ihtimal sessiz sakin bir kadın

Burada ne kaynanalar var asla çalışmayan sürekli maddi beklenti içinde olan
Gelinle değil beraber yaşarken gelin misafirliğe geldiğinde bile ondan is bekleyen

Fizik gücünü kullanarak çalışan insanlara kiyamiyorum ben

Ama konu ccookk yanlis tarafa cekildi herkes anlamak istedigini anladi :/ evi gelin gecindiriyor diyorlar konu sahibi hayir öyle birsey yok diyor daha israrla kaynana gelin parasi yiyor diyorlar hahaha anlamadim
Milana konu sahibine sordu başta, abinle yengen annenlere destek olmak için mi yanlarına yerleştiler diye, konu sahibi de evet dedi sonra 180 derece farklı yorumlar yaptı. İnsan gerçekten hayret ediyor

Bazı kadınlar kocalarını nasıl bu kıvama getiriyor biri bana akıl versin yapan yok mu kv görümce ağzıma sıçtılar kocamın yanında ağzını açıp tek kelime etmedi kocasını böyle eğilebilen yok mu a dostlar biri bana akıl versin

İlk sayfada ki mesajına göre yaptım yorumu
Gelin=köledir benim onaylayacağım bir iş değil, o verdiği cevapta abartı
Ama gelinde büyük suç var, insan neden 5 nüfuslu bir evde yaşamayı kabul eder, bu sorunlar ezelden beridir var bir oturan ailelerde. Paran yoksa evlenmeyeceksin en temizi bu. Anne o evde büyüktür, kimse el el üstünde otursun demiyor ama şu kabul edilmeli ki, işten gelip odana kapanıp hazır sofraya oturmakta doğru bir hareket değil, yakışık almaz o yüzden diyoruz ki ailelerle oturmayın, bu sorunların ucu bucağı yok çünkü

Sailor'cığım kadın uzun süredir çalışmıyormuş zaten. Dün ilk kez iş çıkmış da ona gitmiş.

Milana konu sahibine sordu başta, abinle yengen annenlere destek olmak için mi yanlarına yerleştiler diye, konu sahibi de evet dedi sonra 180 derece farklı yorumlar yaptı. İnsan gerçekten hayret ediyor
Of ben burdan cikiom basim agridi herkes kendi isini kendi görse. Herkes kendi evinde yasasa cok daha kolay olucakti

Hoş öyleyse abi niye annesine yemek yaptırmış kendi el atmamış

Konu sahibinin annesi gelinin kocasına, yani oğluna özel olarak yemek yapmış değil.
Kendi kocası da işten gelecekmiş. Kocasına yapmış yani.

Hayır bazı yorumlarda bizler de gelin olduğumuz için gelini savunduğumuzu iddia ediyorsunuz da
Nasıl bu şekilde algılayabildiniz inanamıyorum.

Madem hem çalışmak hem eve gelip yemek yapmak zor bir şey değil abartmayalım, kv de de işten gelmiş
yemek yapmış gayet doğal öyleyse! neden geline nasıl yemek yapmaz diye kızılıyor.
Ha gelin yapmış ha kv de ne fark eder. İkisi de konu sahibinin dediği gibi kadın değil mi?

Konu sahibinin
bu gelini abim süs diye mi aldı, bir kadın için kardeşine nasıl bagırır, gelin dururken ben neden yardım edeyim
ifadeleriyle maşallah kimse ilgilenmiyor.
Çünkü kocaya yemek yapmamış, asıl üzerinde durulması gereken nokta bu! Ne üzücü.

Ama simdi hakli degilmi? 5 yasiyor orda... gelin kendi pisligini kendi toparlasin konu sahibi neden temizlesin ki
Sizinle ayni dusunmuyorum bu konuda
Bir kadin olarak istedigim zaman yemek yaparim istedigim zaman yapmam
Cok yorgunsam disardan soyleriz, maddi olarak imkanim yoksa peynir ekmek yer geceriz
Canim istemiyorsa mutfagi bule toplamam ertesi gun toplarim
Izinliyken tum gun yan gelir yatarim evimde kimse de bana agzini acamaz
Bu arada zaten bizim evde yemekleri agirlikli olarak esim yapar ama o yapmadiysa da durum budur
Simdi kv kp ve kayinla yasayan bir kadin bu saydiklarimin hicbirini yapamaz
Ozgurce diledigi gibi yasayamaz
O yuzden ben gelini hakli buluyorum
Yoksa ortak yasamda tabi ki herkes herseyi yapmali
Ama boyle ataerkil bir ailede erkekler oturur , kadinlar is yapar olayi beni zaten cok rahatsiz ediyor
Benim 70 yasindaki babam bile hala her sabah kahvaltiyi hazirlayip annemi uyanditir kahvalti hazir diye
Konu sahibi her ne kadar soylemini sonradan degistirse de belli ki gelin aileye maddi destek olmak icin ayri ev acilmasin deyip beraber yasamayi kabul etmis
Keske etmeseymis , boyle bir aileye gelin gelmeseymis
Abinin tabri da zaten bunu dogrular nitelikte
Adamin vicdani ana babasini birakmaya el vermiyor ama karisini da bir yandan idare edip ezdirmemeye calisiyor
O evde en zor hayat gelinin hayati
Insallah biran onve kendi evlerini kurarralar

Kafalar ortadoğu derken hakaret ediyorsunuz ama hiç hoş değil
Bu ülkede milyonlarca aile bu şekilde yaşıyor, sizin babanızın ev işlerine yardım etmesi bu durumu değiştirmiyor, keza benim eşimde yardım eder, temizliği birlikte yaparız, mutfağa birlikte gireriz vs... ama bunlar gibi örnekler geneli değiştirmiyor maalesef. O yüzden diyoruz ki genç kadınlara kendi evinizi oluşturacak gücünüz yoksa evlenmeyin, kendinizin olmayan evde yaşamayın ama yaşıyorsan annen yaşında bir kadının ayağına yemek getirmesini beklemek ayıptır

Yumurta da nimet değil mi?
Yumurta yediğinde yemek yemiş sayılmayacak mı?
Ha ben yapmışım ha kendisi fark nedir? Ben yapmadığım zaman hücre kaybı mı yaşayacak.
Arkadaşlarına sızlanmasını gerektiren bir mevzu yok ama hadi oldu diyelim, eee?
Sızlansın, benim için sakıncası yok.

Bu bakış açınızla
Sizin için sakıncalarının gayet farkındayım uzun uzun da yazabilirim sebeplerini ama inanın gerek duymuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…