- 1 Temmuz 2018
- 3.667
- 8.414
- 78
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Sizinle ayni dusunmuyorum bu konuda
Bir kadin olarak istedigim zaman yemek yaparim istedigim zaman yapmam
Cok yorgunsam disardan soyleriz, maddi olarak imkanim yoksa peynir ekmek yer geceriz
Canim istemiyorsa mutfagi bule toplamam ertesi gun toplarim
Izinliyken tum gun yan gelir yatarim evimde kimse de bana agzini acamaz
Bu arada zaten bizim evde yemekleri agirlikli olarak esim yapar ama o yapmadiysa da durum budur
Simdi kv kp ve kayinla yasayan bir kadin bu saydiklarimin hicbirini yapamaz
Ozgurce diledigi gibi yasayamaz
O yuzden ben gelini hakli buluyorum
Yoksa ortak yasamda tabi ki herkes herseyi yapmali
Ama boyle ataerkil bir ailede erkekler oturur , kadinlar is yapar olayi beni zaten cok rahatsiz ediyor
Benim 70 yasindaki babam bile hala her sabah kahvaltiyi hazirlayip annemi uyanditir kahvalti hazir diye
Konu sahibi her ne kadar soylemini sonradan degistirse de belli ki gelin aileye maddi destek olmak icin ayri ev acilmasin deyip beraber yasamayi kabul etmis
Keske etmeseymis , boyle bir aileye gelin gelmeseymis
Abinin tabri da zaten bunu dogrular nitelikte
Adamin vicdani ana babasini birakmaya el vermiyor ama karisini da bir yandan idare edip ezdirmemeye calisiyor
O evde en zor hayat gelinin hayati
Insallah biran onve kendi evlerini kurarralar
Hulisi Kentmen tadında abiler yok ki gelip herkese benden ev dese, hiç!
Ben ezelden beri karsiyim aileyle yasamayaİlk sayfada ki mesajına göre yaptım yorumu
Gelin=köledir benim onaylayacağım bir iş değil, o verdiği cevapta abartı
Ama gelinde büyük suç var, insan neden 5 nüfuslu bir evde yaşamayı kabul eder, bu sorunlar ezelden beridir var bir oturan ailelerde. Paran yoksa evlenmeyeceksin en temizi bu. Anne o evde büyüktür, kimse el el üstünde otursun demiyor ama şu kabul edilmeli ki, işten gelip odana kapanıp hazır sofraya oturmakta doğru bir hareket değil, yakışık almaz o yüzden diyoruz ki ailelerle oturmayın, bu sorunların ucu bucağı yok çünkü
Hulisi Kentmen tadında abiler yok ki gelip herkese benden ev dese, hiç!
Bu zamana kadar bir sakıncasını gormesim umarım sizde goremezsiniz..Ayrıca yumurtaya da yemek dıyerek literature girdiniz tebriklerYumurta da nimet değil mi?
Yumurta yediğinde yemek yemiş sayılmayacak mı?
Ha ben yapmışım ha kendisi fark nedir? Ben yapmadığım zaman hücre kaybı mı yaşayacak.
Arkadaşlarına sızlanmasını gerektiren bir mevzu yok ama hadi oldu diyelim, eee?
Sızlansın, benim için sakıncası yok.
Bu bakış açınızla
Sizin için sakıncalarının gayet farkındayım uzun uzun da yazabilirim sebeplerini ama inanın gerek duymuyorum.
Bence de ayri eve xikmaliIyide annenin sucu yok ... annede bu durumda istedigini yapamaz oldu.
Ayri ev en güzelide. Keske evlenmeye hazir degilken evlenmeseydi bu ikilimde kalmazdi. Vicdana gerek yok madem durumlari var 3 kardes bunlar kirayi pce bölseler yeteri kadar yardimci olurlardi zaten.
Gülmek sana çok yakışıyorGüldürme demedim mi
Istiyerek orda yasadigini bende sanmiyorum hatta icten ice sanki acisini yanlis yerden cikariyor gibi ... ama o zaman esi suclu. Anne baba degil ki ...Bence de ayri eve xikmali
Ama ne yasadiklarini bilemeyiz
Tek bir seyden eminim hicbir kadin gidip de kv evinde yasamak istemez
Burada ne konular okuyoruz , esim nisanliyken soz verdi 5 ay yasayip kendi evimize gececktik soyle olacakti boyle olacakti diye
O yuzden gelin gelip de buraya isin gercegini anlatmadigi surece ben gelinin tarafindayim
Anne bu arada gayet de istedigini yapar sonucta ev kendi evi , kendi duzeni , kendisi zaten arada bir calisiyormus
Bu zamana kadar bir sakıncasını gormesim umarım sizde goremezsiniz..Ayrıca yumurtaya da yemek dıyerek literature girdiniz tebrikler
Ha bide KK‘ds hic karsi tatafi dinlemiyoruz ki :) o zaman kimseye yorum yapmayalim :) konu sahibi ne yazdiysa onu biliyoruz ona göre yorum yapiyoruz :)Bence de ayri eve xikmali
Ama ne yasadiklarini bilemeyiz
Tek bir seyden eminim hicbir kadin gidip de kv evinde yasamak istemez
Burada ne konular okuyoruz , esim nisanliyken soz verdi 5 ay yasayip kendi evimize gececktik soyle olacakti boyle olacakti diye
O yuzden gelin gelip de buraya isin gercegini anlatmadigi surece ben gelinin tarafindayim
Anne bu arada gayet de istedigini yapar sonucta ev kendi evi , kendi duzeni , kendisi zaten arada bir calisiyormus
Hayır annemlerin kurulu bir düzeni var zaten babamda abimde çalışıyordu masraflar ödeniyordu gelin kendi isteğiyle ise girdi evde durmayı sevmiyormuş kimse zorlamadı yani. Ayrı ev açacak durum olmadığı için gelin geldi annemlere kendi isteğiyle
Kelimeleri anlayısnıza hayran kaldım. Yemek degil dedim yenmez demedim. Protein kaynagıdır saglıklıdır. Ama yemek olarak gecmez domates salatalıkta yiyecek ama yemek mi. Cogu ınsan karnını onlarla da doyurur yemek mi bunlar simdi. Neyse hadi hayırlı gunler daha fazla zamanımı harcamayacagım zira kocacıgıma yemek hazırlamakla mesgulum.Çerez mi? ahahahah
İnsanlar yumurta yedikten sonrada genellikle doyarlar, bilgin olsun.
Neyse hadi by.
Orta doğu neden hakaret olsun, yaşadığımız coğrafya sayılır kendisiKafalar ortadoğu derken hakaret ediyorsunuz ama hiç hoş değil
Bu ülkede milyonlarca aile bu şekilde yaşıyor, sizin babanızın ev işlerine yardım etmesi bu durumu değiştirmiyor, keza benim eşimde yardım eder, temizliği birlikte yaparız, mutfağa birlikte gireriz vs... ama bunlar gibi örnekler geneli değiştirmiyor maalesef. O yüzden diyoruz ki genç kadınlara kendi evinizi oluşturacak gücünüz yoksa evlenmeyin, kendinizin olmayan evde yaşamayın ama yaşıyorsan annen yaşında bir kadının ayağına yemek getirmesini beklemek ayıptır
Kelimeleri anlayısnıza hayran kaldım. Yemek degil dedim yenmez demedim. Protein kaynagıdır saglıklıdır. Ama yemek olarak gecmez domates salatalıkta yiyecek ama yemek mi. Cogu ınsan karnını onlarla da doyurur yemek mi bunlar simdi. Neyse hadi hayırlı gunler daha fazla zamanımı harcamayacagım zira kocacıgıma yemek hazırlamakla mesgulum.
Sadece baba ve abi çalışınca 5 kişi geçinebiliyor ama abi ve yenge ayrı evde 2 kişi 2 maaşla geçinemiyor öyle mi?
Merak etme çok anlayışlı bir kocam var yetişmesede dert etmez. Bilir benim naaıl becerikli oldugumu. Sen kendi kocanın derdine yan. Ya da pardon yanma yumurta kırar yer nasıl olsa tavanın yerini ögretmişsin bayyyyyKoş koş
Yetiştiremezsen gider arkadaşlarına sızlanır falan
Allah korusun
Merak etme çok anlayışlı bir kocam var yetişmesede dert etmez. Bilir benim naaıl becerikli oldugumu. Sen kendi kocanın derdine yan. Ya da pardon yanma yumurta kırar yer nasıl olsa tavanın yerini ögretmişsin bayyyyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?