- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Basta annesinin maddi sıkıntılardan dolayi o gün temizlik isini kabul ettigini yaziyor. Yani maddi sıkıntı icinde olan kv ve kp bence. Ayrica merak ettim:Erkek kardeste evde islere yardim ediyor mu?
Iyi de biri çalışırken biri izinde normal zamanlarda da kaynana yapiyor yemeği bellikiKonu sahibinin annesi gelinin kocasına, yani oğluna özel olarak yemek yapmış değil.
Kendi kocası da işten gelecekmiş. Kocasına yapmış yani.
Hayır bazı yorumlarda bizler de gelin olduğumuz için gelini savunduğumuzu iddia ediyorsunuz da
Nasıl bu şekilde algılayabildiniz inanamıyorum.
Madem hem çalışmak hem eve gelip yemek yapmak zor bir şey değil abartmayalım, kv de de işten gelmiş
yemek yapmış gayet doğal öyleyse! neden geline nasıl yemek yapmaz diye kızılıyor.
Ha gelin yapmış ha kv de ne fark eder. İkisi de konu sahibinin dediği gibi kadın değil mi?
Konu sahibinin
bu gelini abim süs diye mi aldı, bir kadın için kardeşine nasıl bagırır, gelin dururken ben neden yardım edeyim
ifadeleriyle maşallah kimse ilgilenmiyor.
Çünkü kocaya yemek yapmamış, asıl üzerinde durulması gereken nokta bu! Ne üzücü.
"Ev kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken."
Böyle yazmış konu sahibi. Evde 2 kadın dururken erkeğe düşmezmiş ev işi yapmak. Ev işi yapan erkeklerin bir tarafı düşüyormuş, İsviçreli bilim insanları öyle açıklamış.
Iyi de biri çalışırken biri izinde normal zamanlarda da kaynana yapiyor yemeği belliki
Ayrıca fiziki güç gerektiren işle memurluk ayni seviyede değil
En iyisi herkesin kendi evinde oturmasi anlaşılan normal yapılan ev işleri kaynanaya yapılınca isyan
Sailor
Biri çalışıyor biri izinde evet.
İzinli olanda yapmak zorunda değil, çalışanda.
Sen her akşam yemek yapıyor musun mesela. Eminim herkesin yapmak istemediği zamanlar oluyordur.
O akşamda geçiştirebilirlerdi. Kv de de o yorgunluğun üzerine gelip yemek yapmak zorunda değildi.
Yapsalardı bir menemen oturup yeselerdi. (Sevda kulakların çınlasın)
Gelin neden yapmadan gitmiş diye düşünmeselerdi.
"Ev kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken."
Böyle yazmış konu sahibi. Evde 2 kadın dururken erkeğe düşmezmiş ev işi yapmak. Ev işi yapan erkeklerin bir tarafı düşüyormuş, İsviçreli bilim insanları öyle açıklamış.
Eh o düşüncede olan bir aile bakalim geline neler neler dedide kiz gelir gelmez odaya çekiliyor. Erkek kardes bile hesaba katilmiyor. Suc tabikide kadin olan ve gezmeye gidende. Tek basinada gitmemiş kardeside götürmüş bide.
Yorumların sebebi sensin. Burdaki kadınlar cadı değil .ben hizmetçilik yapsın demiyorum zaten farkındaysan biraz anneme yardımcı olabilir diyorum neden anlamak istemiyorsunuz kadına yazık değilmi gelini yapmayınca mecbur her işe koşturuyor bacakları ağrıyor kalbinden rahatsız biraz insaf ya ne bu yorumlar
Madem kadınlar dururken erkekler yemek yapamıyor..Eh o düşüncede olan bir aile bakalim geline neler neler dedide kiz gelir gelmez odaya çekiliyor. Erkek kardes bile hesaba katilmiyor. Suc tabikide kadin olan ve gezmeye gidende. Tek basinada gitmemiş kardeside götürmüş bide.
İlk sayfaları okuyamadım zaten sinirim bozuldu. "Gelin o adı üstünde", "o yapmayacak da ben mi yapacağım" demeler. Ben olsam ben de yapmam. Konu sahibinin annesi oğluna da eşine de şikayet ediyormuş zaten gelini. Hiç de öyle sessiz sakin, masum bir kayınvalide canlanmadı gözümde. Gelin hanım gelse de o anlatsa keşke nasıl bir ataerkilliğe maruz kaldığını.
Belki de kadın dışarıda yiyecek. İzin günü, gezmeye gitmiş, dışarıda yemek istemiş de olabilir. Ama kendisi yemese bile ev ahalisini doyurmak onun göreviymiş meğer.
Madem kadınlar dururken erkekler yemek yapamıyor..
O halde abin dururken neden kadınlar çalışıyor. Erkekse evini geçindirsin . Annesinin evine yerlesmesin.
Rahatlığa bak, yolda cesaret hapına rastlamış herhalde, bin sırtına çek kırbacıValla aksam eve gidince bende kocami fircaliycam , bugun yemek yapmamis yumurta kirarim yeriz dedi az once telefonda
Vay hain koca , nerden buluyosak boylelerini tuuu bize
Su durumda yemek yapamayan baba evi geçindirmek zorunda .Bence kv ve kp maddi sıkıntı cekiyor. Cünkü ilk basta onun için temizlik isini tekrar kabul etti diyeyazmis
Kiyamam kiRahatlığa bak, yolda cesaret hapına rastlamış herhalde, bin sırtına çek kırbacı
Orta doğu neden hakaret olsun, yaşadığımız coğrafya sayılır kendisi
Dünya üzerinde herkes benim babam gibi diye bir iddiam yok zaten. Erkekler kadınlara yardım etmez, gelinler kalkıp iş yapsın düşüncesini savunduğunuz için size yorum yazdım
İyi forumlar
annem söylüyormuş ama yine aynı evet yıllık izinde ama normaldede böyle işten geliyormuş hemen odasına ne bir sofrayı kurmaya yardımcı oluyormuş ne başka birşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?