Lafları Çok Koydu..

Baya da gorumcelik yapiyorsunuz.
Abinizde esini korumus.
Anneniz hergun temizlige gidip gelin evde surekli otursa ve hic yardim etmese hadi hakli olun.
Kiz zaten calisiyor, simdi yillik izinde.
Birakin dinlensin.

Aynen. Cünkü beraber yasamayi kabul etmis. Sonra calismaya baslamis evde kalmamak için ve üstüne hep odaya kaciyor. Ev isleri bir kenara bu iste bir is var. Bence abiside onun icin böyle kizdi

İşte taviz tavizi doğuruyor. "Maddi durumumuz yok, gelin oğlumun hatırına bizimle yaşamayı kabul etti" deyip susup oturacaklarına iyice tepesine binmeye çalışmışlar. Çünkü nasılsa o "gelin", mecbur yapacak. Görümcenin üslubuna bakınca kayınvalidenin tavrının farklı olduğunu düşünemiyorum. Kadın hizmetçilik yapmıyor diye surat çekmek istemediği için odaya kapatıyordur kendini. Umarım ayrı eve çıkarlar da rahat eder.

küçük kardeşim erkek :)
Burada gulmesinin nedeni birisi küçük kardeşin de gezmeye gitmiş madem o gitmeyip yemek yapsaydı lafı. Çünkü küçük kardeş de erkek olduğu için o da yapamazmis komik geldi tabii. O kadar sinir oldum ki şu konuya. Şu ev işlerinin kadına zimmetli olmasına... Eminim kız çocukları olanlar da benim gibi haddinden fazla sinir oluyordur. Ya da ben degisigim bilmiyorum bu konuda. Kızımı onun için hiç kız çocuğusun sen diye yetiştirmiyorum. Kizima üstün zekalı bence diyenler çok oldu. Aslında öyle bir şey yok sadece "kızlara özgü davranışları " yapmıyor o kadar. Umarım abartmiyorumdur. Şimdi ben böyle yaparım kızım gider erkek iş yapmaz diyen birinin yetiştirdiği adama aşık olur. Pffggg ben galiba buna sinir oluyorum şu an bu konuda.

Gelinin işten gelince odaya geçip uzanmak istemesi bana çok normal geldi, yorgunluk bi yandan gelirken ulaşımda daha çok yoruluyor insan. Ha bide annenizin babanıza şikayet etmesi hoş değil abiniz evlenmeden sofrayı kim kurup kaldırıyordu, kim yardım ediyordu annenize?
Tabi yediği tabağı kaldırıp birkaç bişeye yardım edebilir fakat yemeği yapsın yardım etsin her zaman olmaz, odasını derler toplar çamaşırlarını halleder evin bazı kısımlarına el atabilir ama hep değil.
Kendi evi olsa bunların hepsini yapmak durumunda kalacak ama 5 kişiye değil, kendi düzeninde erteleyebilceği işleri olcak canı istemezse yapmıcak.
Adı sırf gelin olduğu için hem çalışıp hem hizmet etmek zorunda değil, abinizin üslubu sert olsada karısını savunması güzel. İnşallah herkes kendi evinde mutlu olur

Olmaz merak etmeyin
Anaerkil bir ailede el ustunde tutularak buyutuldum , 20 yasina kadar ne yemek yaptim ne ev isi ne temizlik ki calisan bir kadinin kiziyim
Bana tek ogretilen sey oku oku oku , univ bitince master yap , sonra calis ve kariyer sahibi ol.. tum cocuklugum bununla gecti
Ve gidip de ev isi yapmayan bir adamla evlebmedim
Iki kere evlendim , iki kocam da yemek de yapar her isi de yapar
Iciniz rahat olsun , siz kizinizi guclu bir kadin olarak yetistirin , dimdik duracaktir hayatta

Milana'ya katılıyorum, gidip de öyle bir adama aşık olmaz bence.
Benim annem de çalışıyor, babam ev işlerinde üzerine düşeni yapar. Annem ne bana ne kardeşime hiç iş yaptırmadı. Kız çocuğuyuz diye "bir tabak yemek karşılığı iş yapacak ucuz iş gücü" yerine koymadı bizi. Her zaman "Okuyun, çalışın. Okursanız buna göre bir çevreniz olur, buna göre bir eşiniz olur" derdi. Evli değilim ama hiçbir zaman gidip "ev işi kadın işi" "kadın dediğin şöyle olur böyle olur" diyen bir adama aşık olmadım. Böyle bir adamla oturup sohbet edebileceğimi bile sanmıyorum. Kızınız da zamanı gelince kendisine göre birini seçecektir.

Insallah

Evet ama konu sahibine göre annesi senelerce herseyi yapmis zaten yorulmus yani. Onun icin gelin yardim etmek zorundaymis. Sahsen su hicbirseye el sürmüyor isine de inanmiyorum nedense. Kim donunu kvye yikatir

Guzel noktaya deginmissin , zaten iyi bir meslek sahibiysen cevrendeki erkekler de genelde kendini gelistirmis duzgun adamlar oluyor
Yani benimde karsima hic cikmadi boyle hicbir is yapmayan adamlar

Benim iki erkek evladim var ben bile bu kadarina sinir oldum. Bakalım o gelin ne durumda. Sahsen şanslıyım benim esimin annesi oglunu dogru dürüst yetistirmia. Bu kafadan gitmemis yani.

Evet ama konu sahibine göre annesi senelerce herseyi yapmis zaten yorulmus yani. Onun icin gelin yardim etmek zorundaymis. Sahsen su hicbirseye el sürmüyor isine de inanmiyorum nedense. Kim donunu kvye yikatir

Kesinlikle... Çamaşırını ütüsünü kendi veya eşiyle paylaşıp hallediyorlardır. Yemek yapılmadı diye laf işittikleri insanlara kendi şahsi işlerini yaptırmazlar. Yorumların hepsini okumadım ama maddi olarak yardım kesinlikle ediyorlardır, ve o zaman bu adil olmaz gelin hem para getirsin hem yemek temizlik yapsın öyle olmaz o işler kayınvalide normalde çalışmıyormuş bıraksın gelini izninde dinlensin hem bedenen hem beyinen çünkü kalabalık evde yaşamak yeterince zordur

Yengeniz calisiyor ve su an yillik izinde olabilir ama madem anneniz o gun işe gitmis ve eve katki saglayacak o zaman yengenizin biraz dusunceli davranip gunduz yemek yapmasini beklerdim. Sonucta kendisi calisirken herhalde anneniz yemek yapiyordur. Tabi gelin-kaynana arasinda neler oluyor bilemem. Soylediginiz olaya gore soyluyorum. Annenjzin durumuna uzulup boyle demeniz normal. Ben bu olayda abinizin size bu kadar cikismasina anlam veremedim duysada sesini cikarmayabilirdi. Sonucta karisi orada degil. Her ailede boyle durumlarin olmasi normal. O asiri tepki vermis.

Benim iki erkek evladim var ben bile bu kadarina sinir oldum. Bakalım o gelin ne durumda. Sahsen şanslıyım benim esimin annesi oglunu dogru dürüst yetistirmia. Bu kafadan gitmemis yani.

Benim eşimin annesi o kafada olmasına rağmen her işi yaptırmış. Ama bana sorarsan benden pek haz etmediği için (malum paylaşamıyor oğlunu, bir de benim yapacak tabii bana ne, o da bu evde yaşıyor ben de gibi sözlerimi kaldıramıyor) bana o kafadanmış gibi davranıyor. Yani ben hizmet edeyim, iş yaptırmayayım vsara ara da bana burası Türkiye Avrupa değil diye kendince laf ederdi

Benim de bir oğlum var, az büyüse de iş yaptırsan diye gözünün içine bakıyorum valla

Hanimlar bence objektif olmak gerek taniki yenge yorulup odasina cekilebilir ama.kadinin evine kendileri gelip yerlesmis kendi evine ciksin kadinin bu kadar derdi yukude olmaz zaten ayrica sizin anneniz 1 gunde olsa eve temizlige gitse ve siz evde olsaniz yemek yapmazmisiniz ? Bazen mantikli dusunmek gerek.konuya direk kv gelin gorumce olarak bakmayon

Guzel noktaya deginmissin , zaten iyi bir meslek sahibiysen cevrendeki erkekler de genelde kendini gelistirmis duzgun adamlar oluyor
Yani benimde karsima hic cikmadi boyle hicbir is yapmayan adamlar

Aynen öyle. Tabii ki okumuş, kariyer yapmış ama hödük erkekler de çıkıyor arada. Ama ne istediğini, ne istemediğini bilen kadın zaten böyle adamları çevresinde bulundurmaz, hayatına sokmaz. Eşitlikçi olmayan bir adamla hak mücadelesine girişilmez. Öylesi laftan anlamaz zaten. Kendini bilen kadın da direkt uzaklaşır böyle birinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…