Lafları Çok Koydu..

alti üstü bi yemek ne kadar abartmissiniz

anneniz gelini arayip kizim x le sen aksam yemegi yediniz mi yiyip mi gelirsiniz sizi bekleyelim mi dese, gelin yemedik anne yemeden geliriz derse kizim borek alin ben de yoruldum bugun aksam kahvaltisi edelim dese, ya da onlar yediyse abinizi yollasa, aksam kahvaltisi begenmeyen de gidip disardan yese

bosu bosuna neden kendilerini yipratiyolar insanlar anlamiyorum, sonucta gelininiz de kaynini gezdiriyo izninde mecbur degil ki buna

ayrıca abiniz saksı mi geline mi düşer o is, madem annesi yorgun yasli yipranmis annecim elleme disardan yiyelim desin anne zahmet etme ben yapiyim desin,

biz baska sehirde yasiyoruz ailem esimin ailesiyle ayni sehirde diye cikip gitmiyorum sirf esimin ailesinde kalmamak icin, tamam beraber oturuyolar ama belki gelininiz sevmiyo beraber oturmayi anca bu kadar katlaniyo, kuzenimde maddiyattan bir yil beraber oturmayi kabul etti ama kazin ayagi öyle değilmiş, kadin disarda baska evde baska huyu olan biriydi

abinizi de takdir ettim keske benim esim de en son raddeye gelmeden beni savunsa

adı gelin diye elestirmese her önüne gelen keske, herseyi gectim calisiyo bu kadin ev isi sevmiyo olabilir kendi evi olsa yardımcı tutacak belki, annenize sen yapma birini tutalim diyemiyo demekki, abiniz dururken de yengenize dusmez çoğu sey, kendi camasirni odasini temizlese yeterli

bunlar dışında da ayrı eve ciksinlar anlasamiyolarsa kimse ortayi bulmak istemiyosa yapcak bisey yok

Muhtemelen yengeniz zaten neden annenlerde kalıyoruz diye abinize yükleniyordur. Abiniz de bu konuda kendini suçlu görüp bir de yengenize laf edilmemesi için hassaslaşmış olabilir. Çünkü kabak muhtemelen yine onun kafasında patlayacak biliyor.

Bence 1 aylık bir izinde ise gayet de iş yapabilir. Neden hizmetçilik olsun? KV hizmetçilik mi yapmış oldu yemek yapmakla? Kadının evine yerleşmeyi biliyorsunuz ama yemek yapmaya gelince hizmetçi miyim ben. Her şey bir kenara kadın gitmiş akşama kadar bir başkasının evini temizlemiş sonuçta yaşlı da bir kadındır. Sen de 2 kap yemek yapamıyor musun? Ya da başka bir planın varsa dışarıda yiyecekseniz falan onu söyleseydiniz madem. Buradaki yorumları çok yanlı görüyorum. KV kaç yaşında Allah bilir, yine para kazanmak için bir iş fırsatı bulmuş aman bana ne dememiş değerlendirmiş. Bu kadar da merhametsiz olmamalı insan diye düşünüyorum.

Ayrıca gün içinde çalışan kadınlar akşam eve gidince işlerini kim yapıyor? Yani işe gidiyoruz diye ev işlerinden muaf mı oluyoruz? Yine bir şekilde o işler yapılacak (her gün eve gelip evi temizleyen, çamaşırınızı yıkayıp ütüleyen, yemeğinizi yapan biri yoksa) Yenge çalışıyor diye evdeki bütün işleri kvnin yapması gerektiğini nereden çıkardınız ayrıca? Ev işlerinde bir mesai mefhumu yok ki 7/24 bir şeyler yapmak zorundasın. Ben işe gidiyorum diye muaf olmuyorum yani ev işlerinden. Kaldı ki konu sahibi yengesinin 1 aylık izinde olduğunu söylüyor.
(NOT: Yazdıklarımla gelinin tüm işleri yapması kv nin gelinini köle gibi kullanması, gelinin süs olarak mı alındığı gibi saçma sapan şeyler kastetmiyorum.)

Katılıyorum çalışıyorsan da taş taşımıyorsun, ben eve yardıma bir bayanı aldığımda inanın üzülüyorum haline. Bir günde evi temizlemek çok yorucu bir şey, kan ter içinde kalıyor kadın. Hatta düşünüyorum şimdi evine gidecek bir de orada çalışacak diye, bitik hale geliyor kadın. Bir de kv yaşında bir insanı düşünemiyorum. Masa başında oturup çalışmaya benzemez bu iş.

Bu devirde artik kizlarda is yapmiyo Turk toplumu gibi toplumdaki ki erkeklerin yapmamasi yadirganiyo.

Ilerde ogullarima pogca borek yaptirip kizimla yemeyi dusunuyorum sahsen:))

Tabiiki hepsine yaptircam
Yapsin merhametsiz cocuklar yetostirilirse bencil.bencil cocuklar degil kv anasina bile yapmaz kadin erkek fark etmez

Yapsin merhametsiz cocuklar yetostirilirse bencil.bencil cocuklar degil kv anasina bile yapmaz kadin erkek fark etmez
Ben yaptiriyom bacim, ilerde gelinleri sövdürtmeyin bana diyorum:)) bu konuda cok katiyim Allah kalbimi biliyo, kizima nasilsa ogullarimada ayni standarti uygulamayi dusunuyorum

Burdaki tek mevzu izinde olmasi degil onun oncesinde de is yapmamasindan, yemek yapmamasindan sikayetleniyormus zaten kv.

Evde toplam 5 kisiler. 2 kisilik yaptigin yemekle 5 kisiye yaptigin yemek bir olur mu işten gelip? Ben calismadigim halde her Allahin gunu yemek yapmiyorum. (2 kisiyiz) Haftasonlari da mumkunse ev isi de yapmam.
Izninde bari gezsin, dinlensin. Kv birgun calismaya gitmis hep evde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz evli misiniz bilmiyorum. Ama evli iken bekarlıkta olduğu gibi kafanıza göre pek yaşayamıyorsunuz. Mesela bana kalsa öyle sürekli tencere yemeği yemem ben şu bu geçiştiririm. Ama evlendikten sonra öyle olmuyor. Eğer sürekli olarak sadece işe gidip akşam gelip odasına çekiliyorsa zaten bence büyük bir sorun. Orası öğrenci yurdu değil sonuç olarak. Çalışıyor da olsan hele ki kv nin evine sığınmışsan işin ucundan tutman gerekir. Tutmam diyebilirsin tabi, ama o zaman sorun çıkması sürpriz olmaz. Yani ben böyle düşünüyorum.

50 yaş ne zamandan beri yaşlı oldu? Hiç sevmem dış kapının mandalı olup uzaktan boş konuşanları. Size ne evde kim yemek yapıyormuş kim çalışmış. Kadının (gelinin) bir izni var onda da kv hizmet mi edecek? Annenizi cok düşünüyorsanız siz yanınıza alın. Inşallah benim sevgilim de abiniz gibi bir koca olur had bildirir amin

4 yillik evliyim. Calismiyorum. 2 kisiyiz esim ve ben variz evde ona ragmen hergun yemek pismiyor bizim evde. Haftasonlari da ev isi yapmiyorum.

Onlar 5 kisilik yasiyorlar suan kalabalik evin daginikligi bitmez. Ise mi gitsin 5 kisiye yemek temizlik mi yapsin kv butun gun yatarken?
Kendi evinde olsa 2 kisiye yemek yapacakti belki yapmayacakti keyfine gore belki atistiracaklardi??? Isten gelip 5 kisiye tencere yemegi yapmak kolay olmasa gerek buyuzden kiyaslanmasi anlamsiz.

KV hizmet diyorsunuz da kendisi de yiyecek o yemeği
Ama siz işin ucundan tutma niyetinde olmak ile tüm evi çekip çevirmeyi birbirine karıştırıyorsunuz. Benim bahsettiğim ilki.

anneniz kendini savunamıyor mu da siz devreye giriyorsunuz.. Bence anneniz gercekten şikayetçi olsa kendi çözer...araya girmeniz olmamış...

Ben evli ve iki cocuklu olarak cevap veriyim
Hergun yemek yapilmaz evimde
Kafamiza gore takiliriz
Zaten sulu yemekde sadece cocuklar icin yapilir onu da kocam yapar
Yani herkesin hayati farkli , hepimiz kendi dogrumuza gore yapiyoruz yorumlari
Esim de ben de cok yorgunsak genelde kahvalti yapariz aksamlari , paramiz varsa disardan soyleriz
Her kadin isten eve gelip haldir huldur mutfaga dalip yemek yapmiyor hatta ben herhalde en son 3 ay once falan semizotu yapmistim onu benden baskasi beceremiyo cunku evde

Belki de yemeyecek? Peki gelin tüm yıl çalışıp bir de gelince evi toparlıyorsa? Bunu konu sahibi bile bilemez. Ama lafa gelince eleştirir, abisinden de bir güzel ayar yer. Hak etmiş.
Gelinin yıllık izinde dinlenmek tatil hakkı değil mi? Her günü yemek mi yapmak zorunda? Erkek kardeş neden elini bir şeye sürmüyor? Çalısmaya gelince kadın/erkek ayrımı olmuyor ama?
Allah böyle zihniyetten beni ve tüm genç kızlarımızı korusun. Belki yarım asır sürecek ama olacak. Şu kadın ev işi yapar algısını yıkacağız.

Ya tabiki ben de bazen dışarıdan söyleyelim diyorum zaten, ya da direkt dışarı gidiyoruz. Hele hamileyim kokulardan vs bir süre neredeyse hiç yemek yapamadım. Bu dediklerinize katılıyorum ama KV evinde iken değil.

Bu konu cok karisik bir mevzu , konu sahibi once ailemin maddi durumu kotu oldugu icin abimle gelin annemlerin evine yerlesti dedi , sonra cok tepki alinca abimlerin durumu kotu dedi
Bence ilk soyledigi dogru , gelin mecburen o evde , ve hicbirsey yapmadigina inanmiyorum o yuzden bu konuya has geline cok uzuldum ve insallah kurtulur o evden diyorum

Ama siz işin ucundan tutma niyetinde olmak ile tüm evi çekip çevirmeyi birbirine karıştırıyorsunuz. Benim bahsettiğim ilki.

Isin ucundan tutmadigini sanmiyorum insan misafirlikte bile 2 tabak kaldiriyor. Eger dedigi kadar hicbisey yapmasa esi bu kadar savunmaz kadini.
Konu sahibi kendi yazdigi konuyu bile isine geldigi gibi cevirip duruyor boyuna.

Ailemin maddi durumu yok ondan birlikteler diyordu. Tepki alinca yanlis yazmisim abinlerin durumu yok diyor vsvs.

Kari koca 2 kisi calisiyor ve giderler ortak odeniyormus. Ev de kiraymis zaten kimsenin siginmaci veya bedavaci oldugu yok yani. Evin isinin cogunun kvde de olmasi normal bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…