- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Anneniz calismiyormus. Bir zahmet yemegi ve evdeki isleri yapacak. Gelin hem calisip hem hizmet etcek degil. Anneniz birgun ise gitmis sanki hep isten gelip yemek yapiyor gibi soyluyorsunuz. Cok yorgunsa kendine kadar yapsin yesin. Gelinle oglu da disarda yer zaten.
Cok uzuluyorsaniz annenizi yaniniza alin is yaptirmayin
süs diye derken yanliş anlaşıldım öyle demek istemedim. aynı evdeler suan gelinimizde calışmıyor 1 aylık izinde ve hala aynıymış annem anlatıyor yemek yapmıyor temizlik annemde abime bişey soylese oda patlıyormuş. ben zaten buzamana kadar hiçbişekilde karışmadım sadece yemeği yapıp gitseydi keşke sende yoruldun dedim ve olaylar burdan patladı.
öncelikle konu sahibinin gelini süs diye mi aldı lafı çok yakışıksız pazardan mal felan almıyor kimse, kimsenin haddine değil böyle bir cümle kurmak o konuda herkesle hemfikirim.
yalnız şöyle bir mevzu var abisi ve karısı maddi sıkıntıdan dolayı annelerinin evine yerleşmiş. şimdi evlenmeyi bilen kendi evini kurmayı da bilecek. kendi evinde oturmuyorsa oturduğu evin kurallarına göre yaşayacak. gelin hanım elbette hizmetçi değil zaten anladığım kadarı ile de çalıştığı süre boyunca kimse ondan iş de beklemiyor fakat izinde, kv temizliğe gitmiş ki bu oturarak iş yapmaya benzemez, kadın akşama kadar elin evini temizlesin sonra gelip de ev halkına yemek yapmakla uğraşsın işte bu olmaz. konu sahibi de annesine acıdığı için bi yemek yapsaydı demiş. abisi karısını koruyacağım diye saçma sapan tepkiler vermiş ki konu sahibi annesini düşünmekte haklı. bu doldurma değil.
benim de erkek kardeşim bazen eve kız arkadaşıyla geliyor yiyip içip oturuyorlar, sigara içtikleri küllükleri bile boşaltmadıkları oluyor annem çok iş yaptığında ben de laf söylüyorum kardeşime evde oturuyorsanız iki işin ucundan tutun annemi yormayın diye. haklısın abla diyor alıyor işi eline. karısını düşünen adam bağırıp çağırmak yerine oturur işi kendi yapar bu kadar basit. düşünmeyene düşündürtmek fiştiklemek değildir bunu da unutmayalım.
Yapsin merhametsiz cocuklar yetostirilirse bencil.bencil cocuklar degil kv anasina bile yapmaz kadin erkek fark etmezBu devirde artik kizlarda is yapmiyo Turk toplumu gibi toplumdaki ki erkeklerin yapmamasi yadirganiyo.
Ilerde ogullarima pogca borek yaptirip kizimla yemeyi dusunuyorum sahsen:))
Tabiiki hepsine yaptircam
Ben yaptiriyom bacim, ilerde gelinleri sövdürtmeyin bana diyorum:)) bu konuda cok katiyim Allah kalbimi biliyo, kizima nasilsa ogullarimada ayni standarti uygulamayi dusunuyorumYapsin merhametsiz cocuklar yetostirilirse bencil.bencil cocuklar degil kv anasina bile yapmaz kadin erkek fark etmez
Muhtemelen yengeniz zaten neden annenlerde kalıyoruz diye abinize yükleniyordur. Abiniz de bu konuda kendini suçlu görüp bir de yengenize laf edilmemesi için hassaslaşmış olabilir. Çünkü kabak muhtemelen yine onun kafasında patlayacak biliyor.
Bence 1 aylık bir izinde ise gayet de iş yapabilir. Neden hizmetçilik olsun? KV hizmetçilik mi yapmış oldu yemek yapmakla? Kadının evine yerleşmeyi biliyorsunuz ama yemek yapmaya gelince hizmetçi miyim ben. Her şey bir kenara kadın gitmiş akşama kadar bir başkasının evini temizlemiş sonuçta yaşlı da bir kadındır. Sen de 2 kap yemek yapamıyor musun? Ya da başka bir planın varsa dışarıda yiyecekseniz falan onu söyleseydiniz madem. Buradaki yorumları çok yanlı görüyorum. KV kaç yaşında Allah bilir, yine para kazanmak için bir iş fırsatı bulmuş aman bana ne dememiş değerlendirmiş. Bu kadar da merhametsiz olmamalı insan diye düşünüyorum.
Ayrıca gün içinde çalışan kadınlar akşam eve gidince işlerini kim yapıyor? Yani işe gidiyoruz diye ev işlerinden muaf mı oluyoruz? Yine bir şekilde o işler yapılacak (her gün eve gelip evi temizleyen, çamaşırınızı yıkayıp ütüleyen, yemeğinizi yapan biri yoksa) Yenge çalışıyor diye evdeki bütün işleri kvnin yapması gerektiğini nereden çıkardınız ayrıca? Ev işlerinde bir mesai mefhumu yok ki 7/24 bir şeyler yapmak zorundasın. Ben işe gidiyorum diye muaf olmuyorum yani ev işlerinden. Kaldı ki konu sahibi yengesinin 1 aylık izinde olduğunu söylüyor.
(NOT: Yazdıklarımla gelinin tüm işleri yapması kv nin gelinini köle gibi kullanması, gelinin süs olarak mı alındığı gibi saçma sapan şeyler kastetmiyorum.)
ağzına sağlık bende bunu yazacaktimm‘Bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırır mı’ dediğin kadın, abinin KARISI..
Siz evli misiniz bilmiyorum. Ama evli iken bekarlıkta olduğu gibi kafanıza göre pek yaşayamıyorsunuz. Mesela bana kalsa öyle sürekli tencere yemeği yemem ben şu bu geçiştiririm. Ama evlendikten sonra öyle olmuyor. Eğer sürekli olarak sadece işe gidip akşam gelip odasına çekiliyorsa zaten bence büyük bir sorun. Orası öğrenci yurdu değil sonuç olarak. Çalışıyor da olsan hele ki kv nin evine sığınmışsan işin ucundan tutman gerekir. Tutmam diyebilirsin tabi, ama o zaman sorun çıkması sürpriz olmaz. Yani ben böyle düşünüyorum.Burdaki tek mevzu izinde olmasi degil onun oncesinde de is yapmamasindan, yemek yapmamasindan sikayetleniyormus zaten kv.
Evde toplam 5 kisiler. 2 kisilik yaptigin yemekle 5 kisiye yaptigin yemek bir olur mu işten gelip? Ben calismadigim halde her Allahin gunu yemek yapmiyorum. Haftasonlari da mumkunse ev isi de yapmam.
Izninde bari gezsin, dinlensin. Kv birgun calismaya gitmis hep evde.
Kardeşi için nasıl karısına bağırmaya hakkı yoksa, karısı için de kardeşine bağırmaya hakkı yok bence.ağzına sağlık bende bunu yazacaktimm
Siz evli misiniz bilmiyorum. Ama evli iken bekarlıkta olduğu gibi kafanıza göre pek yaşayamıyorsunuz. Mesela bana kalsa öyle sürekli tencere yemeği yemem ben şu bu geçiştiririm. Ama evlendikten sonra öyle olmuyor. Eğer sürekli olarak sadece işe gidip akşam gelip odasına çekiliyorsa zaten bence büyük bir sorun. Orası öğrenci yurdu değil sonuç olarak. Çalışıyor da olsan hele ki kv nin evine sığınmışsan işin ucundan tutman gerekir. Tutmam diyebilirsin tabi, ama o zaman sorun çıkması sürpriz olmaz. Yani ben böyle düşünüyorum.
KV hizmet diyorsunuz da kendisi de yiyecek o yemeği50 yaş ne zamandan beri yaşlı oldu? Hiç sevmem dış kapının mandalı olup uzaktan boş konuşanları. Size ne evde kim yemek yapıyormuş kim çalışmış. Kadının (gelinin) bir izni var onda da kv hizmet mi edecek? Annenizi cok düşünüyorsanız siz yanınıza alın. Inşallah benim sevgilim de abiniz gibi bir koca olur had bildirir amin
Ama siz işin ucundan tutma niyetinde olmak ile tüm evi çekip çevirmeyi birbirine karıştırıyorsunuz. Benim bahsettiğim ilki.4 yillik evliyim. Calismiyorum. 2 kisiyiz esim ve ben variz evde ona ragmen hergun yemek pismiyor bizim evde. Haftasonlari da ev isi yapmiyorum.
Onlar 5 kisilik yasiyorlar suan kalabalik evin daginikligi bitmez. Ise mi gitsin 5 kisiye yemek temizlik mi yapsin kv butun gun yatarken?
Kendi evinde olsa 2 kisiye yemek yapacakti belki yapmayacakti keyfine gore belki atistiracaklardi??? Isten gelip 5 kisiye tencere yemegi yapmak kolay olmasa gerek buyuzden kiyaslanmasi anlamsiz.
anneniz kendini savunamıyor mu da siz devreye giriyorsunuz.. Bence anneniz gercekten şikayetçi olsa kendi çözer...araya girmeniz olmamış...slm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Ben evli ve iki cocuklu olarak cevap veriyimSiz evli misiniz bilmiyorum. Ama evli iken bekarlıkta olduğu gibi kafanıza göre pek yaşayamıyorsunuz. Mesela bana kalsa öyle sürekli tencere yemeği yemem ben şu bu geçiştiririm. Ama evlendikten sonra öyle olmuyor. Eğer sürekli olarak sadece işe gidip akşam gelip odasına çekiliyorsa zaten bence büyük bir sorun. Orası öğrenci yurdu değil sonuç olarak. Çalışıyor da olsan hele ki kv nin evine sığınmışsan işin ucundan tutman gerekir. Tutmam diyebilirsin tabi, ama o zaman sorun çıkması sürpriz olmaz. Yani ben böyle düşünüyorum.
Belki de yemeyecek? Peki gelin tüm yıl çalışıp bir de gelince evi toparlıyorsa? Bunu konu sahibi bile bilemez. Ama lafa gelince eleştirir, abisinden de bir güzel ayar yer. Hak etmiş.KV hizmet diyorsunuz da kendisi de yiyecek o yemeği
Ya tabiki ben de bazen dışarıdan söyleyelim diyorum zaten, ya da direkt dışarı gidiyoruz. Hele hamileyim kokulardan vs bir süre neredeyse hiç yemek yapamadım. Bu dediklerinize katılıyorum ama KV evinde iken değil.Ben evli ve iki cocuklu olarak cevap veriyim
Hergun yemek yapilmaz evimde
Kafamiza gore takiliriz
Zaten sulu yemekde sadece cocuklar icin yapilir onu da kocam yapar
Yani herkesin hayati farkli , hepimiz kendi dogrumuza gore yapiyoruz yorumlari
Esim de ben de cok yorgunsak genelde kahvalti yapariz aksamlari , paramiz varsa disardan soyleriz
Her kadin isten eve gelip haldir huldur mutfaga dalip yemek yapmiyor hatta ben herhalde en son 3 ay once falan semizotu yapmistim onu benden baskasi beceremiyo cunku evde
Ben bağırmadan çok konu sahibinin söylediği lafa takıldım hoş degillKardeşi için nasıl karısına bağırmaya hakkı yoksa, karısı için de kardeşine bağırmaya hakkı yok bence.
Bu konu cok karisik bir mevzu , konu sahibi once ailemin maddi durumu kotu oldugu icin abimle gelin annemlerin evine yerlesti dedi , sonra cok tepki alinca abimlerin durumu kotu dediYa tabiki ben de bazen dışarıdan söyleyelim diyorum zaten, ya da direkt dışarı gidiyoruz. Hele hamileyim kokulardan vs bir süre neredeyse hiç yemek yapamadım. Bu dediklerinize katılıyorum ama KV evinde iken değil.
KV hizmet diyorsunuz da kendisi de yiyecek o yemeği
Ama siz işin ucundan tutma niyetinde olmak ile tüm evi çekip çevirmeyi birbirine karıştırıyorsunuz. Benim bahsettiğim ilki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?