- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Belki de yemeyecek? Peki gelin tüm yıl çalışıp bir de gelince evi toparlıyorsa? Bunu konu sahibi bile bilemez. Ama lafa gelince eleştirir, abisinden de bir güzel ayar yer. Hak etmiş.
Gelinin yıllık izinde dinlenmek tatil hakkı değil mi? Her günü yemek mi yapmak zorunda? Erkek kardeş neden elini bir şeye sürmüyor? Çalısmaya gelince kadın/erkek ayrımı olmuyor ama?
Allah böyle zihniyetten beni ve tüm genç kızlarımızı korusun. Belki yarım asır sürecek ama olacak. Şu kadın ev işi yapar algısını yıkacağız.
Bence ev işi yapmayı bu kadar kompleks haline getiren zihniyetten de korusun. Ev işi yapmayınca kimse süper kadın olmuyor. Ama şu var ki erkeklerin de işin ucundan tutmaları gerekiyor zaten o konuda yazdığım tonlarca mesaj vardır önceki konularda. Buradaki konu feminist laflar değil . Kimse 1 kap yemek yaptı diye ölmez ya da çamaşıra yardım etti diye ya da anne sen şu işi yapıyorsun ben de şunu yapayım diye düşünmek kimseyi ezik, kezban ya da zavallı bir kadın yapmaz. Erkek kardeşinin neden yapmadığı konusu çok daha köklü bir sorun çünkü yemek yapmayı bilmiyordur bile muhtemelen. O konuda iş biz annelere düşüyor, oğlunuza ilerde öğretirseniz bu konuda somut bir atmış olursunuz. Dinlenmek derken öyle bir söylüyorsunuz ki sanki yemek yapmak 8 saat sürüyor gibi, her gün yemek yapması gerektiğine dair bir söylem de yok, sadece o gün kadın temizliğe gittiği için yapılabilirdi... Neyse gelin kaynana olaylarını kim çözmüş de biz çözeceğiz :)
Bakın ben de diyorum ki, evde olanlardan diğer günlerden gelinin ne kadarını yapıp ne kadarını yapmadığını biz bilemeyiz bence konu sahibi de bilemez. Öyle bir anlatmış ki, gelin tüm yıl yatıyor zavalkı annesi her gün işe gidip yemek yapıyormuş gibi. Bir kere yemek yapmadı diye şikayetlenince ağzının payını almış. Ben gelin de değilim, kaynana da değilim tarafsız bakıyorum o yüzden. 50 yaş yaşlı değildir, gelin de yemek yapmak zorunda değil. Kadının yıllık izni tabi ki dinlenecek. Peki gelin her gün çalışırken yemekleri kim yapıyordu? Erkek kardeş neden yemek yapmayı bilmiyor? Ben şahsen bu konuya da, konu sahibine de sinir oldum. Burnunu haddi olmayan şeylere sokmaması gerektiğini öğrenmiştir.Bence ev işi yapmayı bu kadar kompleks haline getiren zihniyetten de korusun. Ev işi yapmayınca kimse süper kadın olmuyor. Ama şu var ki erkeklerin de işin ucundan tutmaları gerekiyor zaten o konuda yazdığım tonlarca mesaj vardır önceki konularda. Buradaki konu feminist laflar değil . Kimse 1 kap yemek yaptı diye ölmez ya da çamaşıra yardım etti diye ya da anne sen şu işi yapıyorsun ben de şunu yapayım diye düşünmek kimseyi ezik, kezban ya da zavallı bir kadın yapmaz. Erkek kardeşinin neden yapmadığı konusu çok daha köklü bir sorun çünkü yemek yapmayı bilmiyordur bile muhtemelen. O konuda iş biz annelere düşüyor, oğlunuza ilerde öğretirseniz bu konuda somut bir atmış olursunuz. Dinlenmek derken öyle bir söylüyorsunuz ki sanki yemek yapmak 8 saat sürüyor gibi, her gün yemek yapması gerektiğine dair bir söylem de yok, sadece o gün kadın temizliğe gittiği için yapılabilirdi... Neyse gelin kaynana olaylarını kim çözmüş de biz çözeceğiz :)
Ayrıntıları bilmiyoruz tabi ki, burada yazılanlar kadar fikrimizi söylüyoruz. Konu sahibi o evde olmadığı için demiş olabilir. Aslında abisi araya girmese belki annesinin yapacağı bir açıklama olacak konu hiç büyümeyecek biz de bunları yazmak durumunda olmayacaktık :) belki yemek konusunu zaten konuşmuşlardı ama şuan bunu bilemiyoruz. falan filanIyi hosda. O evde yasayanlar organize olucak. Burda kimse ev isi yapan kezban demedi. Ama konu sahibin yazdiklari ve yetiştirme tarzi ortada. Anneside hak veriyormus sonunda. Kadin alip kaynini gezmeye cikmis bir günlüğüne. Şimdi yemek yapilcaksa o gün birileri tarafından o orda konusulmasi lazim. Gelinde bu kadar arkasindan konuşulduğunu bilse eminim bir tencere yemek ve fazlasini yedirirdi onlara,onun yerine esi konusmus. Dikkat etseniz beklentiler tek o gün ile bitmiyor ki. Dedigine göre gelin hicbirsey yapmiyor evde. Bende buna acikcasi inanmiyorum. Ve kimse kusura bakmasin ama o gelinde bütün gün calisiyorsa erkekler gibi en az onların kadar aksam dinlenmeye hakkı var veya hepsi bir yerde bir kenarından tutacak. Konu sahibide dedigi kadar da annesine acisa gelin dururken ben niye yapiyim demezdi
Annemin öyle bir lüksü yok işte babamda çalışıyor işten gelicek mecbur yemek pişmesi lazım
Bende oyle olucam Allah izin verirse anasi yapacagina kocasi yapsaymis yenegiBen yaptiriyom bacim, ilerde gelinleri sövdürtmeyin bana diyorum:)) bu konuda cok katiyim Allah kalbimi biliyo, kizima nasilsa ogullarimada ayni standarti uygulamayi dusunuyorum
Ev kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken.
İnsanlar yemek yapmak için mi evleniyor.. Ne güzel kafalar... Gelin de şöyle düşünüyordr eminim hem dışarda çalışıp hem senin anne babana huzmetculik yapmak zorunda değil. .. Neden yemek temizlik yalnızca kadının göreviymis gibi görülüyor acaba... Umarım sen kaynanana yapiyorsundur zora niye evlendin ki... SöylE abi ne de birgün de kendi yapsın öğrenmiş olur hemGelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Bakın ben de diyorum ki, evde olanlardan diğer günlerden gelinin ne kadarını yapıp ne kadarını yapmadığını biz bilemeyiz bence konu sahibi de bilemez. Öyle bir anlatmış ki, gelin tüm yıl yatıyor zavalkı annesi her gün işe gidip yemek yapıyormuş gibi. Bir kere yemek yapmadı diye şikayetlenince ağzının payını almış. Ben gelin de değilim, kaynana da değilim tarafsız bakıyorum o yüzden. 50 yaş yaşlı değildir, gelin de yemek yapmak zorunda değil. Kadının yıllık izni tabi ki dinlenecek. Peki gelin her gün çalışırken yemekleri kim yapıyordu? Erkek kardeş neden yemek yapmayı bilmiyor? Ben şahsen bu konuya da, konu sahibine de sinir oldum. Burnunu haddi olmayan şeylere sokmaması gerektiğini öğrenmiştir.
Yanlis yerdesin canim birazdan gelinciler gelip seni topa tutarlar uzaklaş buralardanslm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Eşim geçen gün camları tertemiz silmiş. Oh ne güzel. Korkmayın bize ögretileni reddeden adamları hayatımıza sokmak istemiyoruz. Zaten okumuş bi insan olarak eğitimli adamları tercih ediyoruz. Bekat hayatı yaşamış, yemegi temizliği yapabilen adamları seviyoruz. Benimki yeğen bakmış .ekstradan cocuk bakiminda da uzmanGuzel noktaya deginmissin , zaten iyi bir meslek sahibiysen cevrendeki erkekler de genelde kendini gelistirmis duzgun adamlar oluyor
Yani benimde karsima hic cikmadi boyle hicbir is yapmayan adamlar
Heh ben de ilk mesajimda buna benzer şeyler yazmıştım ama sonra gördüm ki konu sahibi erkeklerin yan gelip yatması gerektigini,kadınların ise bütün işi yapması gerektiğini savunan biri. Hiç öyle iyimser bakmamak gerekmiş olaya. Çünkü düzen böyleymiş.Yanlis yerdesin canim birazdan gelinciler gelip seni topa tutarlar uzaklaş buralardan
Benim iki erkek evladim var ben bile bu kadarina sinir oldum. Bakalım o gelin ne durumda. Sahsen şanslıyım benim esimin annesi oglunu dogru dürüst yetistirmia. Bu kafadan gitmemis yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?