Lafları Çok Koydu..

Bence ev işi yapmayı bu kadar kompleks haline getiren zihniyetten de korusun. Ev işi yapmayınca kimse süper kadın olmuyor. Ama şu var ki erkeklerin de işin ucundan tutmaları gerekiyor zaten o konuda yazdığım tonlarca mesaj vardır önceki konularda. Buradaki konu feminist laflar değil . Kimse 1 kap yemek yaptı diye ölmez ya da çamaşıra yardım etti diye ya da anne sen şu işi yapıyorsun ben de şunu yapayım diye düşünmek kimseyi ezik, kezban ya da zavallı bir kadın yapmaz. Erkek kardeşinin neden yapmadığı konusu çok daha köklü bir sorun çünkü yemek yapmayı bilmiyordur bile muhtemelen. O konuda iş biz annelere düşüyor, oğlunuza ilerde öğretirseniz bu konuda somut bir atmış olursunuz. Dinlenmek derken öyle bir söylüyorsunuz ki sanki yemek yapmak 8 saat sürüyor gibi, her gün yemek yapması gerektiğine dair bir söylem de yok, sadece o gün kadın temizliğe gittiği için yapılabilirdi... Neyse gelin kaynana olaylarını kim çözmüş de biz çözeceğiz :)

Iyi hosda. O evde yasayanlar organize olucak. Burda kimse ev isi yapan kezban demedi. Ama konu sahibin yazdiklari ve yetiştirme tarzi ortada. Anneside hak veriyormus sonunda. Kadin alip kaynini gezmeye cikmis bir günlüğüne. Şimdi yemek yapilcaksa o gün birileri tarafından o orda konusulmasi lazim. Gelinde bu kadar arkasindan konuşulduğunu bilse eminim bir tencere yemek ve fazlasini yedirirdi onlara,onun yerine esi konusmus. Dikkat etseniz beklentiler tek o gün ile bitmiyor ki. Dedigine göre gelin hicbirsey yapmiyor evde. Bende buna acikcasi inanmiyorum. Ve kimse kusura bakmasin ama o gelinde bütün gün calisiyorsa erkekler gibi en az onların kadar aksam dinlenmeye hakkı var veya hepsi bir yerde bir kenarından tutacak. Konu sahibide dedigi kadar da annesine acisa gelin dururken ben niye yapiyim demezdi

Bakın ben de diyorum ki, evde olanlardan diğer günlerden gelinin ne kadarını yapıp ne kadarını yapmadığını biz bilemeyiz bence konu sahibi de bilemez. Öyle bir anlatmış ki, gelin tüm yıl yatıyor zavalkı annesi her gün işe gidip yemek yapıyormuş gibi. Bir kere yemek yapmadı diye şikayetlenince ağzının payını almış. Ben gelin de değilim, kaynana da değilim tarafsız bakıyorum o yüzden. 50 yaş yaşlı değildir, gelin de yemek yapmak zorunda değil. Kadının yıllık izni tabi ki dinlenecek. Peki gelin her gün çalışırken yemekleri kim yapıyordu? Erkek kardeş neden yemek yapmayı bilmiyor? Ben şahsen bu konuya da, konu sahibine de sinir oldum. Burnunu haddi olmayan şeylere sokmaması gerektiğini öğrenmiştir.

Ayrıntıları bilmiyoruz tabi ki, burada yazılanlar kadar fikrimizi söylüyoruz. Konu sahibi o evde olmadığı için demiş olabilir. Aslında abisi araya girmese belki annesinin yapacağı bir açıklama olacak konu hiç büyümeyecek biz de bunları yazmak durumunda olmayacaktık :) belki yemek konusunu zaten konuşmuşlardı ama şuan bunu bilemiyoruz. falan filan

Ben yaptiriyom bacim, ilerde gelinleri sövdürtmeyin bana diyorum:)) bu konuda cok katiyim Allah kalbimi biliyo, kizima nasilsa ogullarimada ayni standarti uygulamayi dusunuyorum
Bende oyle olucam Allah izin verirse anasi yapacagina kocasi yapsaymis yenegi

Ev kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken.

ama o 2 kadın hem dışarıda çalışıp hem evde yemeği yapmalı, sebep pipi yerine vajinaya sahip olmak.
e yapmasınlar aç karnını doyurmaktan aciz otursunlar madem.
abinizi de sizi de aynı mantıkla yetiştiren annenizin yemeği yapması en doğrusuymuş zaten neden müdahale ettiğinizi anlamadım şu durumda.

Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
İnsanlar yemek yapmak için mi evleniyor.. Ne güzel kafalar... Gelin de şöyle düşünüyordr eminim hem dışarda çalışıp hem senin anne babana huzmetculik yapmak zorunda değil. .. Neden yemek temizlik yalnızca kadının göreviymis gibi görülüyor acaba... Umarım sen kaynanana yapiyorsundur zora niye evlendin ki... SöylE abi ne de birgün de kendi yapsın öğrenmiş olur hem

50 yasindaki kadin yasli degildir bence de

ben evlendigimde kaynanam 42 yasindaydi
bana dedigi ben kayananama cok baktim bunlar da bana bakarlar insallah( burdaki bunlar ben oluyorum) olmeden mezara girmiş kadin ben hastayim ben yaslandim soyle boyle
ayrica 50 yaşındaki kadinin bi duzeni vardir buzlugunda acil durumlar icin hazir seylerde bulunur cogu kisinin ki genelde orta yasta insanlardir bunlar

gelini hiç ise elini surmeyen biriyse kaynana minnet etmiyosa elinin altinda pratik seyler olur yani
hem kizina is yapmiyo diye cekistirmis hemde ise gitmis ama bı gün önceden geline yapiver kizim sana zahmet dememis hem de kendi bi kap corba yapip dolaba koymadan gitmis

kaynana da pek gecinme derdinde degil bence

Yanlis yerdesin canim birazdan gelinciler gelip seni topa tutarlar uzaklaş buralardan

Azıcık işin ucundan tutsa incileri dökülmez gelin hanımın. Sizinki biraz şanssızlık olmuş abiniz duymuş ani bir tepki vermiş. Şimdi gelinler kaynana kaynanalar gelin zaten. Annenizde kendini yormasın yapabildiği kadar yapsın herkesin vicdanına kalmış.

Onlar ne sebeple olursa olsun birlikte yaşıyorlarsa ev içerideki durumlara ciddi bir haksızlık olamadığı sürece mudahale etmemek gerekir diye düşünüyorum. Sen kendi selametin için bence karışma. Annen bir yetişkin haksızlığa uğradığını düşünüyorsa kendisini savunsun. Şu beraber yaşama olaylarına çok kızıyorum ve mecburiyetten diyenlere de üzülüyorum. Ben annemle bile aynı evde yaşayamam zor is

Guzel noktaya deginmissin , zaten iyi bir meslek sahibiysen cevrendeki erkekler de genelde kendini gelistirmis duzgun adamlar oluyor
Yani benimde karsima hic cikmadi boyle hicbir is yapmayan adamlar
Eşim geçen gün camları tertemiz silmiş. Oh ne güzel. Korkmayın bize ögretileni reddeden adamları hayatımıza sokmak istemiyoruz. Zaten okumuş bi insan olarak eğitimli adamları tercih ediyoruz. Bekat hayatı yaşamış, yemegi temizliği yapabilen adamları seviyoruz. Benimki yeğen bakmış .ekstradan cocuk bakiminda da uzman

Haklisiniz bu gelin eğer imkanı olsa kendi evine yerleşmiş olsaydı yemek,temizlik yapmayacak miydi sanki.Eger anneniz burası benim evim benim dediğim olur,duzenimi ben koruyacagim vs demediyse gelin hanım çalışsın,çalışmasın yardım etmek zorunda.Ama anladığım anneniz baştan yüz vermiş artık ne dese suçlu olur,sizin ağzınız ile problem yapıyor olur.Ben olsam o eve giderim ama abimle konuşmam.İlla istiyorsa benimle o gelip konuşsun.Guzellik ile sorarsa güzellik ile anlatın sizde.Annenize üzüldüm açıkçası.Gelin çalışıyor iş mi yapacak,anneniz bir kez ise gitmiş ne olacak diyenleri hayretle okudum.Demek ki gelin hanim annenize maddi yardım da etmiyor ki kadincagiz ise gitmeye karar vermiş.Zorda olmasa bu kadar zaman sonra,bu halde zorlu bir işe gitmeyi kabul etmezdi.

Yanlis yerdesin canim birazdan gelinciler gelip seni topa tutarlar uzaklaş buralardan
Heh ben de ilk mesajimda buna benzer şeyler yazmıştım ama sonra gördüm ki konu sahibi erkeklerin yan gelip yatması gerektigini,kadınların ise bütün işi yapması gerektiğini savunan biri. Hiç öyle iyimser bakmamak gerekmiş olaya. Çünkü düzen böyleymiş.

Benim iki erkek evladim var ben bile bu kadarina sinir oldum. Bakalım o gelin ne durumda. Sahsen şanslıyım benim esimin annesi oglunu dogru dürüst yetistirmia. Bu kafadan gitmemis yani.

Tatlım bizim kv hiç öyle yetistirmemis ama 3 erkek kardeste evde hanımlara destek ve yardımcı çok şükür . Bazılarının içlerinden geliyor galiba .

bir kadın dediğin abinin hayatının geri kalanını geçirmek istediği insan.eşi..inan bunu yasayan sen olsaydın ve eşin seni savunsaydı burda gururla anlatırdın..ama abin savununca bir kadın yüzünden birbirimize düştük biz çok düşkündük diyorsun .belki kötü bir niyetin yoktu onu bilemem.ama sırf bu sözün görümcelik oldu..

Ben abarti buldum abinin tepkisini eger soyledigin gbi olduysa olay.. ama söyle bir durumda var ben evimde baskasi yemek yapsin istemem annenizde bu yuzden kendi yapmis olabilir..

Yani iyi niyetini anneniz suistimal ettiriyorsa karisamazsiniz. Anneniz bile olsa. Biz 10 senede karismamayi ogrendik bizimde bi gelinimiz var calismiyor ama her isi baskasina yaptiriyor. Bir dolmayi bile hep baskasi yapsin istiyor.

Biz bunu yillarca babaanneme anlatmaya calistik olmadi kotu olan kim oldu biz.. babaannem zaten kendini kullandirtmak istemese kullandirtmaz.

Zira anneniz de o sekilde birakin dogruyu yanlisi kendisi gorsun

Siz haklı olsanız bile bana göre tamamen haksızsınız. O kadın dediğiniz abinizin eşi. Bilmem farkında mısınız? Ayrıca annenizle beraber yasıyorlar annenizin ağzı dili Yok mu Allah aşkına? Size düşmez yorum yapmak. Helal olsun abinize ki had bildirmiş.
Sorunlar böyle çıkıyor işte. Sonra da karalar bağlayıp düşünün neden bağırdı aynen elin karısı icin bağırdı haklısınız.

Annenizi çok düşünüyorsanız gidip siz yapın işini. Yengenizi de övmüyorum bu arada onun vicdanına kalmış ama siz de az değilsiniz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…