Lafları Çok Koydu..

Dimi ama noop
Genc nesil bile bunu yaparsa nasil degisecek bu ulkede kadina bakis

Kokusmus zihniyetli hemcinslerimizin soyu tükenirse değişir ama bitmiyorlar ki artarak çoğalıyorlar. Kendi kocası savunsa babayiğit olur gelin savunulursa kılıbık bu işler böyle. Bunun gibi bir tane de benim basımda var. Allah uzak etsin insallah

görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak
Evet tam olarak böyle! Hatta evlerden ırak görümce modeli!

gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben

Size hizmetçilik yapsın diye almadığı kesin.
Elin kızı abiniz yüzünden zaten kendine ait bir yuva kuramamış, ev ekonomisine katkı için sıcak yatağını bırakıp ise gidiyor. Ee tatilinde de gezdi diye kimseye hesap vermek zorunda değil.

Bu kadar dert ettiyseniz gidip kendiniz yapsaydınız yemeği!

Ayrıca o kadın abinizin eşi!

Ben genelinin benim gibi düşündüğünü varsayarak yazıyorum. Gelin haksız olabilir bu konuya görümcenin karışması daha büyük yanlış. Annesi halletsin. Ayrıca su yorumlarını okuyun yok süs diye mi almış gelin adı üstünde filan hoş şeyler mi? Bence burada geline karşı kv iyi polis Görümce kötü polis oynuyorlar. Annesi rahatsızdı koyuversin kapıya hakkıdır. Ama konu sahibinin olaya burnunu sokması doğru değil.

Haklı olabilecekken haksız duruma düşmenin de bu kadarı!

Gelin gelin gelin gelin...
"Yengem, ablam, x,gelinimiz diye söz etmek varken...
Abinizi takdir ediyorum.
Tam bir adam gibi adam modeli,maşallah.
" süs diye aldığı bir kadın için" ne güzel de bozmuş kardeşini.

2 cumlen yuzunden hakli oldugun kisimlar da güme gitmiş konu sahibi..
O "gelin, gelin" diye vurguladigin kadin bir birey ve abinle yeni bi hayat kurmak icin evlenmiş.. Sizin kimseyi aldiginiz ettiginiz yok yani..
Istedigin kadar "ayrim yapmam, cinsiyetci degilim" de, "bi kadin icin kardese bagirilir mi" cumlen her seyi ele veriyor.. Ne demek bu? Kusura bakma ama o kadin senden daha önde gelir, bi siralama yapılacak olursa.. Herkesin yeri ayri olmakla birlikte kari-kocalik farkli bi şey..
Tamam, o evde yaşıyorsa işlerin ucundan tutmak zorunda, buna ben de katılıyorum, ye iç yat modunda takilamazsin gelip yerlestigin evde, herkesin vazifeleri var.. Siteminde de hakli buldum seni..
Yalniz abinin birden yukselmesi bana patlama gibi geldi, daha once de sorun yasandi mi aranizda eşi ile alakali?

Görümce sendromu sadece....

50 yaşındaki kadın yıllardır is yapmaktan yorulmuş..

GELİN izne çıkmış ya evde çalışmalı, dinlenme diye bir hakkı yok onun.. çünkü o GELİN (süs değil, hizmetçi)

Bütün çalışan kadınlar gündüz çalışıp akşam gelip yemek, temizlik yapıyor....

Ayrıca abiniz bu cümlenize parladıysa o evdeki ilk sorun degildir bu, GELİN in ezmeye çalıştığınızın farkındadır...

Annenize kıyamıyorsaniz kendi evinize alın, gerçi GELİN'i iş yapmiyor diye şikayet eden anneniz size seve seve iş yapar, çünkü siz GELİN değil kızısınız...

Yok benimle yaşanmadı ara ara annem söylüyormuş iş yapsın diye onun siniriyle bana patladı

Diğer konularımi okursanız anlardınız yanıma alamam kp var çünkü bizde ha gel demedim desem yalan olur ama babam izin vermiyor zaten. Ara ara annem söylüyormuş iş yapsın diye heralde doldu bana patladı ama ben bu zamana kadar hiç karışmadım annem şikayet ettiğinde bile ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim.

Ay yok gelin hizmetçi mi bilmem ney mi, abin iyi yapmış... Ayrı eve çıkamayan adam gelmiş erkeklilk taslıyor anasına.
Çoğunuz anneni yanına al madem kıyamıyosun demiş. ama kimse dememiş ki madem eşi kıymetli alsın ayrı eve çıksın diye.
Kaynana, görümce düşmanı olcam diye saygısız saygısız yorum yapanlar az biraz durup düşünsünler ya.. baydı artık.

O zaman bıraksın o kocayı zorla tutmuyorlar ya

Yok benimle yaşanmadı ara ara annem söylüyormuş iş yapsın diye onun siniriyle bana patladı
Anladım..
Adamin o evde annesi ve eşi arasinda ne yasadigini bilmiyoruz, gercekten cok sinir bozucu çekişmeler bunlar.. Telefondan bi seyler soyleyince de ortaligi karistiran durumuna dusmussun.. Evin icinden biri degilsin şu durumda..
Burda konuyu acarken haksiz duruma dusuren kisim da, ilk yorumumda belirttigim gibi, abinin eşine karsi sarfettiğin kelimelerdi.. Onun disinda yine diyorum, herkes o evin icinde bi işin ucundan tutmak zorunda, ayip denen bi sey var..

İyide izindeymiş,normal zamanlarda çalışan biri gelininiz,oda tatil yapıyor,yıl boyu çalışmış,dinlenmek onunda hakkı.
Ha genelde annem arkasını topluyor,rahatsızız bu durumdan diyorsanız evleri ayırsınlar. Gelininizin de annenizle oturmaya bayıldığını sanmıyorum. Ben henüz rastlamadım kayinvalidesiyle oturup mutluluktan havalara uçanı. Gelininize sorsak o evde neler oluyor diye oda destan yazar eminim.

Yorumları şaşkınlıkla okudum. Hele kimisi iyiki bigün çalıştı amma şikayet etti filan demiş. Sizin anneniz abinizle karisini evine alsa, ikisi de calistigi halde 50 yaşında kadin ev temizliğine gidecek kadar muhtaç olsa, üstüne üstlük siz bide annenize acıdiniz diye abiden dünyanın hakaretinı isitseniz dünyayı başlarına yıkarsıniz yahu. Konu sahibi gene susmuş.
Küçük kardeşin kız mı? Öğrenci mi? Gelin çalışıyormuş bari kardeşin yardımcı olsa? Dışarda temizliğe gitmek zorunda kalmasa keşke. Yoksa çalışan genç kadından iş beklemek doğru değil tabi. Ben de kaynanama gidince yaşlı kadın bana hiç iş yaptırmaz sen çalışıyorsun zaten yorulma der. Umarım çözülür abinle problem.

Ben buldum çözümü evdeki küçük kardeş yapsın yemeği

Şu kadar sayfa okudum anladığım:
Anne babanın durumu yok, abi evlenip ailesi sıkıntıya düşmesin diye eşine ayrı ev açmamış

Anne durumdan rahatsız, gelin aldık iş yapmıyor diye düşünüyor ama gelinin çalıştığı kısmı es geçiyor, madem evde 3 kişi çalışıyor normalde, o zaman o 3 kişiden de eşit olarak aynı şeyi beklemek lazım, baba, abi çalışıyorken ev işi yapmıyorsa gelin de yapmaz onun da hakkı..

Gelin çalışıp eve katkısını o şekilde yapıyor ama kayınvalide rahatsız bu durumdan ama kimseye söyleyemiyor, konu sahibi hiç çalışmamış o yüzden çalışmanın zorluğunu bilmiyor, annesine alttan veriyor gazı..

Anne kırk yılda bir çalışmış, normalde ev işleri onda ki doğrusu da bu bence.

Babayla abi tam bir paşa Türk erkeği

Konu sahibi dış kapının mandalı, ama öaşallah tam bir görümce..

Konu sahibi geline iyice bilenmiş, ben çektim o da çeksin diyor içten içe

Abi eşini ezdirmiyor. Tebrikler

Küçük kardeş bir iş yapmıyor, bari yemeği o yapsın sa olay çözülsün

50 yaşındaki bir kadın iş yapmak için yaşlı değil diye düşünüyorum....

İki kızkardeş doğum yaptık, biz bebeklerimizle ilgilenirken annemiz(53 yasinda) benim 2 çocuğum, kizkardesimin 1 çocuğu (tuvalet eğitiminde veriyor üstelik), ev işi, yemek gibi işlerle mecburen tek başına ilgilenmek zorunda kalıyor, şikayette etmiyor....

Annenizin şikayeti karşısındakinin GELİN olması ile ilgili aslında.... Keşke görebilseniz...

Anneniz normalde zaten işi bırakmış halihazırda çalışan ağabeyiniz ve gelin. Kız zaten tüm yıl çalışıyor biraz gezmeye hakkı var. Şu an anneniz onların yanında gibi.birşey siz neden o zaman gel birazda benimle kal deyip rahat ettirmiyorsunuz. Yemek yapmak mı işkence. İlla bir işin ucundan tutuyordur o kız da tüm yıl.çalışırken yorulmuyor mu

Bir detay eksik: Kardesi de erkek ya. Yani erkek olarak evde iki kadin varken oda babasi ve abisi gibi yemek yapmaz herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…