- 20 Ocak 2018
- 1.098
- 1.361
- 83
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Dimi ama noop
Genc nesil bile bunu yaparsa nasil degisecek bu ulkede kadina bakis
Evet tam olarak böyle! Hatta evlerden ırak görümce modeli!görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak
gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben
Konu gelim olunca nekadar iki yüzlü
davranıyorsunuz
Kaynana aynısı ı yapsa hepiniz aslan kesilirsiniz
O evde sadece kaynana yaşamıyor herkes yaşıyor kadın kendi evini neden terketsin nekadar ayıp terbiyesizce gelinin yaptığı biz misafirlikte bile yardım ediyoruz
Kaaynanada suçlu çünkü göndersin baksınlar Başlarının çaresine kimsenin hizmetçi ligini yapmasın
Ayrıca bir evde.yemek yapılıyorsa tek yapılmaz sanki herkes kendine göre yapıyor burda öyle yorum yazmışlar
Göndersin gitsinler annende sana şikayet edeceğine göndersin
2 cumlen yuzunden hakli oldugun kisimlar da güme gitmiş konu sahibi..
O "gelin, gelin" diye vurguladigin kadin bir birey ve abinle yeni bi hayat kurmak icin evlenmiş.. Sizin kimseyi aldiginiz ettiginiz yok yani..
Istedigin kadar "ayrim yapmam, cinsiyetci degilim" de, "bi kadin icin kardese bagirilir mi" cumlen her seyi ele veriyor.. Ne demek bu? Kusura bakma ama o kadin senden daha önde gelir, bi siralama yapılacak olursa.. Herkesin yeri ayri olmakla birlikte kari-kocalik farkli bi şey..
Tamam, o evde yaşıyorsa işlerin ucundan tutmak zorunda, buna ben de katılıyorum, ye iç yat modunda takilamazsin gelip yerlestigin evde, herkesin vazifeleri var.. Siteminde de hakli buldum seni..
Yalniz abinin birden yukselmesi bana patlama gibi geldi, daha once de sorun yasandi mi aranizda eşi ile alakali?
Görümce sendromu sadece....
50 yaşındaki kadın yıllardır is yapmaktan yorulmuş..
GELİN izne çıkmış ya evde çalışmalı, dinlenme diye bir hakkı yok onun.. çünkü o GELİN (süs değil, hizmetçi)
Bütün çalışan kadınlar gündüz çalışıp akşam gelip yemek, temizlik yapıyor....
Ayrıca abiniz bu cümlenize parladıysa o evdeki ilk sorun degildir bu, GELİN in ezmeye çalıştığınızın farkındadır...
Annenize kıyamıyorsaniz kendi evinize alın, gerçi GELİN'i iş yapmiyor diye şikayet eden anneniz size seve seve iş yapar, çünkü siz GELİN değil kızısınız...
O zaman bıraksın o kocayı zorla tutmuyorlar yaEvet tam olarak böyle! Hatta evlerden ırak görümce modeli!
Size hizmetçilik yapsın diye almadığı kesin.
Elin kızı abiniz yüzünden zaten kendine ait bir yuva kuramamış, ev ekonomisine katkı için sıcak yatağını bırakıp ise gidiyor. Ee tatilinde de gezdi diye kimseye hesap vermek zorunda değil.
Bu kadar dert ettiyseniz gidip kendiniz yapsaydınız yemeği!
Ayrıca o kadın abinizin eşi!
Anladım..Yok benimle yaşanmadı ara ara annem söylüyormuş iş yapsın diye onun siniriyle bana patladı
Yorumları şaşkınlıkla okudum. Hele kimisi iyiki bigün çalıştı amma şikayet etti filan demiş. Sizin anneniz abinizle karisini evine alsa, ikisi de calistigi halde 50 yaşında kadin ev temizliğine gidecek kadar muhtaç olsa, üstüne üstlük siz bide annenize acıdiniz diye abiden dünyanın hakaretinı isitseniz dünyayı başlarına yıkarsıniz yahu. Konu sahibi gene susmuş.slm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Diğer konularımi okursanız anlardınız yanıma alamam kp var çünkü bizde ha gel demedim desem yalan olur ama babam izin vermiyor zaten. Ara ara annem söylüyormuş iş yapsın diye heralde doldu bana patladı ama ben bu zamana kadar hiç karışmadım annem şikayet ettiğinde bile ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim.
Ben buldum çözümü evdeki küçük kardeş yapsın yemeği
Şu kadar sayfa okudum anladığım:
Anne babanın durumu yok, abi evlenip ailesi sıkıntıya düşmesin diye eşine ayrı ev açmamış
Anne durumdan rahatsız, gelin aldık iş yapmıyor diye düşünüyor ama gelinin çalıştığı kısmı es geçiyor, madem evde 3 kişi çalışıyor normalde, o zaman o 3 kişiden de eşit olarak aynı şeyi beklemek lazım, baba, abi çalışıyorken ev işi yapmıyorsa gelin de yapmaz onun da hakkı..
Gelin çalışıp eve katkısını o şekilde yapıyor ama kayınvalide rahatsız bu durumdan ama kimseye söyleyemiyor, konu sahibi hiç çalışmamış o yüzden çalışmanın zorluğunu bilmiyor, annesine alttan veriyor gazı..
Anne kırk yılda bir çalışmış, normalde ev işleri onda ki doğrusu da bu bence.
Babayla abi tam bir paşa Türk erkeği
Konu sahibi dış kapının mandalı, ama öaşallah tam bir görümce..
Konu sahibi geline iyice bilenmiş, ben çektim o da çeksin diyor içten içe
Abi eşini ezdirmiyor. Tebrikler
Küçük kardeş bir iş yapmıyor, bari yemeği o yapsın sa olay çözülsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?