- 27 Eylül 2015
- 280
- 659
- 103
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
gelin nerde diye sordum
bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı
gelini süs diyemi almış abim
Yorumları şaşkınlıkla okudum. Hele kimisi iyiki bigün çalıştı amma şikayet etti filan demiş. Sizin anneniz abinizle karisini evine alsa, ikisi de calistigi halde 50 yaşında kadin ev temizliğine gidecek kadar muhtaç olsa, üstüne üstlük siz bide annenize acıdiniz diye abiden dünyanın hakaretinı isitseniz dünyayı başlarına yıkarsıniz yahu. Konu sahibi gene susmuş.
Küçük kardeşin kız mı? Öğrenci mi? Gelin çalışıyormuş bari kardeşin yardımcı olsa? Dışarda temizliğe gitmek zorunda kalmasa keşke. Yoksa çalışan genç kadından iş beklemek doğru değil tabi. Ben de kaynanama gidince yaşlı kadın bana hiç iş yaptırmaz sen çalışıyorsun zaten yorulma der. Umarım çözülür abinle problem.
Senin kp e sen mi bakıyorsun esin ne yapıyor peki?
Eşinizin ne yapıyor yardım ediyor mu?Evet ben bakıyorum.
Eşinizin ne yapıyor yardım ediyor mu?
Eşinizin kardeşleri onlar yardım ediyor mu?
Geleneksel yapıda kadınlar dururken erkekler iş yapmıyor ya hani?! Benim bildiğim de bir erkek varken kadını asla çalıştırmaz bu geleneksel yapı?!Bakın arkadaşlar uzatmayacağım ıyi yorum yapanlarda olmuş kötü yapanlarda. Herkes kendince haklı. Çok msj geliyor kime ne yazdığımı unutuyorum bazen bunu bile çok tepki aldı 180 derece döndü demişsiniz gercekten kınıyorum. Soyle biz geleneksel bir aileiz bizim evde kadinlar dururken erkekler iş yapmaz hayatta. Yetistirmr tarzlari böyle. Birde gelin aldikmi ayrı ev açılmıyor bizde birlik oluyor. Tabi durumu iyi olanlar acıyor orası ayrı ama genelimiz böyle. Annemlerinde durumu olmadığı için birlik oturuyorlar. Istanbul gibi biryerde kirada sadece babamin emekli maaşıyla gecinmeleri imkansız. Oyuzden hepberaberler. Abim, yengem,babam çalışıyor annemde arada temizliğe gidiyor. Zaten yengem işteyken tüm işi annem yapıyor doğal olarak ben sadece şuan izindeyken annemde ise gitmişken 5 dk yemek hazırlayıp gitseydi ıyi olurdu annemde yoruldu dedim olay bu. Siz galiba hiç iş yapmıyorsunuz bütün yemeği temizliği kocalarınız kp. Falan yapıyor galiba ama yeri gelince de hem çalışıp hem eve yetiyoruz diye hava atmayı ıyi biliyorsunuz. Annemi yanıma almak tabikide isteri defalarcada söyledim inanın ama önceki konularımda var kp. Benimle kalıyor ve bu durumda babam izin vermiyor. Inşallah açıklayıcı olmuştur. Bilip bilmeden ağzına geleni söyleyenlerde utanmışlardır umarım.
Gelininizin yaptığını ayıp buldum. Kaç yaşında kadın temizliğe gidiyorsa oda yemeği yapacak, ev işlerine yardım edecek. Hem birlikte yaşıyorlarmış hayat müşterek. Anneniz hem temizlğe gitsin hem gelin evdeyken yemek yapsın.
Tamam kimse kimsenin hizmetçisi değil ama yapılan ayıp, vicdansızlık.
Bilmiyorum ben üzüldüm annenize
Geleneksel yapıda kadınlar dururken erkekler iş yapmıyor ya hani?! Benim bildiğim de bir erkek varken kadını asla çalıştırmaz bu geleneksel yapı?!
İşe gelince ordan burdan biraz kırpılıyor tabi.
Ayrıca evet annenize yardım etselermiş iyi olurmuş ama bunu sizin demeniz yakışık almamış.
Bir de o kadar insan çalışıyor o eve neden para yetmiyor da anneniz temizliğe gidiyor?
Ben böylelerini iyi tanırım, yemezler içmezler hayatta ayrı ev açmazlar ki birikim yapsınlar. En küçüğünden büyüğüne çalışırlar. Çok fazla para hırsları vardır.
Yazıktır, üç kuruş için de anneniz kimsenin ağız kokusunu çekmesin bi zahmet.
İyi de siz demediniz mi abim durumu yoktu ayrı eve çıkamadı diye aslında siz geline yük olmuşsunuz öyle adet mi olur ev ev üstüne olunca işte aynen örnek siz gibi olur.Bakın arkadaşlar uzatmayacağım ıyi yorum yapanlarda olmuş kötü yapanlarda. Herkes kendince haklı. Çok msj geliyor kime ne yazdığımı unutuyorum bazen bunu bile çok tepki aldı 180 derece döndü demişsiniz gercekten kınıyorum. Soyle biz geleneksel bir aileiz bizim evde kadinlar dururken erkekler iş yapmaz hayatta. Yetistirmr tarzlari böyle. Birde gelin aldikmi ayrı ev açılmıyor bizde birlik oluyor. Tabi durumu iyi olanlar acıyor orası ayrı ama genelimiz böyle. Annemlerinde durumu olmadığı için birlik oturuyorlar. Istanbul gibi biryerde kirada sadece babamin emekli maaşıyla gecinmeleri imkansız. Oyuzden hepberaberler. Abim, yengem,babam çalışıyor annemde arada temizliğe gidiyor. Zaten yengem işteyken tüm işi annem yapıyor doğal olarak ben sadece şuan izindeyken annemde ise gitmişken 5 dk yemek hazırlayıp gitseydi ıyi olurdu annemde yoruldu dedim olay bu. Siz galiba hiç iş yapmıyorsunuz bütün yemeği temizliği kocalarınız kp. Falan yapıyor galiba ama yeri gelince de hem çalışıp hem eve yetiyoruz diye hava atmayı ıyi biliyorsunuz. Annemi yanıma almak tabikide isteri defalarcada söyledim inanın ama önceki konularımda var kp. Benimle kalıyor ve bu durumda babam izin vermiyor. Inşallah açıklayıcı olmuştur. Bilip bilmeden ağzına geleni söyleyenlerde utanmışlardır umarım.
Siz önce kendi içiniz de ki mevzuları çözün sonra yengeniz ev işi yapmıyor diye soylenirsiniz. Hiç mi demediniz gelin babanızın bakımına yardım edin diye.Eşim yardım ediyor ama kaynim veya akrabaların hiç yardımı yok. Sadece ikimiz bakıyoruz.
Siz haksızsınız . Ne olursa olsun abinizin evi telefonla arayıp annenize üzüleceğinize annenizi kendi evinize çagırabilir yada yemeklerini yapabilirsiniz. Herşey bir telefon edip hal hatır sormakla bitmiyor.
Siz önce kendi içiniz de ki mevzuları çözün sonra yengeniz ev işi yapmıyor diye soylenirsiniz. Hiç mi demediniz gelin babanızın bakımına yardım edin diye.
İyi de siz demediniz mi abim durumu yoktu ayrı eve çıkamadı diye aslında siz geline yük olmuşsunuz öyle adet mi olur ev ev üstüne olunca işte aynen örnek siz gibi olur.
Ne demek evde kadın dururken erkek iş yapmaz yani kadınlar hem ev işi yapacak hem gidip disarda iş yapacak adamlar da yam gelip kadın parası yiyecek öyle mi?
Eee nerde kaldı adalet o gelin dediğiniz kadın emin olun kendi evin de olsa hem çalışır hem de temizliğini yapar hiç te aksatmaz. Sizin adet diye dayatmalariniz yüzünden kadın demek ki içinden gelmiyor haklı olarak yapmasında zaten.
Benim halam 48 yaşında 2 çocuğu var kızı bu sene üniversite sınavına hazırlanıyor 2 ayrı dershaneye gidiyor oğlu lise de hem eniştem hem halam çalışıyor halam anneniz gibi gündelik işine gidiyor haftanın 6 günü 3 ayrı eve. Önce ki sene göğsünden ameliyat oldu kitle alındı ve yüksek tansiyon hastası bakın o da neredeyse 50 yaşında ama eve gelince karı koca biri ev temizleme biri yemek yapıyor. Kimse 50 yaş yaşlı demesin gayette genç bir yaş.
O evinizin adamlarına söyleyin ya adam gibi çalışıp kadınları çalıştırmayıp öyle hizmet beklesinler ya da kadınlar çalışıyorsa babanız ütü yapsın abiniz yemek yapsın anneniz ve yengeniz de ev işlerini yapsın. Yok öyle hem gelin çalıştırıp bir de hizmet beklemek.
Oldu canım sen istemiyorsun diye yorum yapmayacağız annen sana ne derse desin o ağzını açıp yorum yapmayacaktın beni nasıl senin aile mevzun ilgilendirmiyorsa seni de abinin eşinin yaptıkları ilgilendirmez.Benim evimdeki mevzular sizi ilgilendirmez ayrıca kimseye de karıştıgim yok bana bunları annem söyledi diyorum hala anlamak istemiyorsunuz. Luften artık yorum yapmak için yorum yapmasın kimse konuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?