Lafları Çok Koydu..

Lütfen laflarinizi düşünerek yazın nasıl anlamak istiyorsanizda öyle anlayın sıkıldım defalarca açıklamaktan artik
Açıklamalarınız bile saçma siz dönüp okudunuz mu o kadın neden keyfi çalışmak istesin ki demek ki annenizle anlaşamıyor kadın ev de duracağıma gider çalışırım diyor.

Açıklamalarınız bile saçma siz dönüp okudunuz mu o kadın neden keyfi çalışmak istesin ki demek ki annenizle anlaşamıyor kadın ev de duracağıma gider çalışırım diyor.
Boşuna uğraşmayın konu sahibi hep kendini haklı zannediyor. İşine gelince geleneksel yapı erkek iş yapmaz diyor ama gelin hem evde hem işte çalışsın istiyor.

Siz de böyle olması bunun doğru olduğu anlamına gelmiyor... Kusura bakmayın da o sizin anneniz gelinin değil kimse de annenizi sizin kadar sevip saymak zorunda değil bu saçmalık çünkü... Bizde böyle diye birşey yok... Benim Annem bana böyle şikayetle gelseydi önce kendi evladindan işte derdim evladına ogretseydin bir zahmet te şimdi hastalığında sana yardım etseydi.... Kiz olsun erkek olsun nasıl yetiştirirsen öyle gider... ogullarina birsey ogrwtmiyorlar sonra da böyle başkasından bekliyorlar... Ayrıca anneniz gelininj bu ilk şikayeti değildir bence ve eminim daha önce de birçok hizmet beklemistir kadından çalışırken bile... Olay 5 dakikalık yemek değil yani...

Abi evde is yapmiyorki gelin yapsın eşit değil yani

Neden yengeniz kadın olduğu için yapmak zorunda oluyor? Neden “abim tüm yıl hiç ev işi yapmıyor” diye dert yanmıyorsunuz da yengenizden dert yanıyorsunuz? Abiniz ev işi yapmayı bilmiyor ise de neden “annem kız-erkek ayrımı yaptı, abime hiç iş öğretmedi, yaptırmadı. Şimdi de ektiğini biçiyor, abim ona hiç yardım etmiyor” demiyorsunuz?

Bakın şu çok açık ve net: Abiniz yıllık izindeyken annenize ev işlerinde yardım etmiyor diye dert yanmıyor ama yengeniz için dert yanıyorsanız, adaletsizlik yapıyorsunuz.

Gerçi bu konuda adil olsaydınız bile, “onlar çalışan insanlar, bırakın dinlensinler. Onların eve hiçbir katkısı olmasa anneniz evleri ayırmak istediğini söylerdi zaten” derdim.

Ben hiç iş yapmıyorum diyebiliriz. Memurum kızıma canım kayınvalidem bakıyor. Eve gidiyorum kızımla ilgileniyorum. Kayınvalidem sofrayı hazırlıyor ben de yiyip kalkıyorum. Sofrayı da eşim topluyor. Kayınvalidem yardım etmeme izin vermiyor. Bütün gün çalıştın yoruldun bebek de yoruyor diyor. Çayımızı da içip kendi evimize geçiyoruz. 3 yıllık evliyim sadece 3 aydır evi ben süpürüyorum normalde eşim süpürür. Küçük bir operasyon geçirdi o yüzden süpürge işi bende. Evi toplamak eşimde. Pazar günü yemeği de nadiren yaparım. Canım isterse. Bir kez daha söyleyeyim bakış açınızı değiştirin.

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama demediklerini bırakmadılar baksanıza herkesin yemeğini temizliğini kocaları kp yapıyormuş ne şanslılar valla

Kendi adıma ben otururken annemin iş yapması, önüme yemek getirmesine bile üzülüyorum, vicdanen rahat olamıyorum. Şuan hamileyim mutfağa giremiyorum annem ve eşim sağolsun herşeyi yapıyorlar ama yinede içim rahat etmiyor ben otururken onların çalışmasına.Ki bu zorunlu bi durum şuanlık. Gelininizin vicdanı nasıl rahat ediyorki

Yazmıştım yine yazıyorum. Konu sahibi sen çok gıcıksın. Düşüncelerin falan o kadar gıcık ki. Hemcinsinin arkasında duracağına "bizde böyledir erkek asla iş yapmaz, gelin kv ile oturur.." vs vs.
Tamam gelenekçi ailesiniz madem eve erkeğin ekmek getirmesi gerekirken neden yenge çalışıyor? Size göre kadın kısmı çalışır mı? Kadın neden hem ev işi hem çalışmaktan mesul ama erkek sadece çalışıyor? İşinize gelince mi gelenekçi oluyorsunuz? Hâlâ sonuna kadar kendini haklı görüyorsun.Ben de diyorum ki dibine kadar haksızsın. Abiye aferin, bu aileden bu zihniyetten iyi çıkmış.

Aaaa bir yeri atladiniz gelin keyfi çalışıyormuş az daha zorlasa ev işi yapmamak için çalışıyor diyecek konu sahibi.

Ben de sizi haksız bulmuştum, şu yazdıklarınızdan sonra da hiç utanmadım. Bunlar sizi haklı çıkaran sebepler mi sanıyorsunuz? Kraliyet ailesi gibi değişmez kurallarınız mı var? Gelin "alınca" o gelin sizin kurallarınıza tabi olmak zorunda mı?
Siz ailenizi geleneksel diye tanımlıyor olabilirsiniz ama bunun geleneksel olmakla alakası yok. Kadın dışarıda çalışıyor, erkek evde çalışmıyor, o nasıl ilginç bir geleneksellik... Erkeklerin kadınların sırtına binip 5 yıldızlı otel konforunda yaşamalarından başka bir şey değil bu. Ayrıca gelininiz sizin kadar geleneksel değilmiş demek ki. Sizin kurallarınıza uyma zorunluluğu yok.

Abiniz ailesiyle yaşamasa ailenizin geçinmesi "imkansız" olduğundan gelin sevdiği adam için razı gelmiş. Zor durumda olan aileniz yani. Kadını hem beraber yaşamaya mecbur bırakıp hem hizmet bekliyorlar. Ne güzel mantık. Zaten gelin eminim ev işlerine yardım ediyordur da annenizin beklediği gibi 7/24 el el üstünde komut bekleyip hizmet etmediği için eleştiriliyordur.
Neyse umarım ders olmuştur bu durum "geleneksel ailenize" de her kuşun etinin yenmeyeceğini anlamışlardır. Kayınvalideler de böyle geline hizmet eder duruma düşmemek için aynı evde oturalım diye diretmezler bir daha. Gelininizi takdir ettim.

Aaaa bir yeri atladiniz gelin keyfi çalışıyormuş az daha zorlasa ev işi yapmamak için çalışıyor diyecek konu sahibi.
Keyfi çalışıyor ama parayı hep birlikte yiyorlar bir de kadından iş bekliyorlar oh ne ala memleket keşke benim gelinim olsa sjsjsjsjs

Sizin kültürün (aynı evde oturmak ve gelin çalışsa bile ev işine yardımı erkekten değil gelinden beklemek) geleneksel bir kültür olduğunu iddia ediyorsunuz. Ama sizin kültür geleneksel değil.

Geleneksel kültürde erkek dışarıda, kadın evde çalışır. Kadın dışarıda yorulmaz. Ayrıca, birçoğunun ayrı evi olur. Sizin konumuzda ise:

-kadın hem çalışıyor,
-hem kocasının asla yapmayacağı işler yapması bekleniyor,
-hem de kadının bunları kocasıyla başbaşa yaşadığı evde değil, kocasının annesi, babası, kardeşiyle beraber yaşadığı evde yapması isteniyor.

Yani maaşından faydalanalım, ev işi yapmandan faydalanalım, bir de bizimle beraber yaşayacaksın. Yok ya!

İnsan o kültürün içinde yaşarken o kültürdeki yanlışları farketmezmiş. Başka kültürleri görmesi gerekirmiş. Sizin böyle bir şansınız yok. Ama belki dışarıdan bir gözün söyledikleri de faydalı olur. Bunun adı geleneksel kültür değil, bunun adı sömürü kültürü.

Bende beş senelik evliyim bir senedir kayınvalidem kayınpeder eşimin anneanne si ve bırde 27 yaşında kizkardesi ile yaşıyorum.ogretmenim çalışıyor um
Ve artık hiçbirinin yüzünü bile gormek istemiyorum ama eşim tek erkek ailesine aşırı düşkün.

Ayy şu kayınvalidelerin gelenlerden iş beklemesi sürekli benim kvalidemde genç zabah akşam geziyor evde durmuyor hiç ben başka şehirdeyim yanına gelince yok oram ağrıdı yok buram ağrıdı iki günlüğüne geliyorum sürekli benden iş bekliyor gezmeye gelince ama sapasağlam zaten yapıyorum gidince ama insan oğlum gelinim geliyo bi heves yemek bişey hazırlar ama yok ev tam takır kuru bakır :) gelin yapsın herşeyi gelin yapsın çalışsın eve gelsin yemek yapsın temizlesin dinlenmesin tatili olmasın ohh ne güzel yardımlaşa yapılsa hiç bi sorun olmaz bence tek taraflı beklenmemeli..

Birde birsey daha merak ediyorum... senin abin gelinin anasina babasına ne kadar hürmet edip hizmet ediyor acaba... malum belki gelinin annesi de yaşlı ve hastadir ve maddi durumları da kötüdür

Gelin "alındıysa" artık olay bitmiştir, ailesi önemli değil. Gelinin aile yapısı, kendisinin hayat görüşü, eşitlikçi olup olmaması vs hiçbiri önemli değil. Evlendiyse artık erkek ailesinin kurallarına ve ihtiyaçlarına göre yaşamalı. Çünkü gelin olmak bunu gerektirir. Boşanır da başkasıyla evlenirse bu defa 2. eşinin aile kurallarına tabi olmalı. Hiç kendi kuralları ve bağımsız hayat görüşü olmayan kadınlardan çocuk "yetiştirmesi" bekleniyor sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…