- 20 Mart 2015
- 300
- 358
- 53
- 29
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Eski konuda da kayinpederle aynı evde yasoyormus bikmis da kurtulmak istiyormuş... Bizde ayrı ev açılmaz diyo madem kendi de iyi kötü aynı evde yaşayıp gitcek kayinperderle
slm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Benim demek istediğim gelin olunca tu kaka e madem öyle sende bizde böyle dediğin şeye uygun ve öyle yaşa...Bir önceki konusuna biraz önce denk geldim hanımefendi kayınpederin yardım etmemesi torunlara bakmaması sevmemesi maaşını cinsel amaç için kullanmasından yakınıyordu bir yardımı yok ve çok pis diyordu yapsamda yapmadi diyor demiş. Kendi zaten yaşıyor bu durumu yaptığı halde yapilmadi deniliyormus bıkmış çare arıyor sizce gelin hanim da yapıyor ama yapmadı oluyor olabilirmi belki o gelinde aldığı maaşı kocasıyla paylasiyordur sonuçta baba ıstanbul gb biryerde tek maaşla gecinemedigi için evi ayirmamis eee oğlanın maaşı da eve gidiyorsa bu gençlerin hiç ihtiyacı alışverişi gezmesi yokmu neyle karşılanacak o zaman oğlanla gelin kalan maaştan gorecek ihtiyaclari gelin boşa çalışmamış oluyor karı koca kendi ihtiyaçlarını karşılaşacaklar.o yüzden gelin keyfinden çalışıyor demeyecek konu sahibi.soylenecek çok şey var konu sahibine aslında neyse.
Wè herkes hakettigini yaşar... Kendisini arayip sormayan aradığında isim var deyip kapatan kendi dediğine göre ilgilenmeyen annesi konu gelin olunca kıymete biniyorBir önceki konusuna biraz önce denk geldim hanımefendi kayınpederin yardım etmemesi torunlara bakmaması sevmemesi maaşını cinsel amaç için kullanmasından yakınıyordu bir yardımı yok ve çok pis diyordu yapsamda yapmadi diyor demiş. Kendi zaten yaşıyor bu durumu yaptığı halde yapilmadi deniliyormus bıkmış çare arıyor sizce gelin hanim da yapıyor ama yapmadı oluyor olabilirmi belki o gelinde aldığı maaşı kocasıyla paylasiyordur sonuçta baba ıstanbul gb biryerde tek maaşla gecinemedigi için evi ayirmamis eee oğlanın maaşı da eve gidiyorsa bu gençlerin hiç ihtiyacı alışverişi gezmesi yokmu neyle karşılanacak o zaman oğlanla gelin kalan maaştan gorecek ihtiyaclari gelin boşa çalışmamış oluyor karı koca kendi ihtiyaçlarını karşılaşacaklar.o yüzden gelin keyfinden çalışıyor demeyecek konu sahibi.soylenecek çok şey var konu sahibine aslında neyse.
Bende sizin dediğinizi anladım ve eklemek istediğim maaş konusunda çünkü konu sahibi ikide bir gelin hanımın çalışmasından yakınmış keyfi gb söylemiş ama kendi babası tek maaşla gecinemiyormus oğlan eve destek veriyorsa bu kizcagizin (gelin hanimin) Hiç mi ihtiyacı yok belki çocuk yapacak belki alışveriş yapacak bir orkid bile 10 lira.Sahsen ben yeni evli olsam hem kaynana hem kayınpederi bide küçük kardeş var üstüne çalış gel aynı evde yaşa evliliğin cicim ayları bile yaşanmamıştır bir ağız tadıyla kocanla kavga edemezsin şöyle uzanıp sere serpe tv seyredemezsin istediğin gb duş alıp kişisel temizlik yapamazsın daha gencecik kız yazık yahu bu kadarda bide evde yardım etmiyor bakalım gelin hanim ne düşünüyor da söyleyemiyor belkide.ben iki gündür tencere yemeği yaptım bugün herif sordu ne yemek var kahvaltı yapcaz sıkıldım artık sıcakta yemek derdinden dedim belki gelin hanim kocasıyla dışarda yicek belki kahvaltı çekti canı.Allah kurtarsın gelin hanımı bu görumceden ziraa kendi geldi mi başka türlü geline gelince gelinin canı yok.Benim demek istediğim gelin olunca tu kaka e madem öyle sende bizde böyle dediğin şeye uygun ve öyle yaşa...
Bencil işteBende sizin dediğinizi anladım ve eklemek istediğim maaş konusunda çünkü konu sahibi ikide bir gelin hanımın çalışmasından yakınmış keyfi gb söylemiş ama kendi babası tek maaşla gecinemiyormus oğlan eve destek veriyorsa bu kizcagizin (gelin hanimin) Hiç mi ihtiyacı yok belki çocuk yapacak belki alışveriş yapacak bir orkid bile 10 lira.Sahsen ben yeni evli olsam hem kaynana hem kayınpederi bide küçük kardeş var üstüne çalış gel aynı evde yaşa evliliğin cicim ayları bile yaşanmamıştır bir ağız tadıyla kocanla kavga edemezsin şöyle uzanıp sere serpe tv seyredemezsin istediğin gb duş alıp kişisel temizlik yapamazsın daha gencecik kız yazık yahu bu kadarda bide evde yardım etmiyor bakalım gelin hanim ne düşünüyor da söyleyemiyor belkide.ben iki gündür tencere yemeği yaptım bugün herif sordu ne yemek var kahvaltı yapcaz sıkıldım artık sıcakta yemek derdinden dedim belki gelin hanim kocasıyla dışarda yicek belki kahvaltı çekti canı.Allah kurtarsın gelin hanımı bu görumceden ziraa kendi geldi mi başka türlü geline gelince gelinin canı yok.
Konuyu istediği yerinden anlayanlar için tekrar açıklamış konu sahibi neymiş ailenin durumu olmadığından mecbur o evde birlikte oturuyorlarBakın arkadaşlar uzatmayacağım ıyi yorum yapanlarda olmuş kötü yapanlarda. Herkes kendince haklı. Çok msj geliyor kime ne yazdığımı unutuyorum bazen bunu bile çok tepki aldı 180 derece döndü demişsiniz gercekten kınıyorum. Soyle biz geleneksel bir aileiz bizim evde kadinlar dururken erkekler iş yapmaz hayatta. Yetistirmr tarzlari böyle. Birde gelin aldikmi ayrı ev açılmıyor bizde birlik oluyor. Tabi durumu iyi olanlar acıyor orası ayrı ama genelimiz böyle. Annemlerinde durumu olmadığı için birlik oturuyorlar. Istanbul gibi biryerde kirada sadece babamin emekli maaşıyla gecinmeleri imkansız. Oyuzden hepberaberler. Abim, yengem,babam çalışıyor annemde arada temizliğe gidiyor. Zaten yengem işteyken tüm işi annem yapıyor doğal olarak ben sadece şuan izindeyken annemde ise gitmişken 5 dk yemek hazırlayıp gitseydi ıyi olurdu annemde yoruldu dedim olay bu. Siz galiba hiç iş yapmıyorsunuz bütün yemeği temizliği kocalarınız kp. Falan yapıyor galiba ama yeri gelince de hem çalışıp hem eve yetiyoruz diye hava atmayı ıyi biliyorsunuz. Annemi yanıma almak tabikide isteri defalarcada söyledim inanın ama önceki konularımda var kp. Benimle kalıyor ve bu durumda babam izin vermiyor. Inşallah açıklayıcı olmuştur. Bilip bilmeden ağzına geleni söyleyenlerde utanmışlardır umarım.
Madem sizde geline ayrı ev açılmaz 80 yaşındaki kayınpeder sizinle aynı evde oturmak zorunda hiç şikayet etmeyin.
Önceki konularına baktım yıllarca tesbih duaları yapmış kayınpederden kurtulmak için adamın pisliğini temizlememek için ama söz konusu abisinin eşi olunca “ süs “ diye mı aldık onu,ya sen süs diye mi alındın o dede efendiye mecbur bakacaksın o zaman. Ben de anlamıyorum bu hali bencillik ki ne bencillik,neyse ki abi herseyin farkına varmış da haşlamış bizim konusahibiniEn tahammül edemediğim ve asla anlayamayacağım olay bu işte, kendisinin istemediğini başkasının istememesini suç olarak görme, anlayamama. Bu bencillik aslında, empati yapmamakla alakası yok. İnsan kendinden bilir önce, karşısındakine istese de kusur bulamaz.
gelini süs diyemi almış abim anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?