Lafları Çok Koydu..

İlerde eşiniz sizin için olurda kız kardeşine bağırırsa “bir kadın için kız kardeşine bağırma” dersin.
Abin yengeni sevdiği için almış ve almalı. Kimse kimseyi “hizmet etsin” diye almamalı. Yengenize kadar siz varsınız,küçük kardeşiniz varmış siz yapın madem. Ayrıca annenizin gelininin dedikodusunu yapması çok çirkin varsa bir rahatsızlığı mertçe yüzüne söylesin.
Üzüldüm yengeniz için.

Ayni evde oturmasinlar o anne de hizmetcileri degi o abi ve eşi kişisinin...ortak iş yapilsin tek kisiye is yuklenilmesi adil degil 1.
2.olarakta temizlige giden kadin ciddi anlamda yorgun olur beden olarak her yigidin harci degildir ev temizligine gidipte evde de iş görmek. Yorum yaparken iki tarafli bakmaya çalişin
Gelinin yaptigi is fiziksel bir iş mi bilemem ama yemek yapmaya veya işlerine yardim etmesi gerekir hep kaynanalar hizmet etmemeli

Eski konuda da kayinpederle aynı evde yasoyormus bikmis da kurtulmak istiyormuş... Bizde ayrı ev açılmaz diyo madem kendi de iyi kötü aynı evde yaşayıp gitcek kayinperderle

Bir önceki konusuna biraz önce denk geldim hanımefendi kayınpederin yardım etmemesi torunlara bakmaması sevmemesi maaşını cinsel amaç için kullanmasından yakınıyordu bir yardımı yok ve çok pis diyordu yapsamda yapmadi diyor demiş. Kendi zaten yaşıyor bu durumu yaptığı halde yapilmadi deniliyormus bıkmış çare arıyor sizce gelin hanim da yapıyor ama yapmadı oluyor olabilirmi belki o gelinde aldığı maaşı kocasıyla paylasiyordur sonuçta baba ıstanbul gb biryerde tek maaşla gecinemedigi için evi ayirmamis eee oğlanın maaşı da eve gidiyorsa bu gençlerin hiç ihtiyacı alışverişi gezmesi yokmu neyle karşılanacak o zaman oğlanla gelin kalan maaştan gorecek ihtiyaclari gelin boşa çalışmamış oluyor karı koca kendi ihtiyaçlarını karşılaşacaklar.o yüzden gelin keyfinden çalışıyor demeyecek konu sahibi.soylenecek çok şey var konu sahibine aslında neyse.

Gelin belki rahat birisi. Benimde evde yemek yokken dışarı çıktığım çoktur. Yada ev işini ertelediğim ya da telefonla vakit geçirdiğim. Sonuçta kendi evim kimse karışamaz. Gelinle kv birlikte oturuyoraa zor işte. Belki gelin dışarı da yiyip gelecek ona göre plan yaptı? Yemek yapıp gitseydim demenizi kötü görmüyorum ama kendimi gelin yerine koydum da... Yani bence karışmayın ve abiniz haklı. Abiniz dese eyvallah ama siz o evde bile yaşamıyorsunuz ki

Sizi alintilamamin sebebi önceki konusunu okuyup yorum yapmanız yoksa amacım size karşı olduğumu zannetmeyin lutfen

Benim demek istediğim gelin olunca tu kaka e madem öyle sende bizde böyle dediğin şeye uygun ve öyle yaşa...

Wè herkes hakettigini yaşar... Kendisini arayip sormayan aradığında isim var deyip kapatan kendi dediğine göre ilgilenmeyen annesi konu gelin olunca kıymete biniyor

Benim demek istediğim gelin olunca tu kaka e madem öyle sende bizde böyle dediğin şeye uygun ve öyle yaşa...
Bende sizin dediğinizi anladım ve eklemek istediğim maaş konusunda çünkü konu sahibi ikide bir gelin hanımın çalışmasından yakınmış keyfi gb söylemiş ama kendi babası tek maaşla gecinemiyormus oğlan eve destek veriyorsa bu kizcagizin (gelin hanimin) Hiç mi ihtiyacı yok belki çocuk yapacak belki alışveriş yapacak bir orkid bile 10 lira.Sahsen ben yeni evli olsam hem kaynana hem kayınpederi bide küçük kardeş var üstüne çalış gel aynı evde yaşa evliliğin cicim ayları bile yaşanmamıştır bir ağız tadıyla kocanla kavga edemezsin şöyle uzanıp sere serpe tv seyredemezsin istediğin gb duş alıp kişisel temizlik yapamazsın daha gencecik kız yazık yahu bu kadarda bide evde yardım etmiyor bakalım gelin hanim ne düşünüyor da söyleyemiyor belkide.ben iki gündür tencere yemeği yaptım bugün herif sordu ne yemek var kahvaltı yapcaz sıkıldım artık sıcakta yemek derdinden dedim belki gelin hanim kocasıyla dışarda yicek belki kahvaltı çekti canı.Allah kurtarsın gelin hanımı bu görumceden ziraa kendi geldi mi başka türlü geline gelince gelinin canı yok.

Bencil işte

konu sahibi hanimefendicim siz eşinizin babasından sikayetlenmişsiniz yardım etmiyor karı kıza para yediriyor torunlarına bakıp sevmiyor diye o kıza da yazık değilmi.evlenmis barklanmis ama kayınpederi gecinemiyor diye aynı evde yaşıyor bide geline evde durmamak için çalışıyor demissinde kardeşin eve maddi destek çıkıyorsa bu iki gencin ihtiyacı yokmu oda kocasınla paylasiyordur yeri gelecek belki yatırım yapmak isteyecekler belki tatile gitmek isteyecekler neyle olacak bu işler. Hem gelin iste çalışsın hem evde onca kişiyle yaşasın hem evde çalışsın ama erkeklere gelince bizde erkek ev işi yapmaz oldu canım hayat müşterek bütün yükü niye kadın yuklensin azıcık kıymetinizi bilin.erkek is yapmaz niye onda 250gram fazlalık var diye mi ayrıca 13 yaşındaki çocukta evi toplayıp süpürge tutabilir çamaşır aşabilir odasını toplayabilir kendi yediğini yikayabilir.siz kendiniz diyorsunuz yapsamda yapmadı diyor diye o kızda aynı şeyi düşünüyor olabilirmi acaba.gelin şöyle gelin böyle buradaki herkes dortdortluk mü acaba siz dortdortlukmusunuz ?Geline ayrı ev açılmazmış niye gelinlere ayrı ev açılınca koca evde yokken gelin namusuzlukmu yapıyor babamin maddi gücü yok demiyorsun da bizde ayrı ev açılmaz diyon bu arada sanma ki tuzum kuru tam 12 yıllık evli ve kayinvalidemle aynı binada oturan biriyim esimin ailesi seninkiler gb düşünse 2 değil 10 çocuğum bile olsa o adamı bosarim kocamin ç.kü var diye benden üstün değil kusura bakmayın.

Konuyu istediği yerinden anlayanlar için tekrar açıklamış konu sahibi neymiş ailenin durumu olmadığından mecbur o evde birlikte oturuyorlar yoksa 2 kişi çalışıp gayet geçinebilir abin az demiş ohh ağzına sağlık

Siz kp. İle aynı evde yaşamak zorunda olan üye değilmisiniz , merak ettim o konu ne oldu hala yaşıyor mu sizinle?

ev ev üstüne olmaz sözü çok doğru... geçinen nasıl geçiniyorsa onlarda geçinsin ayrı eve çıksın... ayağını yorgana göre uzatıp yaşasınlar ... anneniz için üzülmüş dahi olsanız sizin haddinize değil geline ne yapacağını söylemek

Madem sizde geline ayrı ev açılmaz 80 yaşındaki kayınpeder sizinle aynı evde oturmak zorunda hiç şikayet etmeyin.

En tahammül edemediğim ve asla anlayamayacağım olay bu işte, kendisinin istemediğini başkasının istememesini suç olarak görme, anlayamama. Bu bencillik aslında, empati yapmamakla alakası yok. İnsan kendinden bilir önce, karşısındakine istese de kusur bulamaz.

“Gelini süs diyemi almış abim “ derken ?
1- kız zaten çalışıyor yıllık izindeymiş
2- abinin süs niyetine aldığını düşünüyorsan çalıştırmasın evde köşede oturtsun çalışırken laf olmuyor gezince mi oluyor ?
3- Madem çok üzülecektin gidip annene kendin yemeği yapsaydın kusura bakma kızı varken gelininin yanında yaşıyorsa sana hiç laf düşmez bence !

Önceki konularına baktım yıllarca tesbih duaları yapmış kayınpederden kurtulmak için adamın pisliğini temizlememek için ama söz konusu abisinin eşi olunca “ süs “ diye mı aldık onu,ya sen süs diye mi alındın o dede efendiye mecbur bakacaksın o zaman. Ben de anlamıyorum bu hali bencillik ki ne bencillik,neyse ki abi herseyin farkına varmış da haşlamış bizim konusahibini

gelini süs diyemi almış abim anlamadım

Süs değil eş olarak almıştır… O da mis gibi eşliğini yapıyordur… Anneniz şikayet etmiyorsa, abiniz mutlu ise, gelin hanım çalışıp parasını kazanıyorsa ve doğal olarak yıllık izinde de küçük kardeş ile mutlu mesut "dinlenmesini" yapıyorsa… size başka bir şey düşmüyor mu acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…