Lafları Çok Koydu..

Siz israrla anlamiyorsunuz herhalde ne dedigimi
Sizin kayinpederiniz yapiyor da onun gibi kac tane adam yapiyor??
Yuzdelige vurduk mu ne halde mesela??
Anlatmak istediğim yapanlarin az yada çokluğu değil bu durumun adaleti dogrulugu.. Koyun sürüsü zihniyeti yani... çoğunluğun birşeyi yapması yada inanması bunun doğru bir davranış olduğu anlamına gelmiyor... En azından ben inandığım doğruları çoğunluğun tarafina göre belirlemiyorum... Siz de bunu anlayın lütfen... En azından kadın kadına yapmasın bunu

Yahu bana niye başkalarının yazdığı şeyleri yazıyorsunuz? Cevap verince de “onu size yazmadım” diyorsunuz. Beni alıntılayıp yazmayın o zaman. Onları kim yazdıysa onu alıntılayıp yazın.

“sen niye elini taşin altina koymadin sen niye yardim etmedin de karindan annenden bekledin demiyolar” Diyorlar işte, ben dedim. Biri yardım edecekse adam etmeli, daha hassas olmalı dedim. Ama bunu deyince de “eski mesajlarınızı bilmiyorum” diyorsunuz.

Bir de tabii ki adamın ev işine elini sürmemesinin asıl sorumlusu kayınvalide. Malum ağaç yaşken eğilir, “kadın dururken erkek iş yapmaz” düşüncesine sahip anne tarafından yetiştirilen bir adamın annesine yardım etmemesi normal.

Bir de kadın aynı evde yaşamayı kabul etmiş ve çalışıyor diye, “kabul etmeseydi, çalışmasaydı” demek çok alakasız, konu bu değil ki. “Gelin beraber yaşamayı kabul etmeseydi, çalışmasaydı” denebiliyorsa kayınvalide için de “şunu yapmasaydı madem” diye bir sürü cümle kurulabilir. Zaten durumu dert eden kayınvalide, o zaman o farklı seçimler yapsaydı denebilir.

“Kayınvalide oğlunu daha az cinsiyetçi yetiştirseydi de şimdi ondan yardım isteyebilseydi” denebilir. “Kayınvalide zamanında bir yandan eğitimini tamamlayıp düzenli bir işe girseydi, birikim yapsaydı” denebilir. Ama denmemeli. Konu bu değil çünkü. Şu şartlarda ne olmalı, o konuşuluyor.

Bir de kadın onlar yüzünden ayrı eve çıkamamış. Çıkmasaydı diyorsunuz da kadın fedakarlık yapmış. Kadın fedakarlık yaparak aynı evde yaşıyor, çalışıyor, kocasıyla birebir eşit şartlarda yaşıyor. Erkek tatildeyken arkasından sitem etmeyecekken geline sitem etmek saçma. Ayrıca devamlı söylüyorum. O bir kap yemek gerekli değildi. Kayınvalide yemek yapmasaydı, kahvaltı etselerdi.

Son düzenleme:
Ayy tamam kayinvalide haksiz ve lanet, gelin mukemmel biri ve sonuna kadar hakli.

O bir kap yemek gerekli degil demenizden benim sayfalarca kendimi yormama degmeyecegini anladim.
Ben size en basindan beri gerekli demiyorum, o yemegi birakmamaktan gelinin profilinin ne oldugu belli oluyor diyorum.
Bu arada kahvaltiliklar da masaya kendiliginden konmuyor. Olay karnin nasil doyacagi degil, oradaki insanlik.
Ben de gelin alinazik biraksin demedim. Biraz normal biri olsa vicdani olsa bi paket makarna bile olsa haslardi birakirdi dedim.

Şu noktada haklısınız aynı evde yasiyorlarsa en azından sofra kurmaya , kaldırmaya yardım edebilir. Çamaşırlarını makineye atar , asar. İşten gelip otel gibi direk yemek yiyip odasına geçmesi yanlış.

Şu noktada haksizsiniz abim süs diyemi almış yanlış bir tabir. Anneniz çok rahatsız oluyorsa bende işten geldim yorgunum kızım bugün sen yap yemeği der. Gerisi onların arasında bir mesele. Sizin dahil olmamanız lazım. Yarın birgün onlar iyi olurlar ama siz hep kötü anilirsiniz benden demesi

Pardon siz kim oluyorsunuzda gelip burada hosunuza gitmeyen yorumlarin sahiplerini yalan yazmakla itham ediyorsunuz.
Sizin dusunceniz size, bizim dusuncemiz bize.
Bilir kisi edasiyla parmak sallar tarzda salladiklarinizi kendinize saklayiniz. Cok soylemek istiyorsaniz icinizde patlattiklatinizi direk konu sahibine yaziniz.
Bir aksam yapilmayan yemegin derdinde degil kimse burada. Keske idrak edebilmis olsaydiniz.
Calisan bir kadinin gerektiginde yemek yaptigini, gerektiginde temizlik yaptigini, ustune bir cok aktivite ile cocuk yetistirmeye calistigini hepimiz biliyoruz da yasiyoruz da.
Sorun burada konuda gecen kv ile konu sahibinin kokusmus zihniyetinde.
1000 defa yazdik, sizin dusuk alginiz icin 1001. Defa yazmayalim isterseniz.

Neymis kv delerimizle sorunumuz varmis, neymis gorumceymisiz. Uzmek istemezdim ama ne gorumceyim nede kv ile sorunum var.

Sizin normal olarak kabul ettiginiz geleneksellige
Zaten yemegide kadin yapar, calissada kadin yapar, calismasa da kadin yapmali, yapsaydi ne olurdu, tabi ki yapacakti dusuncenize katilmiyoruz, itiraz ediyoruz keske sizde edebilseniz.

Sizde bu taraftan bakinca
Kendi kabullenislerinizin, boyun egislerinizin hincini biz kabul etmeyenlerden cikarmaya calisan, nefret kusan bir haliniz var. Oyle gorunuyorsunuz.
Turkiye de %90 calisan calismayan, gelin olan olmayan kadinlar ustleniyorlarsa bir takim seyleri sizin gibilerin canak tutusu yuzunden.
Yapsaydi ne olurdu diyeceginize
Keske annende yapmasaydi o kadar yorgunlugun uzerine diyebilecek kadar guclu hissedebilseydiniz.

sizi bol bol kitap okumaya ve paragrafta anlam cozmeye davet ediyorum

Siz oğlunuzun maaşı olmadan İstanbul’da yaşayamıyorsunuz diye fedakarlık yaparak sizinle yaşayan ve çalışan gelininizin arkasından, bir kap yemek için sitem (!) etmeye değmez.

“O yemek gerekli değil ama vicdanlı olan yapardı” diyorsanız, o yemek hakkında bu kadar konuşmak da gerekmez.

Vicdandan bahsedeceksek, “kayınvalidenin oğluna ve gelinine ‘çalışan insanlarsınız, ayrı evde oturmak sizin de hakkınız. İstanbul’da yaşam zor. Baban yakın şu ilde iş bakıyor, oraya yerleşeceğiz’ demesi” de gerekmez, zorunda değil, ama vicdanlı olan biri böyle bir şey söyleyebilir veya başka çözüm yolları arayabilir.

Ki bu çok önemli bir konu, bir kap yemekten daha önemli bir konu. Bir kap yemeğe önem verip diğerine önem vermemek çok büyük çifte standart olur.

Bi kadin yuzunden demek ne demek oluyor? O sizin yengeniz..

Hem ihtiyaçtan annenin yanında kalıyorlar hem de burunları havada biri ev işlerine yardım etmiyor biri anayı kardeşi azarlıyor.Ne güzel hayat ya.Keşke abinizle çatır çatır kavga etseydiniz.Ev geçindirebilecek gücün yoksa evlenme kardeşim.Çalış kazan para biriktir öyle kur yuvanı.Çalışmış etmiş çocuklarını büyütmüş kadın bir de gelin bakacak bu yaştan sonra.Oldu!

Canım böyle yetiştirilen erkekler yarın oburgun karisi hastalandiginda dahi elini hicbirseye surmuyirlar ben ne anlarım deyip anasina yaptiriyorlar... ıyi günde kötü günde denilirdi ya hani... Ben gelin hiç iş yapmasın demiyorum ama bir kadın hem dışarda çalışıp hem evde çalışmak zorunda bırakılıyor ise ve buna rağmen konu sahibi abisi evde hic is yapmadığı halde abisine sesini cikarmayip sadece geline yükleniyorsa bu adaletsizlik... abisi çalışıyorsa gelin de çalışıyor... Bu kadın calismayip evde de hiçbir işe elini surmese bende konu sahibine hak verirdim...

Yorumunda diyorsun ki erkek de yapsın kuzum benm eşimde ine gidince yan gel Osman modunda iki gözlerimi devirince bak nasıl koşa koşa yapıyor biliyor ki konuşmam kv o kdr inek bakacak benim ki köye gitti tatil yapacak kv istemez yapmasını ben gönderirim anladın mı biz bayanlarda bitiyor biraz

Hep gelinler kötü zaten 20 yaşındayım kv dem bni hiç sevmio her hareketiyle gösteriyo ynede gidiyorum aşimin hatrına bügn gittm görümcem temizlik yapıodu yardm ettm ondan dha çok yaptm ynede kv de hep şikayetçi istedigim gbi bi insan hiç çıkmadı karşıma fln dio hamile olma şüpem var banyoyu lavoboyu çamaşır suyu yaptm omuzlarım agrıdı yorgnluktan yinede kv sofrada bna dioki gelinler yemek yemez demi misalim sözde şaka yapıo ama her şkanın iiçinde bi gerçek vardr kendi işinizi kendiniz yapın kim yparsa yardm ederim ama özelikle temizlk te yapamam hergn kirlenen eve ve baya kalabalık aile hergn bi oglları ymk te hiç çekemem valla aynı bende o dediginz gggelindenm bnimi beklemişler bütn yıl hayret bşy

Benim rahmetli babam Annem evdeyken temizlikte yapardı yemekte yapardı bi de isciydi bedenen yorulurdu. Annemler 8 kardeş ailemizdeki eniste dayi kuzen erkek olarak kim varsa hepsi halida yikar camasirda asar ekmekte yemekte yapar çünkü bizde kadın erkek eşittir misafir geldiğinde biri çayı getiriyorsa diğeri ikram lik tabakları getirir gocunmaz valla.

Sakaymis. Bizim bir tanidigimiza da demisler bir davetde "Bizde gelinler yemez" diye (herkes sofrada yerini. Almis geline tabak felan bile koymamislar. Oda "Ben karimi sizin yemenizi izletmeye mi geldim buraya?!" diye sinirlenip esinide alip eve gitmis.Annem anlatmisti. Yani. Böyleleri var

Konu sahibi bilmionmu sen bura cadi gelinlerle dolu taslanmissin bak yazik oldu hepsinin annesine yapilsa boyle birsey emin ol onlarinda zoruna gider

Ya ne kdr şansızız gelinler olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…