- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Anlatmak istediğim yapanlarin az yada çokluğu değil bu durumun adaleti dogrulugu.. Koyun sürüsü zihniyeti yani... çoğunluğun birşeyi yapması yada inanması bunun doğru bir davranış olduğu anlamına gelmiyor... En azından ben inandığım doğruları çoğunluğun tarafina göre belirlemiyorum... Siz de bunu anlayın lütfen... En azından kadın kadına yapmasın bunuSiz israrla anlamiyorsunuz herhalde ne dedigimi
Sizin kayinpederiniz yapiyor da onun gibi kac tane adam yapiyor??
Yuzdelige vurduk mu ne halde mesela??
- ayni evde oturmasaydi. Gerekirse evlenmeseydi ama ayni evi kabul etmeseydi
-çalısmasaydi. Kimse zorunlu tutmamis konu sahibi yorumlarda soyluyor, evde canim sikiliyor diyip girmiş işe
- bu dedikodu degildir, bu sitemdir.
Ben size bi zorunluluk var demedim farkindaysaniz. O zaman kayinvalidenin de zorunlulugu yok kimse evde iş yapmasin ne ala.
Burda adami savunuyorlar oh ne guzel karisini savunmus laf soyletmemis diye. Azcik adam olsa karisini savunurken annesini de savunur dengeyi kurardi kimse bunu dusunmuyor, neden cunku sadece gelinle empati yapmak var, neden cunku suanlik sadece gelinler.
Adam karisini savununca demediler yahu senin karin hizmetci degilse bu kadin da hizmetci degil bak butun evin isini annen yapiyormuş sen niye elini taşin altina koymadin sen niye yardim etmedin de karindan annenden bekledin demiyolar da konu sahibine kiziyorlar neden yengene degil de abine kizmiyorsun o gun yemegi yapmadi diye.
Bu iki yuzluluktur ve benim bu konuda butun derdim de budur
Ayy tamam kayinvalide haksiz ve lanet, gelin mukemmel biri ve sonuna kadar hakli.Yahu bana niye başkalarının yazdığı şeyleri yazıyorsunuz? Cevap verince de “onu size yazmadım” diyorsunuz. Beni alıntılayıp yazmayın o zaman. Onları kim yazdıysa onu alıntılayıp yazın.
“sen niye elini taşin altina koymadin sen niye yardim etmedin de karindan annenden bekledin demiyolar” Diyorlar işte, ben dedim. Biri yardım edecekse adam etmeli, daha hassas olmalı dedim. Ama bunu deyince de “eski mesajlarınızı bilmiyorum” diyorsunuz.
Bir de tabii ki adamın ev işine elini sürmemesinin asıl sorumlusu kayınvalide. Malum ağaç yaşken eğilir, “kadın dururken erkek iş yapmaz” düşüncesine sahip anne tarafından yetiştirilen bir adamın annesine yardım etmemesi normal.
Bir de kadın aynı evde yaşamayı kabul etmiş ve çalışıyor diye, “kabul etmeseydi, çalışmasaydı” demek çok alakasız, konu bu değil ki. “Gelin beraber yaşamayı kabul etmeseydi, çalışmasaydı” denebiliyorsa kayınvalide için de “şunu yapmasaydı madem” diye bir sürü cümle kurulabilir. Zaten durumu dert eden kayınvalide, o zaman o farklı seçimler yapsaydı denebilir.
“Kayınvalide oğlunu daha az cinsiyetçi yetiştirseydi de şimdi ondan yardım isteyebilseydi” denebilir. “Kayınvalide zamanında bir yandan eğitimini tamamlayıp düzenli bir işe girseydi, birikim yapsaydı” denebilir. Ama denmemeli. Konu bu değil çünkü. Şu şartlarda ne olmalı, o konuşuluyor.
Kadın fedakarlık yaparak aynı evde yaşıyor, çalışıyor, kocasıyla birebir eşit şartlarda yaşıyor. Erkek tatildeyken arkasından sitem etmeyecekken geline sitem etmek saçma. Ayrıca devamlı söylüyorum. O bir kap yemek gerekli değildi. Kayınvalide yemek yapmasaydı, kahvaltı etselerdi.
Benim sizi alintiladigim yorumda size yazdigim cevap sadece “Yahu kadin demis ki annem calisiyordu gelin de o gun izinliydi neden bi kap yemek yapmamiş dedi bu kadar allah askina konuyu nerelere cektiniz” idi. Geri kalani diger yorumcularaydi bunu yorumumda belirttim.
Diger yorumlarinizi dikkatle okumadim ne yazdiginizi bilmiyorum.
Kayinvalide devamli calismiyor olsa bile o gun temizlige gitmiş biraz vicdani olan insan o gun icin bi kap yemek birakmaz mi eve? Ben zorunlulugu var demiyorum. Vicdandan bahsediyorum. Ben o gun izinliyim, kayinvalidem temizlige gidiyor ben o gun gezmeye bile gitcek olsam sabahtan bi makarna yapar bi karpuz keser dolaba koyarim. Kac yasinda kadin fiziksel gucle calismis butun gun.
Kaldi ki konu sahibi soyluyor evde butun isleri kayinvalide yapiyormuş. Bakin ben demiyorum ki butun isleri gelin yapmali kayinvalide oturmali. Ama ayni evde yaşaniyorsa birinden birisi eline telefonu alip odaya gecemez. Hangisi calisiyor olursa olsun. Gelin ( boyle bahsetmek istemiyorum ama hangi hitabi kullanacagimi bilemedigimden), eger kocasiyla yalniz yasiyo olsaydi yemek yapmayacak miydi temizlik yapmayacak miydi? Kimse kimsenin hizmetcisi degil bu saygisizliktir.
Konu sahibi de telefonda sitem etmekte hakli. Kadin zaten bi sey dememis ki yahu bu kadar tepki gosterecek ne demis.
Evde surekli yuk annemin ustunde, hadi gelin calisiyor diye ses etmedik. Annem temizlige gidiyor ve eve gelip ustune bi de ev halkina yemek yapiyor ben buna sitem ederim arkadas. Kimse etmem demesin hepimiz ederiz. Neden bi kap yemek birakmamis deriz yani kimse yalan konusmasin
sizi bol bol kitap okumaya ve paragrafta anlam cozmeye davet ediyorumPardon siz kim oluyorsunuzda gelip burada hosunuza gitmeyen yorumlarin sahiplerini yalan yazmakla itham ediyorsunuz.
Sizin dusunceniz size, bizim dusuncemiz bize.
Bilir kisi edasiyla parmak sallar tarzda salladiklarinizi kendinize saklayiniz. Cok soylemek istiyorsaniz icinizde patlattiklatinizi direk konu sahibine yaziniz.
Bir aksam yapilmayan yemegin derdinde degil kimse burada. Keske idrak edebilmis olsaydiniz.
Calisan bir kadinin gerektiginde yemek yaptigini, gerektiginde temizlik yaptigini, ustune bir cok aktivite ile cocuk yetistirmeye calistigini hepimiz biliyoruz da yasiyoruz da.
Sorun burada konuda gecen kv ile konu sahibinin kokusmus zihniyetinde.
1000 defa yazdik, sizin dusuk alginiz icin 1001. Defa yazmayalim isterseniz.
Neymis kv delerimizle sorunumuz varmis, neymis gorumceymisiz. Uzmek istemezdim ama ne gorumceyim nede kv ile sorunum var.
Sizin normal olarak kabul ettiginiz geleneksellige
Zaten yemegide kadin yapar, calissada kadin yapar, calismasa da kadin yapmali, yapsaydi ne olurdu, tabi ki yapacakti dusuncenize katilmiyoruz, itiraz ediyoruz keske sizde edebilseniz.
Sizde bu taraftan bakinca
Kendi kabullenislerinizin, boyun egislerinizin hincini biz kabul etmeyenlerden cikarmaya calisan, nefret kusan bir haliniz var. Oyle gorunuyorsunuz.
Turkiye de %90 calisan calismayan, gelin olan olmayan kadinlar ustleniyorlarsa bir takim seyleri sizin gibilerin canak tutusu yuzunden.
Yapsaydi ne olurdu diyeceginize
Keske annende yapmasaydi o kadar yorgunlugun uzerine diyebilecek kadar guclu hissedebilseydiniz.
sizi bol bol kitap okumaya ve paragrafta anlam cozmeye davet ediyorum
Hıhı evetBunu da
Dogru yada yanlis cogunluk neyse o sürüye dahil olmayi tercih etmis biri soyluyor.
Ayy tamam kayinvalide haksiz ve lanet, gelin mukemmel biri ve sonuna kadar hakli.
O bir kap yemek gerekli degil demenizden benim sayfalarca kendimi yormama degmeyecegini anladim.
Ben size en basindan beri gerekli demiyorum, o yemegi birakmamaktan gelinin profilinin ne oldugu belli oluyor diyorum.
Bu arada kahvaltiliklar da masaya kendiliginden konmuyor. Olay karnin nasil doyacagi degil, oradaki insanlik.
Ben de gelin alinazik biraksin demedim. Biraz normal biri olsa vicdani olsa bi paket makarna bile olsa haslardi birakirdi dedim.
Bi kadin yuzunden demek ne demek oluyor? O sizin yengeniz..slm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Canım böyle yetiştirilen erkekler yarın oburgun karisi hastalandiginda dahi elini hicbirseye surmuyirlar ben ne anlarım deyip anasina yaptiriyorlar... ıyi günde kötü günde denilirdi ya hani... Ben gelin hiç iş yapmasın demiyorum ama bir kadın hem dışarda çalışıp hem evde çalışmak zorunda bırakılıyor ise ve buna rağmen konu sahibi abisi evde hic is yapmadığı halde abisine sesini cikarmayip sadece geline yükleniyorsa bu adaletsizlik... abisi çalışıyorsa gelin de çalışıyor... Bu kadın calismayip evde de hiçbir işe elini surmese bende konu sahibine hak verirdim...Ayy tamam kayinvalide haksiz ve lanet, gelin mukemmel biri ve sonuna kadar hakli.
O bir kap yemek gerekli degil demenizden benim sayfalarca kendimi yormama degmeyecegini anladim.
Ben size en basindan beri gerekli demiyorum, o yemegi birakmamaktan gelinin profilinin ne oldugu belli oluyor diyorum.
Bu arada kahvaltiliklar da masaya kendiliginden konmuyor. Olay karnin nasil doyacagi degil, oradaki insanlik.
Ben de gelin alinazik biraksin demedim. Biraz normal biri olsa vicdani olsa bi paket makarna bile olsa haslardi birakirdi dedim.
Canım böyle yetiştirilen erkekler yarın oburgun karisi hastalandiginda dahi elini hicbirseye surmuyirlar ben ne anlarım deyip anasina yaptiriyorlar... ıyi günde kötü günde denilirdi ya hani... Ben gelin hiç iş yapmasın demiyorum ama bir kadın hem dışarda çalışıp hem evde çalışmak zorunda bırakılıyor ise ve buna rağmen konu sahibi abisi evde hic is yapmadığı halde abisine sesini cikarmayip sadece geline yükleniyorsa bu adaletsizlik... abisi çalışıyorsa gelin de çalışıyor... Bu kadın calismayip evde de hiçbir işe elini surmese bende konu sahibine hak verirdim...
Hep gelinler kötü zaten 20 yaşındayım kv dem bni hiç sevmio her hareketiyle gösteriyo ynede gidiyorum aşimin hatrına bügn gittm görümcem temizlik yapıodu yardm ettm ondan dha çok yaptm ynede kv de hep şikayetçi istedigim gbi bi insan hiç çıkmadı karşıma fln dio hamile olma şüpem var banyoyu lavoboyu çamaşır suyu yaptm omuzlarım agrıdı yorgnluktan yinede kv sofrada bna dioki gelinler yemek yemez demi misalim sözde şaka yapıo ama her şkanın iiçinde bi gerçek vardr kendi işinizi kendiniz yapın kim yparsa yardm ederim ama özelikle temizlk te yapamam hergn kirlenen eve ve baya kalabalık aile hergn bi oglları ymk te hiç çekemem valla aynı bende o dediginz gggelindenm bnimi beklemişler bütn yıl hayret bşyslm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Benim rahmetli babam Annem evdeyken temizlikte yapardı yemekte yapardı bi de isciydi bedenen yorulurdu. Annemler 8 kardeş ailemizdeki eniste dayi kuzen erkek olarak kim varsa hepsi halida yikar camasirda asar ekmekte yemekte yapar çünkü bizde kadın erkek eşittir misafir geldiğinde biri çayı getiriyorsa diğeri ikram lik tabakları getirir gocunmaz valla.Zaten turkiyenin genelinde boyle. Keske boyle olmasa ama boyle inkar edebilir miyiz? Hangimizin babasi evde yemek temizlik yapiyor Allah aşkina.
Tamam hos degil olmasi gereken degil ama bunu inkar edemeyiz duzen boyle herkesin malesef ki alisagelmiş bi gelenegi var.
Bu falsolu laf icin konuyu komple silip atalim yengeyi hakli cikaralim o zaman, ne diyim ki.
Hep gelinler kötü zaten 20 yaşındayım kv dem bni hiç sevmio her hareketiyle gösteriyo ynede gidiyorum aşimin hatrına bügn gittm görümcem temizlik yapıodu yardm ettm ondan dha çok yaptm ynede kv de hep şikayetçi istedigim gbi bi insan hiç çıkmadı karşıma fln dio hamile olma şüpem var banyoyu lavoboyu çamaşır suyu yaptm omuzlarım agrıdı yorgnluktan yinede kv sofrada bna dioki gelinler yemek yemez demi misalim sözde şaka yapıo ama her şkanın iiçinde bi gerçek vardr kendi işinizi kendiniz yapın kim yparsa yardm ederim ama özelikle temizlk te yapamam hergn kirlenen eve ve baya kalabalık aile hergn bi oglları ymk te hiç çekemem valla aynı bende o dediginz gggelindenm bnimi beklemişler bütn yıl hayret bşy
Ya ne kdr şansızız gelinler olarakSakaymis. Bizim bir tanidigimiza da demisler bir davetde "Bizde gelinler yemez" diye (herkes sofrada yerini. Almis geline tabak felan bile koymamislar. Oda "Ben karimi sizin yemenizi izletmeye mi geldim buraya?!" diye sinirlenip esinide alip eve gitmis.Annem anlatmisti. Yani. Böyleleri var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?