Lafları Çok Koydu..

Maalesef demek istediğim belki gelinde söyle düşünüyor benim kocam ailem için ne yapıyor ki ben ne yapayım... Belki gelinin annesi de hastadir kadın gidip de kendi annesine yemek yapıp bakamiyordur belki bu yüzden zoruna gidiyordur...

Ne kadar anlayışsızsınız ya. Sanki hepiniz burada yazdıklarınız gibi davranıyorsunuz. Yok ona karışma yok buna karışma. Yok srn aileden değilsin. Ne alaka? Nasıl aileden değil? O evde yaşamadığı için mi dışlanacak? Elbettr karışacak? Neden karışmasın? Farklı bir yerde yaşıyor diye yabancı mı oldu? Siz ailenizden uzaklaşınca 'artık ben bu ailenin üyesi değilim. Karışamam mı diyorsunuz?'
Acaba anneniz aynı durumda olsa böyle konuşabilecek miydiniz? Bi kenara geçip susup oturabilecek miydiniz? İnsanın halini hiç anlamıyorsunuz. Cidden bu yaptığınız bencillik. O kadın demesine kızmışsınız. E o kadın demesin de ne desin? Eğer o ailenin bi kızı olarak kendini görseydi zaten kaynanasına yardım ederdi. Herkes kendi pisliğini kendisi toplayacaksa neden kaynansı ile aynı evde yaşıyor? Kimsr kimsenin işine karışmayacaksa gidip kendi evini kurup kendi evinde yaşasın. Çok mu zor? Kendi evindeki yemeğine temizliğine kimse karışamaz. Ama bi toplum içinde yaşıyorsa insanlara yardım etmek zorunda.

Kendi öz evlatları annesine yardım etmiyor gelin neden etsin...

dediğiniz gibi görümce hanım dışarda yaşasa da o ailenin bir üyesi karışma hakkı varsa gelin hanım aynı hanede yaşasa da o aileden değil ,misafir muamelesi gösterebilirler pekala
kaynana ile aynı evde yaşamak kadının tercihi değil ki adamlar geçinemiyor diye gelini zorla aynı eve alıyorlar dahası var mı,az adil olun

Kaynana kızı gibi gormemis ki gelin de evi benimsesin... Kendini evin kızı gibi gorsun

Şu kırmızıladığım kısmı açalım:

Ailenin kızı olarak görmek nasıl olur?
Görümce "Gelin gelin, o kadın, bi kadın için, süs diye mi aldık" demez, ablası-kardeşi gibi görür, o zaman o kız da o ailenin bir parçası olduğunu hisseder mesela :)
Ailenin içindeki hitap buysa ve kadının neden aileden biri gibi davranmadığı tartışılacaksa, önce o aile "Biz bu kızı neden kazanamadık?" diye kendine dönüp soracak. Öyle "Biz geleneksel aileyiz, gadın hizmet eder bizde" deyip kestirip atacağına, ortada buluşulur. Aileler böyle genişler, öbür türlü ise sadece kendi içinde cephelere ayrılır.

Valla kisalttigimin açılımı gibisin ne güzel destek.. ☺

Valla aksam eve gidince bende kocami fircaliycam , bugun yemek yapmamis yumurta kirarim yeriz dedi az once telefonda
Vay hain koca , nerden buluyosak boylelerini tuuu bize

Ah zavallı Milana demek yımırta yedirecek sana derdim ama malesef erkek değilsin :/
Kadınsın yapacak bir şey yok, kocan bir erkek olarak sana yumurta kırıyorsa öpüp başına koyacaksın!
yapmayadabilirdi. Adam düşünmüş yapmış, nerdeee öyle kocaa aşcvx

Benimki guzel yemek yapar , normalde kurufasulye falan yapiyi da bu ara sicaklardan mutfaga giresi gelmiyomus

Herkes kendi pisliğini kendisi toplayacaksa neden kaynansı ile aynı evde yaşıyor? Kimsr kimsenin işine karışmayacaksa gidip kendi evini kurup kendi evinde yaşasın.

Eşinin ailesinin pisliğini toplamak için mi aynı evde yaşıyor?
Eşinin ailesi İstanbul'da emekli maaşıyla hayata tutunamaz diye gelin onlarla yaşıyor. Kadının hem ayrı evi olmasın, hem maaşını dilediğince harcayamayıp hem kocası hem kendisi kayınvalide-kayınbaba-kardeş üçlüsüne maddi destek olsun, hem de 7/24 hizmet mi etsin?
Gelinin hiç iş yapmadığına inandınız mı gerçekten? Hiç iş yapmasa eşi böyle tepki vermezdi zaten, geleneksel bir ailelermiş malum. Karı-kocayı nasıl bıktırdılarsa artık beklentileriyle, genç insanların evliliğinde huzur kalmamıştır eminim.

Belki de gelin sirf evleneyim diye aynı evi bile kabul etti
Öyle kadın çok çünkü evlenene kadar her seyi kabul edip sonra cayanlar
Ayrı ev açmak zor olduğu için ayrı ev acamamislar
Gin bize maddi yardim etsin diye değil

Evet böyle bir hayatı baştan kabul etmemeliydi zaten. Belki yaşı gençti, tecrübesizdi, "amaan nolacak sanki gül gibi geçinir gideriz" demiş olabilir. Demek ki huzur vermiyorlar ki abi bile tek lafta çileden çıkmış. Öncesi de vardır bence bu durumun.
Konu sahibi en son mesajında "bizde ayrı ev açılmaz zaten. ayrı ev açılsa ailemin babamın emekli maaşıyla İstanbul'da geçinmeleri imkansız olurdu" demiş. Oğullarının parasından kopmama istekleri de var yani. Gelin de veriyordur bence.

Geline çok acıdım buradan...

sizde mi kv ile yaşıyorsunuz?
kendinizle çelişip duruyorsunuz.
sizi kadınlar dururken erkekler iş yapmaz diye yetiştiren annenizin yemek yapmasını mevzu yapmanıza gerek yok.
belki gelin! hanımda erkekler dururken kadınlar dışarıda çalışıp eve bakmaz diye yetiştirilmiştir

Bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırır mi diyosunuz bi kadın dediginiz abinizin eşi bildigin gorumcelik bu annenize cok uzuluyosaniz sız yardım edin hem gelinde çalısiyomus zaten

Eski konuda da kayinpederle aynı evde yasoyormus bikmis da kurtulmak istiyormuş... Bizde ayrı ev açılmaz diyo madem kendi de iyi kötü aynı evde yaşayıp gitcek kayinperderle

Hanımına laf söyletmeyen erkeklere hayranım

Bu yorumu arıyordum, bende koca kişisine maşallah diyorum..Çünkü bunun bir de öteki versiyonu var mesela '' hiç bir işin ucundan tutmuyorsun, herkesin gözüne batıyor '' gibi..
Ya da kardeşinin tarafını tutup eşine yüklenebilirdi. Hatta annesiyle yaşamak zorunda olduğu için bence bir çok erkek kişisi böyle yapardı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…