- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Maalesef demek istediğim belki gelinde söyle düşünüyor benim kocam ailem için ne yapıyor ki ben ne yapayım... Belki gelinin annesi de hastadir kadın gidip de kendi annesine yemek yapıp bakamiyordur belki bu yüzden zoruna gidiyordur...Gelin "alındıysa" artık olay bitmiştir, ailesi önemli değil. Gelinin aile yapısı, kendisinin hayat görüşü, eşitlikçi olup olmaması vs hiçbiri önemli değil. Evlendiyse artık erkek ailesinin kurallarına ve ihtiyaçlarına göre yaşamalı. Çünkü gelin olmak bunu gerektirir. Boşanır da başkasıyla evlenirse bu defa 2. eşinin aile kurallarına tabi olmalı. Hiç kendi kuralları ve bağımsız hayat görüşü olmayan kadınlardan çocuk "yetiştirmesi" bekleniyor sonra.
Kendi öz evlatları annesine yardım etmiyor gelin neden etsin...Ne kadar anlayışsızsınız ya. Sanki hepiniz burada yazdıklarınız gibi davranıyorsunuz. Yok ona karışma yok buna karışma. Yok srn aileden değilsin. Ne alaka? Nasıl aileden değil? O evde yaşamadığı için mi dışlanacak? Elbettr karışacak? Neden karışmasın? Farklı bir yerde yaşıyor diye yabancı mı oldu? Siz ailenizden uzaklaşınca 'artık ben bu ailenin üyesi değilim. Karışamam mı diyorsunuz?'
Acaba anneniz aynı durumda olsa böyle konuşabilecek miydiniz? Bi kenara geçip susup oturabilecek miydiniz? İnsanın halini hiç anlamıyorsunuz. Cidden bu yaptığınız bencillik. O kadın demesine kızmışsınız. E o kadın demesin de ne desin? Eğer o ailenin bi kızı olarak kendini görseydi zaten kaynanasına yardım ederdi. Herkes kendi pisliğini kendisi toplayacaksa neden kaynansı ile aynı evde yaşıyor? Kimsr kimsenin işine karışmayacaksa gidip kendi evini kurup kendi evinde yaşasın. Çok mu zor? Kendi evindeki yemeğine temizliğine kimse karışamaz. Ama bi toplum içinde yaşıyorsa insanlara yardım etmek zorunda.
dediğiniz gibi görümce hanım dışarda yaşasa da o ailenin bir üyesi karışma hakkı varsa gelin hanım aynı hanede yaşasa da o aileden değil ,misafir muamelesi gösterebilirler pekalaNe kadar anlayışsızsınız ya. Sanki hepiniz burada yazdıklarınız gibi davranıyorsunuz. Yok ona karışma yok buna karışma. Yok srn aileden değilsin. Ne alaka? Nasıl aileden değil? O evde yaşamadığı için mi dışlanacak? Elbettr karışacak? Neden karışmasın? Farklı bir yerde yaşıyor diye yabancı mı oldu? Siz ailenizden uzaklaşınca 'artık ben bu ailenin üyesi değilim. Karışamam mı diyorsunuz?'
Acaba anneniz aynı durumda olsa böyle konuşabilecek miydiniz? Bi kenara geçip susup oturabilecek miydiniz? İnsanın halini hiç anlamıyorsunuz. Cidden bu yaptığınız bencillik. O kadın demesine kızmışsınız. E o kadın demesin de ne desin? Eğer o ailenin bi kızı olarak kendini görseydi zaten kaynanasına yardım ederdi. Herkes kendi pisliğini kendisi toplayacaksa neden kaynansı ile aynı evde yaşıyor? Kimsr kimsenin işine karışmayacaksa gidip kendi evini kurup kendi evinde yaşasın. Çok mu zor? Kendi evindeki yemeğine temizliğine kimse karışamaz. Ama bi toplum içinde yaşıyorsa insanlara yardım etmek zorunda.
Kaynana kızı gibi gormemis ki gelin de evi benimsesin... Kendini evin kızı gibi gorsunNe kadar anlayışsızsınız ya. Sanki hepiniz burada yazdıklarınız gibi davranıyorsunuz. Yok ona karışma yok buna karışma. Yok srn aileden değilsin. Ne alaka? Nasıl aileden değil? O evde yaşamadığı için mi dışlanacak? Elbettr karışacak? Neden karışmasın? Farklı bir yerde yaşıyor diye yabancı mı oldu? Siz ailenizden uzaklaşınca 'artık ben bu ailenin üyesi değilim. Karışamam mı diyorsunuz?'
Ne kadar anlayışsızsınız ya. Sanki hepiniz burada yazdıklarınız gibi davranıyorsunuz. Yok ona karışma yok buna karışma. Yok srn aileden değilsin. Ne alaka? Nasıl aileden değil? O evde yaşamadığı için mi dışlanacak? Elbettr karışacak? Neden karışmasın? Farklı bir yerde yaşıyor diye yabancı mı oldu? Siz ailenizden uzaklaşınca 'artık ben bu ailenin üyesi değilim. Karışamam mı diyorsunuz?'
Valla kisalttigimin açılımı gibisin ne güzel destek.. ☺Şu kırmızıladığım kısmı açalım:
Ailenin kızı olarak görmek nasıl olur?
Görümce "Gelin gelin, o kadın, bi kadın için, süs diye mi aldık" demez, ablası-kardeşi gibi görür, o zaman o kız da o ailenin bir parçası olduğunu hisseder mesela :)
Ailenin içindeki hitap buysa ve kadının neden aileden biri gibi davranmadığı tartışılacaksa, önce o aile "Biz bu kızı neden kazanamadık?" diye kendine dönüp soracak.
Valla aksam eve gidince bende kocami fircaliycam , bugun yemek yapmamis yumurta kirarim yeriz dedi az once telefonda
Vay hain koca , nerden buluyosak boylelerini tuuu bize
Ah zavallı Milana demek yımırta yedirecek sana derdim ama malesef erkek değilsin :/
Kadınsın yapacak bir şey yok, kocan bir erkek olarak sana yumurta kırıyorsa öpüp başına koyacaksın!
yapmayadabilirdi. Adam düşünmüş yapmış, nerdeee öyle kocaa aşcvx
Herkes kendi pisliğini kendisi toplayacaksa neden kaynansı ile aynı evde yaşıyor? Kimsr kimsenin işine karışmayacaksa gidip kendi evini kurup kendi evinde yaşasın.
Bu konuda cok hak veriyorumailenin durumu istanbulda yaşamaya müsait değilse istanbulda yaşamasınlar .
Belki de gelin sirf evleneyim diye aynı evi bile kabul ettiEşinin ailesinin pisliğini toplamak için mi aynı evde yaşıyor?
Eşinin ailesi İstanbul'da emekli maaşıyla hayata tutunamaz diye gelin onlarla yaşıyor. Kadının hem ayrı evi olmasın, hem maaşını dilediğince harcayamayıp hem kocası hem kendisi kayınvalide-kayınbaba-kardeş üçlüsüne maddi destek olsun, hem de 7/24 hizmet mi etsin?
Gelinin hiç iş yapmadığına inandınız mı gerçekten? Hiç iş yapmasa eşi böyle tepki vermezdi zaten, geleneksel bir ailelermiş malum. Karı-kocayı nasıl bıktırdılarsa artık beklentileriyle, genç insanların evliliğinde huzur kalmamıştır eminim.
Belki de gelin sirf evleneyim diye aynı evi bile kabul etti
Öyle kadın çok çünkü evlenene kadar her seyi kabul edip sonra cayanlar
Ayrı ev açmak zor olduğu için ayrı ev acamamislar
Gin bize maddi yardim etsin diye değil
Geline çok acıdım buradan...Evet böyle bir hayatı baştan kabul etmemeliydi zaten. Belki yaşı gençti, tecrübesizdi, "amaan nolacak sanki gül gibi geçinir gideriz" demiş olabilir. Demek ki huzur vermiyorlar ki abi bile tek lafta çileden çıkmış. Öncesi de vardır bence bu durumun.
Konu sahibi en son mesajında "bizde ayrı ev açılmaz zaten. ayrı ev açılsa ailemin babamın emekli maaşıyla İstanbul'da geçinmeleri imkansız olurdu" demiş. Oğullarının parasından kopmama istekleri de var yani. Gelin de veriyordur bence.
Bakın arkadaşlar uzatmayacağım ıyi yorum yapanlarda olmuş kötü yapanlarda. Herkes kendince haklı. Çok msj geliyor kime ne yazdığımı unutuyorum bazen bunu bile çok tepki aldı 180 derece döndü demişsiniz gercekten kınıyorum. Soyle biz geleneksel bir aileiz bizim evde kadinlar dururken erkekler iş yapmaz hayatta. Yetistirmr tarzlari böyle. Birde gelin aldikmi ayrı ev açılmıyor bizde birlik oluyor. Tabi durumu iyi olanlar acıyor orası ayrı ama genelimiz böyle. Annemlerinde durumu olmadığı için birlik oturuyorlar. Istanbul gibi biryerde kirada sadece babamin emekli maaşıyla gecinmeleri imkansız. Oyuzden hepberaberler. Abim, yengem,babam çalışıyor annemde arada temizliğe gidiyor. Zaten yengem işteyken tüm işi annem yapıyor doğal olarak ben sadece şuan izindeyken annemde ise gitmişken 5 dk yemek hazırlayıp gitseydi ıyi olurdu annemde yoruldu dedim olay bu. Siz galiba hiç iş yapmıyorsunuz bütün yemeği temizliği kocalarınız kp. Falan yapıyor galiba ama yeri gelince de hem çalışıp hem eve yetiyoruz diye hava atmayı ıyi biliyorsunuz. Annemi yanıma almak tabikide isteri defalarcada söyledim inanın ama önceki konularımda var kp. Benimle kalıyor ve bu durumda babam izin vermiyor. Inşallah açıklayıcı olmuştur. Bilip bilmeden ağzına geleni söyleyenlerde utanmışlardır umarım.
Bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırır mi diyosunuz bi kadın dediginiz abinizin eşi bildigin gorumcelik bu annenize cok uzuluyosaniz sız yardım edin hem gelinde çalısiyomus zatenslm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Eski konuda da kayinpederle aynı evde yasoyormus bikmis da kurtulmak istiyormuş... Bizde ayrı ev açılmaz diyo madem kendi de iyi kötü aynı evde yaşayıp gitcek kayinperderlesizde mi kv ile yaşıyorsunuz?
kendinizle çelişip duruyorsunuz.
sizi kadınlar dururken erkekler iş yapmaz diye yetiştiren annenizin yemek yapmasını mevzu yapmanıza gerek yok.
belki gelin! hanımda erkekler dururken kadınlar dışarıda çalışıp eve bakmaz diye yetiştirilmiştir
Hanımına laf söyletmeyen erkeklere hayranım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?