- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
ailenin durumu istanbulda yaşamaya müsait değilse istanbulda yaşamasınlar .
Yahu kadin demis ki annem calisiyordu gelin de o gun izinliydi neden bi kap yemek yapmamiş dedi bu kadar allah askina konuyu nerelere cektinizSizin kültürün (aynı evde oturmak ve gelin çalışsa bile ev işine yardımı erkekten değil gelinden beklemek) geleneksel bir kültür olduğunu iddia ediyorsunuz. Ama sizin kültür geleneksel değil.
Geleneksel kültürde erkek dışarıda, kadın evde çalışır. Kadın dışarıda yorulmaz. Ayrıca, birçoğunun ayrı evi olur. Sizin konumuzda ise:
-kadın hem çalışıyor,
-hem kocasının asla yapmayacağı işler yapması bekleniyor,
-hem de kadının bunları kocasıyla başbaşa yaşadığı evde değil, kocasının annesi, babası, kardeşiyle beraber yaşadığı evde yapması isteniyor.
Yani maaşından faydalanalım, ev işi yapmandan faydalanalım, bir de bizimle beraber yaşayacaksın. Yok ya!
İnsan o kültürün içinde yaşarken o kültürdeki yanlışları farketmezmiş. Başka kültürleri görmesi gerekirmiş. Sizin böyle bir şansınız yok. Ama belki dışarıdan bir gözün söyledikleri de faydalı olur. Bunun adı geleneksel kültür değil, bunun adı sömürü kültürü.
Yahu kadin demis ki annem calisiyordu gelin de o gun izinliydi neden bi kap yemek yapmamiş dedi bu kadar allah askina konuyu nerelere cektiniz
Bu kadar kadin koruyucusuysa herkes niye konudaki kaynanaya bilendiniz o zaman?
Siz kadin hakki falan savunmuyorsunuz siz kaynananizdan cekmissiniz belliki o yuzden gelinle empati yapiyosunuz.
Kadinin haklarindan bahsediyorsaniz hem disarda hem evde calisan bir de kayinvalide var. Evin isini gucunu yapip bi de temizlige giden hani?
Bi de evde yiyecegi yemeyi yapmayan yedigini mutfaga goturmeyen gelin var.
Allah askina yapmayin azcik objektif olun.
(İlk paragraftan sonraki yorumum konuya yorum yapan herkese)
Nerden biliyorsunuz Allah askina oglundan is istemedigini? O evde miydiniz birlikte mi yasiyordunuz?Kadınları savunmuyorum. Kadın haklarını savunuyorum.
Konudaki kayınvalide tüm yıl çalışan ve kendileri oğlunun maaşından faydalandığı için ayrı eve çıkamayan gelininden bir de ev işi bekliyor. Oğlundan hiç ama hiç iş istemiyor, gelininden istiyor. Cinsiyetçilik yapıyor.
Ayrıca, kayınvalide hep çalışmıyor ki, kırk yılda bir çalışıyormuş. Bir de, yorgunsa yemek yapmasaydı. Konu sahibi “anne bugünlük kahvaltı edin, karpuz-peynir yiyin, makarna yiyin” de diyebilirdi.
Nerden biliyorsunuz Allah askina oglundan is istemedigini? O evde miydiniz birlikte mi yasiyordunuz?
Gelin cok masummus da yazikmis kizcagiza. Cikmasaymis kardesim ayni evde yasamam deseymis, zorla mi almislar koymuslar ayni eve.
O evde yasiyorsa temizlik de yapacak utu de yapacak yemek de yapacak kimse kimsenin hizmetcisi degil, ben erkek yapmasin mi diyorum? Abisi karisina kiyamiyorsa buyursun kendi yapsin.
Ne demek ya sirf gelin rahat etsin diye koca kadin temizlikten gelcek insan olan o yasta kadina uzulur de bi makarna yapar onune koyar. Kolay mi saniyorsunuz temizlige gitmek.
Sizin annenize ayni muamele gosterilince oyle yaparsiniz
Benim sizi alintiladigim yorumda size yazdigim cevap sadece “Yahu kadin demis ki annem calisiyordu gelin de o gun izinliydi neden bi kap yemek yapmamiş dedi bu kadar allah askina konuyu nerelere cektiniz” idi. Geri kalani diger yorumcularaydi bunu yorumumda belirttim.Konuyu okumuyorsunuz galiba? Nereden bileceğim? Konu sahibi defalarca yazdı. Önce neye cevap yazmışım, onu okusaydınız bir. Beni alıntıladığınız mesajımda benim alıntıladığım mesaja bakarsanız, “biz geleneksel bir aileiz bizim evde kadinlar dururken erkekler iş yapmaz hayatta” yazmış.
Ayrıca, daha önce de gerekiyorsa konu sahibinin abisinin yardım etmesi gerektiğini yazmıştım.
Bir de devamlı çalışan kadın diyorsunuz da kayınvalide çalışmıyormuş. Nadiren temizliğe gidiyormuş. O gün de yemek yapmak zorunda değildi.
Benim sizi alintiladigim yorumda size yazdigim cevap sadece “Yahu kadin demis ki annem calisiyordu gelin de o gun izinliydi neden bi kap yemek yapmamiş dedi bu kadar allah askina konuyu nerelere cektiniz” idi. Geri kalani diger yorumcularaydi bunu yorumumda belirttim.
Diger yorumlarinizi dikkatle okumadim ne yazdiginizi bilmiyorum.
Kayinvalide devamli calismiyor olsa bile o gun temizlige gitmiş biraz vicdani olan insan o gun icin bi kap yemek birakmaz mi eve? Ben zorunlulugu var demiyorum. Vicdandan bahsediyorum. Ben o gun izinliyim, kayinvalidem temizlige gidiyor ben o gun gezmeye bile gitcek olsam sabahtan bi makarna yapar bi karpuz keser dolaba koyarim. Kac yasinda kadin fiziksel gucle calismis butun gun.
Kaldi ki konu sahibi soyluyor evde butun isleri kayinvalide yapiyormuş. Bakin ben demiyorum ki butun isleri gelin yapmali kayinvalide oturmali. Ama ayni evde yaşaniyorsa birinden birisi eline telefonu alip odaya gecemez. Hangisi calisiyor olursa olsun. Gelin ( boyle bahsetmek istemiyorum ama hangi hitabi kullanacagimi bilemedigimden), eger kocasiyla yalniz yasiyo olsaydi yemek yapmayacak miydi temizlik yapmayacak miydi? Kimse kimsenin hizmetcisi degil bu saygisizliktir.
Konu sahibi de telefonda sitem etmekte hakli. Kadin zaten bi sey dememis ki yahu bu kadar tepki gosterecek ne demis.
Evde surekli yuk annemin ustunde, hadi gelin calisiyor diye ses etmedik. Annem temizlige gidiyor ve eve gelip ustune bi de ev halkina yemek yapiyor ben buna sitem ederim arkadas. Kimse etmem demesin hepimiz ederiz. Neden bi kap yemek birakmamis deriz yani kimse yalan konusmasin
kesinlikle yapacağı bir kap yemek gelin hanımın kadın haklarından girildi geleneksel rollerden çıkıldıBenim sizi alintiladigim yorumda size yazdigim cevap sadece “Yahu kadin demis ki annem calisiyordu gelin de o gun izinliydi neden bi kap yemek yapmamiş dedi bu kadar allah askina konuyu nerelere cektiniz” idi. Geri kalani diger yorumcularaydi bunu yorumumda belirttim.
Diger yorumlarinizi dikkatle okumadim ne yazdiginizi bilmiyorum.
Kayinvalide devamli calismiyor olsa bile o gun temizlige gitmiş biraz vicdani olan insan o gun icin bi kap yemek birakmaz mi eve? Ben zorunlulugu var demiyorum. Vicdandan bahsediyorum. Ben o gun izinliyim, kayinvalidem temizlige gidiyor ben o gun gezmeye bile gitcek olsam sabahtan bi makarna yapar bi karpuz keser dolaba koyarim. Kac yasinda kadin fiziksel gucle calismis butun gun.
Kaldi ki konu sahibi soyluyor evde butun isleri kayinvalide yapiyormuş. Bakin ben demiyorum ki butun isleri gelin yapmali kayinvalide oturmali. Ama ayni evde yaşaniyorsa birinden birisi eline telefonu alip odaya gecemez. Hangisi calisiyor olursa olsun. Gelin ( boyle bahsetmek istemiyorum ama hangi hitabi kullanacagimi bilemedigimden), eger kocasiyla yalniz yasiyo olsaydi yemek yapmayacak miydi temizlik yapmayacak miydi? Kimse kimsenin hizmetcisi degil bu saygisizliktir.
Konu sahibi de telefonda sitem etmekte hakli. Kadin zaten bi sey dememis ki yahu bu kadar tepki gosterecek ne demis.
Evde surekli yuk annemin ustunde, hadi gelin calisiyor diye ses etmedik. Annem temizlige gidiyor ve eve gelip ustune bi de ev halkina yemek yapiyor ben buna sitem ederim arkadas. Kimse etmem demesin hepimiz ederiz. Neden bi kap yemek birakmamis deriz yani kimse yalan konusmasin
- ayni evde oturmasaydi. Gerekirse evlenmeseydi ama ayni evi kabul etmeseydiBakın bana dediniz ki nereden biliyorsunuz oğlundan da iş istemediğini? Ben de dedim ki konu sahibi yazdı, kadın dururken erkek iş yapmazmış. Bu sizin fikrinizde en ufak değişiklik yapmıyor mu?
Bir kadının:
- eşinin ailesi İstanbul’da geçinemeyecek durumda diye kayınpederi, kayınvalidesi ve eşinin kardeşi hep beraber yaşamak zorunda kalması
-kadının tam zamanlı olarak çalışması
-yıllık izninde kocasının küçük kardeşiyle dışarı gezmeye gitmeden önce yemek yapmadan çıktı diye arkasından dedikodu yapılması
Haksızlıktır.
Devamlı dediğim gibi, kayınvalide yemek yapmak zorunda değildi. Akşam olunca o günlük kahvaltı yapabilirlerdi.
Ve evet, ayrı evleri de olsa çalışan kadın kocasının elini sürmediği ev işini yapmak zorunda değil. Ev işi kadın ve erkek arasında paylaşılır veya yardımcı tutulur.
Evet ben de bu iki yuzluluge ayar oluyorum iste yorumlari okurken gozum seyirdi sinirden vallahikesinlikle yapacağı bir kap yemek gelin hanımın kadın haklarından girildi geleneksel rollerden çıkıldı
bildiğiniz bir kap yemek milyonlarca kadının ve dahi erkeğin her gün üç öğün yaptığı bir kap yemek
yorumları okursak Türkiye'de hiç bir kadın çalışssın çalışmasın akşama ne yemek yapacağının derdine düşmüyor asla yemek yapmıyor bu yüzden hiç bir gelin bu işe zorunlu değil
insan bütün gün temizlik yapmaktan cılkı çıkmış birine hiç sevmezse Allah rızası için bir kap yemek koyar
görümcenin burada falsolu mesajları var biz de yemeği kadın yapar bir kadın için bağırdı gibi ama bu genel konuyu değiştirmiyor
burada bahsedilen kayınvalide kendi anneleri olsaydı evi başına geçirirlerdi o gelin ile abinin
Konuların sahibi diyor ya bizde erkek işi yapmaz diye...Nerden biliyorsunuz Allah askina oglundan is istemedigini? O evde miydiniz birlikte mi yasiyordunuz?
Gelin cok masummus da yazikmis kizcagiza. Cikmasaymis kardesim ayni evde yasamam deseymis, zorla mi almislar koymuslar ayni eve.
O evde yasiyorsa temizlik de yapacak utu de yapacak yemek de yapacak kimse kimsenin hizmetcisi degil, ben erkek yapmasin mi diyorum? Abisi karisina kiyamiyorsa buyursun kendi yapsin.
Ne demek ya sirf gelin rahat etsin diye koca kadin temizlikten gelcek insan olan o yasta kadina uzulur de bi makarna yapar onune koyar. Kolay mi saniyorsunuz temizlige gitmek.
Sizin annenize ayni muamele gosterilince oyle yaparsiniz
Zaten turkiyenin genelinde boyle. Keske boyle olmasa ama boyle inkar edebilir miyiz? Hangimizin babasi evde yemek temizlik yapiyor Allah aşkina.Konuların sahibi diyor ya bizde erkek işi yapmaz diye...
Burada konu acan görümcenin bu gelinden 10 kat fazlasını çektiği ortadaEvet ben de bu iki yuzluluge ayar oluyorum iste yorumlari okurken gozum seyirdi sinirden vallahi
Kendilerine bi utopya cizip orada yasiyorlar gibi yorumlar var
Herkes ister o utopya gibi olsun hayatimiz ama oyle bi dunya yok
Kayinvalideyle birlikte yasayip elini hicbi ise surmuyosan bunlari da duyarsin
Konu soyle olsaydi eger, ben gelinim kayinvalidemle yasiyorum kayinvalidem calistigi icin hicbi is yapmiyor butun is temizlik bende. Baska eve temizlige gittim dondugumde kayinvalidem izinli oldugu icin gezmeye gitmis bi kap yemek yoktu evde deseydi kiyametler kopardi vay efendim o ne bicim kayinvalide calissa bile herhaldeki yemek yapacak bilmem ne.
Olay kadin haklarini savunmak degil yani, kayinvalideden çekenler gelinle empati yapip onu yuceltiyor sadece bu.
Kayinpederim yapıyor ütü de yemek de silmek deZaten turkiyenin genelinde boyle. Keske boyle olmasa ama boyle inkar edebilir miyiz? Hangimizin babasi evde yemek temizlik yapiyor Allah aşkina.
Tamam hos degil olmasi gereken degil ama bunu inkar edemeyiz duzen boyle herkesin malesef ki alisagelmiş bi gelenegi var.
Bu falsolu laf icin konuyu komple silip atalim yengeyi hakli cikaralim o zaman, ne diyim ki.
Siz israrla anlamiyorsunuz herhalde ne dedigimiKayinpederim yapıyor ütü de yemek de silmek de
Biz de bu düzene zihniyete kızıyoruz zaten.. biz de geline ayrı ev açılmaz diyen konu sahibi kendi kayinpederinden kurtulmak ayrı eve çıkmasını istiyor... kaynana oğluna yardım et diyeceğine kızına gelini kotuluyor... Emin ol ki gelin evde de dışarda da dört dörtlük çalışsa yaranamaz bu zihniyettekilere sonra böyle bi yemek yapmadı diye bi ton laf edilir arkasından... Bizde burda beş dakilik yapılmayan yemeğe değil konu sahibinin bencilligine ve zihniyetine kiziyoruz...Zaten turkiyenin genelinde boyle. Keske boyle olmasa ama boyle inkar edebilir miyiz? Hangimizin babasi evde yemek temizlik yapiyor Allah aşkina.
Tamam hos degil olmasi gereken degil ama bunu inkar edemeyiz duzen boyle herkesin malesef ki alisagelmiş bi gelenegi var.
Bu falsolu laf icin konuyu komple silip atalim yengeyi hakli cikaralim o zaman, ne diyim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?