Lafları Çok Koydu..

Bende izinli günümde çıkar gezerim, akşam koca gelecek dur dolaba yemek yapıp atayım diye düşünmem ki böyle bir sorumlulukta hissetmiyorum.
Hiç bir şey yapamıyorsa alsın 3 yumurta kırsın yesin. Erkek olması kendi aç karnını doyurmaktan muaf olduğu anlamına gelmiyor. Ki koca bitti bir de kv de doyurma misyonu çıktı başımıza.

Ayrı eve çıkınca karısının hangi yüzünü görsün mesela :)))
Konuda Gelin diye adı geçen kızcağızın tek günahı izinli bir gününde dışarıya çıkmak olmuş.

Evet katılıyorum fakat bunu dile getirecek kişi kv dir orda yaşamayan görümce değil. Açsın ağzını söylesin gelinine gel yardım et diye. Ya da başkasına söylenmesin arkasından.

Yani anlayışınız ve hitap şekliniz o kadar berbat ki..
Abinizin eşini sorarken "gelin nerede?" demek bile aşağılama ve yerme içeriyor.

Normal olan ismiyle veya yenge diye hitap etmektir. "X nerede?" gibi..
Bence bakış açınızı değiştirmelisiniz. Çağa uymuyor çünkü..

Hem annenizin evine yerleşmişler.Yaşam alanını kısıtlamışlar kadının birde üstüne yardım yok.ohh ne ala ...çok haklısınız.evlenmeyi biliosa işte yapıcak kusura bakmasın.Anneniz hastayım deyip çekilsin köşeye olsun bitsin.Beğenmeyen gider.Neymiş çalılıomuş.çalılıoda parayı annesinemi verio sanki.gitsin ev tutsun ozaman.Bu arada hem gelinim hemde görümce.Abim bana böyle bişey dese suratına bakmam.terbiyesiz

ev annemlerin değil kiradalar ben cinsiyetçi olduğumu düşünmüyorum her zaman kadınları desteklerim ama bukadarda vurdumduymaz olunmaz gelin sonuçta adı üstünde
Bu ne demek ?

Ben de gelinim ,birilerine göre fakat bu tarz bir yaklaşıma üslubum bayagi bi sertleşirdi. şu yazdıklarından sonra anlıyorum ki sen gelininizi çekemiyorsun ve art niyetlisin . Anlattıkların da abartılı ..

Yorumlarda yazdiniz mi bilmiyorum ama nedense ben gelin annenizin evine gelmis gibi algilamadim olayi
Ailenizin maddi sikintisi yuzunden ayni evde yasiyoar degil mi?
Abiniz de esi de calisiyorsa ufak da olsa bir eve cikabilirler ama onlarin geliri olmadan aileniz gecinemez
Bu yuzd3n abiniz ailesiyle yasiyor , yqnlis mi anladim?

Annem kendine değil ev halkına yaptı yemeği babamda çalıştığı için işten gelicek diye. Okadar da vicdansız değilim tabiki onunda dinlenmek hakkı ama annemde rahatsız her ise koşturamaz degilmi

"Bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırır mı" yazmanız, aslında sizin bakış açınızı özetliyor. Bu nasıl laf, bir kadın dediğiniz abinizin hayat arkadaşı.
Evet gelininiz bir işin ucundan tutsa, çok iyi olurmuş. Ama diğer yandan bu kadın zaten çalışıyor ve izin günleri kısıtlı. Gezmek, dinlenmek onun da hakkı. Sanırım annenize yemek yap diye kimse baskı yapmıyordur. Eee yorgunsa yapmayıversin, aç olan gitsin ekmek zeytin yesin. Ya da iki kişilik yapsın. Anneniz bu tavizi vermek zorunda değil ki. Anneniz zorlanıyorsa, bunu çocuğu ve geliniyle konuşmalı, sizden duyulması kötü olmuş.

Siz bu kafayla devam edin ne diyeyim. Adam calişsın sen evde otur otur sonra gezmeye git. Bir kap yemek yapayımda yesin diye dusunme. Ee ne diyeyim Allah mutlulugunuzu daim etsin.

Yok dogru anlamissiniz

Evet katılıyorum fakat bunu dile getirecek kişi kv dir orda yaşamayan görümce değil. Açsın ağzını söylesin gelinine gel yardım et diye. Ya da başkasına söylenmesin arkasından.
İşte bunu söyletmeye bile gerek yok aslında. Onlar bulmuş kolay yolunu. Kim bilir söylese kadının üstüne gelecekler karı koca. Biz burada kaynanasiyla yaşayıp istemiyorum bu evde kalmak diyenleri çok okuyoruz ama böyle yaşamaktan mutlu olan tipler de var yani eğer keyfi yerindeyse.

Oturdukları ev kira anne de sürekli çalışmıyor zaten. Muhtemelen evin masraflarını da abi ve yenge karşılıyor. Yani o evde asalak olan yok.

Kira olsa bile eve gelmiş oturmuşlar birde hizmet ettiriyorlar ama ben suçu kv verdim göndersin asalakları evi bok götürürse kimse rahat olamaz ben olamazdım

Yanis nokta
Kv ve kp ye abisiyle gelin bakiyor
Gelin bu yuzden yardim etmiyor
Gelin onlarin evine yerlesmemis tam tersi soz konusu

karışmadım zaten sadece anneme söyledim ne yazıkkı abimde duydu oyuzden büyüdü olaylar. Babamın daha haberi yok normalde annem şikayet edince genç daha tecrübesiz alışır zamanla diyormuş

Müdahale etmek anlamında demedim aslında. Hani yengeniz hakkındaki yorumlara binaen dedim. Öte taraftan annen de haklı, ona da hak veriyorum ben. Mutlaka iş paylaşımı olması lazım, çalışıyorsa ona göre hafif işler vs verilebilir. Yani sofra kurmak, kaldırmak, çay koymak vs basit ve çok zaman almayan şeyler. Gelin birlik yaşamayı kabul etti mi peki? Yoksa biraz abinin baskısı ve isteği ile mi oldu? Belki istemediği için kendince inatlaşıyordur?

Annemin öyle bir lüksü yok işte babamda çalışıyor işten gelicek mecbur yemek pişmesi lazım

Yok dogru anlamissiniz
O zaman tamamen hatalisiniz bakis acinizda
Bakin annenize uzulmenizi anliyorum ancak gelin dediginiz yengeniz bu durumdan cok mutsuz demek ki
Grnc bir kadin hem kv hem kp hem de kucuk kayniyla ayni evde yasiyor
Kadin bunalmis ve cok da hakli
Keske sartlar boyle olmasaydi herkesin kendi duzeni olsaydi ama sizin tepki vermemeniz gerekir bu konuda
Empati yapip kendinizi gelininizin yerine koyun
Hicbir kadin boyle bir hayat istemez

Gelininiz olmasaydı kim yapacaktı yemeği? Abinize hak verdim güzel cevap vermiş size. Siz onların içine karışamazsınız abiniz o KADINI kendine eş diye aldı. Süs diyemi aldı diyerek yanlış düşünüyorsunuz. Annenize uzulduyseniz gidip siz yapsaydınız yemeği çok zor değildi.

Gelin kendisi kabul etti kimse zorlamadı işe de kendisi girdi ailem baskıcı bir aile değil oyuzden abimde annemde ona birşey diyemiyor annemde bana soyluyor derdini anlatacak baska kimse yok çünkü

"gelini süs diye mi almis mi abim" demek... Abiniz sizin bir taraftan annenizi doldurduğunuzu fark etmiş olmaliki size böyle bir tepki göstermiş. Ve hakli da. Abiniz su anda kendi evini gecindiremuyor. Gelin dediğiniz kisi de mutlu degildir durumundan emin olun. Evin islerins disardan müdahale etmeye hakkiniz yok. Ha müdahaleyi burda yazdiginiz sekikde yapiyorsaniz abiniz tepki göstermekle haklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…