- 22 Nisan 2015
- 7.357
- 25.436
- 548
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Gelin yıllık izindeymiş 1 saat yemek yapıp gezmeye cıkmaaı cokta yormazdı. Ama dusunceaiz biri demekkı. Soyle dusunmesı gerekır kayınvalide olmasa esine yemek yapmayacakmıydı. Ben olsam abime agzımı geleni soylerdim. Gelinin anneni gizmetçi gibi kullanmaya hakkı yok. Madem oyle baska eve cıksınlarda gorsun abin karısının asıl yuzunu.
Evet katılıyorum fakat bunu dile getirecek kişi kv dir orda yaşamayan görümce değil. Açsın ağzını söylesin gelinine gel yardım et diye. Ya da başkasına söylenmesin arkasından.Kendi eviniz olsa yapacaksınız ama mecbur. Hem kadının evinde oturacaksin karı koca. Hem de çalışıyoruz diye yan gelip yatacaksin. Bence öyle bir dünya yok. O zaman çıksınlar kendi evlerine hem öyle bir dünya var mıymış görürler.
Hem annenizin evine yerleşmişler.Yaşam alanını kısıtlamışlar kadının birde üstüne yardım yok.ohh ne ala ...çok haklısınız.evlenmeyi biliosa işte yapıcak kusura bakmasın.Anneniz hastayım deyip çekilsin köşeye olsun bitsin.Beğenmeyen gider.Neymiş çalılıomuş.çalılıoda parayı annesinemi verio sanki.gitsin ev tutsun ozaman.Bu arada hem gelinim hemde görümce.Abim bana böyle bişey dese suratına bakmam.terbiyesizslm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Bu ne demek ?ev annemlerin değil kiradalar ben cinsiyetçi olduğumu düşünmüyorum her zaman kadınları desteklerim ama bukadarda vurdumduymaz olunmaz gelin sonuçta adı üstünde
Ben şurayı anlamadım galiba. Annenizin işi yok. Arda temizliğe gidiyor. Yani aslında abiniz ve yengeniz anneniz zorlanmasın maddi olarak diye beraber kirada oturuyorlar. Sadece Annenizin evi değil orası.
Ama annenize kıyamadığınız için uslübunuz biraz çirkin olmuş. Belliki anneniz size epey çekiştirmiş önceleri yengenizi. Baksanıza akşam ne yaptığını nasıl davrandığını bile detaylıca biliyorsunuz. Kısacası anneniz doldurmuş sizi.
Şimdi akşam işten gelen birinden çok bişey beklememek gerek. Haklısınız sofra toplama kaldırma yapabilir. Belki kendi ve eşinin ütüsünü yapabilir. Ama izinli hemen işe güce sarılsın annemde biraz dinlensin diye düşünüyorsunuz galiba. Ama unutmayın o da dinlenmek istiyor.
Bence bi yemek olayı çok abartılmış. Anneniz çok acıktıysa bi çay ekmek arası bişeyler yiyip yatabilirdi. Hem de dinlenmiş olurdu. Diğerleride ne yaparsa yapsın
Siz bu kafayla devam edin ne diyeyim. Adam calişsın sen evde otur otur sonra gezmeye git. Bir kap yemek yapayımda yesin diye dusunme. Ee ne diyeyim Allah mutlulugunuzu daim etsin.Bende izinli günümde çıkar gezerim, akşam koca gelecek dur dolaba yemek yapıp atayım diye düşünmem ki böyle bir sorumlulukta hissetmiyorum.
Hiç bir şey yapamıyorsa alsın 3 yumurta kırsın yesin. Erkek olması kendi aç karnını doyurmaktan muaf olduğu anlamına gelmiyor. Ki koca bitti bir de kv de doyurma misyonu çıktı başımıza.
Ayrı eve çıkınca karısının hangi yüzünü görsün mesela :)))
Konuda Gelin diye adı geçen kızcağızın tek günahı izinli bir gününde dışarıya çıkmak olmuş.
Yorumlarda yazdiniz mi bilmiyorum ama nedense ben gelin annenizin evine gelmis gibi algilamadim olayi
Ailenizin maddi sikintisi yuzunden ayni evde yasiyoar degil mi?
Abiniz de esi de calisiyorsa ufak da olsa bir eve cikabilirler ama onlarin geliri olmadan aileniz gecinemez
Bu yuzd3n abiniz ailesiyle yasiyor , yqnlis mi anladim?
İşte bunu söyletmeye bile gerek yok aslında. Onlar bulmuş kolay yolunu. Kim bilir söylese kadının üstüne gelecekler karı koca. Biz burada kaynanasiyla yaşayıp istemiyorum bu evde kalmak diyenleri çok okuyoruz ama böyle yaşamaktan mutlu olan tipler de var yani eğer keyfi yerindeyse.Evet katılıyorum fakat bunu dile getirecek kişi kv dir orda yaşamayan görümce değil. Açsın ağzını söylesin gelinine gel yardım et diye. Ya da başkasına söylenmesin arkasından.
Kendi eviniz olsa yapacaksınız ama mecbur. Hem kadının evinde oturacaksin karı koca. Hem de çalışıyoruz diye yan gelip yatacaksin. Bence öyle bir dünya yok. O zaman çıksınlar kendi evlerine hem öyle bir dünya var mıymış görürler.
Evin kime ait oldugunu anlamamistim. Kvnin kendi evi galiba ya da kira mi? Bilmiyorum. Eger kira degil ve kvnin kendi eviyse O zaman gelinle oglunu gondersin.
Yok gonderemiyorsa herkes kendi isini kendi yapsin. Onun evinde oturuyor diye hem calisip hem onune yemek getiremez. Kv yemegini kendine kadar yapacak, kendi isini kendi gorecek gerisine karismasin isterse.
Kira olsa bile eve gelmiş oturmuşlar birde hizmet ettiriyorlar ama ben suçu kv verdim göndersin asalakları evi bok götürürse kimse rahat olamaz ben olamazdım
karışmadım zaten sadece anneme söyledim ne yazıkkı abimde duydu oyuzden büyüdü olaylar. Babamın daha haberi yok normalde annem şikayet edince genç daha tecrübesiz alışır zamanla diyormuş
"Bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırır mı" yazmanız, aslında sizin bakış açınızı özetliyor. Bu nasıl laf, bir kadın dediğiniz abinizin hayat arkadaşı.
Evet gelininiz bir işin ucundan tutsa, çok iyi olurmuş. Ama diğer yandan bu kadın zaten çalışıyor ve izin günleri kısıtlı. Gezmek, dinlenmek onun da hakkı. Sanırım annenize yemek yap diye kimse baskı yapmıyordur. Eee yorgunsa yapmayıversin, aç olan gitsin ekmek zeytin yesin. Ya da iki kişilik yapsın. Anneniz bu tavizi vermek zorunda değil ki. Anneniz zorlanıryorsa, bunu çocuğu ve geliniyle konuşmalı, sizden duyulması kötü olmuş.
O zaman tamamen hatalisiniz bakis acinizdaYok dogru anlamissiniz
Gelininiz olmasaydı kim yapacaktı yemeği? Abinize hak verdim güzel cevap vermiş size. Siz onların içine karışamazsınız abiniz o KADINI kendine eş diye aldı. Süs diyemi aldı diyerek yanlış düşünüyorsunuz. Annenize uzulduyseniz gidip siz yapsaydınız yemeği çok zor değildi.slm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Müdahale etmek anlamında demedim aslında. Hani yengeniz hakkındaki yorumlara binaen dedim. Öte taraftan annen de haklı, ona da hak veriyorum ben. Mutlaka iş paylaşımı olması lazım, çalışıyorsa ona göre hafif işler vs verilebilir. Yani sofra kurmak, kaldırmak, çay koymak vs basit ve çok zaman almayan şeyler. Gelin birlik yaşamayı kabul etti mi peki? Yoksa biraz abinin baskısı ve isteği ile mi oldu? Belki istemediği için kendince inatlaşıyordur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?