Lafları Çok Koydu..

Bence bir evde yaşıyorsanız ordaki ailenin bir parçası iseniz, ister erkek olun ister kadın, ister gelin olun ister damat görümce ya da kayınbirader, çalışın ya da çalışmayın orda az da olsa (mesela ne kadar çalıştığınıza bağlı olarak) bir katkınız olmalı. Bu dünya çalışan evde iş yapmaz dünyası değil, erkek evde iş yapmaz dünyası da değil. Herkes kendine göre yapabildiğini yapacak katkıda bulunacak. Yapmayana da nazikçe nasihat edilecek, arkasından konuşulmayacak.

Anne temizlige gitmis geri eve gelmis evdekiler bostan korkulugu 2 kap yemek yapamamis .Gelini tutarim ama izinli mizinli dinlemem bu yemek niye yapilmadı diye veririm kayarı .Yazik pesss .Aksama kadar gezmeyeymis 1 saat yemek yapip birakaymıs .Gelini hakli gorenler olmus insanlik öldümü .

Ev kiraymis. Anneniz temizlige gidiyormus"eskiden" Artik gitmiyormus.
Annenizin kirada tek basina ev gecindirecek maasi var mi?

Kirayi kim oduyor? Fatura, alisveris kim oduyor? Kimin kime faydasi var ben anlamadim.
Anneniz mi oduyor kirayi? Herkes bisey diyor anlamiyorum.

Ev kvnin sandim ama kiraymis. Kari koca calisiyorlar. Kv calismiyor. Gelin mi bedava oturan asalak oldu simdi?

abiniz ve YENGENİZin evinde anneniz ve babanız yaşıyor.
YENGE çalışıyor, yılda 1 kere izni var. dinlenmek için. siz çalışmıyorsunuz sanırım o iznin kıymetini bilemiyorsunuz.
anneniz de çalışmış o gün, yengeniz o günlük annenizi dinlendirebilirdi doğru..
ama bu mesele 1 günlük değil anladığm kadarıyla,
çünkü anneniz hep size dert yanmış..
genç çiftin yanında kalıyorlar, yenge çalışıyor, akşam bir de eve gelip eşi hariç insanlara hizmet mi edecek ?
yenge adına üzgünüm

Çok eski zamanda kalmışsınız.
Bazı kadınlar başka bir kadının değer görmesine, sevilmesine -özellikle de kendi erkek kardeşi tarafından- tahammül edemiyor bence. Kendi değersizliğini hatırlatıyor sanırım bunu görmek. Kendi değer görmediği için başka hiçbir kadın da sevilemesin istiyor heralde.

Annenizin yardıma ihtiyacı varsa abiniz hizmetçi tutsun. Eşini çalıştırmak zorunda değil. Böyle bir saçma kültür bir kere yerleşmiş ama bu asla doğru değil. Kimse de kalkıp anneme yardım etsin diye evlenmemeli, bu şekilde evlenen erkeklere de zerre saygı duymuyorum.

Yengenizin görevi değil. Evet aynı evde yaşanıyorsa iş paylaşımı olur ama yapmıyorsa, abiniz yemek temin etsin başka şekilde. Sorun yine yengede değil abinizde. Siz abinizle konuşun asıl.

Siz bu kafayla devam esin ne diyeyim. Adam calişsın sen evde otur otur sonra gezmeye git. Bir kap yemek yapayımda yeain siye dusunme. Ee ne diyeyim Allah mutlulugunuzu daim etsin.

Yoo merak etme, dolapta sürekli yumurta bulunduruyorum, alternatif olarak kahvaltı çeşitleri, makarna vs.
Tost makinasının ve tavanın yerini gösteren bir harita çizdim buzdolabı üzerine, hatta ok ile yön gösteriyor.
Bulamazsa diye, Allah korusun.

Teşekkür ediyorum, Allah hepimizin mutluluğunu daim etsin.

bir kadın yüzünden beni kırdı demişsiniz. onlar karı koca, kardeşle olan bağdan daha güçlü. herkesin dediği gibi annenize bu kadar üzüldüyseniz kendi evinize alın.
abiniz süs olarak dursun diye evlenmedi ama annenize sonsuz hizmet etsin diye de evlenmedi..

şimdi konu sahibinin annesi normalde çalışsa da çalışmasa da, gelin normalde çalışsa da çalışmasa da işleri ortak yapmak zorundalar.
biz de hem çalışıyoruz hem evimizin işini yapıyoruz hem çocuğa bakıyoruz. ne yani annesinin evine giden ev işinden muaf mı oluyor??
şuna katılıyorum madem annesi rahatsız ev işi de yemek de yapmasın herkes kendi işini kendi görsün. ama anne de evde otursa bile hizmet etmek zorunda değil. ortaklaşa yapılmalı.

Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın

Annemin öyle bir lüksü yok işte babamda çalışıyor işten gelicek mecbur yemek pişmesi lazım
Yazdığınız ilk mesaj çok eksik. Ona göre yorum yapıyoruz. Babanız olmadığını düşündüm. Ayrıca kim kimin evinde yaşıyor, orasını da anlamadım. Yani herkesin istediği bir birlikte yaşam mı söz konusu burada? Yeni evli bir çiftin evinde bir de anne babanın olması ne sıkıntılı bir durum farkındasınızdır herhalde, insanı çok yorar, mutsuz eder. Ayrıca abiniz de tatilde değil mi? Gelin dışarı çıktıysa, neden abiniz yapmadı o bir kap yemeği? Yani gelin bu işten ne kadar sorumluysa, abiniz de sorumlu.

şaşkınım şu an eşiniz çok mu yumuşak biri siz mi çok baskınsınız, sizi tanımak istedim

Annem kendine değil ev halkına yaptı yemeği babamda çalıştığı için işten gelicek diye. Okadar da vicdansız değilim tabiki onunda dinlenmek hakkı ama annemde rahatsız her ise koşturamaz degilmi

Evet anneniz her işe koşturamaz. O yüzden atıştırıp yatmalıydı dedim. Evde baba abi yenge anne kardeş var. Ama yenge yapmalıydı dimi. İşte buradaki hanımlar buna kızıyor. Madem yenge yok anne yorgun abi bugünde yumurta kıralım boşver anne diyebilirdi. Ama demedi. Sizde yengeye patladınız. Abi ve yenge ayrı evde olsaydı ne olacaktı peki. akşam yine yemek yapacak sofra toplayacak kaldıracaktı.
Ama siz şöyle düşünüyorsunuz. Gelin var o yapsın. İşten gelip hizmet etsin. Pişirsin silsin süpürsün

Neyse olması gereken iş bölümü herkes yapacak. Abi yenge anne baba kardeş herkes bişey yapacak o zaman.

Ev kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken.

ev annemlerin değil kiradalar ben cinsiyetçi olduğumu düşünmüyorum her zaman kadınları desteklerim ama bukadarda vurdumduymaz olunmaz gelin sonuçta adı üstünde
Ya gerçekten Allah size gelecek geline sabır versin şu kafa yapısıyla 1 adım öne değil 100 adım geri gidersiniz. Kadın çalışıyor zaten bir de ev işimi yemek mi yapacak yıllık izin dediğin 2 hafta bırakın da kadın nefes alsın. Annenize çok uzuluyorsaniz ona bir yardımcı tutun paraya kıyıp ya da söyleyin abiniz yapsın o dedikleriniz gelinin görevi değil gelin annenizin evladı çocuğu değil abiniz annenizle ilgilenmek işini yapmak zorunda.

Şimdi dersiniz ama o erkek ne anlar benim eşim de erkek gidiyor annesinin camlarını siliyor madem çok rahatsizsiniz gelini değil abini eleştir o evde sadece annen ve gelin yaşamıyor abin ve baban da yaşıyor onlar yapsın yemeği.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…