- 9 Aralık 2009
- 17.209
- 54.948
- 1.123
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Evet sonradan söyledi konu sahibi. O zaman diyecek bir şey yok. Konu sahibi kendi yanına alsin.Oturdukları ev kira anne de sürekli çalışmıyor zaten. Muhtemelen evin masraflarını da abi ve yenge karşılıyor. Yani o evde asalak olan yok.
Evde iki kadın dururken mi? Sizin de kadına bakış açınız böyle mi? Anneniz o an yemek yaparken, abiniz yanında ne yapıyormuş mesela? Gündüz evde ve uyumuyorsa, kalkıp annesine yardım etseydi bir zahmet. Bence geline bu kadar yüklenmek yerine, hayatınızdaki erkeklerin rollerinin ne kadar adaletsiz bir yerde olduğuna odaklanıp, arada gelininizi koruyun.Ev kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken.
Gelin sonuçta adı üstünde diyerek bayağı bir cinsiyetçilik yapmış oluyorsunuz zatenev annemlerin değil kiradalar ben cinsiyetçi olduğumu düşünmüyorum her zaman kadınları desteklerim ama bukadarda vurdumduymaz olunmaz gelin sonuçta adı üstünde
siz de bu zihniyet varken zaten erkekler kalkıp su almaz..Ev kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken.
Herşey de haklı olabilirsin......
Ama.......
BİR KADİN YUZUNDEN ne demek ya????
O abinin eşi. Bilmem anlatabildim mi?
Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Nerden böyle bir izlenime eriştinizYanis nokta
Kv ve kp ye abisiyle gelin bakiyor
Gelin bu yuzden yardim etmiyor
Gelin onlarin evine yerlesmemis tam tersi soz konusu
siz de bu zihniyet varken zaten erkekler kalkıp su almaz..
Coreklenmissiniz resmen kadinin tepesine.Biz şimdiye kadar hiç kavga etmedik karısının sorumsuzluğu yüzünden bana bağırması zoruma gitti bilmem bende anlatabildimmi
Yaa şu cümleler çok itici. Ya da abinizle babanız mi öyle desem bilemedim. İlk baş haklı gibiydiniz ama konu açıldıkça yenge hanım haklı olduEv kira ortak yaşıyorlar. Abim vardiyalı çalışıyor şuan gündüz evde gece ise gidiyor abimde babamda hayatta yemek yapmaz evde 2 kadın dururken.
Yani anlayışınız ve hitap şekliniz o kadar berbat ki..
Abinizin eşini sorarken "gelin nerede?" demek bile aşağılama ve yerme içeriyor.
Normal olan ismiyle veya yenge diye hitap etmektir. "X nerede?" gibi..
Bence bakış açınızı değiştirmelisiniz. Çağa uymuyor çünkü..
Vallahi o kadar sinir oldum ki kör kara cahil. Banlancam sunun yuzunden.Yaa şu cümleler çok itici. Ya da abinizle babanız mi öyle desem bilemedim. İlk baş haklı gibiydiniz ama konu açıldıkça yenge hanım haklı oldu
Taslanmayacak gibi degil kiInsan korkar oldu konu acmaya tasladiniz resmen ...
Sizde de var iste. Karısının sorumsuzlugi yüzünden diyorsunuz ama abinizde hiç sorumluluk görmüyorsunuz.Bende yok erkelerin genelinde var güzelim
Bende annemin şikayetlerinden bunaldım gelinle kardeşimle tartıştım. Anneler gününde tartıştık kardeşimle bugün konuştum gelinle konuşmuyorum. Annem ne kadar şikayet etsede onlar kötü olamıyor yine konuşuyorlar arada ben kötü oldum olan bize oluyor ben pişman oldum keşke tartışmasaydım diye. Herkesin ağzı dili var kendini savunabilir sen karışmasaydın iyi olurduslm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Bence sinirlenmekle haklisin bacim :) anneniz kendisine göre yemek yapsin yesinmis falan hic olur mu bunlar cözüm degil ... bence sizde annenize diyin sikayetini dile getirsin ... begenmeyende ciksin gitsin kendi evini kursun. Kimse kimsenin hizmetcisi degil. Calisiyorsa calissin gelin tatildiyse tatil ... viy ev isi tatil mi bilir :)))Evet ya
Terbiyesizsin sen. Iyi bil bunu.
Hem karnim doysun hem pastam dursun diyen senin ailen. Kadin kabul etti diye yasamayi tepesine binceksiniz resmen.
Sana hak veriyo gibi olmustum ama sen asalak asalak öteden beriye insanların huzurunu kaciramazsin.
Sen dıs kapinin dıs mandali olarak tam anlamiyla ortaya fitne ficur sokuyosun. Abin haddini bildirmiş. Ağla ağla cok aglarsin daha.
Had bilmezlikte sınır tanimiyosunuz.
Hem kadinin evine yerlesmis annen hem de utanmadan dedikodusunu yapiyosunuz.
Arsizlikta son nokta. Iyilik yap denize at. Burda böyle konusan kim bilir daha neler diyodur.
Biz variz baby burda :)Imm buralar hep ataerkillik kokmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?