- 21 Şubat 2014
- 968
- 287
- 43
senin boy kaçtı? yani kilona göre bence 1600 kcal normal - 50 kilo bile olsan 1200 altına inmemek gerekiyor aslında sağlıklı bir hayat için
Boyum 1.70.
Ben düşük kalorili diyetleri yararlı buluyorum, özellikle fazla kilolu ve insülin direnci olanlarda.
Kilo verdikçe yavaş yavaş kaloriyi artırıp, ideal kiloda da sağlıklı bir aralıkta tutulması gerektiğine inanıyorum ama ben o kadarla yetinemiyorum orası ayrı
insülin direncinde bildiğim kadarıyla şeker dengesi çok önemli o yüzden glisemik indeksi düşük gıdalar tüketmek gerekiyor
kaloriye takma - daha çok besinlerin glisemik indeksine odaklan
ayrıca senin az ama sık beslenmen lazım boy ve kilona göre 1500 kcal ideal, azaltmana gerek yok
Emmacığım teşekkür ederim bilgilendirmen için
ben eksik yazmışım ağız alışkanlığı diyelim glisemik yük elbette ki g.i.den daha önemli bir diyetisyenden de duymuştum bunu
Selahattin Dönmez'in de kitaplarının hepsi zaten "fark etmeden diyet" sloganıyla seri haline getirilmiş
ben dr ve diyetisyenleri severim ama bana S.Dönmez çok sosyetik geliyor
Merhaba günlük
Dün menümü yazamadım akşam çok uykum geldi - bugün de ev işleri ile uğraştığımdan ancak fırsat bulabildim.
Sabah - 11:30
- 3 tane kandil simidi
- 50g az yağlı beyaz peynir
- 1 tane küçük domates
- Çay
Ara - 16:00
- 1 tane orta boy yeşil elma
Akşam - 20:00-21:00 arası
- 6 tane kandil simidi (bitti sonunda)
- 100 ml maraş dondurma (üstüne 1 yk kakao döktüm )
- 2 tane tatlı (komşum getirdi şekerpare gibi birşey:44:)
- 9 tane sarma (çok küçük ve inceydi normalde 3-4 taneye denk)
Su - 1 lt (az oldu)
Spor - 20 dk yürüyüş
Selam canım iyi diyelim iyi olalım diyet de fena değil arada kafama göre takıldığım olmakla birlikte iyi gidiyor diyebilirim tartıda geçen haftaya göre 1 kg vermiş görünüyorum ama liste yazamıyorum çünkü yetişemiyorum işlerim çok yoğun eve gelip uyuyabildiğime şükrediyorumLily nasılsın?Diyet nasıl gidiyor?
Pazar akşamını yanlış yazmışım bu menüdeki akşam yemeğini pazartesi yedimAklımda kaldığı kadarıyla yazayım bari - yoksa biraz daha beklersem unutacağım
Sabah - 11:30
- Yumurta salatası (1 yumurta+2 küçük domates+maydanoz+1yk z.yağı+yarım limon)
- 3 dilim çavdar ekmeği
- 2 çay kaşığı bal
- Çay
Ara - 17:00
- 250ml nesquickli süt
Akşam - 20:00
- Yarım tabak kıymalı yumurta
- 1,5 dilim çavdar ekmeği
- 3-4 tane çeri domates
Ara - 21:00
- 150g kadar lokum
Su - 1-1,5 lt
Spor - tüm gün ev temizliği
dun markette nesquick'in kalorisine baktim. 250 ml yarim yagli sute bir kasik nesquick toplam 170 kaloriymis, 115 kalorisi zaten sutten geliyor, 55'i de nesquick, bence gayet makul kalorisi :)
Gel Bade'm hoşgeldinlilyyyy topiğine gelem mi
Gel Bade'm hoşgeldin
sabah 1 saat spor yaptım geldim. normalde sadece yürüyordum da bugün aletlere başladım. ölüyom bacaklarımdan
Selam canım iyi diyelim iyi olalım diyet de fena değil arada kafama göre takıldığım olmakla birlikte iyi gidiyor diyebilirim tartıda geçen haftaya göre 1 kg vermiş görünüyorum ama liste yazamıyorum çünkü yetişemiyorum işlerim çok yoğun eve gelip uyuyabildiğime şükrediyorum
şu anda bile kafa kalmadı 3 gündür tam mesai çalışıyorum yani bedenen değil belki ama zihnen çok yorgunum
sen nasılsın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?