Lisans mezunu evli calismayan hanimlar

Kişiye göre değişir kimi evinde daha mutludur kimi çalışmadan yapamaz ama bunalıma girmeye de gerek yok evde yapılabilecek bir sürü şey var vakit geçer bir şekilde ben mesela yeni işe başlayacağım şimdiden bu zamanlarımı özleyeceğimi düşünüyorum

Yuksek lisan mezunu hir muhendisim eşimin işi sebebiyle duzenli bir yerde yaşamıyoruz. Bazen çalışıyor olmayı çok isterdim. Sonuçta o kadar emek verdim ama kısmet böyleymiş.
2 senedir anneme çok yakınım, onunla kursa gidiyoruz. Zaman kolay öldürüyorum hatta eve yetmiyor şu an. Ama yakinda gene başka yerlere gidicez o zaman zor oluyor...
Mutlumusun dersen eşimi çok seviyorum ya işimi ya eşimi seçecektim. Eşimi seçtim daha beni bunun için pişman etmedi inşallah da etmez.
Genede içim buruk çünkü başarılı parmakla gösterilen bir kadın olmak isterdim. Çalışmayan kadınlara çok kızardım, allahın sopası yok işte. Bu hayatta kimseyi kınamayacaksın :)

En korkunc olani kadinlarin birbirini asagilamasi.hicbir isi kucumsemedim ama goruyorum sigortasini bile odeyemiyor aldigi para dukkaninin masraflarina yetmiyor kocasiyla eviyle papaz olmus aile huzuru sifira dusmus ve sizi kucumseyip hava atiyor.hani gorseniz dersinizki bu kadin holding yonetiyor

Lisans, yüksek lisans+4 bilgisayar sertifikası sahibi biri olarak evdeyim.

Depresyonda mıyım hayır, çünkü vakit yok. Düşünmeye ve sıkılmaya vakti olanlar giriyor depresyona, bende öyle bir lüks yok.

Ha evde çok mu mutluyum o da hayır, çünkü emeklerimin birer diploma ve sertifika olarak albümlerdeki resimlerden farkı olsun isterdim ama şu an yok.

Hala bu yaşta kpss ye giriyorum bir umut, özelde bu yaşta ve bu tecrübesizlikle iş de yok.
Yasiniz kac acaba

Eşim çok yoğun çalışıyor, çocukların aileye ihtiyacı var ve ben de çalışırsam yazık olur diye düşünüyoruz. İyi bir üniversite mezunuyum iki dilim var kariyer çöpe gitti ama düzenli bir ev mutlu çocuklar ve gözü arkada kalmayan bir eş bizi tatmin ediyor.
Hobi edinebilirsin, ben boş zamanımda dikiş dikiyorum, spor salonuna gidiyorum, dünya mutfaklarından pişirmeye meraklıyım onun için çarşı pazar gezip malzeme toplamayı da severim. Arkadaşlarım ve komşularım da her bir boşluğumdalar kısacası vaktim yok depresyon da neymiş :KK66:
Acaba arkadas cevreniz sizin ayarinizda mi.insanin dilinden anlayan arkadaslarinin olmasi da onemli.bazen ev islerine fazla yogunlasmayip hobilerimle ilgileniyorum ve disarda vakit gecirmeye calisiyorum.bu durumu komsularim yadirgiyor.onlara gore hayat temizlik yapmaktan ibaret.ve hobiler sacma sapan isler demek.oyle olunca acaba bende bir gariplikmi var hissine kapiloyor insan

lisans değil, yüksek lisans değil, doktora düzeyindeyim, 3 dil biliyorum ama bebeğim doğduğu için4 aydır evdeyim, eylüle kadar da izinliyim, inşallah ekonomik olarak ihtiyacımız olmaz da 2 yaşını doldurana kadar çalışmam diye dua ediyorum. evde de çok mutluyum valla

Çocuk olmadan önce çok iş aradım ama mesleğimden ötürü vazgeçtim.
Tam kendi işimi kurma hayallerim varken, hamile kaldım.
Birini büyütüyorum araştırayım derken tatatatamm ikinci hamilelik geldi.
Depresyona giremedim, öyle bir lüksüm olmadı.:)
Ama çocukların kreş yaşı geldiğinde mutlaka iş kuracağım kendime.
Çünkü evde olmak bana göre değil.
Bu halimle bile haftada en az 3-4 gün dışarıdayım, ev beni boğuyor üzerime geliyor duvarlar.
İşe yararlığımı hissettiğim, bireysel başarının tadına vardığım bir alanım olmalı hayatımda.
Iste tamda bendeki boslugu tarif etmissiniz.umarim bireysel basariyi yakalariz bir sekilde

Nickimde belli aslında yaşım. 37 yaşındayım. 30 yaşında anne oldum, çocuğumu emanet edebilecek kimseyi bulamayınca çalışma hayatı için çok ara girdi. Şimdi başvursam da karşılık alamıyorum.

Lisans alanım da çorak bir alan olduğu için şanssızım galiba(fizik) Yine de durmuyorum, kpss yi deniyorum hala. Ders çalışıyorum.

Yabancı dilim iyiydi ama daha ileri seviyeye taşımaya çalışıyorum. Seneye sınavsız ikinci üniversite hakkımdan faydalanmaya niyetliyim.

Bir yandan da çocuk büyütüyorum, 1. sınıf olduğu derslerinde extra özen gerekiyor.

Evde oturmaktan kaynaklı kilolarımı vermek için asılmış durumdayım vs.

Eğer kendimi mutlu etmek için birşeyler yapmayı bırakırsam o zaman depresyona girebilirim.

Karşılığını maddi olarak görmesem de köşe yastığı gibi hissetmemek için bile kendimi geliştirmeye devam ederdim sanırım. Bugün görmezsem başka bir zaman görürüm karşılığını.

Umudumu kaybetmek beni çökkünlüğe iter o yüzden hep bir gün dönerim çalışmaya diye düşünüyorum.

Tavsiyem kendinizi geliştirecek şeylerle meşgul olun evde olduğunuz sürece. Yoksa bizim gibiler için ev çekilecek dert değil
Sinavsiz ikinci unuversite nasil oluyor boyle bir hakmi var

Depresyona vakit yok diyen üyeler haklılar bence. Depresyona degil aslinda sıkıntıları dusunmeye vakitleri yok. Depresyon aslinda bosluk, bir ise yaramama düşüncesi.. Bendeki de o.
Kimi cocuklariyla, kimi hobileriyle, kimi misafirle ev isiyle mesgul. Aslinda olay bu. Sevdigin bir seylerle mesgul olunca insan dert tasadan uzaklasiyor. Mesgul oldugu sey ne ise onunla hayata tutunuyor. Çalışan ve mutlu olan da var ev hanimi olup mutlu olan da..
Ben de konu sahibiyle ayni dertten muzdaribim. Sanirim kendimize guvenmeli ve her ne yapiyorsak tadini cikararak yapmali. Mutlaka ama mutlaka keyif aldigimiz bir seyle mesgul olmalı.

Ne yapmak gerektigini bilip de yapamamak da var.. Tavsiye vermesi kolay da icraate geciremiyorum:KK51:
Ben biraz biraz mutlu oldugum islere odaklanmaya ve engellere karsi hayir demeyi ogrenmeye basladim sanki.baskalarini memnun etmeye calisa calisa tuketmistim kendimi.

Y.lisansım var ama iş bulamıyorum.
1 yıl önce çalışıyordum. Şu an çok da mutlu olduğum söylenemez çünkü sevdiğim bir işi yapmak ve o alanda başarılı olmaktan mutlu oluyorum.
Ekonomik olarak düşününce de, kafam daha rahat harcama yapabiliyordum.
Ayrıca iş çevresi insana çok şey katıyor.
Evde otur kitap oku filan aynı şey değil.

Bir de bugün kadınlar haklarını daha rahat arayabiliyorsa, ekonomik özgürlükleri sayesindedir bunu da unutmamak lazım.
Sonuçta çalışma ve mutluluk ilişkisi biraz da bizim bu kavramlara yüklediğimiz anlamlarla alakalı.

evet sınavsız açık öğretimden bir bölüme kayıt olabiliyorsunuz
ama seçtiğiniz bölüm okuduğunuz bölümden farklı olacak yani örgünde işletme mezunu iseniz açık öğretimde işletme seçemiyorsunuz.

4 yıllık örgün mezunları hem 2 hem 4 senelik bölümlerden tercih hakkını kullanıyor.

2 yıllık örgün mezunları sadece 2 yıllık açık öğretim bölümlerinden haklarını kullanıyor.

benim zamanımda normal açık öğretime göre bir tık daha pahalı idi. şimdilerde devlet bu farkları nasıl yaptı bilmiyorum malum harç parası kalktı deniyor çünkü.

kayıtlar benim zamanımda ekim sonu kasımda idi. okul kayıdı ile birlikte
ama arayıp açık öğretime sorabilirsiniz belki daha öne çektiler bilmiyorum.

bu arada almış olduğunuz matematik bilgisayar gibi derslerden muaf durumu mevcut

Ben 3 yillik calisma hayatindan sonra evlenince isimi biraktim. Kpss calistim istedigim hayal ettigim gibi olmadı. Ama evde mutluyum 4 yil olcak.bu surecte acikta n 2. Universiteye basladim ve bir bebegim oldu.bebegimi burada bakacak kimse yok o yuzden calissam da buyuk ihtimalle yine istifa ederdim.tüm günüm bebegimle geçiyor . Bebek oncesi kitap okurdum vakit gecerdi hic bunalmadim. Bu birazda kisiyle alakali bi durum.Mutlu olabileceğim bi iş olursa tabiki çalışmayı isterim.

Açıköğretim' de böyle bir hak var evet. Örgün eğitimle bir üniversite bitirdiğinizde 4 yıllık bir bölüm mezunuysanız 4 yıllık bir açıköğretim programı, 2 yıllık bir bölüm mezunuysanız 2 yıllık bir açıköğretim programını sınavsız seçebiliyorsunuz. Bizim zamanımızda öyleydi yani. Yıllar ilerledikçe sistem değiştiyse bilemem. Ösym' den bir araştırın isterseniz.

Ben yorumlardan şunu anladım: İşi elinin altında olan, istediği zaman geri dönebilecek durumda bulunan üyeler ev hayatını seviyor hatta evde kaldığı süreyi uzatmak istiyor. Ama işle ilgili bir bağlantısı ve geri dönüş umudu şimdilik olmayıp tamamen ev hayatına mahkum olanlar tüm emeklerinin boşa gittiğini düşünüyorlar ve kendilerini genellikle işe yaramaz hissediyorlar. Düşünüyorum da bir işim olsa, başlayıp başlamamak benim insiyatifimde olsa ben de severdim evi heralde

Ben yorumlardan şunu anladım: İşi elinin altında olan, istediği zaman geri dönebilecek durumda bulunan üyeler ev hayatını seviyor hatta evde kaldığı süreyi uzatmak istiyor. Ama işle ilgili bir bağlantısı ve geri dönüş umudu şimdilik olmayıp tamamen ev hayatına mahkum olanlar tüm emeklerinin boşa gittiğini düşünüyorlar ve kendilerini genellikle işe yaramaz hissediyorlar. Düşünüyorum da bir işim olsa, başlayıp başlamamak benim insiyatifimde olsa ben de severdim evi heralde
Aynen

Lisans mezunu evli ve cesitli nedenlerle calismayip hayatindan memmun olan varmi aranizda.bircok ruhsal sorunlara uol acti bende.zaten var olan sorunlari unutmama degil buyutmeme sebep oldu.depresyonuma depresyon katti.acaba depresyonsuz ev hanimi varmi.yollari neler
isten yenimi ayrildiniz calisirken birden ev hanimi oldunuz sanirim ben 1.5 sene yasadim bu durumu hala alisamadim ama en azindan kabullendim

ama seçtiğiniz bölüm okuduğunuz bölümden farklı olacak yani örgünde işletme mezunu iseniz açık öğretimde işletme seçemiyorsunuz.

4 yıllık örgün mezunları hem 2 hem 4 senelik bölümlerden tercih hakkını kullanıyor.

2 yıllık örgün mezunları sadece 2 yıllık açık öğretim bölümlerinden haklarını kullanıyor.

benim zamanımda normal açık öğretime göre bir tık daha pahalı idi. şimdilerde devlet bu farkları nasıl yaptı bilmiyorum malum harç parası kalktı deniyor çünkü.

bu arada almış olduğunuz matematik bilgisayar gibi derslerden muaf durumu mevcut
Supermis tesekurler

Hayir yillar oldu ayrilali
bilemedim ozaman benim bunalmama bir sebepte en azindan evde annemin oldugu konusacak birinin var oldugu bir evden yapayalniz kaldigim bir eve tasinmak oldu bi ara kendi kendime konustugumu biseyler dusunup gulumsedigimi farkedince dur demek zorunda kaldim kendime insallah kendinizi oyalayacak bir seyler bulabilirsiniz

Ben mezun olduğum sene aöf bürosunda bir görevli bana siz 2 yıllık tercih edemezsiniz, 4 yıllıksınız demişti. Sonradan sistem mi değişti? Benim bildiğim 4 yıllık lisans mezunları 2 yıllık açıköğretim programı seçemiyordu çünkü.

Back
X