Lisans mezunu evli calismayan hanimlar

Lisans mezunu evli tek çocuk sahibi bi anneyim
İyi bi not ortalamasıyla mezun oldum hocalarım bile üniversitede devam etmemi istemişti ama istemedim iyi sayılacak bi işim vardı para açısından oldukça rahattı ama çocuk olunca bıraktım halimden gayet memnunum
Haftada 2 gün halk eğitime gidip kurslara katılıyorum makara muhabbet kafa dağıtıyorum e zaten iki gün haftasonu eşimle kızımla geziyoruz geriye kalıyo 3 gün yetmiyo bile bana hafta :)
Etrafında varsa benim gibi halk eğitim tarzı bi yerler gidebilirsin eminim iyi gelir
Bende surekli aktif olmaya calisiyorum zaten biraz biraz yenmeye basladim .sizlerden gelen yorumlar ve etrafimda tanistigim benim gibi insanlarinda katkisi olmaya basladi .biraz daha iyi hissediyorum.

Konuya yorum yapmış miydim acaba hatırlamıyorum ama bir daha yapayım :KK45:lisans mezunu evli ve çalışmiyorum çok da mutluyum evim evim güzel evim.misafirim hiç eksik olmuyor bende sıkılmaya zaman bulamıyorum.kimse olmadığı zaman da balkona bile çıkmayacak kadar tembellik yaparım.ha kitap okumayı çok seviyorum böyle zamanlarda
Kac yildir calismiyorsunuz.kitap okumayi bende cok severim

Kızlar çalışmasanız bile bir mesleğiniz var sonuçta.Sektörü takibi bırakmayın bari.Haftada bir iki saat mesleğinizdeki mevzuattaki gelişmeleri öğrenin.Fransız kalmayın olaya :stop: yarın ne olur belli olmaz.
Aynen.hersey yolunda giderken pat diye bir surtusme oluyor evde ve o zaman insan kendini guvende hissetmiyor.maddi olarak ne kadar da bagimliymisim diyor.bir kadinin zor zamanlarda kendini idare edecek maddi gucu yada meslegi olmali

mimarım,istanbul'da çok iyi bi üniversiteden mezunum. mezun olduktan sonra 2 sene çalıştım istanbul'da. mesleğin zorlu şartlarını da yaşadım ve çok yıprandım.kpss ye girdim atama bekliyorum ama mimar alımı çok az oluyor malum. 8 aylık evliyim ve çalışmıyorum baya rahatım açıkçası. eşim sağolsun rahat ettiriyor. mesleğimi hiç sevmememin de etkisi var çalışmamamda ama tek kötü yanı ailemin baskısı. annem de babam da çalışan insanlar. annem daha yeni emekli oldu ama benim tam zıttım ev işini mutfağı hiç sevmez tam bir kariyer delisi. babam da öyle. sürekli her aradıklarında iş bakıyo musun? atamalar ne zaman? diye sorup duruyolar ve laf da sokuyolar. sırf annemle babamın telefonunu içim sıkılmadan açmak için çalışsam mı diye düşünmeye başladım :(

bu vesileyle mimarlık yazmayı düşünenlere sesleneyim; SAKIN!

mimarım,istanbul'da çok iyi bi üniversiteden mezunum. mezun olduktan sonra 2 sene çalıştım istanbul'da. mesleğin zorlu şartlarını da yaşadım ve çok yıprandım.kpss ye girdim atama bekliyorum ama mimar alımı çok az oluyor malum. 8 aylık evliyim ve çalışmıyorum baya rahatım açıkçası. eşim sağolsun rahat ettiriyor. mesleğimi hiç sevmememin de etkisi var çalışmamamda ama tek kötü yanı ailemin baskısı. annem de babam da çalışan insanlar. annem daha yeni emekli oldu ama benim tam zıttım ev işini mutfağı hiç sevmez tam bir kariyer delisi. babam da öyle. sürekli her aradıklarında iş bakıyo musun? atamalar ne zaman? diye sorup duruyolar ve laf da sokuyolar. sırf annemle babamın telefonunu içim sıkılmadan açmak için çalışsam mı diye düşünmeye başladım :KK43:

oof tam duygularıma tercüman olmuşssunuz. Sırf annem ve babam için çalışsam mı diye düşünüyorum bazen.
Atamamız çok az, ders çalışmaktan evlilikten bir şey anlamadım.. Eşim bulundugumuz il dışına atanmamı istemiyor. Vs vs vs .

mimarım,istanbul'da çok iyi bi üniversiteden mezunum. mezun olduktan sonra 2 sene çalıştım istanbul'da. mesleğin zorlu şartlarını da yaşadım ve çok yıprandım.kpss ye girdim atama bekliyorum ama mimar alımı çok az oluyor malum. 8 aylık evliyim ve çalışmıyorum baya rahatım açıkçası. eşim sağolsun rahat ettiriyor. mesleğimi hiç sevmememin de etkisi var çalışmamamda ama tek kötü yanı ailemin baskısı. annem de babam da çalışan insanlar. annem daha yeni emekli oldu ama benim tam zıttım ev işini mutfağı hiç sevmez tam bir kariyer delisi. babam da öyle. sürekli her aradıklarında iş bakıyo musun? atamalar ne zaman? diye sorup duruyolar ve laf da sokuyolar. sırf annemle babamın telefonunu içim sıkılmadan açmak için çalışsam mı diye düşünmeye başladım :KK43:

Uzun yillardan sonra herkeste olmamakla birlikte depresyon oliyor zaten .simdi cok erken sizin icin

Kizlar herkese selam olsun:KK25:

3 yillik evliyim. Lisans mezunu ev hanimiyim. Evlilikteki ilk 2 yilimi kpssye, kurslara, sinavlara verdim. Bu yil biraktim ara verdim her seye.

Bebek istiyorum ama esim ne zaman ki kararini verdin, biraktin bu sinav islerini, kafan rahat etti, iste o zaman dusuncez dedi:KK57: Hamileligini stressiz yasamani istiyorum, bebek dogduktan sonra da ugrasmani istemiyorum hicbir seyle, sadece bebege odaklanmani istiyorum dedi.:KK57:

Kisacasi benim secim yapmami istedi.
Ya atanma ideallerim,
Ya bebek ideallerim...
???
:olamaz:
:KK4:

Eee simdi ne olacak? :KK42:
Sizce hangisi daha oncelikli ve onemli?

bu konuyu unutmusum. Ben de soyle bir konu acmistim. Sizler ne yaptiniz bu konuda? Ne dusunuyosunuz kizlar?

Lisans mezunu evli tek çocuk sahibi bi anneyim
İyi bi not ortalamasıyla mezun oldum hocalarım bile üniversitede devam etmemi istemişti ama istemedim iyi sayılacak bi işim vardı para açısından oldukça rahattı ama çocuk olunca bıraktım halimden gayet memnunum
Haftada 2 gün halk eğitime gidip kurslara katılıyorum makara muhabbet kafa dağıtıyorum e zaten iki gün haftasonu eşimle kızımla geziyoruz geriye kalıyo 3 gün yetmiyo bile bana hafta :)
Etrafında varsa benim gibi halk eğitim tarzı bi yerler gidebilirsin eminim iyi gelir
Kac yildir evdesiniz.

lisans mezunuyum şu an çalışıyorum işim gördüğüm eğitimle ilgili değil ama ayrılmayı düşünüyorum birçok sebepten. Hem bebek tedavisi görüyorum çalışırken yıllık izin yetmiyor rapor çok göze batıyor. Ayrıca sadece benim çalıştığım ve yanımdaki kişinin nasılsa yapan var mantığıyla yattığı hiçbirşey öğrenmediği gözünün önündeki şeyleri bile yapmadığı bir bölümde çalışıyorum ayrıca eşimin durumu oldukça iyi ve evde oturmam maddi anlamda sıkıntı değil aslında herzaman kadın ayaklarının üzerinde durmalı yarın ne olacağı belli değil derdim ama şimdilerde neden diyorum. Erken kalk işe git koşturarak gel yemek yap evişi yap bir de işyerinin sıkıntısını çek. Bence meşgaleler bulabilirsiniz kendinize arkadaş çevresi edinin birbirinize oturmaya gidin hobi kursları var onlara gidin falan.

lisans mezunuyum şu an çalışıyorum işim gördüğüm eğitimle ilgili değil ama ayrılmayı düşünüyorum birçok sebepten. Hem bebek tedavisi görüyorum çalışırken yıllık izin yetmiyor rapor çok göze batıyor. Ayrıca sadece benim çalıştığım ve yanımdaki kişinin nasılsa yapan var mantığıyla yattığı hiçbirşey öğrenmediği gözünün önündeki şeyleri bile yapmadığı bir bölümde çalışıyorum ayrıca eşimin durumu oldukça iyi ve evde oturmam maddi anlamda sıkıntı değil aslında herzaman kadın ayaklarının üzerinde durmalı yarın ne olacağı belli değil derdim ama şimdilerde neden diyorum. Erken kalk işe git koşturarak gel yemek yap evişi yap bir de işyerinin sıkıntısını çek. Bence meşgaleler bulabilirsiniz kendinize arkadaş çevresi edinin birbirinize oturmaya gidin hobi kursları var onlara gidin falan.
Soylediklerinizi zaten yapiyorum ve iyi geliyor.bos kaldigim anda depresyon cullaniyor sadece.kadinin hem evde hem iste yipranmasi iyi degil tabi.ama zamanla evdeki rolum siliklesmeye ve soz hakkim azalmaya basladi. Kadindaki maddi yetersizlik erkekler bazen kendini begenmis yapabiliyor.kadina karsi para bende benim sozum gecer sen kimsin durumunu caktirmadan dokundurabiliyorlar.alenen yapmasalar bile kucucuk bir ima on yil yaslandiriyor ruhen.

Tamamen bıraktım bu işleri değil tabi.sadece atanamadim henüz.bekliyorum her alımda başvuru yapıyorum.olmazsa kpss ye tekrardan girerim zaten.ama özel sektörde çalışacak bir yerde değilim. Küçük yer yaşadığımız yer:halay:

Lisans mezunu evli ve cesitli nedenlerle calismayip hayatindan memmun olan varmi aranizda.bircok ruhsal sorunlara uol acti bende.zaten var olan sorunlari unutmama degil buyutmeme sebep oldu.depresyonuma depresyon katti.acaba depresyonsuz ev hanimi varmi.yollari neler
Bence olay çalışıp çalismsmak değil de insanın hayatta bir galesi, uğraşı olması. Evet çalışıyorum ama çalışmasam hayatta ayni tempoda başka bir meşgale isterdim. Ortaya bir ürün koymak, somut bir yaşam amacî. Çoğu çalışmayan bayan ya bir hobi ediniyor, derneklerde koşturuyor ya da bahçesiyle ilgileniyor, manevi olarak kendini adıyor çocuğunun eğitimi icin kendini geliştiriyor.Öbür turlu evet ben de depresyona girebilirdim.Yoksa tüm gün sadece ev işi ve yemek yapmak bir insanın psikolojisini etkileyebilir.

Daha ogrenciyim her fırsatta bi ise girip çalışıyorum ancak istemesemde hayatım boyunca cakisacam.Çünkü su yasima kadar maddi zorluklarla geldim birileribe muhtaç olmanin ne demek oldugunu cok iyi biliyorum.Annemde baska kimsemde yok dolayisiyla hem anneme hem kendime faydam olmalı.Cokca sahit oldum ben ailesine 3 kuruş para verdi diye "oooo hanım sizinkileride mi besliyoruz"diyen yada kardeşi babası hasta iken maddi olanaklari olduğu halde sadece bi yere kadar kocasinin parasını kendi masrafindan arttirip verebilen.hayat bu kimin dibe batacagi belli değil.Kuzenim öğretmen unide okuyan kız kardeşine her ay harclik yollar kocasi senin paran istedigin gibi harca der bi diğer ama diğer kuzenimin malesef oyle bi imkanı yok.Eger elinizde istediginiz zaman calismaya donebilecek bir mesleginiz yok ise cokta kendinizi boslamayin derim.Daha geçen gün bi akrabamin eşi kalp krizinde öldü kizcagiz küçücük cocukla aileye muhtaç kaldı.Ayrıca betul mardinin ted konusmasini dinlemenizi tavsiye ederim.

Daha ogrenciyim her fırsatta bi ise girip çalışıyorum ancak istemesemde hayatım boyunca cakisacam.Çünkü su yasima kadar maddi zorluklarla geldim birileribe muhtaç olmanin ne demek oldugunu cok iyi biliyorum.Annemde baska kimsemde yok dolayisiyla hem anneme hem kendime faydam olmalı.Cokca sahit oldum ben ailesine 3 kuruş para verdi diye "oooo hanım sizinkileride mi besliyoruz"diyen yada kardeşi babası hasta iken maddi olanaklari olduğu halde sadece bi yere kadar kocasinin parasını kendi masrafindan arttirip verebilen.hayat bu kimin dibe batacagi belli değil.Kuzenim öğretmen unide okuyan kız kardeşine her ay harclik yollar kocasi senin paran istedigin gibi harca der bi diğer ama diğer kuzenimin malesef oyle bi imkanı yok.Eger elinizde istediginiz zaman calismaya donebilecek bir mesleginiz yok ise cokta kendinizi boslamayin derim.Daha geçen gün bi akrabamin eşi kalp krizinde öldü kizcagiz küçücük cocukla aileye muhtaç kaldı.Ayrıca betul mardinin ted konusmasini dinlemenizi tavsiye ederim.
Dinlicem

Back
X