• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lisans mezunu evli calismayan hanimlar

9 yıllık ev hanımıyım. Sevmedim sevemeyeceğim de, depresyonla da bu şekilde tanıştım. Bende mecburi nedenlerden ev hanimligina talim ettim. Ama hep is hayatina dönmeye çalıştım. Hala da kafamda kendi işimi kurmaya niyetim var. Evde kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Ev hanımlarının tek dayanakları çocuklarıdır. Onlarin başarısı iyi yetişmesi ile övünürler. Yemek bulaşık temizlikmis bunlari yapan tonla insan var zaten. Kendilerine yatirimlari yoktur. Konu sahibi seni tenzih ediyorum sende ben gibi mecburi nedenlerden talim ediyorsun. Ev hanimliginin yuceltilmesine empoze edilmesine karşıyım. Bunu savunacak olan kızını okutarak kendi ile çelişiyor zaten.
Valla biraz önce yazacaktım kafamdan gecenlerin hazir yazilmisini buldum...alkisliyorum;)

Aldığım eğitimle kendime denk eğitim seviyesi yüksek bir eşim oldu. Çocuklarımın özel hocaya ihtiyacı yok, her türlü derste bilgim var, ingilizcem dahil. Bilinçli bir şekilde hayata hazırlıyorum onları, bu da genel kültürüm sayesinde. Kendimi geliştirmeyi sadece ana dilimde değil yabancı dilimle de başarabiliyorum yabancı kaynakları okuyarak. Eşimi yurtiçinde ve yurtdışında yanında gururla temsil edebiliyorum. Tüm bunları da eğitimime borçluyum, çalışma hayatıma değil.
Babam ilk okul mezunu.5 cocuk buyuttu ve okuttu.Ticarete girdi ve cok rahat imkanlarda yetstrdi bizi.Babamin herhalde okumadigi dunya kladigi yoktur.ingilizceyi kendi cabasiyla ogrendi.saz calmayida,resim yapmayida.babami ben kucukken coook fazla okumuş sanirdim.genel kulture sahip olmak icin okumak sart degil zira okuyup bi adim ilerleyememis insanlar dolu etraf bu konuda.Neyse annem hemsirelik okulunu birakip babamla evlenmis.babam 44 yasina gelincesiye kadarda calismaya ihtiyaci olmamis.44 yasinda babam cok agir bi rahatsizlik gecirdi.5 yil tedavisi surdu.milyarlarca maddiyatimizdan olduk bu ugura.
Sukur babam iyilesti.ama annem en cok o zamanlar ekonomik olarak calisiyor olmak istemisti.ilk defa o yillarda meslegini biraktgina pisman olmustu.
Bigun ki hayat sartlari hic belli olmaz; ise ihtiyaciniz oldugunda ilk once tecrube yiliniza bakacaklar.ne yazikki genel kulturunuze degil

Buyrun.biraz önce denk geldim konuya

Eklentiler

• Screenshot_2017-03-29-00-43-43.webp
    Screenshot_2017-03-29-00-43-43.webp
    27,8 KB · Görüntüleme: 175
Açıkçası ben şöyle düşünüyorum. Kimi insanlar evet çalışmayı çok sever fakat iş ortamı mutsuz olur ayrılmak zorunda kalır evinde daha mutlu olur. Ve ya hem iş hem ev hayatında mutsuz olur bu çok kötü işte. Kimi insanın çok zor bir bölüm okumasa bile şandı yaver gider iş saatleri iş ortamı huzurludur hayatı mükemmeldir... Kimi insan evinde çok mutludur ama iş hayatını ister.. Kimiside maddi yönden geçinemez çalışmaktan başka çaresi yoktur. Kimiside okumuştur fakat çalışmayı sevmez eşi onu el üstünde tutar. Ben evli değilim fakat insanın yaşadıkları birazda kaderi ile ilgili bence. Herkesin mizacı hayat görüşü ve mutlu olduğu şeyler çok başkadır.. Bu yüzden hayatı akışına bırakıp keyif almak gerekli. Çünkü ne zaman plan yapsam hep bir olumsuzlukla karşılaştım fakat akışına bıraktığım zaman öğrendimki hayat zaten olması gerekeni bize yaşatıyor . Siz elinizden geleni yapıp Allah a şükredin ve kahretmeyin.

2.5 yildir evdeyim. Calismak gozumde tutuyor. 1.5 sene sonra kucuk krese baslayinca calisabilecegim islerin ilanlarini inceliyorum simdiden.

Lisans mezunu evli ve cesitli nedenlerle calismayip hayatindan memmun olan varmi aranizda.bircok ruhsal sorunlara uol acti bende.zaten var olan sorunlari unutmama degil buyutmeme sebep oldu.depresyonuma depresyon katti.acaba depresyonsuz ev hanimi varmi.yollari neler
Bnde universite mezunuyum ama ev hanimligi bana tatli geldi evdeyim çalışmıyorum :hamarat:

Kolay gelsin de intörn nöbeti mi?
Öyleyse sayılmaz :)
Sahaya çıkınca anlarsın.
Bütün arkadaşlarım bıkmış.
Doğum izninde olanlar dönmek istemiyor.
Tabi ki karakter de cok onemli.
Kimisi evde mutludur, kimi de sıkılır evde yapamaz uzun sure:)

bence sıkıntı uzun, yorucu çalışma temposu hatta cumartesi de çalışmak. İnsan gibi çalışsak, eve eşimizden çocuğumuzdan önce dönsek kimsenin çalışmakla ilgili sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Bence kadınlar için yarım gün çalışma uygulamaları yaygınlaşmalı. 1000 tl almayalım da 600 tl alalım ama iş/ev dengesini daha rahat kurabilelim.

Madem evde cocuklarimiza bakacaktik, bidaha o gunler hic gelmeyecekti nicin yillarca ailelerimize yuk olup okuttuk kendimizi.ve kontenjan isgal ettik
O halde kiz cocuklarinida okitmayalim.zaten evlenip cocuk buyutecekler.
Bu yorumum evde oturmayi dogru bulanlara gelsin.
Kesinlikle çok güzel bir yorum yapmışsınız. Demek istediklerimi yazmışsınız.

Tezsiz yüksek lisans mezunuyum. Evlenmeden önce çalışmak zorundaydım ve evlendikten sonra da 1yıl devam ettim borçlarımızı kapatmak için. Üniversiteden sonra toplam çalışma hayatım 5yıl sürdü. Ama bitmesini iple çektim.. Çalışmak bana kabus geliyor. Eşim asgari ücretle çalışıyor ama bununla yetiniyorum çünkü bana göre çalışmaktansa aza kanaat etmek büyük mutluluk. Böylece hem evime hem eşime hem kendime daha verimli olabiliyorum. Ayrıca mutluluğun tek formülü iman, sabır ve dua.. Siz kendi isteğinizle mi işten ayrıldınız
Hayir kendi istegimle ayrilmadim

Lisans mezunuyum 3 yabanci dilim var ve suan calismiyorum.
Bebegim dogup krese baslayana kadar da calismayi dusunmuyorum.
Bunalimda degilim cunku bu zamanlarin tadini cikarmaya bakiyorum :KK66:

Lisans mezunu evli ve cesitli nedenlerle calismayip hayatindan memmun olan varmi aranizda.bircok ruhsal sorunlara uol acti bende.zaten var olan sorunlari unutmama degil buyutmeme sebep oldu.depresyonuma depresyon katti.acaba depresyonsuz ev hanimi varmi.yollari neler
Ben ben o benim bekarken çalışıyordum evlenince bırakmak zorunda kaldım şimdi ev hanimiyim bu harika bireymis hala yatak keyfi yapıyorum dünya varmış valla birde anne olabilsem ohh mis gibi dört dörtlük olacak herşey

Cocuk olunca depresyona gırecek vakıt kalmadı kı bana
Bırde ben kendıme cok iş türetırım
Hayatım boyunca calısmadıgım donemde hıc ayagımı uzatıp tv ızleyıp cekırdek citlemedım

Esım gectıgımız pazar bana senı ızlerken ben yoruldum allah yardımcın olsun dedı
O sebeple sorun yok benım ıcın

İşte bunların hepsi yanlış devlet politikası. Her yere üniversite açınca lisans mezunu olamayacak insanlar lisans mezunu oldu bir de istihdam çok yüksekmiş gibi iyice piyasada mezun işsizler olarak kaldılar.
Aileler de yeni moda diye kızlarını üniversiteye yolladı sonra daha mide yazamayan edebiyat mezunları oldu. Hiç okumayacak insanlar okudu zaten ondan sonra hemen evlenip çoluk çocuk sahibi oldu diploma çeyiz sandığında eskidi bir de gelip ev hanımlığını savundu yetmezmiş gibi günümüz Türkiyesinde asgeri ücretin yettiğini her şeyin para olmadığını söyledi.
Çalışmamak bir tercih meselesidir ama bazı bahaneler komik arkadaşlar yapmayın etmeyin :bicak:

Merhaba canım :)
Okulu Yen'i bitirdiğimde bilgilerim tazeydi keşke KPSS ye biraz asıldaydım diyorum şuan evdeyim ama evliliğin ağırlığı ev işleri derken ona kafa yoramıyorum artı ben ev ortamında ders çalışamıyorum bana illa kurs olacak belki kursa yazılırım bilmiyorum ehliyet te var kafamda..
Siz KPSS zedeler evde nasıl çalışabiliyorsunuz ??? Kitaplarım duruyo kapak açmıyorum ben :KK43:[
Merhaba canım :)
Okulu Yen'i bitirdiğimde bilgilerim tazeydi keşke KPSS ye biraz asıldaydım diyorum şuan evdeyim ama evliliğin ağırlığı ev işleri derken ona kafa yoramıyorum artı ben ev ortamında ders çalışamıyorum bana illa kurs olacak belki kursa yazılırım bilmiyorum ehliyet te var kafamda..
Siz KPSS zedeler evde nasıl çalışabiliyorsunuz ??? Kitaplarım duruyo kapak açmıyorum ben :KK43:

Merhaba
:) ben üniversite den sonra birkaç kez denedim ama olmadı. Özelde çalıştım olacak gibi değil. Sektör değiştirdim olmadı. En sonunda çalışmayı sevmediğimde karar kıldım. Böyle daha mutluyum

Back
X