- 19 Temmuz 2007
- 4.376
- 5.624
- 773
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
Aynen. Allah razı olsun. Bende bebek yemek nasıl uğraşacağım diye düşünüyordum :)) deyinBebeğinizi alıp odanızda dinlenin, güleryüzlü olun, rahat olun, emzirme dinlenme bebeğin dünyaya adaptesine odaklanın, kv kp gelsin, kv size de bakar yemekte yapar
Çok mu ütopik oldu
Şimdiden anne iyki geleceksin ben yanlız zorlanırdım fln deseniz belki cayar
Hizmet bekleyen çay çorba bekleyen insanlarla, uykusuz uykusuz bebek bakımı yemek çay kahve 3 öğün vs zor olmaz mı?Hasta değilsiniz ki sadece doğum yapacaksınz. Herkesin dilinde bir lohusa lohusa.... 15 gün sonra da 3 ay sonra da gelseler emzirirken odanıza geçersiniz ne var ki bunda.
Dogum oncesinde bunlari on gorup planlama yapmis miydiniz? Konu sahibinin hatasi burada zaten “e ben dogum yapicam,operasyon geciricem kalkamam”Bu kisiden kişiye degisir. Normal dogum yaptım 25 inci gun ancak ayaga kalkabildim, 12 tane dikişim vardi içte ve dışta, makat catlagi gecirdim, dikislerimin tamamen düşmesi 43. Gundü. Oturma banyolarimin bitmesi, catlagimin iyilesmesi, simitsiz oturabilmem 4. Ayi buldu.
Yani dogum bu belli olmaz...
Evet çok zor olur, eşinizin ailesi size yardıma değil de bebek görmeye geleceklerse konuşun ve 40'ı çıktıktan sonra gelsinler, en azından siz de kendinizi toparlamış durumda olursunuz. Onun dışında bebiş geceleri uyanacak ev sürekli emziriyor olacaksınız, birilerine bakmaya değil, birilerinin size bakmasına ihtiyaç var bu durumdaMerhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
Tabiki bu ongurebilir bir şey degil fakat ben 40 i çikmadan lohusadan iş beklenmesini saglikli olsa da tasvip etmiyorum. İnsan o piskolojiyle kendine ve cocuguna vermeli kendini, o yuzddn torun da olsa eger yatili ziyarete gelinecekse mutlaka 40' ı beklenmeli bence.Dogum oncesinde bunlari on gorup planlama yapmis miydiniz? Konu sahibinin hatasi burada zaten “e ben dogum yapicam,operasyon geciricem kalkamam”
Baska bir uyeye de yazdim size de yazayim, dogum bu belli olmaz. Belki siz cok kolay atlattiniz dogumu ama, pek cok kadin ciddi sağlık sıkıntısı geciriyor, fiziksel olarak sağlıklı olunsa dahi ruhi boyutu bambaska, cocuga bakmak, uykusuzluga alismak, kan degerlerini korumak. Lohusayken insan alingan olur, is yapmak istemez vs... Zaten kontrollu olmasi gereken de o değil cevredekiler. Benim kuzenlerim bebek gormeye geldi, yemeklerini kendileri yapti, bulasigi da yikayip gittiler. Olmasi gereken de budur zaten, cevre anlayisli olacak, dogum yapan kadindan bu beklenemez.Hasta değilsiniz ki sadece doğum yapacaksınz. Herkesin dilinde bir lohusa lohusa.... 15 gün sonra da 3 ay sonra da gelseler emzirirken odanıza geçersiniz ne var ki bunda.
Ben de zaten is yapsin demem,ama 40 meselesinin abarildigini dusunuyorum sadece 40.gun ile 80.gun arasinda bir fark yok,anne yine acemi anne,bebek yine yenidogan,is beklenmesi gene mantiksiz. Gelen misafir basinin caresine bakar,kadin kendi isini gorse yetecek,her seyi ongoremeyiz,kimisi 3 ay yatar,kimisi hic yatmaz,bazi seylerin planini onceden yapmak sadece kendimizi doldurmaya yariyor ne yazik kiTabiki bu ongurebilir bir şey degil fakat ben 40 i çikmadan lohusadan iş beklenmesini saglikli olsa da tasvip etmiyorum. İnsan o piskolojiyle kendine ve cocuguna vermeli kendini, o yuzddn torun da olsa eger yatili ziyarete gelinecekse mutlaka 40' ı beklenmeli bence.
2 haftalık bebekle 2 aylık bebek arasında çok fark var. Başka emzirmeyi beceremezken , 2 aylık bebekle belli başlı rutinleri oturtmuş oluyorsunuz. Bebeğim ağlarken bana ihtiyacı varken yemek de yapmam temizlikte .Ben de zaten is yapsin demem,ama 40 meselesinin abarildigini dusunuyorum sadece 40.gun ile 80.gun arasinda bir fark yok,anne yine acemi anne,bebek yine yenidogan,is beklenmesi gene mantiksiz. Gelen misafir basinin caresine bakar,kadin kendi isini gorse yetecek,her seyi ongoremeyiz,kimisi 3 ay yatar,kimisi hic yatmaz,bazi seylerin planini onceden yapmak sadece kendimizi doldurmaya yariyor ne yazik ki
Benim icin ayni,yatili misafiri,hizmet etmeyi goz onunde bulundurursak hele. Bebege her istediginde meme / mama vermek,ilgilenmek,ozbakimlarini saglamak hepsi vakit alan seyler. Kimse kusura bakmasin,2 aylik-4 aylik-6 aylikolsun bebek,o aglarken veya bir seylere ihtiyac duyarken kimseye hizmet edemem. Gelen kendi hizmetini kendi gormeli.2 haftalık bebekle 2 aylık bebek arasında çok fark var. Başka emzirmeyi beceremezken , 2 aylık bebekle belli başlı rutinleri oturtmuş oluyorsunuz. Bebeğim ağlarken bana ihtiyacı varken yemek de yapmam temizlikte .
Dogru o ayrintiyi atlamisim.ben yalnizdim hic yatamadim.İki hafta Annesi bakacakmis zaten ozman yatar dikisleri düşer çoktan ama tabi belli olmaz herken bir değil dediğiniz gibi
Zor olmuştur size bende ılkinde hastaneye gidip gelmekten dikislerde sıkıntı yasamistim çok zor oluyorDogru o ayrintiyi atlamisim.ben yalnizdim hic yatamadim.
Hizmet falan tabikde yapamazsiniz. Ama 2 hafta sonra gelmeleri gayt iyi ki norml dogumda iki haftadan sonra herseyi norml yapabiliyrsunuz. Tabi hersy norml giderse ki ins oyle olur.Merhaba bayanlar. Doğumuma az kaldı ilk bebeğim. Normal olacak gibi görünüyor. Eşimin de benimde ailelerimiz farklı şehirlerdeler (7 8 saatlik mesafeler). Doğumda annem gelecek 2 hafta kadar kalacak. Annem gittikten sonra yani ortalama doğumdan iki hafta sonra kayınvalidem ile kayınbabam gelip on gün kadar duracak. Annem bana bakmaya yardımcı olmaya gelecek ama eşimin ailesi bebek görmeye gelecek. Kayınvalidem yaşlı 65 yasında. Yalnız gelmesi zor olduğu için eşiyle gelecekmiş. Ama ben yeni doğum yapmış olacağım lohusa olacağım eşimin babasıyla aynı evde on gün çok zor olmaz mı? Kendi babam bile rahat edemem diye kırkım çıktıktan sonra gelecek. Bu durumu tecrübe edenlerin yorumlarını alabilir miyim? Birde eşimin ailesi aşırı fazla yemek yiyor ve çok yemek seçiyor yani ben o halimle nasıl o kadar yemek hazırlayıp hizmet edeceğim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?