Lohusalıkta kayınbabanın gelmesi

Hasta değilsiniz ki sadece doğum yapacaksınz. Herkesin dilinde bir lohusa lohusa.... 15 gün sonra da 3 ay sonra da gelseler emzirirken odanıza geçersiniz ne var ki bunda.

Aynen. Allah razı olsun. Bende bebek yemek nasıl uğraşacağım diye düşünüyordum :)) deyin

40 gün sen lohusasın. Sana gelen herkes yiyeceğini kendi yapacak sana da 1 tabak yemek verecek. Sen bebeğinle meşgul ol. Banada 40 gün geldiler kv kp görümceler annem kardeşim ev bayram yeri. Gelen akrabalar da cabası.seviyorum ben evde gelen giden bir bayram havası insanlar mutlu torunları doğdu . Ama ben sadece yemeğe ve tuvalete kalktım. Diğer zamanlar odamda geçirdim. Rahat bir lohusalık geçirdim sağolsunlar. Umarım kv düşüncelidir siz bilirsiniz kayınvalidenizi canım. Hizmet beklerseler hiç gelmesinler. Gelirseler de cidden yapmayın ayıp değil. Onların yardım etmemesi ayıp.

Hasta değilsiniz ki sadece doğum yapacaksınz. Herkesin dilinde bir lohusa lohusa.... 15 gün sonra da 3 ay sonra da gelseler emzirirken odanıza geçersiniz ne var ki bunda.
Hizmet bekleyen çay çorba bekleyen insanlarla, uykusuz uykusuz bebek bakımı yemek çay kahve 3 öğün vs zor olmaz mı?

Dogum oncesinde bunlari on gorup planlama yapmis miydiniz? Konu sahibinin hatasi burada zaten “e ben dogum yapicam,operasyon geciricem kalkamam”

Kafaniza takacak kadar neden rahatsiz oldunuz gelecek olmalarindan anlayamadim ,insanlara bir şans vermek lazim belki çok yardimci olacaklardir kendileri yapar yemeklerini sizde yersiniz hazır yapilanlardan .Bakarsiniz duruma baktiniz yapmiyorlar birkaç kez dışardan söyleyin gerekirse dolaptan birşeyler çikarıp anne bunlari yapalim bugün deyin sonra zaten bebek durmaz siz gidersiniz kayin valide yapar .Sadece yapacaginiz güleryüz ,samimiyet ve rahatlik siz ne kadar rahat olursaniz onlarda o kadar rahat olur taleplerinizi üzmeden kırmadan ve en önemlisi kendinizden taviz vermeden ileteceksiniz bizim türk gelinlerinin beceremedigi şey bu işte hem kendilerini hem eşlerini boşuna sitrese sokuyorlar rahatsizsan yada bebekle ilgilenmek istiyorsan hicbir ise bakmazsın kimse açliktan ölmez merak etmeyin birşeyler yapar yerler
Birde kayinbabayla neden rahat edemiyorsunuz ev tek odalimi adamcagiz bi kösede duruverir zaten bi televizyonlu oda ayarlayin ona tamam günde 1 saat görseniz bile yeter baba nasilsin desen iki hal hatir sorsan zaten ona yeter

Sezaryen de olsan ilk gunden kalkmak zorundasin, yatarak iyilesilmiyor. Ama yardim ve destek gerekir o ayri mesele.

Bebekle 3 ay yapisik gezeceksiniz zaten memeler acik yasayacaksin. Annenin 2 hafta kalmasi az bile bence.

Ben emzik 1 kere verdim, 1 kereyle meme reddi yapti. Anne sutu almasini istiyorsan dikkat etmeni oneririm.

Lohusalik cok baska bir kafa, keske ayni evde uzun sure kalma olayi olmasa. Yenidogan bebegin sevilecek gorulecek bir tarafi yok gercekten... Bebek dunyaya geliyor, yazik ne oldugunu sasiriyor. Annesinden baskasini istemiyor zaten.

Evet çok zor olur, eşinizin ailesi size yardıma değil de bebek görmeye geleceklerse konuşun ve 40'ı çıktıktan sonra gelsinler, en azından siz de kendinizi toparlamış durumda olursunuz. Onun dışında bebiş geceleri uyanacak ev sürekli emziriyor olacaksınız, birilerine bakmaya değil, birilerinin size bakmasına ihtiyaç var bu durumda

15 günde toparlanırsınız. Bebekle yatak odasında vakit geçirebilirsiniz. Emzirmeye oraya geçersiniz. 4 kişilik yemek yapmak da çok bir iş değil. Kv de yapar. Malzemeyi hazır edin. Ben emzirirken sen yemeği yap ben sonra çorbayı yaparım deyin. Konuşun. Gelecekler hizmet edeceğim diye doldurmayın kendinizi. Torunlarını görmek onların da hakkı. 10 gün gelip geçer.

Dogum oncesinde bunlari on gorup planlama yapmis miydiniz? Konu sahibinin hatasi burada zaten “e ben dogum yapicam,operasyon geciricem kalkamam”
Tabiki bu ongurebilir bir şey degil fakat ben 40 i çikmadan lohusadan iş beklenmesini saglikli olsa da tasvip etmiyorum. İnsan o piskolojiyle kendine ve cocuguna vermeli kendini, o yuzddn torun da olsa eger yatili ziyarete gelinecekse mutlaka 40' ı beklenmeli bence.

Baska bir uyeye de yazdim size de yazayim, dogum bu belli olmaz. Belki siz cok kolay atlattiniz dogumu ama, pek cok kadin ciddi sağlık sıkıntısı geciriyor, fiziksel olarak sağlıklı olunsa dahi ruhi boyutu bambaska, cocuga bakmak, uykusuzluga alismak, kan degerlerini korumak. Lohusayken insan alingan olur, is yapmak istemez vs... Zaten kontrollu olmasi gereken de o değil cevredekiler. Benim kuzenlerim bebek gormeye geldi, yemeklerini kendileri yapti, bulasigi da yikayip gittiler. Olmasi gereken de budur zaten, cevre anlayisli olacak, dogum yapan kadindan bu beklenemez.

Ben de zaten is yapsin demem,ama 40 meselesinin abarildigini dusunuyorum sadece 40.gun ile 80.gun arasinda bir fark yok,anne yine acemi anne,bebek yine yenidogan,is beklenmesi gene mantiksiz. Gelen misafir basinin caresine bakar,kadin kendi isini gorse yetecek,her seyi ongoremeyiz,kimisi 3 ay yatar,kimisi hic yatmaz,bazi seylerin planini onceden yapmak sadece kendimizi doldurmaya yariyor ne yazik ki

benimde babam eve gelince ertesi sabah meraktan dayanamayip gelmisti bi saat oturup gitti.sizin durum farkli kayinbaba olunca insan rahat etmez.kvnin akil edip onu getirmemesi lazimdi.yalniz birakamiyorsa da bi kac gun kalip donmeli

2 haftalık bebekle 2 aylık bebek arasında çok fark var. Başka emzirmeyi beceremezken , 2 aylık bebekle belli başlı rutinleri oturtmuş oluyorsunuz. Bebeğim ağlarken bana ihtiyacı varken yemek de yapmam temizlikte .

2 haftalık bebekle 2 aylık bebek arasında çok fark var. Başka emzirmeyi beceremezken , 2 aylık bebekle belli başlı rutinleri oturtmuş oluyorsunuz. Bebeğim ağlarken bana ihtiyacı varken yemek de yapmam temizlikte .
Benim icin ayni,yatili misafiri,hizmet etmeyi goz onunde bulundurursak hele. Bebege her istediginde meme / mama vermek,ilgilenmek,ozbakimlarini saglamak hepsi vakit alan seyler. Kimse kusura bakmasin,2 aylik-4 aylik-6 aylikolsun bebek,o aglarken veya bir seylere ihtiyac duyarken kimseye hizmet edemem. Gelen kendi hizmetini kendi gormeli.

Hizmet falan tabikde yapamazsiniz. Ama 2 hafta sonra gelmeleri gayt iyi ki norml dogumda iki haftadan sonra herseyi norml yapabiliyrsunuz. Tabi hersy norml giderse ki ins oyle olur.
Sezeryani bilmiyorm.

Sezeryan oldum ben ve 20 gun boyunca annemde kayinvalidemde bende kaldilar.annem benle ve bebekle ilgilendi kayinvalidem yemek yapti 20 gun boyunca.temizligide annem ve kayinvalidem ikisi yapti.yani cok rahat ettim.lohusa kadindan is beklenmemesi gerekiyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…