Lütfen bir akıl verin

Maalesef çalışsamda fark etmez çalışmayı düşünüyorum ama onu da kıskanır
Böyle bir adamda bir arpa boyu ilerleyemezsin ne dünya hayatında ne ahiret için ....adam dediğin kadının basaralariyla gurur duyacak onun yolunu açacak böyleleri ancak engel olur sonra elinde 2 çocuk 35 yaşından sonra kendini geliştirmeye calisirken çok ah vah dersin .... özgürlüğünü kısıtlayacak hiç bir şeye imza atma ......evlilik insanı ozgurlestirmeli aksi taktirde bir cehennem azabına dönüşüyor.

Üzüldüm zor bir esiktesiniz. Ona da bu sözlerini , ertelemeden, seviyenizi bozmadan ama durumun sizin için ne kadar ciddi bir yere gittiğini yukarıdaki gibi söyleyin. Bir anlık bir "erkeklik" taslama mi , yoksa mayası mi bu anlarsınız, dökülür. Bazen erkekler kız tarafının baskın olma ihtimalinden korkar, olayin önünü kesmeye çalışır, ama fostur. Kızın annesinin evinden o çıkmaz olur sonradan. belki öyle bir şeydir. Cok ciddi bir şekilde, sert demiyorum bakin, kararliliginizi göstererek konuşun. Aslına doner o an nasılsa. Siz de duruma göre karar verirsiniz,.ilişki ve evlilik terapistine gidin bende. Bu kararı onunla vermeniz dağa sağlıklı olacaktır.

Onu bi noktalarım, insan formuna dönmek için 1000 yıl evrim geçirmesi gerekir.

Öyle bir çocuk değil niye öyle olmuş falan karışmaz o sana dediler ama ailesinden sonra nişanlımla konuşmadım hiç içimden gelmiyor artık
Hı hıı kesin bilmiyorlardır içlerinden çıkanı, büyütüp terbiyesini verdiklerini, hatta o saçmalıkları aklına onlar da sokmamıştır biz de yedik.

Kaç arkana bakma kaç !!!@@!

Yok daha neler. Böyle dayatmalara sessiz kalmayın sakın. Nişanlısınız diye hakaret etmemek için kendimi zor tutuyorum ama bari hödük diyeyim. Atın bunu başınızdan kurtulun. Daha şimdiden böyleyse ilerde size neler çektirir. Kimse kimsenin ailesini sevmek zorunda değil, kendi istediği zaman gitsin ailesine, sizi neden zorluyor ne saçma. Ailenize gitmek için ondan izin almayacağınızı sadece haber vereceğinizi söyleyin

Umarım benim ki de alır boyunun ölçüsünü
Bir gün laf arasında “Kadınlar çalışmasa da olur, hatta eşim çalışmasa daha iyi olur” “Kadınların çalışması ekonomiye bir yerde zarar” demişti üzerine gidince de şaka yaptım, çalışsın demişti. O da benim üstümde hakimiyet kurmaya çalışıyordu. Olmayınca deliriyordu. Hatta bir durumda annem bizim tartışmamıza dahil olunca, annen karışmasın lütfen bile dedi. Sizinki de o yöne doğru gidiyor. Yakında gerçek yüzünü daha çok gösterir. Benimki salaktı hiç gizleyemedi ama iyi ki gizlememiş. Ben nişanı attım. Eşyaları dert etmeyin, çekinizi koyun bir kenara. Yine karşınıza biri çıkarsa hazır olmuş olur. İnsanlar yıllar evvelinde çeyiz diziyor.

Kabul etmediğimi ailesi de kendisi de çok iyi biliyorlar top onlarda bana gelirlerse benim şartlarımı kabul ederek gelirler. Nişanlım gelir mi bilmiyorum oda ben de geri adım atacak karakterde değiliz
Topun kimsede olduğu yok ki.
Adam şartını evlenmeden söylemiş size…
Kaçak dövüşmemiş evlendikten sonra kendini ortaya sermemiş.

Nişanlınız gelse ne olur ki, görüşürsün dese bile inanacakmısınız. Nişanlıyken bu sekilde konuşan adam evlenince size göz açtırmaz…

Dağ ayısına bak hele. Ailesine köle arıyor emin olun. Siz konuştukça orta yolcu davranıp haklısın diyebilir ama bu evlenene kadar sürer, sonra öküzlüğe devam eder. Ben devam etmezdim açıkçası. Bile bile kendimi ateşe atmazdım.

Annesi çok hanım bir kadın ama birinden akıl aldı annesi olduğunu düşünmüyorum yine de. Ataerkil toplum yapısı işte maalesef genel olarak erkekler böyle
Genel olarak erkeklerin boyle olduguna kim inandirdi sizi? Benim ailemdeki erkeklerde de esimde de boyle birsey yok tanidigim erkeklerde de hic yoktu.

Ay birisi böyle bir şey söylese gülmekten konuşamam yaa. İyi ciddiye almışsınız tebrik ederim.
Ayrıca es ailesi kim ya gerçekten 30 sene hayatımda hiç olan insana neden sürekli gideyim? O beni niye sürekli görmek istesin? Niye özlesinler beni, ne paylaşımımız olmuş bugüne kadar. Hiç anlamadığım şeyler. Benim annem bir günden bir güne gelinim damadim gelsin özledim dememiştir ya

Ailesine söyledim oğlunuz bana bunları söyledi yine ben nişan atmıyorum düşüneceğim dedim ama ailesi nişan atmamı hiç istemiyor
Ailesi de kim oluyor.
Sen yaşayacaksın bu hayatı onlara göre hava hoş, oğulları istediklerini eline veriyor işte.
Şimdiden bunu söyleyen ooo...

Sana ilerde yaşayacaklarının bir fragmanını tattırmış adeta, nişanlıyken bile böyle baskının sonu ilerde ne olur düşünemiyorum, bir de bunu sadece ailelere gitme olarak düşünmemek lazım, her konuda buna benzer baskılar olacak.

Özlemek diye bir şey yok çünkü. Düne kadar hayatında olmayan insanlar ne alaka seni özlüyor, bunun için oğulları gibi onların da sana aşık olmuş olması lazım Alıcaz seni camımızı sileceksin, halımızı yıkayacaksın nazımızı çekeceksin, ailene gidip durursan gözün açılır, arkalanırsın, iyi hizmetçi olmazsın diyemezler ki nişanlı kıza, özleriz diyorlar.

Bu düşünce yapısını derhal bırakmanız gerekiyor kendiniz için. Aileniz anlamıyor sizi diye bir ömür mutsuz bir evliliğe kendinizi mahkum etmeyin.
Önce kendin için
Zaten geleceğe yönelik onunla yapmak istediğim hayallerim de yok oldu. artık hayal kurmuyorum. önceden evimizde olduğumuz güzel anılarım vardı çöp oldu heveslerim. Yazdığınız gibi inşallah beni kısıtlayan hiçbir şey de yokum.

Aynı sizin yazdığınız şekilde konuşacağım inşallah saygımı bozmadan sinirli değil ama kararlı olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…