lütfen yardım ! boşanayım mı ? boşanmayayım mı?

canım benim senin için çok üzgünüm ama bence eşin seni sevmiyo çünkü insan sevdiğine git kapı açık diyemez onu incitmekten korkar vakit geççirmek ister hadi dışarı çıkarmıyorsa da evde birşeler yapar ne bileym en azından seni mutlu etmek için uğraşır ki seviyorsa bana hakaret ediyo diyosun yanımda yatmıyo diyosun aşk sevgi yok insan sevdiği birini asla bu durama getirmez şu an kendimi senin yerine koyuyorumda dehşet bi durum sana boşan veya boşanma diyemem ama ben senin yerinde olsaydım böyle bi adamla evli kalamazdım

Ilk birkac paragrafi okudum,yeteri kadar anladim..zaten evlilik degilki o, kusura bakmada yani..o tur seyler diyen adamla niye evli kalincakki??...

kendimi senın yerıne koydum ve ben bir gün o tv odasına girerdim o tv yi kapatır sandalyeyı çeker derdim ki otur karşıma konuşacağız derdim...dıorsun ya bazen kendı kendıme kavga edıorum duymuor bıle... ne yaparsan yap dınlemesende havaya da baksan dövsende sövsende ben konusacam ıster dnle ıster dnleme derdim... ve baslardım içimi dökmeye önce çözümler sunardıım psıkolaga gıtmek vb konusmann sonunda da kendısını ınsan olarak çok sevdiğini ama bir eş olarak seni ona bağlayan hiçbirsey olmadıgını ister aptallık desın ıster salaklık ama sevgı aşk bu hayatn gerceklernden bırı ve senın bnu ıstedıgını o sana bunları vermek ıstemıorsa başka hayatlarda ikiniznde daha mıutlu olacagnı ve daha baska yılları kaybetmemnz gerektgnı soyler bavulumu alır ve cıkar gderdım... ne aılemın aramasına ızın verrdm ne de ben arardım bır kere bıle eger bı kere bıle ararsan sorarsan olmaz anlamalı senı kaybetmeyı... cnku adam senn onun cebnde oldgndan cok emın kaybetme duygusu yok resmen...
bu sekılde neden davranırdım dersenz eğer adam senın kararlılıgını görürde dönerse o zaman evlılıgın ıcın istedgn kadar gönül rahatlıgıyla çabalarsın cnku senı yannda ıstıor ama gösteremıor olur sende onun duygularını acmanın yollarını ararsn.. ama dönmuorsa zaten fiilen bitmiş birşeyi resmen bitirmiş olmann rahatlgnı yaşar önüme bakardım... hayat cok guzel ve 4 yılından baska bır anını bıle artk sevgısızlkle gecrme derım...

Çocuk olsa bu gelme gitmeleri anlayacağım da çocukta yok! Adam seni "insan" yerine koymayacak, birileri istedi diye almaya gelecek, alsında gelmezdim diyecek, nasıl olsa gelirsin modunda takılacak... Çok özür dilerim evde beslediği köpeğine böyle davranmaz insan!

Yaşadıklarınız yenilir yutulur değil, 4 sene de iyi sabır? Neyi bekliyorsunuz? Düzelmesini mi? Siz mi çok aşıksınız? Kendinize güveniniz mi yok? Paranız mı yok? Nedir sizi tutan şey? Bi itiraf etseniz de bizde rahatlasak üşenmeden okudum her bir sayfayı belki bir yerlerde şu sebepten dolayı duruyorum, çok seviyorum, hamileyim tarzı bir şey okuyacağım diye ama bu kadar hakarete neden hala duruyorsunuz?

bu evlilik değilki..aynı evde yaşayan 2 arkadaş gibi..sanki farklı yerlerde çalışıp aynı evin kirasını veren akşamları zorla yüz yüze gelen bir ev arkadaşı..
böle evlilik olmaz arkadaşım..kendini harcama..
maddi durum 10 demişsinn..bumu seni tutan şey bilmiyorum ama sen kendini değersiz hissettikten sonra maddiyat ne işe yarar..
bence boşan tabiki derimmm

Konu nerden elime gecti bilmiyorumda sonunu çok merak ettim yahu

Canim neden yatak odasina kocaman bir tv koymuyorsun, adamin bahanesi kalmaz. Ama salondakindendaha buyuk daha kaliteli olmali ki onu ceksin.
Bir de bosanmayi planlamak yerine aile terapistine gitsen.esin gelmek istemez muhtemelen ama sen git durumu anlat belki bir cozum bulunur.
Kocan senin onu terketmenden korkmuyor cunku birkac defa gidip geri gelmissin. Gitse bile ben isteyince mecbur geri doner diyor.
Bence ye, ic, keyfine bak o evde. Esinin sana tekrar asik olmasi icin yollar dusun bu arada, eminim bulacaksin. Ama aski olusturmanin yolu, onu terketmekle tehdit etmek degil

ilşiki ve evlilik niyetine her şey saçma ve gereksiz eşin için. neden evlendi o zaman?
en başında nasıldı?

canım iyi düsün tasın iyilikle anlatmaya calısı bende yasadım benzer seyleri iyilikle anlatmaya calıstım sabrettim cok sükür düzeldi cocuk konusunda filan hic bisey demezmi sonucta 4 yıl olmus nasıl sorumsuz bi adammıs anlamadım ama diger arkadaslarında soyledigi gibi maddiyat icin asla gencligini heba etme kendinide yıpratma yataklar bile ayrıysa o evlilik evlilik olmaktan cıkmıs adam ruhsuz demekki yapacak bisey yok

Açıkcası ben de burda senin yaptığın bir çaba görmedim. Evet kocan odunlukta kral ama huyuna suyuna gitmeyi denedin mi hiç?
Söyledikleri çok ağır şeyler,kabul edilemez şeyler. Boşanacaksan da elinden gelen herşeyi yaptığına emin ol.
Bir gün de yemeği sen hazırla. Telefon et yemek getirme diye. 4 5 gün böyle yap. İşve cilve yap. çay kahve götür. Güleryüzlü ol. Onun ilgi alanlarıyla ilgili yorumlarda bulun. Ya çok zor şeyler bunlar senin durumunda ama hemen karar verme diye söylüyorum.. Eğer bunlara da bir cevap vermezse o zaman boşanırsın. En azından dediğim gibi elinden geleni yaptın,vicdan azabı çekmezsin. Gider ailenin yanında rahatlarsın.

Çoğumuzun kocası aşk çocuğu değil.Yani anne babada o aşkı sevgiyi ilgiyi görerek büyümüyor.Yetişme tarzı,kafa yapısı farklı oluyor.O yüzden evlenmeden önceki sevgilisiyler evlendikten sonraki kocayı kıyaslamak saçma olur derim hep.

Eşin romantik değil onu anladık.Ama sen de ben öyle cilve milve yapamam demekle en az onun kadar antiromantiksin.Karşıdan bekliyorsun.Olmayınca kavgayla veya gitmeyle çözmeye kalkıyorsun.O da her gittiğinde geri dönüşün olduğu için blöfünü yemiyo.Seni umursamadığını sanmıyorum.Umursamayan insan,hiç bir şekilde istemeyen insan,anansı babası kim ne derse desin bitirir.Sadece monoton,asosyal adamı sen daha çok monotonlaştırmışsın.Mesela yanımda yatmıyacaksa niye yemek yapıp kendimi yorayım ki diyorsun.Baştan herşeyin hazırına alışmışsın,4 yıl bu şekilde geçmiş,doyuma ulaşmışsın,şimdi gözüne batıyor.Kardeşin geldiğinde neden yanında yatırıyorsun.Onun yatacağı yere yatak aç,kardeşim yatacak burda de,paşa paşa gelsin yatağa.Kavga ederek çözüm arama.Evlilikte çaba gerek.Bu rol bazen erkeğe düşer,bazen kadına.Yemekler hazırla,evliliğin için yorul biraz.Eve arkadaşlarınızı davet et.O tutmuyorsa,sen tut elini.O sarılmıyorsa sen sarıl.İşve yap cilve yap.Al karşına onu ne kadar sevdiğini,birşeyler paylaşmak istediğini söyle.Sen ondan bekliyorsun,o da düşüncesiz birilerinin itelemesini bekliyor.Sen ver bakalım bir mücadeleni.Baktın olmuyor.Boşan gitsin.

nedense benim de aklima gelen ilk sey esinizin homoseksüel olabilecegi oldu.

Hep diyorum sadece imza atmakla "evli" olunsaydı...

çocuğunuz da yok insan mutlu olmadığı bir çatıya yuvam diyemez ortada başka hiçbir sebep bile olmasa MUTSUZUM diyebilen bir kadın herşeyi baştan aşağı düşünmeli bence

Evlilik değilki bu bencede boşayın gitsin bu adamı görsün nenesinin hörekesini tabii maddiyattan vazgeçebilirseniz.

Güzelim simdi boşanma lafini cidden bi kenara bırak.
Sana basta canimli cicimli sevmiyorum demis takilma bunlara fazla.
sen esine dır dır etmeyi bi kenara bırak, sen bu adami gerçekten seviyorsan mecbur önce kendinden ödün vermen gerekiyor.
Mutlu olmak istiyorsan herşey yap derim, git kendine sexy ic çamaşırları, makyaj, kiyafet al.
kuaföre git sacini boyat kestir, farkli birseyler yaptir. Bakimli oll, sexy ol, cekici olmaya bak, acikcasi farklii tarz farkli oll.

O elini tutmuyorsa sen tut elini, işten geldiğinde hos geldin askim diyerek sarıl.
O tvye mi bakıyor yanina otur, hic konusmadiginiz konular ac gerekirse nete gir sporla alakali birseyler konuş.
Ona pasta tatli yap yanına cay, arada yap. Kendinin farkli yönlerini göster.

Aslinda yapabilecegin okadar cok sey varki, herşey sende bitiyor.
Bence sevinmelisin, siddet yok maddi sıkıntı yok. Ama ask da yok, bu adami degistirmek senin elinde.
Ama üstüne giderek kavga çıkartarak, ayni olduğunu yerseu hep kalırsınız.

Bak evi terk etmissin, ne git diyor ne gel, erkekler böyle., gururu yüzünden gel demezler takilma bunlara ve evide terk edip durma.
Insallah evliliğini düzeltirsin, bosanmak kolayy ya sonrasi diye düşün., sanmak bosandiktan sonra hayat daha kolay olacak,
Emin ol bosandiktan sonra daha zor, erkekler sana evlenme gözüyle değil nasil iliskiye girerim gözüyle bakar.
o yüzden böyle kocan varken, bosandin diyelim hadi bidaha evlendin adam sebi deliler gibi seviyor ama siddrt var, sürekli kavga cikaran bi tip, maddi durumu kötü, kumari ickisi, karikiz olaylarida var desek, napardin, emin ol daha cok mutsuz olurdun.

Birsey dikkatimi cekti.Esiniz 30 yasında sizse 23.19 yasında evlenmissiniz yani esiniz d 27 yasındaymıs.Esinizin muhtemelen sizden once de ilişkileri olmustur maddi durumu yerinde vs vs. kendini soyle hissediyor olabilir mi :''Yasanacak herseyi yasadım.Ask sevgi denen seyi daha onceden denedim ve hayat bana aptalca oldugunu gosterdi.Olgunum gormus gecirmisim.Ailem istedigi için ve yalnız olmayayım diye evlendim kriterlerime uyan birisiyle.''
Yani derler ya gencler arasında ''cool'' takılmak diye.Belli ki kendine cok deger veriyor.
Bu yuzden kavga cıkarmalarınız,surekli yakınmalarınız(ki aslında tamamen haklısınız),gidip gidip geri donmeleriniz onda ''off ne kadar da cocukca,benim gibi olgun mukemmel gormus gecirmiş biri icin ne kadar banal hareketler'' hissiyatınız uyandırıyor ve bu yuzden de size karsı saygısını yitirmiş olabilir mi ?
Bence bikac gunlugune bi tatile cıkın ve giderken ''ben bikac gunlugune tatile cıkıyorum hayatım'' diyin ve gulumseyerek cıkın.Bazen tlfnunuzu kapatın bazen acın 1 kere arayın tum tatil boyunca cok sıradan bi nasılsın iyimisin muhabbeti yapıp kapatın.Döndugunuzde de ''Dusunme fırsatım oldu,sen haklısın aslında,sevgi vs sacmalık,hayatta keyif almak ve hayatı dolu dolu yasamak onemli'' diyin.Sonra gezin,tozun,makyaj yapın,kesinlikle spora gidin,arkadaslarınızda cıkın,evde de bi hobi edinin,kitap okumak,internetten film izlemek,film arsivi olusturmak,klasik muzik arsivi olusturmak,bir gezi dergisine uye olmak,turlara katılıp yurtdısına geziye gitmek gibi..Acıkcası hayatınızın tadını cıkarın
Mesela bir aksam seksi bir ic camasırı giyin ve yanına gidip canınızın yaramaz seyler yapmak istediğini soyleyin ve ilk adımı ondan beklemeden siz ise koyulun ama onu heyecanlandırmak icin degil sırf canınız istedi diye..
Ve bunları yaparken asla trip atmak laf sokmak vs gibi seyler yapmıyorsunuz aksine hayattan zevk alan cok mutlu bir kadınsınız.
Bunları yaptıktan sonra muhtemelen karsısında surekli mızmızlanan bir cocuk yerine guclu ve yasamayı bilen bir kadın gorecek ve cok sasıracak
Cunku onun ihtiyacı olan sey bu ve sizi su halinizle kucuk goruyor.
Bu soylediklerimi yapmanız aylarınızı alır ama muhtemelen esinizin saygısını ve dolayısıyla sevgisini kazanacaksınız.
Eger kazanamazsanız da elimden geleni yaptım diyip gonul rahatlıgıyla bosanırsınız

kesinlikleeee katılıyorum her kelimene...madem imkanın var arkadasında dediği gibi;tatile cık gönlünce tatilini yap..hayatım cok bunaldım de de biseyler işte...burda işe yarayan en iyi yorum arakadasın yaptığı yorumdrur bence..her kelimesini tek tek oku uygula bence....!!

dolu dolu aşk yasayan mı kaldı artık be canım. eger ben daha gencım aşk yasıcam dıyosan nelerle karsılasacagın mechul belkı daha beter olucak.
sen ona aşık mısın pekı?
senın yanında yatmaması senı gıcık mı edıyor yoksa yaralıyor mu?
eger cok rahatsızsan boşan tabı ömür boyle gecmez tazmınatını da alırsın ayrı eve cıkarsın

zengin esnaf karısı, mutsuz kadın olmaksa hayalin devam et ne diyeyim... 23 yaşındasın daha, seni 18 yaşında everen aileniz düşünsün diycem ama onlar da zengn damat bulduk daha ne olsun kafasındadır muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…