- 26 Nisan 2023
- 1.097
- 2.075
- 48
- 34
- Konu Sahibi mutlupapatyam
-
mesela forumda ornek vereyim bir uye gelip burada beğeni nasıl yapılır konu nasıl açılır diye sorsa herkes bir sasirir
Finans piyasalarında da temel kavramları bilmek gerekir önce onları halledin yakininizda bilen de
bölümünüz nedir?Ankara'dayim bana göre iyi.İs bulamıyorum şuan.14 bin lira üzerinde neredeyse maaş vermiyorlar.
İş başvurusu yaptım.Donus yapmışlar.10 saat çalışıyoruz çalışamam dedim telefon yüzüme kapandı.Mesai vermiyorlar.Market sektöründeİstanbulda bile her yer asgari ücret. Kiralar zaten malum. Elbette aldığım parayı beğenmiyorum ama mecbur devam etmek zorundayım.
Bölüm derkenbölümünüz nedir?
iş aradığınız mesleğiniz nedirBölüm derken
Mağazalara basvuruyorum.iş aradığınız mesleğiniz nedi
Ev arabamız var aylık eşimin aylığı 35 bini buluyor borç ederek bişey sahibi oluyoruzMerhaba bayanlar, ülkede yaşam koşulları malum, 26 bin TL gelirim var ev kira… sizce başka bir iş bakmalı mıyım? sizlerde durum nedir?
Bizde şuan babamın emeklisi ile geçiniyoruz.14 bin falan alıyor.Ev kira değil ama büyükşehir sonuçta.Bizim eve aylık 15 bin lira civarı girdiği için 26 bin fazla geliyor gözüme. Yoksa kazandığım maaşa sukretmeye hiç niyetim yok. Fakat ne kadar zorlarsam zorlayayim fazla maaş girmesi mümkün değil bize. O bakımdan yani.
Valla avukatmışsınız, üzüldüm. Eşim hukuk son sınıf öğrencisi, o kitaplara harcadığı paralar, o göz altlarının çalışmaktan nasıl çöktüğünü ben görüyorum. Sonra ele geçen 26 bin olunca insan haliyle üzülüyordur, haklısınız maalesef. Ben psikoloji mezunuyum, yüksek lisans sonrası bana "200 lira seans ücreti alacağız danışandan, 50 TL sana 150 TL bize" diyen bi hocam vardı beni kliniğinde çalıştırmak isteyen. Seansı 50 liraya iş yaptığımda geçinemeyeceğim için senelerce emek verdiğim bölümde ilerlemedim. Umarım sizin ve eşimin geleceği böyle olmaz
Pandemiye girmeden önceydi. İlerleyen zamanlarda oranı artırırız 50-50 yaparız demiştiBunu ne zaman söyledi acaba? Oran tam tersi olsa neyse de. Klinik psikologlar oldukça iyi kazanıyor bu arada. Kendi yerinizi açmayı düşünmüyor musunuz?
Pandemiye girmeden önceydi. İlerleyen zamanlarda oranı artırırız 50-50 yaparız demişti
Kendi yerimi açmam için önce bi deneyim kazanmam lazım, zaruri değil bu ülkede ama kendi içimde lazım yani :) Ona da açıkçası çok isteğim yok
Psikolog olmasa bile iki aile danışmanlığı eğitimi açanın ofisi var artık. Onların önüne geçebilmek için öz güven lazım bende de yok o :)) arkadaşlarım çatır çatır seans alırken ben şu eğitimi de alayım bunu da yapayım anca öyle kendimi yetkin hissederim demiştim. Atı alan Üsküdarı geçti o sırada maalesefBu ülkede ne yazık ki her önüne geçen yer açabiliyor… açanlar da baya iyi kazanıyor. Ben memurum ama benden daha az yetkin olanlar rahat iki katım kazanıyor.♀ ama gel gör ki ben de kendimde o yetkinliği bulamıyorum, henüz istediğim yerde değilim…
beni anladığınız için teşekkür ediyorum elbette 26 bin küçümsenecek bir rakam değil kulağa öyle geliyor ama ortalama kiraların 15 bin tl olduğu bir yerde yaşıyoruz maaşın yarısı kiraya kalanı markete gidiyor kaldı ki bu noktaya kolay gelmedim yaptığımız iş desen çok yorucu.. umarım herkes hakettiğini kazanırYaşıtınız bir avukat olarak çevremde duyduğum en yüksek maaş size ait. Istanbul'daki avukat arkadaşlarıma bağlı çalışıp 26 bin alan varmış desem kim alıyor bu maaşları derler. Mesleğin rezalet halde olduğu buradan belli. Hayat boyu köle gibi çalışmanın bedeli ev kirası+faturaları ucu ucuna ödemek. Ben avukatlığı bıraktım başka bir iş yapıyorum ama burada da şartlar farklı değil. Bir ay kölelik yapmanın bedeli hayatta kalabilmek, daha çok çalışıp patronların işini görebilelim diye ancak hayatta kalacak kadar maaş veriyorlar. Neyse. Benim kafamın bir yerinde hala memur olmak var. Maaşlar özelden daha iyi ve en azından iş yükleri ve mobbing özel sektöre kıyasla yok gibi bir şey.
Ayrıca seni buradakiler anlamayabilir. Hepimiz farklı arkaplanlardan geliyoruz. Lisede çalışmamış, üniversite sınavında düşük yapmış, basit bölümde güle oynaya okumuş, en düşük puanlarla 22 yaşında atanmış ve az çalışma+iyi maaş+rahat iş döngüsüne alışmış biri bizi anlamaz. Ya da ailesinin, çevresinin desteğiyle kaygı yaşamadan bir yerlere gelmiş insanlar anlayamaz. Çünkü onlara göre "sen de üniversite mezunusun, ben de üniversite mezunuyum, ben halimden memnunsam sen değilsen bu senin başarısızlığındır" gözüyle bakıyorlar. Sadece emeğimizin karşılığını alabilmek, emeğimizin farkını görebilmek istiyoruz.
Konuda detayı kaçırdım herhalde yaşınız ve kaç yıllık avukat olduğunuzu sorsam?beni anladığınız için teşekkür ediyorum elbette 26 bin küçümsenecek bir rakam değil kulağa öyle geliyor ama ortalama kiraların 15 bin tl olduğu bir yerde yaşıyoruz maaşın yarısı kiraya kalanı markete gidiyor kaldı ki bu noktaya kolay gelmedim yaptığımız iş desen çok yorucu.. umarım herkes hakettiğini kazanır
Böyle diye diye yerimizde saydıkPsikolog olmasa bile iki aile danışmanlığı eğitimi açanın ofisi var artık. Onların önüne geçebilmek için öz güven lazım bende de yok o :)) arkadaşlarım çatır çatır seans alırken ben şu eğitimi de alayım bunu da yapayım anca öyle kendimi yetkin hissederim demiştim. Atı alan Üsküdarı geçti o sırada maalesef
Valla katılıyorum size.Yaşıtınız bir avukat olarak çevremde duyduğum en yüksek maaş size ait. Istanbul'daki avukat arkadaşlarıma bağlı çalışıp 26 bin alan varmış desem kim alıyor bu maaşları derler. Mesleğin rezalet halde olduğu buradan belli. Hayat boyu köle gibi çalışmanın bedeli ev kirası+faturaları ucu ucuna ödemek. Ben avukatlığı bıraktım başka bir iş yapıyorum ama burada da şartlar farklı değil. Bir ay kölelik yapmanın bedeli hayatta kalabilmek, daha çok çalışıp patronların işini görebilelim diye ancak hayatta kalacak kadar maaş veriyorlar. Neyse. Benim kafamın bir yerinde hala memur olmak var. Maaşlar özelden daha iyi ve en azından iş yükleri ve mobbing özel sektöre kıyasla yok gibi bir şey.
Ayrıca seni buradakiler anlamayabilir. Hepimiz farklı arkaplanlardan geliyoruz. Lisede çalışmamış, üniversite sınavında düşük yapmış, basit bölümde güle oynaya okumuş, en düşük puanlarla 22 yaşında atanmış ve az çalışma+iyi maaş+rahat iş döngüsüne alışmış biri bizi anlamaz. Ya da ailesinin, çevresinin desteğiyle kaygı yaşamadan bir yerlere gelmiş insanlar anlayamaz. Çünkü onlara göre "sen de üniversite mezunusun, ben de üniversite mezunuyum, ben halimden memnunsam sen değilsen bu senin başarısızlığındır" gözüyle bakıyorlar. Sadece emeğimizin karşılığını alabilmek, emeğimizin farkını görebilmek istiyoruz.
Genç kızlarımızın izinden gittiği şapkalı bi abimiz var, yaşam koçuymuş, ne idüğü belirsiz. Ben eminim psikologların %90'ından daha fazla kazanıyor. KomikBöyle diye diye yerimizde saydıkaçıköğretim sosyoloji mezunu birey terapistin dedi gözlerimin içine bakarak
Bir ara kel bir adam vardı Facebook sözleriyle kitap yazıp parayı kırıyordu kim olduğunu anladınızGenç kızlarımızın izinden gittiği şapkalı bi abimiz var, yaşam koçuymuş, ne idüğü belirsiz. Ben eminim psikologların %90'ından daha fazla kazanıyor. Komik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?