- 5 Temmuz 2023
- 342
- 672
- 23
- Konu Sahibi mutlupapatyam
Ne kadar alıyorlar ki özelde?Özel sektördeki öğretmen maaşlarını duysanız bir de :/
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne kadar alıyorlar ki özelde?Özel sektördeki öğretmen maaşlarını duysanız bir de :/
Genellikle ozel okullar. Asgari ucret , bol bol mobbing.Aaaa ne kadar alıyorlar ki özelde?
Aaaa olur mu hiç. Doğan büyüyo, rızkı veren de Allah’tır. Yalnız da olmaz kardeşi olsun, aman tek çocuk kalmasın.Asgari ücretli de sonunu düşünmeden üç dört çocuk yapmasın.
Ayrıca nitelikli iş gücünü asgari ücretliyle kıyaslamamalısınız.
Senelerce emek harcayan bir kesim bu emekleri asgari ücret kazanmamak için harcadı .
18 yaşında öğretmen maaşı alacaksa ve sonra erkenden çift maaşa geçecekse neden olmasın. Birçok fabrikada yaşam imkanlar böyle. Çocuğumun potansiyeline göre karar veririm. İşçilerin emekçilerin perişan yaşadığı zamanlar eskidendi, şimdi hepsi nitelikli memurdan kral. Lisede en arkada yatan gebeşlerden bahsediyorumSorun yok o zaman ben varsayımı mı dayandırdığım örnekleri söyledim ne güzel sizde o zaman evladınız varsa 18 inde fabrikada ise koyun yazık surunmesin okul köşelerinde
Asgari ücrete zam geldikçe herşeye de aynı oranda zam gelecek yani değişen bir şey olmayacak. İşsizlik artacak. İnsanların alım gücü artmalı maaşlardaki rakamlar değilAsgari ücreti de iyileştirsinler, maaşları da. Şuan herkesin aldığı para rezalet ötesi.
Şu şartlarda 30 da alsa az. Kiralar almış başını gitmiş. Herşey ateş pahası.Sürü psikolojisi. Körler sağırlar. Siz ütopyanızda yaşamaya devam edin. Bunca yıllık sistemi ben değiştireceğim he. Fakirliği savunuyorum. Daha okuduğunuzu anlama becerisinden yoksunsunuz
Günümüz şartlarında çok az bir maaş değil diyorum, iktidarı savunuyormuşum sözde. Gerçeklere de göz yumalım. Benim değiştirebileceğim bi durum mu var ortada
Bak hakim savcı doktor avukat mühendis mimar ilk aklıma gelenleri yazdım ve daha nicesi bu mesleklerle bir garson,aşçı,hizmetli,kurye vs bunların altına girdikleri hukuki sorumluluk bile aynı değil yani bu meslekler nasıl aynı mahiyette olabilir gerçekten?sen o diplomayı alıp o işi yaptığında risk altına giriyorsun en ufak hatanda belki ağır cezadasın insanlar belki geri dönülemez şekilde maddi manevi zarara uğruyor birde sen bir kurumda çaycısın çayları döktün ne olur tekrar gider yaparsın hiçbir ağır sorumluluk yok özellik gerektiren birşey yok koy liseliyi ilkokul mezununu eli kolu olan zeka seviyesi yeterli herkes yapar bunu.bu insanlar değersiz mi hayır ama yaptıkları iş yukarıda saydıklarımla eşit değil.tabi bu benim görüşüm katılan olur katılmayan olur saygı duyarım.benim sevgilim mesela meslek lisesi mezunu herkesin üniversite diploması olacak diye birşey de yok yani.Okumayan kesimde de okuyan kesimde de var bu karakterle alakalı bir şey örneğin hacettepede bir bölümün anabilim dalı başkanı eşimin doktoru ve o kadar naif o kafar mütevazi ki ego sıfır ama bizi yönlendirdiği asistanı küçük dağları ben edasında benim tepkim buna ayrıca vasıflı olmak için bir okul bitirmek gerekmiyor her şeyin okulu yok 1000 kişiye yemek yapan bir fabrika ascisi da vasıflı herkesin yapacağı bir iş mi değil herkes kendinden başkasının yaptığı işi küçümseme peşinde
Ben size katılıyorum şu an herkes zaten üniversite mezunu a101 şok bim inşaat köşeleri atanamayan öğretmenlerle dolu yani herkes okuduğunun karşılığını almayı bırak okuduğu işi bile yapamıyor çünkü çok mezun var herkes okuyor doğuluyum eskiden burada okul okunmazdı şimdi 12 çocuklu ailenin 12 Side bi şey bi şey mezunu okumak ayrıcalık olmaktan çıkalı çok oldu önemli olan okuyarak veya okumayarak aradan sıyrılıp yaptığın işin karşılığını almakBende seni severim sağol ama benim demek istediğim şu bir konu açılıyor ve malum geçim sıkıntısı ve mutlaka altına yazılan yorum ama yaaa o kadar okul okuduk okumayıp calisan ve karsiligini alamayanlar icin cok irrite edici tabi ki asla emeğinin karşılığını alamıyor okuyanı da okumayani da kısacası maasli calisanlarin neredeyse tümü alamıyor karşılığını benim ne şartlarda okuduğumu bir bilseniz eminim ki benden zor şartlarda okuyan bir elin parmağını geçmez
Arabuluculuktan az dosya geliyor birde sınava girmesi lazım 5 yılda kıdem lazım diye biliyorum.hakim savcılık içinde çok değişik şeyler lazım burada yazmak istememen güzel para bence bilirkişilik ama onuda yıllardır açmıyorlarmış.
26 bini çok büyütmeyin gözünüzde. Ne yazık ki şükür diye diye kendimizi bu yokluğa mahkum eden bizleriz.Ne güzel 26 bin lira alan insanlar var. Hep merak etmisimdir nedir bu insanların mesleği memur falan değillerse diye
Maalesef bazı insanlar hala ya gerçekten bilmiyor mevzuları ya ütopyada falan mı yaşıyor ben bilmiyorum yani,anlayan anladı benceHaklısınız diğer konularda yazmak istemediklerinizi içimden okudumAvukatlık bir şekilde etiket meselesi. Eğer belli bir çevreyi elde edip davaları da kazanırsa herhangi bir büroda çalışmak yerine kendi bürosunu açıp çok daha iyi paralar kazanabilir. Biraz cesaret işi biraz da zamanla oturacak konular. Bir kaç sene asgari ücretten hallice bir büroya sabreden yakınım kendi bürosunu açtıktan kısa bir süre sonra 2020 BMW aldı diyeceklerim bu kadar :)
Maalesef bazı insanlar hala ya gerçekten bilmiyor mevzuları ya ütopyada falan mı yaşıyor ben bilmiyorum yani,anlayan anladı benceBen kurum avukatıyım benim maaşım sabit ama ben işimden memnunum.özelde çok kazanan arkadaşımda var az kazananda var çok faktörün etki ettiği bir meslek bence dediğiniz gibi insanın karakteri,çevresi,şansı,sermayesi bu faktörlerin hepsi ne kadar kazancağını etkiliyor bir bakıyorsun asgari ücrete talim ediyor bir bakıyorsun süper iş bağlamış paraya para demiyor kesinlikle risk almayı ve fırsatları iyi değerlendirmeyi gerektiren bir iş.benim yapım serbest avukatlığa pek müsait değil insanlarla uğraşmak müvekkil bağlamak bir büroyu idare etmek bunlarla uğraşmak istemediğim için ben kurum avukatı olmayı seçtim böylede mutluyum bence herkes önceliklerini belirlemeli ona göre seçimler yapmalı benim için huzur paradan kıymetli.
Valla herkes gülmüş yoruma ama bizim eve aylık toplam 15 bin zor giriyor ve kiradayiz. Ayrıca öğrenciyim ve part time çalışıyorum benim maaş da içinde. O yüzden 26 bin bana da çok yeterli geldi. Herkesin gideri gelirine göre tabiİstanbul'u bilemem ama 26 bin lira uygun fiyat.
Ankara'dayim bana göre iyi.İs bulamıyorum şuan.14 bin lira üzerinde neredeyse maaş vermiyorlar.Valla herkes gülmüş yoruma ama bizim eve aylık toplam 15 bin zor giriyor ve kiradayiz. Ayrıca öğrenciyim ve part time çalışıyorum benim maaş da içinde. O yüzden 26 bin bana da çok yeterli geldi. Herkesin gideri gelirine göre tabi
Dün iş başvurusunda aradılar.10 saat çalıştırıyorlarmis.Dedim 10 saat çalışamam ben.Market işi marketlerde fazla mesai ücreti elde yok.İşte biz de onu diyoruz vermeleri gerekir. Mühendislerin işi çok zor. Okulu çok zor. Kimse hakettiği konumda değil.
Bizim eve aylık 15 bin lira civarı girdiği için 26 bin fazla geliyor gözüme. Yoksa kazandığım maaşa sukretmeye hiç niyetim yok. Fakat ne kadar zorlarsam zorlayayim fazla maaş girmesi mümkün değil bize. O bakımdan yani.26 bini çok büyütmeyin gözünüzde. Ne yazık ki şükür diye diye kendimizi bu yokluğa mahkum eden bizleriz.
İstanbulda bile her yer asgari ücret. Kiralar zaten malum. Elbette aldığım parayı beğenmiyorum ama mecbur devam etmek zorundayım.Ankara'dayim bana göre iyi.İs bulamıyorum şuan.14 bin lira üzerinde neredeyse maaş vermiyorlar.