- 20 Ağustos 2017
- 1.210
- 646
- 53
- 32
ben anlamıyorum zaten canım aileleri yardım etmeyen insanlarmı boyle rahatca konusuyor yoksa eden mi anlamıs deilim direkt memurum yazdınmı bittin zaten en basta linc ediliyorsunO kadar iyi anlıyorum ki durumu insan memurken varlık içinde yokluk öekiyor borçlardan
Artık devlettede o olay var canım inan hic bsey bi on sene oncesi gbi deil kanunlar yasalar deişti ve ayrıca kıyaslma yapmak dogru deil ona klsa 20-30 bin kazanan insanlarda hayatlarından islernden memnun deilasgari ücretle çalışan insanlar var. işi garanti olmayan. acaba işten çıkarılır mıyım korkusu yaşayan. biraz şükretmesini bilmek lazım.
Yok canım o kadar da değil :) bizim müdür alıyor fazlasını :) eski memurlarda 3700 falan alıyor.Canım o bile değil okul Müdürü o maaşı almıyor ya görüyorum bordroda.
bu görüsü bide bizimkilere anlatmak lazım esimin ailesin evnde oturuyoruz diye esim calısıyor ve amcamdan laf esin ölürse sen napıcam ortada klacan ulan babamdan daire var sen bakmıcan ya beni bizimkilerin hep garanti seyi benden fazla yani ille memur olsun pasa olsun vs vs vsHocam bunalmışsınız belli ama her kışın ardından bahar gelir, her nasip vaktine esirdir.
Memur insanlar ne uzar ne kısalır.
Bu devirde aile desteği veya fazla düğün takısı yani peşinat yoksa kirada otururken ev parası biriktirmek zor.
Biz ilk evimizi aldığımızda ki eski bir evdi,
12 yıllık evliydik.
Karı koca öğretmeniz, özel sektörde, elele verdik çalıştık o evi beş yıl kadar sonra yenisine değiştirebildik eşimin ailesinin de desteğiyle.
Demem o ki aileden destek yoksa,mirasyedi değilseniz doğal süreç bu şekilde ilerliyor.
En kötü ihtimalle emeklilik ikramiyeleriniz ile alırsınız evi,ona takılıp mutsuz olmayın.
Mümkünse daha güzel bir eve kiraya çıkıp içini zevkinize göre uygun fiyatlı eşyalarla donatın.
Sağlık sorunları hayati düzeyde olmadıkça her şeyin çaresi bulunur.
Eşinizle huzurunuz yerindeyse, evmiş,eşyaymış sizi mutsuz edecek kadar takılmayın bunlara...
Tam olarak benim düşüncem, ve evet uygun fiyatlı çalışma odam bile var:)Ev sahibi olmak icin sinir stres yaşayacağıma ki kredi faiz benden uzak olsun. Guzel bir eve tasinir keyfime bakarim. Uygun fiyatli da bir calisma odasi yaparim.
kendini bu kadar yıpratma,sağlık sorunları demişsin sen kendini üzmeye devam ettikçe bunlarda ilerleyecek. burada sizin yapmanız gereken birbirinize sıkıca bağlanmak,destek olmak. Rabbim bir yerden alıyorsa bir yerden verir kendini üzme. eşinle beraber sevginizle üstesinden gelebilirsiniz Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermezMerhaba arkadaşlar eminim bu da dert mi diyeceksiniz yaşadıklarının yanında ama dert işte .
Memurum. Eşim de memur. Erken yaşta atandım. Erken evlendik . Ama ailesi bir kuruş destek olmadı dedim olmasınlar . Eşim evlenirken beni dinlemedi bir de araba aldı( gerçi sağlık durumu sebebiyle araba şarttı ama ailesi en azından bir süre bizi idare edebilirdii ) . Üstüne düğün borcu üstüne eşimin ve benim ciddi miktarda sağlık borçları derken kaç senedir nefes alamadım. Şimdi yine borçlara boğulduk.
Eşimin ailesinden beklentim yok aştım artık onları gölge etmesinler yeter .Ha ettiğini çekiyor ondan ne hali varsa görsün diyorum . Resmen Allah hesabını sordu ona . Ama Ben yoruldum artık . eski bir evde oturuyorum . Düzgün eşyam yok.Diyeceksiniz aç değilsin ya . Çocukken Çok Fakirdik . Asla nankör değilim de hayallerim bir türlü olmuyor . Heveslerim . Bir ev alabilsem faizler de çok yüksek . Bunaldım kaldım .
sizi takip ettiğim için maalesef biraz eleştireceğim.bir kere ayağınızı yorganınıza göre uzatmamışsınız.2 evinizi de biliyorum.2.si gayet lüks bir ev çoğu turk evine göre.kendimden örnek vereyim bir köşede daima 30 40 bn param olur.kötü gün paramdır asla harcamam onu.ben de arabamdan memnun değilim bu sene değiştıreyım dedim kredi çekerek ama faizler uçtu hemen vazgeçtim.elimdeki parayla değiştırebılırdım ama yapmadım.çunkü hastalık var kaza var savaş bile çıkabilir .istedığım evi almadım mesela son kuruşumuza kadar verecektik onun muadili aynı semtte arsadan girdim 2 sene bekleyeceğim ama yüzde 50 ucuza gelecek gibi gibi.daha çok gençsiniz o kadar sıkmayın kendinizi .sizin de bebeğin de her türlü besine giyime ihtiyacınız var.dışar da yemek yemek te ihtiyaç gezmek te tatil de.bir de birikim hesabınız olsun borcunuz bitince ayrıca onu da unutun çocuk için biriktirinSizi cok iyi anliyorum cunku cok benzer bir durumun icindeyim. Ev almaya karar verdik elimizde avucumuzdaki tum nakiti eve yatirip maasimizla odeyebilecegimiz maksimum tutara kadar kredi cektik ve tasinmaya bir kac gun kala hamile oldugumu ogrendim.esim ve ben calisiyoruz ilave olarak evden ek is yapiyorum. Durum boyle olunca bu kadar calisiyorsam heves ettigim seyleri yasamaliyim diyorsun, borca girip duruyorsun. Hamileligim cok riskli ve sikintiliydi, bu yuzden de epey masrafli olmustu. Dogum sonrasi izin kullanirken maasimiz yatmiyor bizim, o aralikta idare etmek icin ilave kredi cekmistik,malum odemeler iki maasa gore duzenlenmisti. Dogum izni bitiminde elime 4 aylik maasim toplu gecince en ucuzundan bir araba almaya karar verdik cunku evimiz en yakin toplu tasimaya 20 dakika yurume mesafesinde, cocukla arabasiz imkansizdi. E elimizdeki arabaya yetmeyince bi tur da araba icin ek borclandik. O bu su derken su an maaslarimizin tamamina yakini borclara gidiyor. E aylik rutin harcamalar var onlar icin de mecburen kredi karti kullaniyoryz, kartin asgarilerine bile maasimiz yetmiyor artik... son zamanlarda iyice patladik cidden, dogum sonrasi giyecek birseyim kalmadi icine giremiyorum hicbirseyin calisiyorum alisveris yaomam lazim ama ne yazikki yapamiyorum, kisisel harcamalari sifirladik, sadece cocugun ihtiyaclarini giderip her gece makarna yumurta yiyerek harcamadan yasamaya calisiyoruz
Bir suru yapilacak alinacak sey var ama para olmadan bekliyorlar, ve bu insani cok yoruyor cok yipratiyor biliyorum. Bir turlu sirtindaki o yuku atamamak yine mi patladik deyip eve su soylerken bile dusunmek, insani cok yoruyor.
Peki ongordugunuz bir tarih varmi? Ornegin bizim muhtemelen tum odemelerimiz seneye bu zamanlar bitmis olacaj epey rahatlayacagiz. O vakte kadar sikiyorum disimi mecburen. Sizin de eger beklediginiz hir tarih olursa muhtemelen daha kolay olur sabretmeniz. Rabbim herkese yardim etsin
Öyle Hamd olsun canım benim ya eşimle neler aştık neler neler . Ama işte hani bazen bir eşya görürsün nereden olur bilmezsin onu almak evine loymak istersin işte . Bir de iki maaşlısın olayı var toplumun gözünde. Giyim kuşam aldırış etmiyorum artık da toplum sana baskı yapıyor .kendini bu kadar yıpratma,sağlık sorunları demişsin sen kendini üzmeye devam ettikçe bunlarda ilerleyecek. burada sizin yapmanız gereken birbirinize sıkıca bağlanmak,destek olmak. Rabbim bir yerden alıyorsa bir yerden verir kendini üzme. eşinle beraber sevginizle üstesinden gelebilirsiniz Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez
kim ne maaş alıyor gayet iyi biliyorum öğretmen maaşı yazdığınız kadar az değil .hele artık kurs açıyorlar ki 5000 i geçiyor çoğu.ders ücretini saymadan çıplak maaşı yazıyor üyeler.ders ucreti de paradır sadece okulun tatil olduğu zamanlarda yok.annemin emekli maaşı 2800 ve emekli olalı 20 yıldan çok fazla oldu.3000 lira öğretmen maaşı olmazCanım o bile değil okul Müdürü o maaşı almıyor ya görüyorum bordroda.
Öyle canım maaşım 3200 ek dersim yok maaş karşılığı çalışıyorum . Yeni başlamadım yani ilk senem değil ama maaş bu sanırım bes de var zorunlu bes . Bu arada tamamen şükrediyorum hakime de bazen bıkıyor insan . Ben de istemezdim faiz İnan’ın ama bir gün de hayatım kabusa döndü . Kredi kartları doldu ciddi sağlık sorunları yaşadımÖğretmen yeni başlayan 3200 falan alıyor sanırım ek ders de branşa göre değişir ama 400 ün altında olmaz neyse konu bu değil de
Hayat pahalı cebimizdeki para eridi
Faizler çok yüksek hiç akıl karı değil
Zaten haram olduğundan ben yaklaşmam çekene de uyarırım gerisini kendi bilir herkes yetişkin
Siz hem maddi hem manevi yıpranmışsınız
Hayat bu ruh hali ile gitmz kendinize moral verin
Sizin gibi art niyetli birine laf anlatamam hanımefendi . Gölge etmeyin yeter . Zira annenize sorun maaş karşılığı ders denen bir şey var . Kurs vermediğimi de belirttim sebebi de yazıyor sağlık sorunlarım . Tükenmişlik . Benim arkadasım emekli oldu 2500 maaşı mesela bu da mı yalan . 3200 tl maaş var ayrıca zorunlu bes dedim .kim ne maaş alıyor gayet iyi biliyorum öğretmen maaşı yazdığınız kadar az değil .hele artık kurs açıyorlar ki 5000 i geçiyor çoğu.ders ücretini saymadan çıplak maaşı yazıyor üyeler.ders ucreti de paradır sadece okulun tatil olduğu zamanlarda yok.annemin emekli maaşı 2800 ve emekli olalı 20 yıldan çok fazla oldu.3000 lira öğretmen maaşı olmaz
Ay beni anlayan biri daha çıktı . Canım bu yaz bitecek gibi ama benim tedavilerim nasıö olur bilmiyorum o elimde olan bir şey değil ama en azından diğerleri bitiyor yaza . Mesele bu da değil bunaldım aslında tek amacım içini dökmekti ama insanlar acımasızSizi cok iyi anliyorum cunku cok benzer bir durumun icindeyim. Ev almaya karar verdik elimizde avucumuzdaki tum nakiti eve yatirip maasimizla odeyebilecegimiz maksimum tutara kadar kredi cektik ve tasinmaya bir kac gun kala hamile oldugumu ogrendim.esim ve ben calisiyoruz ilave olarak evden ek is yapiyorum. Durum boyle olunca bu kadar calisiyorsam heves ettigim seyleri yasamaliyim diyorsun, borca girip duruyorsun. Hamileligim cok riskli ve sikintiliydi, bu yuzden de epey masrafli olmustu. Dogum sonrasi izin kullanirken maasimiz yatmiyor bizim, o aralikta idare etmek icin ilave kredi cekmistik,malum odemeler iki maasa gore duzenlenmisti. Dogum izni bitiminde elime 4 aylik maasim toplu gecince en ucuzundan bir araba almaya karar verdik cunku evimiz en yakin toplu tasimaya 20 dakika yurume mesafesinde, cocukla arabasiz imkansizdi. E elimizdeki arabaya yetmeyince bi tur da araba icin ek borclandik. O bu su derken su an maaslarimizin tamamina yakini borclara gidiyor. E aylik rutin harcamalar var onlar icin de mecburen kredi karti kullaniyoryz, kartin asgarilerine bile maasimiz yetmiyor artik... son zamanlarda iyice patladik cidden, dogum sonrasi giyecek birseyim kalmadi icine giremiyorum hicbirseyin calisiyorum alisveris yaomam lazim ama ne yazikki yapamiyorum, kisisel harcamalari sifirladik, sadece cocugun ihtiyaclarini giderip her gece makarna yumurta yiyerek harcamadan yasamaya calisiyoruz
Bir suru yapilacak alinacak sey var ama para olmadan bekliyorlar, ve bu insani cok yoruyor cok yipratiyor biliyorum. Bir turlu sirtindaki o yuku atamamak yine mi patladik deyip eve su soylerken bile dusunmek, insani cok yoruyor.
Peki ongordugunuz bir tarih varmi? Ornegin bizim muhtemelen tum odemelerimiz seneye bu zamanlar bitmis olacaj epey rahatlayacagiz. O vakte kadar sikiyorum disimi mecburen. Sizin de eger beklediginiz hir tarih olursa muhtemelen daha kolay olur sabretmeniz. Rabbim herkese yardim etsin
size özel yazmadım sadece burda bir çok yazan üyeye yazdım öncelikle.maaş karşılığı dersi de bılıyorum merak etmeyin annem de öğretmen di kendim de bir kaç yıl öğretmenlik yaptım.sizin sorununuz maaşın azlığı değil sağlık sorunlarından dolayı yetmeyen maaşınız.yani durumunuz şahsınıza özel herkese özel değil.geçmiş olsun bu arada ben de önemli hastalıklarla savaşıyorum masraflardan da gayet haberdarım.ama normal durum da 2 memur maaşı ortalama gelir ulkemız de .gençler savaşıyor psıkolojileri bozuluyor sınavlara gire gire memur olabilmek için .bur da en başta o üyeler üzülür ayy memur maaşı da çok az yetmıyor denilir seSizin gibi art niyetli birine laf anlatamam hanımefendi . Gölge etmeyin yeter . Zira annenize sorun maaş karşılığı ders denen bir şey var . Kurs vermediğimi de belirttim sebebi de yazıyor sağlık sorunlarım . Tükenmişlik . Benim arkadasım emekli oldu 2500 maaşı mesela bu da mı yalan . 3200 tl maaş var ayrıca zorunlu bes dedim .
Devlet ödemedi sadece bu yaz devlet hastanesine 5000 tl ödedim ilaçlara 4000 tl düşünün özel değil devleteSizin sağlık sorunlarından ötürü daha da kötü olmuş, sağlık sektörü çok masraflı Allah bir daha yaşattırmasın. Biz de aynı şekilde herşeyi minumum tutmamıza rağmen dünya kadar borca girmiştik, onları ödedikten sonra eşim bi gazla ev aldı, almaz olaydık diyorum bazen al sana yeni bir dertSıfır borç olsa bile yeme-içme, faturalar, çocukların eğitim masrafı derken yine ucu ucuna yetiyor çünkü herşey çok pahalı. Allah yardımcımız olsun.
Anladım İnan’ın her gün şükür ediyorum . Gençleri görüp yardım etmek istiyorum . Anlatmak istemem ama darda olan birini görsem neyim varda veririm cebimden . Annenizden bilirsiniz öğrencilere ve eğitime cebimizden çok para harcarız . Çocuklar okusun fakir çocuk mağdur olmasın diye . İkinci anne babasın sonuçta . Ama bünün yanında sayısız tedavi gördüm devlet ödemiyor bunları ödese de kısmı ve her şehirde yok. Eşimin bir ameliyatı 100 bin düşünün . Bunlar bunalttısize özel yazmadım sadece burda bir çok yazan üyeye yazdım öncelikle.maaş karşılığı dersi de bılıyorum merak etmeyin annem de öğretmen di kendim de bir kaç yıl öğretmenlik yaptım.sizin sorununuz maaşın azlığı değil sağlık sorunlarından dolayı yetmeyen maaşınız.yani durumunuz şahsınıza özel herkese özel değil.geçmiş olsun bu arada ben de önemli hastalıklarla savaşıyorum masraflardan da gayet haberdarım.ama normal durum da 2 memur maaşı ortalama gelir ulkemız de .gençler savaşıyor psıkolojileri bozuluyor sınavlara gire gire memur olabilmek için .bur da en başta o üyeler üzülür ayy memur maaşı da çok az yetmıyor denilir se
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?