Maddi sorunların sonu gelmeyecek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar iyi anlıyorum ki durumu insan memurken varlık içinde yokluk öekiyor borçlardan
ben anlamıyorum zaten canım aileleri yardım etmeyen insanlarmı boyle rahatca konusuyor yoksa eden mi anlamıs deilim direkt memurum yazdınmı bittin zaten en basta linc ediliyorsun

asgari ücretle çalışan insanlar var. işi garanti olmayan. acaba işten çıkarılır mıyım korkusu yaşayan. biraz şükretmesini bilmek lazım.

asgari ücretle çalışan insanlar var. işi garanti olmayan. acaba işten çıkarılır mıyım korkusu yaşayan. biraz şükretmesini bilmek lazım.
Artık devlettede o olay var canım inan hic bsey bi on sene oncesi gbi deil kanunlar yasalar deişti ve ayrıca kıyaslma yapmak dogru deil ona klsa 20-30 bin kazanan insanlarda hayatlarından islernden memnun deil

Halinize şükredin ikinizde çalışıyorsunuz elbet biter borç. Benim de eşimin ailesi bi kuruş para vermedi ama eşim tek başına herşeyi yaptı çok şükür. Geçen sene bende işe girip evimin mobilyalarını değiştirdim ve daha ilk taksidini ödemeden hamile kaldım düşük tehlikesi yüzünden çıkmak zorunda kaldım. Eşim sağolsun hepsini ödede ailemde biraz destek çıktı. Doğum oldu ve ben hayatımda ilk defa duydugum bi hastalıgım oldu onca stresten sonra suan ne mobilyalar gözümde ne gezmek tozmak her anım atağım gelicekmi diye beklıyorum 1 yaşında bebeğim var atağım tuttugu zaman 2 hafta yatagından kalkamıyorum. Bende şükredin bu kadar sıkmayın kendınızi elbet biter borç

bu görüsü bide bizimkilere anlatmak lazım esimin ailesin evnde oturuyoruz diye esim calısıyor ve amcamdan laf esin ölürse sen napıcam ortada klacan ulan babamdan daire var sen bakmıcan ya beni bizimkilerin hep garanti seyi benden fazla yani ille memur olsun pasa olsun vs vs vs

Açıkçası ben, kredi çekip bankaya faiz ödeyeceğime nakit paramı faize yatırıp ev alacak kadar birikince ev almaktan ya da arsa alıp prefabrik yaptırmaktan yanayım. Gerekirse 10 sene de kirada oturulabilir bence mahsuru yok. Ama iki memur geçinemiyorsa ciddi bir sorun var ortada.

Bence ev konusuna bodoslama dalmayın.Para biriktirin elbette biriktirebilirseniz ama borca girip ev almak sizi daha da yıpratır.Biraz mola verin borç ödeme işine.Mevcut borçlarınızı bitirip hemen ardından ev borcuna girmek sizi çok yıpratır bence.

Ben seni anladım canım. Millet asgari ücret örneği vermiş ama iki memurun yasadığı hayat standardı bu olmamalı

kendini bu kadar yıpratma,sağlık sorunları demişsin sen kendini üzmeye devam ettikçe bunlarda ilerleyecek. burada sizin yapmanız gereken birbirinize sıkıca bağlanmak,destek olmak. Rabbim bir yerden alıyorsa bir yerden verir kendini üzme. eşinle beraber sevginizle üstesinden gelebilirsiniz Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez

sizi takip ettiğim için maalesef biraz eleştireceğim.bir kere ayağınızı yorganınıza göre uzatmamışsınız.2 evinizi de biliyorum.2.si gayet lüks bir ev çoğu turk evine göre.kendimden örnek vereyim bir köşede daima 30 40 bn param olur.kötü gün paramdır asla harcamam onu.ben de arabamdan memnun değilim bu sene değiştıreyım dedim kredi çekerek ama faizler uçtu hemen vazgeçtim.elimdeki parayla değiştırebılırdım ama yapmadım.çunkü hastalık var kaza var savaş bile çıkabilir .istedığım evi almadım mesela son kuruşumuza kadar verecektik onun muadili aynı semtte arsadan girdim 2 sene bekleyeceğim ama yüzde 50 ucuza gelecek gibi gibi.daha çok gençsiniz o kadar sıkmayın kendinizi .sizin de bebeğin de her türlü besine giyime ihtiyacınız var.dışar da yemek yemek te ihtiyaç gezmek te tatil de.bir de birikim hesabınız olsun borcunuz bitince ayrıca onu da unutun çocuk için biriktirin

Öyle Hamd olsun canım benim ya eşimle neler aştık neler neler . Ama işte hani bazen bir eşya görürsün nereden olur bilmezsin onu almak evine loymak istersin işte . Bir de iki maaşlısın olayı var toplumun gözünde. Giyim kuşam aldırış etmiyorum artık da toplum sana baskı yapıyor .

Canım o bile değil okul Müdürü o maaşı almıyor ya görüyorum bordroda.
kim ne maaş alıyor gayet iyi biliyorum öğretmen maaşı yazdığınız kadar az değil .hele artık kurs açıyorlar ki 5000 i geçiyor çoğu.ders ücretini saymadan çıplak maaşı yazıyor üyeler.ders ucreti de paradır sadece okulun tatil olduğu zamanlarda yok.annemin emekli maaşı 2800 ve emekli olalı 20 yıldan çok fazla oldu.3000 lira öğretmen maaşı olmaz

Öyle canım maaşım 3200 ek dersim yok maaş karşılığı çalışıyorum . Yeni başlamadım yani ilk senem değil ama maaş bu sanırım bes de var zorunlu bes . Bu arada tamamen şükrediyorum hakime de bazen bıkıyor insan . Ben de istemezdim faiz İnan’ın ama bir gün de hayatım kabusa döndü . Kredi kartları doldu ciddi sağlık sorunları yaşadım

Sizin gibi art niyetli birine laf anlatamam hanımefendi . Gölge etmeyin yeter . Zira annenize sorun maaş karşılığı ders denen bir şey var . Kurs vermediğimi de belirttim sebebi de yazıyor sağlık sorunlarım . Tükenmişlik . Benim arkadasım emekli oldu 2500 maaşı mesela bu da mı yalan . 3200 tl maaş var ayrıca zorunlu bes dedim .

Ay beni anlayan biri daha çıktı . Canım bu yaz bitecek gibi ama benim tedavilerim nasıö olur bilmiyorum o elimde olan bir şey değil ama en azından diğerleri bitiyor yaza . Mesele bu da değil bunaldım aslında tek amacım içini dökmekti ama insanlar acımasız

size özel yazmadım sadece burda bir çok yazan üyeye yazdım öncelikle.maaş karşılığı dersi de bılıyorum merak etmeyin annem de öğretmen di kendim de bir kaç yıl öğretmenlik yaptım.sizin sorununuz maaşın azlığı değil sağlık sorunlarından dolayı yetmeyen maaşınız.yani durumunuz şahsınıza özel herkese özel değil.geçmiş olsun bu arada ben de önemli hastalıklarla savaşıyorum masraflardan da gayet haberdarım.ama normal durum da 2 memur maaşı ortalama gelir ulkemız de .gençler savaşıyor psıkolojileri bozuluyor sınavlara gire gire memur olabilmek için .bur da en başta o üyeler üzülür ayy memur maaşı da çok az yetmıyor denilir se

Devlet ödemedi sadece bu yaz devlet hastanesine 5000 tl ödedim ilaçlara 4000 tl düşünün özel değil devlete

Anladım İnan’ın her gün şükür ediyorum . Gençleri görüp yardım etmek istiyorum . Anlatmak istemem ama darda olan birini görsem neyim varda veririm cebimden . Annenizden bilirsiniz öğrencilere ve eğitime cebimizden çok para harcarız . Çocuklar okusun fakir çocuk mağdur olmasın diye . İkinci anne babasın sonuçta . Ama bünün yanında sayısız tedavi gördüm devlet ödemiyor bunları ödese de kısmı ve her şehirde yok. Eşimin bir ameliyatı 100 bin düşünün . Bunlar bunalttı

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…