Mantık Evliliği Hakkındaki Düşünceleriniz?

ama kizda isiniyor sevgilisine :)

ben aşk evliliği yaptım ama şu kadarını söyleyim eşim 2-3 ay evde 1 ayı aşkın görevi yüzünden dışarıda hep derim sevmeseydim 1 gün katlanmazdım, herkesin kriteri farklıdır tabi ki benim kıstasım da karşılıklı sevgi

ama kizda isiniyor sevgilisine :)

Isinmak degil askindan yanmak lazim bana gore :) o noktaya gelinirse evlenilsin tabi, nikahta keramet vardir diyip mutsuz bir hayat riski almamak lazim.
abim bosaniyor su an, en yakin ornegim o, mukemmel ciftlerdi, ask yoktu, ask olmayinca tahammul de olmadi, bitti gitti...

Mantık evliliği iyidir, kimsenin kahrını aşık olduğunuz için çekmezsiniz çğnkü kahır çekilecek biriyle evlenmezsiniz. Sonradan sevilebilir de.
Hiç bana göre değil ama anormal bulmuyorum

ama soyle bir sey var ask her zaman ilk goruste yaranmazkiii.. illaki taniyacaksin sohbet edeceksin.. ben demiyorum hemen evlenin ama bir sans versin beklesin biraz.. zamanla asik olur belkide.. olmuyorsa yapamiyorsa asla evlenmesin.. bide su var.. askindan yanip kavrulan insanlarda bosana biliyor.. saygi gormeyince ilgi gostermeyince askta bitiyor bi zaman sonra.. hazir onu seven saygili iyi kalpli birisi varsa karsisinda sevmeyi denesin bence.. :)

şirket değil ki bu mantık birleşmesi yapılsın..mantıklı bulduğunuz gerekçeler bir gün biterse artık mantıksız diye boşanacakmısınız?
evlilik aşktır

Bence kestirip atmayin zaman taniyin biraz. Ben pek aşk olaylarina inanmiyorum. Yani şöyleki evet cok hoslaniyorum benim olsun istiyorum vs sonra benim olduktan bi sure sonra ki bu ortalama 1 seneye denk geliyo sıkılmaya baslıyorum bana gore ask gecici bi sey onun icin cokta onemli degil bence seversiniz zamanla biraz taniyin

Zamanla asik olup evlenirse mantik evliligi olmaz ki o ask evliligi olur, hangimiz ilk goruste carpilip evlendik ki zaten...
mantik evliliği icinde ask olmadan sadece karsilikli guven ve fikir uyusmasi sonucu yapilan evliliktir. Kavram kargasasi olmasin :)
O nikah masasinda yanindaki adama asiksan ona mantik evliligi denmez, degilsen ve sadece o dogru insan, zamanla severim diyorsan o mantik evliligidir....

Aşk evliliği yaptım, yine olsa yine aşk evliliği yaparım, mantıkla yaklaşılan hiç bir ilişkinin aşka dönüştüğünü zannetmiyorum, ha sevgi oluşur ona bir şey diyemem ama aşk olmaz... Ben sonradan aşık oldum diyenlerin aşkı bilmediği için öyle söylediğini düşünüyorum. Can Dündar'ın meşhur "aşka dair" diye bir yazısı var, onu paylaşayım.. benim yaşadığım şey işte oydu...

iste bende onu diyorum :) erkek zaten seviyor kizda diyorki isiniyorum ona karsi.. bende diyorumki zaten bu isler isinarak baslar bi kac gun sonra tavrina huyuna suyuna asik olursun .. mantik evliligi bana gore cikar icin yapilir para icin cocuk icin ve s... konunun ismi yanlis bence.. zaten bi taraf asik digeride isinmis bunun neresi mantik evliligi? ay umarim anlata bilmisimdir :))

"Eğer...
Onu hatırladıkça başı göğe ermişçesine ya da asansör boşluğuna düşmüşçesine ürperiyorsa yüreğiniz...
Ömrü saatlere sıkışmış bir kelebek telaşıyla o hüzünden bu neşeye konup
kalkıyorsanız gün boyu nedensiz...
Ve her konduğunuzda diğerini iple çekiyorsanız bu hislerin...
Onunlayken pervaneleşen yelkovanlar, onsuz mıhlanıp kalıyorsa yerine, bir
akrep kadar hain...
Sınıfta, büroda, yolda, yatakta içiniz içinize sığmıyor, ondan söz edilince yüzünüz, sizden habersiz, mis kokulu bir ekmek dilimi gibi kızarıyor, mahcup somurtuyor veya muzip sırıtıyorsa ve o, her durduğunuz yerde duruyor, her baktığınız yerden size bakıyor, siz keyiflendikçe gülüp, hüzünlendikçe ağlıyorsa...
Dünyanın en güzel yeri onun yaşadığı yer, en güzel kokusu bedenindeki ter,
en dayanılmaz duygusu gözlerindeki kederse...
Hayat onunla güzel ve onsuz müptezelse...
Elmalar pembe, kiremitler pembe, gökyüzü, yeryüzü, onun yüzü pembeyse, kışlar ilkbaharsa, yazlar ilkbahar, güzler ilkbahar...
Her şiirde anlatılan oysa...
Her filmin kahramanı o...
Her roman ondan söz ediyor, her çiçek onu açıyorsa...
Bir anlık ayrılık, bir ömür gibi geliyor ve gider gitmez özlem saç diplerinizden çekiştirip beyninizi acıtıyorsa, iştahınız kapanıyor, iştahınız açılıyor, iştahınız şaşırıyorsa, iştahınız, hasret acısında bile karşı konulmaz bir tat buluyorsa...
Eliniz telefonda yaşıyor, işaret parmağınızla ha bire onu tuşluyor, dara düştüğünüzde kapıyı çalanın o olduğunu adınız gibi biliyorsanız...
Mütemadi bir sarhoşluk halinde, her çalan telefona o diye atlıyor, vitrindeki her giysiyi ona yakıştırıyor, konuşan birini dinlerken "keşke o anlatsa" diye iç geçiriyorsanız...
Kokusu burnunuzdan, sureti gözünüzden, sesi kulağınızdan, teni aklınızdan silinmiyorsa bir türlü...
Özlemi, sol memenizin altında tek nüsha bir yasak yayın gibi taşıyorsanız gün boyu...
Hem kimseler duymasın, hem cümlealem bilsin istiyorsanız...
Onsuz geceler ıssız, sokaklar öksüzse...
Ayrılık ölüme, vuslat sehere denkse...
Gamze gamze tebessüm de onun içinse, alev alev öfke de; bunca tavır, onca sabır ve nihayetsiz kahır hep onun yüzü suyu hürmetine...
Uğruna ödenmeyecek bedel, gidilmeyecek yol, vazgeçilmeyecek konfor yoksa...
Dışarıda yer yerinden oynuyor ve "içeri"de bu sizi zerrece ilgilendirmiyorsa...
Nedensiz küsüyor, sebepsiz affediyorsanız ve bütün bu hallerinize siz bile akıl erdiremiyorsanız...
Kaybetme korkusu, kavuşma sevincinden ağır basıyorsa ve aşk, gurura baskın çıkıyorsa bu yüzden her daim...
Gece yarısı kadim bir dost gibi kucaklayan tanıdık bir şarkı, bütün acı sözleri unutturmaya yetiyorsa...
Her gidişte ayaklarınız "Geri dön" diye yalpalıyorsa ve siz kendinize rağmen dönüyorsanız, sınırsız, sabırsız, doyumsuz bir tutkuyla...
O halde bugün sizin gününüz!..
"Çok yaşa"yın ve de "siz de görün"üz."

CAN DÜNDAR

evlendikten sonramı aşık oldunuz?

Ben gorucu usulu evlendim yani bu bnim tercihimdi tabiki kimse buna zorlamadi esim ailesiyle geldi bi cayimizi icip gittiler tabiki biz konustuk benim icim isinmadi sonra esimin israri ile alti ay sonra tekrar gorustuk o beni beğenmiş konustuk fikirleri tavirlari cok etkiledi beni ama sadece bu kadar nisandan sonra birbirimize cok baglandik yani tanidikca sevdim isin asli simdi bizi gorenler severekmi evlendiniz diyorlar yani inanin su dunyaya tekrar gelsem yine esimle evlenirdim ..

Canım direkt konuna yazacak olursam (yukarıdakileri başlığa göre yazdım),şunu söylerim, severek de pek tabi evlilik olur. Sonuçta aşk duygusu kalıcı değil, sevgi yoksa tabiki evlenme, ama sevgi varsa olur tabi.

teşekkürler kızlar,, çok aşık olmayı beklemiyorum çünkü ben o duyguyu 3 sene evvel diğer kişi de bıraktım maalesef,, sanki ondan başkasını öpemem sarılamam gibi geliyor ama o orda kalmış bir ilişki,, kafamı allak bullak eden de bu zaten,, sırf eski bir ilişkiye takılıp da böyle belki de beni çok mutlu edebilcek birini bu sefer de geri tepmek istemiyorum..
İki ay önce daha serttim ona karşı ama bu iki ay içinde bende biraz yumuşadığımı düşünüyorum ama gene de korkuyorum işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…