Mantık Evliliği Hakkındaki Düşünceleriniz?

Mantığın m sinin olmadığı yerde aşk nasıl oluyor?
Aslında bunu düşünmeliyiz bence.

Mesela burda çok okuyoruz..
Evli birine aşığım lütfen beni kınamayın ühüüüüüü haftada bir gün karısının koynundan
çıkıp bana gelmesini bekliyorum. Çokkk aşığım onsuz yaşayamamm...
Mantık yok aşk var. Aşk varsa iğrenç değildir ama sanırım..

Bana tokat attı defalarca şiddet gördüm ama kopamıyorum.
Lütfen ayrıl demeyin deli gibi aşığım..
Dayak var, mantık yok, aşk var. Ama iğrenç değil sevdiğinin attığı tokat da gidiyor hani..

Sevgilim işsiz ve iş beğenmiyor, sorumsuz ve bu durumda görüşemiyoruz da..
Ama aşığımmmmm onu çok seviyorum. Olsun evlenince aşkımızı bölüşür yeriz.
Bir de çocuğumuz olur aşkımızın meyvesi daha ne isterim..
Mantık yok biliyorum ama aşk varrr. Sorumsuz ve tembel olması iğrenç mi?
Ne diyorsun kalbim gümmm gümmm diyorum yaa.. :)

Benim aşkım beni eve hapsetti, ondan izinsiz bakkala gidemez oldum. Sinirlenince küfür eder ama özür dilemeyi bilir.
Arkadaşlıklarım da bitti. Kimseyle bağım kalmadı. Çok yalnızım.
Beni ağlattığı zamanlar da duvara ağlıyorum sonra özür diliyor zaten.
Ama onun gözlerine baktığımda hepsi geçiyor. Ölüyorummmm aşkımdan.
Mantıksız böyle biriyle evlilik belki ama çokkk aşığım mantık evliliği iğrenç yaaa ıyyy..

Biraz düşününce..

Mantık sıfır deli divane aşklar gördük, duyduk, evlenince fos oluyor bu şartlar altında..
Mantık dahilinde sevmek daha risksiz aslında, daha huzurlu.

Adam sorumluluk sahibi,çalışkan, seni üzmüyor, kırmıyor, düşünceli, anlayışlı, kibar biri.
Sen de mantığı elden bırakmadığın için ( gözleri kör edecek kadar aşık değilsin henüz) saçma fedakarlıklarda bulunmuyorsun, hatalarını görmezden gelmiyorsun.
Hayal kırıklıkların da olmuyor.
Bu kadar mantığın olduğu bir adamla aynı evde yaşamak neden iğrenç olsun ki?

mantıklı buluyorum..
Adı üstünde..
aşk evliliği yapmış biri olarak..mantık evliliğini tercih ederdim...

bence salt mantık veya salt aşk olmamalı. 27 yaşında evlendim o zamana kadar hiç ikisini tutturamamıştım :) şimdi çok şükür ikisi de var. kafaların uyuşması, önce arkadaş olabilmek bence en önemli şey. körkütük aşık olmak, körü körüne bağlanmak o insanın saygısız davranışları olursa onları görmezden gelmeyi getirebilir bence. bu da tehlikeli bir durum. ne bileyim tek aşk yetmez ama dediğim gibi aşk olmazsa mutsuz olabilirsiniz. çünkü bir süre sonra onun yaptığı güzel şeyler bir şey ifade etmemeye başlayabilir sizin için.

Valla canim bende denedim bikac ay once..hatta benimkide tanistik unutamadigim biri vardi zaten tipimde degildi biraktim..sonra yine iatedi tamam taniyim ozaman dedim.ama yok yani..bi cekim olmali biseyler olmalii...mantik degil ask olmasada sevgi olmali,saygi olmali...herkesin kendince bi oluru vardir..bana gore mesela ogrendimki.mantik evliligi olmuyormus..ama bi baskasi oldurabiliyor..aslinda ne yap biliyor musun bi arkadasina anlatmisindir wlbet bu kisiyi ona sor..ben sana x'i nasil anlatiyorum de ve kendi anlattiklarini baskasindan dinlemek bazen ise yariyabiliyor..ben misal o adami hep kotulermisim cevrem belliydi zatender hep ama o donem bi bosluktaydim gafil aavlandimda goruatum..anlatamadim anlatmak istedigimi yaa sanada....icin aliyorsa bu adami tamamdir mantik falan bos is bunlar asil onemli olan kisim o isler olcak evlenince yoksa otesi yokkkk

Mantik evliliği diyen arkadaslara katiliyorum. Cunku zamanla sende seveceksin cekim baslicak. Inan bu hayat seni seven cok seven biriyle cok cok daha guzel. Eski iliskini unut bak o evlenmis. Kimseyi sevemem dusuncesini de at kafandan ball gibi de seversin sevdirmesinj bilene. Tatlim bence sen bu cocugu biraz tanimaya calis duygularinda hafif kiprasimlar baslarsa... bu is olmustur.

Mantik evliligi körü körüne asik olup evlenmekten cok daha iyi, hatta en iyisi mantik evliligi. Seviliyorsaniz ve guvende hissediyorsaniz kendinixi diger yonlerinin ysninda bence korkmadan degerlendirmeye alin.
Ha birde mutsuz etmeyecekseniz tabi.

aşk gün gelir biter.önemli olan aşk bitince elinde ne kaldığı.geriye sevgi ve saygı kaldıysa ne ala

mantık evliliğinde bir çıkar olur senin durumun böyle değil seni çok seven birine karşı sadece kararsızsın ama emin ol senin gibi bir çok arkadaşım eşleri çok sevdiği için çoook mutlular şuan peş peşe bebiş yapıyorlar türk sineması tadında evlilikleri var şuan

Hoşlandığınız biriyle mantık evliliği olur çünkü zamanla onun size olan sevgisi sizinde sevmenizi sağlar, saygı da beraberinde gelir. Ama diyorsanız ki iki ay geçti hala bir mesaj atasım bile gelmiyor hiç bişey ilerlemedi bende, o zaman dünyanın en iyi adamı olsada olmaz tabiki. Kısacası ben mantıktan yanayım :)

Çok özel olacak ama yakın zamanda bir arkadaşımın aynı sorusuna karşın verdiğim cevap. Evlenmeyi düşündüğün adamla ilk gece başbaşa kaldığın zamanı düşün. Tiksinti içinde ürperiyorsan sakın evlenme.

peki olmaz da hani hayat bu diyelim ki o aşık olduğun evlenen kişi geldi döndü sana,kafanda şu anda evlenmek isteyen ve sana aşık olan çocukla ilgili kurmayı düşündüğün gelecekte en ufak bir tereddüt yaşar mısın? eğer tek bir pürüz bile varsa bence bu kadar bencil olma, geçmişi kafanda tam olarak bitirmeden böyle bir işe kalkışma.

Ee tabii ki öyle.
Böyle saplantılar da iğrenç.

Ama bahsettiğin kör olmama durumu ayrı, mantık evliliği ayrı.
Sevgi, huzur, aşk ve mantık beraber olacak.
Ben kör gibi aşık ol da evlen kafasında değilim zaten.
Dengeli olmak zorunda her şey.
Yoksa aşığım diye işsiz güçsüz adamla da evlenilmez mesela.
Kafayı çalıştırmalı aşıkken de.
Pasif bir aşk halini onaylamıyorum ben de.

aynı durum bende de var mantıken herşey uyuyo abimin eski eşiyle maddi durum süper ötesi aileler tahsil durumu falan ama aşk bitince anında bitti evlilikk en yakın örnek

Ben nişanlıma ilk görüşte aşık olmadım, düzgün biri olduğu için benim için çabaladığı için bir müddet sonra şans verdim. Zamanla onu tanıdıkça çok sevdim, 7 yıl olacak neredeyse her geçen gün daha çok seviyorum. İyi ki bir şans vermişim. Şimdi onu gördüğümde, gözlerine baktığımda içime sokasım geliyor İlk görüşte zil zurna aşık olanları da görüyoruz çok az bir dilimi mutlu oluyor, önemli olan saygı, sevgi ve anlaşabilmek. Aşk ömür boyu sürmüyor maalesef.

öyle çoook sevmene çook aşık olmana gerek yok..
biraz seviyosan ve mantıklıysa bence devam et...
adı üstünde kardeşim mantık işte mantık...

mantık evliliği yapanlara saygım sonsuz ama ben kesınlıkle mantık evlılıgını yapamayacagımı anladım.sonra felaket aşık olunca anladım o aile ısrarıyla goruculerle gorusmenın neee berbat bı hıs oldugunu...saatlerı sayıyodum bıtsede kalksak diye..ben aşk kadınıyım.belki siz de mantığınızla aşka sürüklenırsınız bu işler belli olmuyo malesef

O insanı hayatında düşüne biliyorsan emin ol zamanla sende ona aşık olursun. Onun aşkı yeter belkide ilişkiyi ayakta tutmak için. O kadar deli gibi aşık olup evlenenlerde var ama kaçının sonu iyi .. Önemli olan başı değil sonu bence. Aşık olmadın ama olabilirsin. Bu konuyu açıp fikir almaya çalıştığına göre sende ona karşı boş değilsin. Hakkınızda hayırlısı olsun. Aşkınız gün geçtikçe büyür inşallah :)

Sevdikte ne oldu madalyami taktilar sevdiğim adam bahaneler arayip cekip gitti birdaha aşık olamayacagima göre mantık başka yolu yok devam etmenin hayata
gorucu usulu evlenip mutlu olan cok umarim bende onlardan olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…