Mantık Evliliği Hakkındaki Düşünceleriniz?

3 yildir unutamadin mi? cok uzun sure ama.. kavusmadigin icin takinti yapmis ola bilirmisin?

yok takıntı değil, çok sevdik çok aşık olduk ama olmadı işte, sonra başkasıyla evlendi , ondan sonra da kimseyi sevemedim zaten..
bak osevmis asik olmus ki evlenmis.. geriye bakma artik.. bana oyle geldiki simdiki sevgilinle ayrilsan baskasina karsida boyle mesafeli duracaksin yani kimseyi hayatina almiycaksin.. boyle yillar bir birini kovalar sonra bir bakmissin ki cocuk yapma yasin geciyor.. bosver onu.. zaten ask planli gelismiyor ki sevemem asik olamam dersin bi bakmissin ki sirilsiklam asiksin..

Aşk evliliği yapmış biriyim ama aşk evliliği yapmamış olsaydım kesinlikle mantık evliliği yapardım...
Mantık evliliği yapan arkadaşlarım ve kuzenlerim var hepsi şuanda çok sevdiklerini söylüyorlar zaten boşuna demiyorlar nikahda keramet vardır diye :) kişi size ve ailenize uygun biriyse hayat felsefeniz birbirine uygunsa birbirnizi tanımayı düşünebilirsiniz sonuçta hemen evlenilmiyo bir süre birbirinizi tanımaya çalışabilirsiniz... :)

Kesinlikle mantık evliliği diyorum.
Aşk zannettiğiniz şey zamanla kayboluyor çünkü,yaşam şartları,çevre,aileler derken çok şey bitiyor.
zaten ben aşka değilde herzaman sevgiye inanlardan oldum.sevgi+saygı mutlu bir evlilik :)

Kalbin pırr pırr çarpana kadar bekle.
Uzun süre çarpmazsa evliliği işte o zaman olmalı mı diye düşün derim

canımmm tam da bu durumda olurum sanırım iyi çözdün beni:))

"Mantık evliliği yaptım, çok mutluyum" diyen tipler nasıl ısındılar, nasıl aynı yatağa girdiler o adamlarla?
Ya da evlendiler ve aynı evin içinde kocalarına aşık olmayı mı beklediler?
Sonra da aşık oldular ya da sevdiler, şefkat duydular ve ardından tensel uyum da mı oldu?
Nedir yani?
Mantık evliliği mantıksızlık bence.
İğrenç geliyor düşündüğüm zaman.
Ama herkesin yapısı başka, koşulları başka tabii.

Bence konu sahibi "bir daha sevemem" gibi bir durum söz konusu değil.
Gayet de yeniden aşık olabilirsin. Öyle şartlama kendini.

Bence de sonradan sevme diye bir sey olamaz. Insan birine ya cekilir, ya cekilmez bunun ortasi yoktur, zaten sebebi/mantigi da yoktur cekilmenin, sehvet hissetmenin.

Tabi ki ben de sana katiliyorum sekerim ama soyle bir sey de var: Yas 30 olunca etrafinda kimse kalmiyor, bakalim bu kadar ilgi gosterecek baska biri cikacak mi? Ask bulmasi cok zor bir sey, ya gelmezse? Bu kadin ailesiz, cocuksuz, yapayalniz mi yasayip olsun?

Evet iyi bir evlilik olmaz, cinsellik, sehvet de icinde cokca olmayabilir ama yalniz yasayip olmekten iyidir bence. Alternatif bu kadar urkunc olunca , kulaga o kadar da kotu gelmiyor.

Sonradan sevmek söz konusu olabilir ama tanışma aşamasında olmalı olacaksa da.
Evlenirsen ve o ısınma olmazsa çok fena; ki sonradan olması oldukça güç zaten ama ihtimal de vardır.

Zaten ben de belirttim herkesin koşulu aynı değildir diye.
Artık canına tak etmiştir, gözünü karartıp evlenebilir bir insan.

Ama evlendiği adamın her hareketi batmayacaksa, iğrenmeyecekse iyi olabilir.
Aksi halde ölene dek yapayalnız olmak tercih edilmeli.

Bunlar da hep ihtimaller işte. İsteyen denesin. Mecbur kalanlar da denesin madem.

Aşk göreceli bir kavram; kimine göre çiçekler, hediyeler bana göre aynı koltukta saatlerce oturup konuşmamak ama kalktığında dolu dolu sohbet etmiş gibi huzurlu olmak. Aşk olmazsa olmaz değil ama içi almalı insanın, arada bir çekim olmalı, evlilik insanın her halini içeriyor onun içinde karşındaki adamı için almalı, ondan tiksinmemelisin, onu arzulayabilmelisin.

bende bu şekilde düşündüğüm için çok olumsuz düşünmüyorum artık,, bu zamana kadar ailem bana hiç evlenmediğimi hissettirmezlerdi ama son zamanlarda artık hissediyorum, her muhabbet de artık benim de bir yuvam olması gerektiğini söylüyolar..

Ben mantık evliliği lafını pek anlamıyorum ya. Mantıksız evlilik mi var ki? Herkes kendince bi mantık çerçevesine oturtup öyle evleniyo zaten. Yani aşk evliliğinin zıttı mantık evliliği degil. İçinde aşk olunca mantıksız olmuyo evlilik.
Sizin sorunuza gelince siz arada aşk olmadan biriyle evlenilir mi diye soruyosunuz. Bunun cevabı kişiden kişiye degişir bence. İnsanların aşk a yükledigi anlamlar birbirinden çok farklı. Benim asla yapamayacagım bi sey bu ama belki de sizin için çok uygundur.
Asıl mesele sizin kimyanızın tutup tutmadıgı ve aranızda bi cinsel ćekim olup olmadıgı. Aşk-cinsel çekim-kimya bu üçü birbirine benzese de aslında farklı şeyler. Eger kimyanız tutmuyosa birlikte paylaşacak bi şey bulamazsınız, kendi evliliginizin icinde yalnız kalırsınız, zamanla her yaptıgı gözünüze batar.
Cinsel çekimi hiç detaylı anlatnıyorum. Eger aranızda yoksa ne olacagı zaten malum.
Siz eger bu ikisini sağlayabiliyosanız aşk olmasa da bi evliligi yürütebilirsiniz bence.

ben de aşk evliliği taraftarıyım.sırf 30 uma geldim alternatifim azalıyor diye düşünerek evlenmek sağlıklı değil bence..eşininzin gözlerine baktığınızda gözleriniz parlamalı, kalpler bir atmalı ne bileyim tarifi yokki aşkın..

Bende mantık evliliğini doğru bulanlardanım fakat içinde azda olsa duygu barındırmalısın o insana karşı.

Aklın başkasındaysa filan hiç kalkışma,yazık etme .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…