- 5 Aralık 2015
- 5.122
- 11.797
- 248
- Konu Sahibi ervanazlim
-
bnde ikinci tüp bebek de uroloji doktoruna sordum alakası yok dedi ..çıkış yapan sprem ler daha iyi falan dedi..anlamıyorum niyec bu kadar sorunsuzca davraniyorlar..sanki hayırlarina ameliyat edecekelr..Ben çok arastirmistim en iyisi spermlerin tese ile alınması zaten spermler çıkarken dna si bozuluyormuş Kaan hoca ve diger bi gittigimiz doktor öyle demisti
Canım bi yanlışlık olmasın bak eşim çok doktora gitti özellikle sordu ve hepsinin dediği çıkış zamanı spermlerin hasara uğradığı. Tüp bebek yapılsaydı üroloji doktorları teseyi önerdi sonra piksi yapılmasını. Kaan hocanın sitesinde sperm dna hasarı olup tup bebek yaptıranlardan tese ile spermlerin alındığı yaziyorbnde ikinci tüp bebek de uroloji doktoruna sordum alakası yok dedi ..çıkış yapan sprem ler daha iyi falan dedi..anlamıyorum niyec bu kadar sorunsuzca davraniyorlar..sanki hayırlarina ameliyat edecekelr..
canim oncelikle buyuk gecmis olsun diyorum rahim filmi cektirdinmi cnm ve cektirdiysen iyi bikac dr a gostermeni istiyorum senden bende bi kere kendiliginden bi kerede tup bebek ile hamile kaldim ilk gebeligimde benimde kahverengi lekelenmelerim oldu dr bsy yapamayiz cok erken dedi kalp atisini dinlemeye gidecegim gun dusuk yaptim 2. gebeligimdede kanamam oldu hastanede yattim kanamayi durdurdular bebege bsy olmadan ama oda kalp atisi durdu sonrasinda kanpihtilasmasi oldugumu ve T rahim oldugumu ogrendim T rahim olmasindan kaynaklandigini soyledi doktorum bebege uygun ortam olmadigi icin kanamalar oluyormus ve bunu ilk dr larim soylemedi hic :/ Rabbim yardimcikiz olsun insBenim Hikayem
6 ay denemem ile 2014 Ekim ayinda hamile oldugumu ogrendim cok sevinmekle beraber korkmustum,neyle karsilasicam nasil olucak derdine dustum biranda. Ama bu sevincim cok uzun surmedi maalesef 9 haftalikken bebebgimin kalp atislari icin doktora gittigimde bebegimin kalp atislarinin olmadigini ogrendik.O ilk heyecan maalesef bizim cöküşümüz oldu.Ne yapicagimizi bilemedik.Doktor hemen almamizi soyledi.Ben ise bir gun daha istedim.Kurtaj olmaktan korktum.Ama korkunun ecele faydasi yok ertesi gun gittik ve bebegimi aldilar ve hastaneden cikisimizi yaptik.Ne oldu bitti anlam veremiyordum.Bir gun once icimde hayat veren varligim ertesi gun orada degildi.Bu duruma alisamamisken gorumceminde hamile oldugunu ogrendim.Icimde anlamsizca duygu karmasasi yasamaya basladim.Aradan 6 ay gecti ve ben ustune gorme diye teshis konularak gene hamileyim ama bir sıkınti var kahve lekenmelerim oluyor.Kendi doktoruma gidiyorum dis gebelik ablamin tup bebek doktoru ise dusuk yapiyorsun diyor.Anlam veremeden gene hastaneye yatiyorum kurtaj oluyor ve her ihtimale karsi dis gebelik igneleri oluyorum.2 gun hastanede musade altinda kaldik.Yan odada yeni dogan bebek sesleri bizim odada bombos sakinlik.O kadar koyuyor ki anlatamam.Doktor kontrollerinden geciyoruz hicbir probelem yok.Zamani var dia ediyoruz.Sene 2017 ama hala bebegimiz yok.Ve bu ay artik zor ama tup bebek kararini aldik.Rabbim bu yolda yolumuzu kolaylastirsin,bu yol umudumuza acilan guzel bir yol olsun insallah.Rabbim bu yola iki kisi girip üc kisi saglikla sihhatle umutla huzurla mutlulukla cikmayi nasip etsin insallah...
Rabbim kimseyi umutsuz,umitsiz ve yalniz birakmasin.Rabbim herkese hayirli omurlu saglikli sihhatli evlatlar nasip etsin.Amin
daha önce tüp bebek yaptınız mi..döllenme sorunu ve gelişim sorunu var miydiTabi sadece spermlerin çıkışı olmaya bilir cep telefonun on cebe konması bilgisayarı dizde çok tutulması bunlarda etken eşim hiç birini yapmamaya çalışıyordu. Hatta tüp bebek yaptırdığım da üroloji doktoru tese ile spermlerin alınmasını istedi tüp bebek doktorum gerek yok eşinin spermleri gayet iyi imsi yeterli olur demişti. Benim gibi bi hastada aynı sonuçla karşılaştı embriyolar ı gelişmedi 1 tane 3. Güne gelebildi. Onların da spermlerde sıkıntı vardi
anlıyorum sizi bnde daha önce okumuştum bir yerde o yüzden doktora tese ile spermler alınsa daha iyi olmaz mı dedim..hyr dedi sizin zaten sprem var tese ye gerek yok demusti..Bazı doktorlara göre kolay oluyor git gel demesi..insallh doğru doktorlar ka karsikariszr ..Canım bi yanlışlık olmasın bak eşim çok doktora gitti özellikle sordu ve hepsinin dediği çıkış zamanı spermlerin hasara uğradığı. Tüp bebek yapılsaydı üroloji doktorları teseyi önerdi sonra piksi yapılmasını. Kaan hocanın sitesinde sperm dna hasarı olup tup bebek yaptıranlardan tese ile spermlerin alındığı yaziyor
Temmuzda tüp bebek yaptırdım 11 yumurta dan 2 tanesi 3. Güne gelebildi onlarda 2. Kalitedeydi gebelik olusmadi. Ankarada iseniz novarti öneririm üroloji doktoruyla görüşmüştüm. Ben de dna hasarı olmasına rağmen doktorların bazıları gerek yok teseye biz zaten imsiyle seçiyoruz dediklerinde sinirleniyorum anlatmaya çalıyordum imsiyle olmadığını. Bir kaç doktor gerçekten iyiydi tese ve piksi ye yonlendirmistidaha önce tüp bebek yaptınız mi..döllenme sorunu ve gelişim sorunu var miydi
Urfa'da oturuyorjm..İkinci denemeyi novaart ta yapmistim..ama negatif sonuç aldık şimdi orayı düşünmüyorum ..Müfit hocay di yanılmıyorsam ve Müfit hoca bana gerekcyok defi.şimdi genartta düşünüyorum uroloji dok yine Müfit bey ama volkan hocayla konuşurum tese için ..volkan hoca uygun görürse yapar bnce.. eşimde sprem sorunu dışında kromzom ve dna hasar sorunu olduğu için de novaart ta bizim için Yetersiz ..Çünkü dollneme saglanmiyor..genartta elektro piazza yontemi var ve dna hasar için de mikro cip yontemi uygular iz dedi.novaart ta mehmet hoca tranfer iptal olunca konuşmaları içimi karartti bir daha gitmem oraya .. nvaartta bizde 12 yumdan 2 si dollendi ama 2. gün gelsimı durdu ..gaziantep te yaptık 10 yundan 2 si dolnedi 1 tane 3. güne geldi tranfer edildi negatifTemmuzda tüp bebek yaptırdım 11 yumurta dan 2 tanesi 3. Güne gelebildi onlarda 2. Kalitedeydi gebelik olusmadi. Ankarada iseniz novarti öneririm üroloji doktoruyla görüşmüştüm. Ben de dna hasarı olmasına rağmen doktorların bazıları gerek yok teseye biz zaten imsiyle seçiyoruz dediklerinde sinirleniyorum anlatmaya çalıyordum imsiyle olmadığını. Bir kaç doktor gerçekten iyiydi tese ve piksi ye yonlendirmisti
Canım ilaçlar ise yaramadı mi ben 2. Ayda hamile kaldım 1.5 yıldır uğraşıyordum. Bide eşime bi macun hazırladım kendim yaptım onu da takviye olarak verdim. Kasım 10 da ilaçlara başladı ben en son 6 aralıkta adet oldum bu kadar çabuk fayda görmesine ben de inanamıyorum ama oldu bi de tek bi ilişkiyle adetim e bir hafta kala olduUrfa'da oturuyorjm..İkinci denemeyi novaart ta yapmistim..ama negatif sonuç aldık şimdi orayı düşünmüyorum ..Müfit hocay di yanılmıyorsam ve Müfit hoca bana gerekcyok defi.şimdi genartta düşünüyorum uroloji dok yine Müfit bey ama volkan hocayla konuşurum tese için ..volkan hoca uygun görürse yapar bnce.. eşimde sprem sorunu dışında kromzom ve dna hasar sorunu olduğu için de novaart ta bizim için Yetersiz ..Çünkü dollneme saglanmiyor..genartta elektro piazza yontemi var ve dna hasar için de mikro cip yontemi uygular iz dedi.novaart ta mehmet hoca tranfer iptal olunca konuşmaları içimi karartti bir daha gitmem oraya .. nvaartta bizde 12 yumdan 2 si dollendi ama 2. gün gelsimı durdu ..gaziantep te yaptık 10 yundan 2 si dolnedi 1 tane 3. güne geldi tranfer edildi negatif
İnşallah canım:)Merhaba eşimin de dna hasarı yüzde 43 tu. Ocak ayında doktor arayisindaydim test sonuçlarını hangi doktora gondersiysem bu değerlerle olmaz denemeyin dedi bi kaç doktor piksi veya çipli yöntemi deneyebiliriz dedi. Çok ağladım ama hamileymisim o ara. Sıradan bi imsi yöntemini denemeyin derim ben öyle yaptım temmuzda 11 yumurtadan 2 tanesi 3. Güne gelebildi gebelik olmadi. İnşallah senin tedavin güzel sonuçlanır burdan güzel haberlerini alırız.
Doktor bana da TESE yapalım dedi. DNA hasarını aza indiriyormuş bu yöntem. Benim tedavim yarın başlıyor. Gelişmeleri buradan paylaşırım, OLUR belki :)kızlar bir şey soracağım tüp bebek için DNA hasar varsa TeSe ile başarılı gebelik elde eden var mi.. yani TS ameliyatı sağlıklı spermlerin seçili p deneyen var mı tupbebek
Bana TESE önerdi doktor. mikrocip ile ilgili de konuşayım. teşekkürler canım:)merhaba öncelik le tdavin hayırlı olsun insallah pozitif sonuç alirsin.dna hasar düşürüle bilirsin aslında da benim eşimde de dna hasar var ilaç kulan di ama düşüş olmadı o yüzden bizde dna hasarla tedaviye başliyacagiz.dna hasar içn mikrocip yöntemi var tedavi olacağın yrde o teknigi n olmasına dikkat et. sprem ler arasinda .Dna hasar olan sprem ler seçıkıyor .araştır isresen
Rabbim nasip edeceği zaman hiç birşey engel değil aslinda..5.5 yıldır herseyi denedik ..varikosel ameliyatı oldu gittikçe düşüş oldu degerlede..vitamin takviye ilaçlar macula r kürler akla gelebilecek hersey diyebikirim..ama 2.3 milyon fan ileri gitmedi..hız da % 20 de az iniş ve çıkış oldu sadece..Dna hasar için de ilaç kullandı kaan hoca önerdiği ilaç ondan da fayda olmadi..ne yaptik sak elimizde kaldı ditebirirmCanım ilaçlar ise yaramadı mi ben 2. Ayda hamile kaldım 1.5 yıldır uğraşıyordum. Bide eşime bi macun hazırladım kendim yaptım onu da takviye olarak verdim. Kasım 10 da ilaçlara başladı ben en son 6 aralıkta adet oldum bu kadar çabuk fayda görmesine ben de inanamıyorum ama oldu bi de tek bi ilişkiyle adetim e bir hafta kala oldu
ewet tese ile alınan spermler dna hasarı önlüyor ..sprem ler çıkış yapacağı zama hareket mekanizmasını çarparak kırılmave hasar oluşuyor ..inşallah en iyisi olur sizin için gelişmeleri bekliyorumBana TESE önerdi doktor. mikrocip ile ilgili de konuşayım. teşekkürler canım:)
bu tedavinizi nerde yapacaksınızDoktor bana da TESE yapalım dedi. DNA hasarını aza indiriyormuş bu yöntem. Benim tedavim yarın başlıyor. Gelişmeleri buradan paylaşırım, OLUR belki :)
canım ben Ankara'dayım. İlk tedavilerimi NOVAART'da yaptım. son olan için RECAİ Pabuççu hocaya gidiyorum. ilk üç tedavim olumsuz olunca doktor değiştirdim, bakalım hayırlısı:))bu tedavinizi nerde yapacaksınız
anladım bnde ikinci yi novaart ta yapmistim..şimdi genartta düşünüyorumcanım ben Ankara'dayım. İlk tedavilerimi NOVAART'da yaptım. son olan için RECAİ Pabuççu hocaya gidiyorum. ilk üç tedavim olumsuz olunca doktor değiştirdim, bakalım hayırlısı:))
sen neredesin?
İnşallah bu ay hepimize bebek getirir:)anladım bnde ikinci yi novaart ta yapmistim..şimdi genartta düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?